Evim'e.......

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
52
Anılar….
Herkesin vardır,unutamadığı anıları…çocukluğuyla ilgili,
yetişkinliğiyle ilgili,ailesiyle,sevdikleriyle ilgili,gezip gördüğü yerlerle ilgili,
büyüdüğü evle ilgili…..
evet benim anılarım o kadar çok ki….tabi ki burada hepsini size anlatmayacağım ama
bugünlerde beni çok etkileyen bir olayı sizlerle paylaşmak istedim….
benim doğduğum ev müstakil ve bahçeli bir ev…
bahçesi cennet gibi,meyve ağaçlarımız,güllerimiz,üzüm asmalarımız….
bahçesinde oynadığımız,hafta sonları mangalımızı yaktığımız o kocaman balkonumuz,
sevinçlerimizi,üzüntülerimizi yaşadığımız o güzel evimiz….
küçükken,bozuk paraları bahçeye gömdüğümüz,meyve ağaçlarının yola sarkan taraflarındaki meyveleri
gelen geçenin toplaması ve babamın..””onlar da onların hakkı”” diyerek daha çok toplayıp dağıtması,bayramlarda eline poşet alıp ev ev dolaşan çocukların mahalledeki yankıları,
gençliğimizde mahallenin kızlı,erkekli gruplarının oynadığı saklambaçlar,dalyalar,kar topları
ki hiçbirin de bir art niyetin olmadığı o arkadaşlıklar..
mahalleye biri girdiğinde bilirdik,kime misafir geldiğini…çünkü herkes 30-40 yıllık ahbaptı artık…
babamın bütün çocuklarını,alnının akıyla evlendirdiği evimiz,ne hüzünler yaşadık,ne sevinçler yaşadık…hepsi anılar da kaldı işte…
Ne mi oldu…???
İnsanların her boş bulduğu araziye ev yapmaları,her müstakil ev sahibinin müteahhite kat karşılığı evini vermesi sonucu birkaç gündür aşırı duygusalım bu konuda…
Evet bizim mahalle de artık eskisi gibi değil,her taraf bina oldu ama biz vermemekte ısrar ettik..
Çünkü evimizde çok rahattık.ama sağımız,solumuz,önümüz,arkamız hep bina olunca mecbur kaldık vermeye…ve dün evimizi boşalttık,bugün yarın müteahhit yıkmaya başlayacak..inanın şimdi bile gözlerim doluyor…ne tuhaf bir duyguymuş bu…
Nereye kadar gidecek bu düzen bilemiyorum…
Belki zaten alışmış olmam gerekiyordu bu düzene ama
İşte.. yüreğimden geçenleri size aktardım….
Artık resimlerde özlem gideririz küçük yeşil evimizle…
Sevgiyle kalın….

gençliğimizde mahallenin kızlı,erkekli gruplarının oynadığı saklambaçlar,dalyalar,kar topları
mahalleye biri girdiğinde bilirdik,kime misafir geldiğini…çünkü herkes 30-40 yıllık ahbaptı artık…

Nerde artık o eski günler
Şimdiki nesil bunların hiçbirini tam bilmiyor bile
Güzelim 2 katlı evler oldu şimdi 5 kat
Bahçedeki meyve ağaçları bile kesilir oldu
Bunun adına modern yaşam deniyor şimdi
Ama üzülme arkadaşım elden birşey gelmiyor
Sadece anılarda kalıyor bazı güzellikler
Umarım bundan sonra yaşamında
Çok sevdiğin eski evindeki gibi
Huzuru ve mutluluğu yaşarsın
Sevgiler.....

Nerde artık o eski günler
Şimdiki nesil bunların hiçbirini tam bilmiyor bile
Güzelim 2 katlı evler oldu şimdi 5 kat
Bahçedeki meyve ağaçları bile kesilir oldu
Bunun adına modern yaşam deniyor şimdi
Ama üzülme arkadaşım elden birşey gelmiyor
Sadece anılarda kalıyor bazı güzellikler
Umarım bundan sonra yaşamında
Çok sevdiğin eski evindeki gibi
Huzuru ve mutluluğu yaşarsın
Sevgiler.....

bizler kendi yuvalarımızı kurduk zaten...
ama annem ile babam nasıl alışacak bu duruma
işte o düşündürüyor beni....
bizlerde çok arayacağız evimizi ama
dediğim gibi yapacak bir şey yok,yok....

