Evimi diziyorum...Oturma odası takımım tamam ama ya halı ??? (resimli)

gamzeli_yarim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2012
33
0
36
Ankara
Arkadaşlar oturma odam bu..Fakat ben halıdan malesef anlamıyorum daha doğrusu isteklerim şunlar ne odayı çok boğsun ne de saçma bi halı olsun...Öyle bı halı olsun kı hem odayı boğmasın ferah bi görüntü oluştursun hem de koltuklarla uyumlu olsun...Bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevınırım...

Oturma odası koltuk takımım bu =

Eki Görüntüle 430753 Eki Görüntüle 430752 Eki Görüntüle 430754

Halılar bunlar =

Eki Görüntüle 430755 $romans halı (2).webpEki Görüntüle 430757 $merinos (6).webp$padişah (4).webp$merinos (3).webp$merinos (2).webpEki Görüntüle 430767 $gümüşsuyu halı (2).webp$gümüşsuyu halı (3).webp$saray (7).webpEki Görüntüle 430774 Eki Görüntüle 430759 $festival halı (5).webpEki Görüntüle 430760 Eki Görüntüle 430771 Eki Görüntüle 430761 Eki Görüntüle 430758 Eki Görüntüle 430762 Eki Görüntüle 430756 $kaşmir (3).webp

illa bu halılardan birinimi seçeceksin canım..takımın canlı duruyor çok da güzel güle güle kullan..bence krem renkli tek kenarında borda ve siyah bir iki daire seklinde desen olan bir halı bulsan çok sade hem de uyumlu olurdu bu takımla heryeri desenli bir halı biraz karmasık görüntü oluşturabilir..biraz karışık anlattım ama fotoğraf bulamadım anlattıgımı gösterecek:14:

Arkadaşlar öncelıkle hepınıze cok tesekkür ederım...Katologlardan baktım tek tek kırmızı halıları sectım aralarından en ıyı olanlar bunlardı eleye eleye bu kadar halı kaldı...Tek renk istemiyorum çünkü beyaz veya krem alsam oturma odasında süreklı oturacağımız için çok çabuk kirlenir diye düşündüm...Kırmızı veya siyah olsa onlarda aşırı boğar...En iyisi az desenli veya koltukla uyumlu olan ama zemin rengi açık renk olan bir halı olsun dedim...Tabi karar veremedim sizlerinde yardımıyla alacagım ınsallah :)

bence koltukların karışık desenli değil aksine gayet sade, desen sadece koltuk yastıklarında var, ordaki resimlerde etraftaki desenli duvar yerdeki yuvarlak benekler sanki takımı karışık gibi göstermiş. bencede zemini açık renk olan üstünde de yastığının modeline uygun bir halı seçebilirsin, paylaştığın halı desenleri çok güzel ama yerinde görmeni tavsiye ederim. kalın ip shaggyleri tavsiye etmem, kelebek shaggyleride tavsiye etmem, ya düz yada ipek shaggy al bence. ve sık dokulu, leke tutmayan kaliteli bir halı olmalı, oturma odası en çok kullanılan ve kirlenen yer sonuçta.

koltuklarina bayildim cok canli hali olarakta ilk 1 numara hem koltuklarin yastiklariyla ayni desende ne iyisi o bence :46::46:

$271530622.webp

bak bu resimdeki gibi, koltuklar kırmızı ve yastıklarıyla uyumlu bir halıyla birlikte ne kadar güzel olmuş. hiç te boğmamış.

senin paylaştığın ilk dört resimdeki halıda uyumlu olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
zevkler her zaman farklıdır... ben olsam bu koltuk takımına düz renk krem yada düz yuvarlak siyah küçük bir halı alırdım . hatta bulamazsam duvardan duvara halılardan kestirirdim. gösterdiğin halılar oturma odasına çok fazla hareket katacağı için zamanla göz yorucu olacaktır.koltukların desen olarak sade olmasına rağmen renk olarak çok cesur. odayı sakinleştir derim.illaki bunlardan birini alacaksan 1. resim yastıkların aynısı olduğu için onu al derim. başka desen karıştırma :) by by

Son düzenleme:
Bence de 1.resim yastıklarınla uyumlu, takımınla da çok hoş olur. iyi günlerde kullan.

renkler çok baskın olduğu için bence sade, odanın havasını yumuşatan bir halı gerekiyor...bence odayı biraz sakinleşirmelisiniz yoksa çok göz yorucu olacaktır..bu arada halılardan bazıları çok güzel..ama tek başlarına:)

Kırmızı takım almışsın,iyi günlerde kullan.

Ama takım kırmızı diye,halının illaki kırmızılı olması gerekmiyor.

Ben olsam düz krem rengi bir halı tercih ederdim.Kırmızıyı sadece koltukta bırakırdım.

Böylece renk yumuşar ve odan daha sade ve ferah durur.

bence 16 numaralı halı en uyumlusu neden dersen beyazı fazla sadeliği hoş kırmızı ve siyah desen az kullanılmış ve koltuk takımınla kullanırsan asla odanı boğmaz bu arada koltukların muhteşem bayıldım kırmızı çok severim bende :nazar:güle güle otur

Ben de cevap yazan çoğu arkadaşa katılıyorum. Takımın çok iddialı bir renk ve sade bir halı uzun dönemde göz yorma açısından daha uygun olur diye düşünüyorum. Koltuklar kırmızı diye illa içinde kırmızı desen olacak diye bir kural yok aslında. Yalnız sen kullanım açısından kolaylık olsun diye desen istiyorsun anladığım kadarıyla o yüzden bence olabilecek en az desenliyi seçmeni tavsiye ederim. Açık renk olup kendinden desenli olanlar var ipek shaggy. Ben oğlumun odasına onların beyazından aldım çok kullanışlı pierre cardin'e bir bak istersen.

bence en uygunu 4 numara hem göz yormayan deseni var hem de kırmızısı çok yoğun olmadığı için oda daha ferah durur.

Back
X