Anne ve babalar için daha zor o zaman
Anıların bırakıldığı yerler
Üzülmesinler ama belki yeni yerlerinde de çok huzurlu olurlar
İnşallah rahat ederler zamanla alışırlar yeni evlerine

geçenlerde de yazlığımızı düşünüyordum ..ama nasıl bir yazlık çiftlik gibi yani..
meyvede ne ararsan var salatalıklar domatesler lahanalar..
çocukluğumuzda koştuğumuz bisiklete bindiğimiz koca koca alanlar artık daracık oldu
manzarayı kapattı bi sürü yüksek yüksek binalar oldu..

Ne kadarda güzel anlatmışsın ablacım.
Bu anlattıklarının aynılarını yaşamıştım bende çocukluğumda.
Sadece tek fark ile ben köy hayatı olarak yaşamıştım. Dediğin gibi komşuluklar bile çok başka idi. Birisine misafir geldiğinde koca köyde kime geldiği bilinirdi. Ama şimdi köyler bile modernleşmiş. İnsanlar birbirine selam bile vermeye çekiniyor kasılmaktan. Birazda bizim insanımız kültürüne sahip çıkmalı diye düşünüyorum.

cocukken...bahcelı bır evmız vardı..tutu agacı vardı kırmızı annemden ne azarlar ısıtırdık
uzerınızı boyuyor dıye...okulumuz cok yakındı...eskı arkadaslar kocaman balkonu vardı...komşular gelırdı... muhabetler...caylar kahveler
ne guzeldı cocuklugum...

ıcım huzunle doldu hay allah yok sımdı cocuklugumun gectıgı
gecelere kadar oyunlar oynadıgımız...o gunler yok
o mahalle oyle duruyormu haberımde yok
kocaman demır bır kapısı vardı...parmaklarım arada kalmıştı ne aglamıştım
o kapı duruyormu..bılmıyorum...

cunku ankaraya tasındık...okul telesı ıs telesı ANKARANIN KOŞTURMA HAYATI
ve o gunler...ne gıdıp gorebıldım nede gorme sansım var...eskı evımızı
hayat ınsanı yaprak mısalı bır yerden bır yere surukluyor...ama hatıralar hep bır yerlerde kalıyor..
hatırlanmak ıcın ....aynı sımdı oldugu gıbı

tesekkurler eskıye goturup guzel gunlerı yad ettırdıgın ıcın canım emegıne saglık

COLOR="Blue"][alıntı Songül]Anılar….
Herkesin vardır,unutamadığı anıları…çocukluğuyla ilgili,
yetişkinliğiyle ilgili,ailesiyle,sevdikleriyle ilgili,gezip gördüğü yerlerle ilgili,
büyüdüğü evle ilgili…..
evet benim anılarım o kadar çok ki….tabi ki burada hepsini size anlatmayacağım ama
bugünlerde beni çok etkileyen bir olayı sizlerle paylaşmak istedim….
benim doğduğum ev müstakil ve bahçeli bir ev…
bahçesi cennet gibi,meyve ağaçlarımız,güllerimiz,üzüm asmalarımız….
bahçesinde oynadığımız,hafta sonları mangalımızı yaktığımız o kocaman balkonumuz,
sevinçlerimizi,üzüntülerimizi yaşadığımız o güzel evimiz….
küçükken,bozuk paraları bahçeye gömdüğümüz,meyve ağaçlarının yola sarkan taraflarındaki meyveleri
gelen geçenin toplaması ve babamın..””onlar da onların hakkı”” diyerek daha çok toplayıp dağıtması,bayramlarda eline poşet alıp ev ev dolaşan çocukların mahalledeki yankıları,
babamın bütün çocuklarını,alnının akıyla evlendirdiği evimiz,ne hüzünler yaşadık,ne sevinçler yaşadık…hepsi anılar da kaldı işte…
Ne mi oldu…???
İnsanların her boş bulduğu araziye ev yapmaları,her müstakil ev sahibinin müteahhite kat karşılığı evini vermesi sonucu birkaç gündür aşırı duygusalım bu konuda…
Evet bizim mahalle de artık eskisi gibi değil,her taraf bina oldu ama biz vermemekte ısrar ettik..
Çünkü evimizde çok rahattık.ama sağımız,solumuz,önümüz,arkamız hep bina olunca mecbur kaldık vermeye…ve dün evimizi boşalttık,bugün yarın müteahhit yıkmaya başlayacak..inanın şimdi bile gözlerim doluyor…ne tuhaf bir duyguymuş bu…
Nereye kadar gidecek bu düzen bilemiyorum…
Belki zaten alışmış olmam gerekiyordu bu düzene ama
İşte.. yüreğimden geçenleri size aktardım….
Artık resimlerde özlem gideririz küçük yeşil evimizle…
Sevgiyle kalın….[/COLOR]
ne güzel anlatmışsınız kendimi buldum hikayenizde aynı şeyleri bende yaşadım sadece bir eksik var benim yaşamımda o güzel gecekondumuz bizimde yok artık ve canım kardeşimle geçirdiğim o güzel günlerde yok artık evet yok çünkü ben kardeşimi kaybettim anılarıyla birlikte

Son düzenleme:
COLOR="Blue

ne güzel anlatmışsınız kendimi buldum hikayenizde aynı şeyleri bende yaşadım sadece bir eksik var benim yaşamımda o güzel gecekondumuz bizimde yok artık ve canım kardeşimle geçirdiğim o güzel günlerde yok artık evet yok çünkü ben kardeşimi kaybettim anılarıyla birlikte

çok üzüldüm arkadşım...başınız sağolsun...
Rabbim sizlere sabırlar versin...
işte hayat....
ve herşey bizler için...
sevgiyle kalın....

Duygularını o kadar güzel anlatmışsın ki canım.
Hayatımın 4 yılını bahçeli bir evde kediciklerin rasında geçirdim. Canım çok sıkkın olduğunda, bahçede çam ağaçlarının ortasında yalnız kalmış palmiye ağacının yanına gider, onunla konuşurdum :) Yada kediciklere flüt çalardım, şarkılar söylerdim . Ya da bahçedeki taşları kaldırıp böcekleri incelerdim :)
Şimdi de öyle ihtiyacım varki kediciklerimle birlikte huzur içinde yaşayabileceğim bahçeli bir eve.
Zor ama biliyorum. Koca koca beton yığınlarının arasında yaşamaya mecburuz artık.

ben öyle yeşillikli alanları pek bilmem çünki çocukluğum da site içinde geçti.ama bizim site 110 daireli biyerdi.bütün çocuklar birbirini bilir ve çok güzel oyunlar oynardık.site önünde bi bahçe vardı sadece içinde de büyük bi söğüt ağacı.ben yükseklikten korksam da herkese uyucam,oyundan uzak durmıcam diye çıkardım.çıkmasına çıkardım da bi türlü inemezdim.en çok o ağaca üzülüyorum.çünki su borularını patlatıyo,kanalizasyona kökleri iniyo diye,koskoca ağacı ve hatıralarımızı kestiler.hala annemlere gidince ararım onu.ama yok

Bende böyle içim yanarak seyretmiştim baba evimin yerine apartman diktiklerinde
İnanamamış, çok üzülmüştüm. O yılları geri getirmeye imkânı yok, hiç olmazsa evlerimiz kalsaydı... Kendine has kokusuyla, komşularıyla, o güzel renkleriyle.....

Songül canım, üzülme... Artık seninde anıları, fotoğraflara bakarak geçirme sıran gelmiş. Teselli edecek söz bulamıyorum, içinin çok acıdığını hissediyorum
Üzülme alışacak, uyum sağlayacaksın bir gün..HER ŞEYE ALIŞTIRDIKLARI GİBİ
:1hug:

X