• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evime yarasa girdi...

ardacinar

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
1.805
1.943
333
Hemen konuya geciyorum aksam saat 7 gibi mutfakta oturuyoduk oglumla bi baktik salona dogru bisey uctu once kus sandik salonda deli gibi daireler cizerek ucuyodu sonra yarasa oldugunu dusundum ve nihayetinde yarasaymis perdenin arkasina girdi orda kaldi sandik yarim saat dahi olmamisti ki esim geldi perdenin heryerini hatta salonada girebilecegi heryere baktik bulamdik balkondan ciktigini düsündük balkonda yemek yemeye basladik isiklarida kapatmistik ben pecete almaya iceri bi girdim murfakta ucuyo hemen kactim tabi esim isiklari kapatip pencereyi acinca cikmis asil derdim simdi evi nasil temizlemeliyim huylaniyorum kendimi kötü hissediyorum salonda mutfakta uctu oyle nerelerde saklandi allah bilir bana biseyler soyleyin hanimlar bu arada yeni tasindim bu evime 1 hafta oldu sadece 10. Katta oturuyoruz

Bir sey olmaz konu sahibesi ama iciniz rahat edecekse etrafi klorla silin.

Yarasalarin cok az bir yuzdesi kuduz hastaligi tasir. O da isirma veya vucut sivilariyla bulasir. Havadan veya temastan hastalik veya mikrop bulastirmazlar. Yarasalar gayet temiz hayvanlardir ve etraflari bocekten hasereden temizlerler. Etrafta yasiyorlarsa cok sanslisiniz evinizi bocek hasare basmaz.

Yarasalarin cok az bir yuzdesi kuduz hastaligi tasir. O da isirma veya vucut sivilariyla bulasir. Havadan veya temastan hastalik veya mikrop bulastirmazlar. Yarasalar gayet temiz hayvanlardir ve etraflari bocekten hasereden temizlerler. Etrafta yasiyorlarsa cok sanslisiniz evinizi bocek hasare basmaz.
Veee zooloji profesorunu okudunuz. :KK53: Miss Allah iyiligini versin. :cool:

Icimi rahatlattiniz gercekten iki cocugum var birisi 5 yasinda birazda onlar icin endiselendim sadece uctu saklandi o da bizden korktu acikcasi ama esim olmasa herhalde hayatta cikaramazdik cunku ben isiklari kapatmamiz gerektigini dusunemedim nedense sagolun yorumunuz icin

Veee zooloji profesorunu okudunuz. :KK53: Miss Allah iyiligini versin. :cool:

Sus kız :bicak:benim evim gerçek ormanın yanında. Kazen Kazen biliyor adresimi ama ifşa edemem :bicak:Ben görüyorum geceleri ağaçtan ağaca uçuyorlar. Akşam koşuya çıktığımda da gayet görüyorum ağaç tepelerinde.
Yarasa broşürünü halk sağlığı ekipleri dağıtıyor açtım okudum:KK51: Hava soguyunca sicak yer arayip geliyorlar iste. Ben cami hep yarim aciyorum, perdeyi cekiyorum gelmesinler diye.

Sus kız :bicak:benim evim gerçek ormanın yanında. Kazen Kazen biliyor adresimi ama ifşa edemem :bicak:Ben görüyorum geceleri ağaçtan ağaca uçuyorlar. Akşam koşuya çıktığımda da gayet görüyorum ağaç tepelerinde.
Yarasa broşürünü halk sağlığı ekipleri dağıtıyor açtım okudum:KK51: Hava soguyunca sicak yer arayip geliyorlar iste. Ben cami hep yarim aciyorum, perdeyi cekiyorum gelmesinler diye.
Beni evine mi davet ediyorsun. Tamam fazla israr etme, geliyorum. :KK70:

Icimi rahatlattiniz gercekten iki cocugum var birisi 5 yasinda birazda onlar icin endiselendim sadece uctu saklandi o da bizden korktu acikcasi ama esim olmasa herhalde hayatta cikaramazdik cunku ben isiklari kapatmamiz gerektigini dusunemedim nedense sagolun yorumunuz icin

Yok yahu, bir sey yapmiyorlar insanlara da yaklasmiyorlar zaten. Benim evim ormana yakin, aksam sporuna ciktigimda hava karardiktan sonra goruyorum kendi hallerinde takiliyorlar insanlara yaklasmiyorlar. Filmlerdeki o isirma, saldirma falan hikaye yani. Yarasalar kan falan da icmiyor, bocek, hasare varsa meyvelerle besleniyorlar. Sadece tipleri ve imajlari kotu ordan kaybediyorlar. Pis, mikroplu falan degiller aksine gayet steril hayvanlarmis. Sevimli tipli sincap ve yabani tavsanlar aksine cok sayida hastalik ve virus tasiyabiliyor.

Ankara'ya taşınalı 1 hafta oldu. Ve ben hayatımda ilk defa anahtarı kapıda unuttum.
Akşam 19:00 civarı eve geldik. Sabah 07:30'a kadar kalmış öyle.
Üstelik eşim polis evde silah var. Aklıma geldikçe vücudum atıyor :/
Rahatlayın siz bence :confused:

“Gerçek” orman:))
Evin yanındaki ormanı düşünemedim çorak Ankara’da. Şanslısın vesselam

“Gerçek” orman:))
Evin yanındaki ormanı düşünemedim çorak Ankara’da. Şanslısın vesselam

Almanya'da yasiyorum kiz, ailem Ankara'da:KK48: Ankara'da tek orman Eymir'in orasi. Benim ev, parkin hemen yaninda ismi park da bildiginiz orman yani. Tavsan ailesi, cesitli sincaplar, cesitli kuslar, kirpi, kaplumbaga goruyorum yani. 1 kez de tilki gordum:KK57: Bayagi buyukce bir park oyle soyleyeyim, icinde goletler, kayikhane, dereler var.

Ay canım benimde evime girdi ve mutfakta ye ek yiyemiyorum yemin ederim soğudum evden Allah ın gücüne hitmesin. Yüzü hözümün önüne geldikçe huylanıyorum:(.i uzun süre kalıp salgı bırakması gerekiyor kakasını yapması gerekiyor iyi temizlik için okadar kalmamış. İçin rahat olsun

Ay canım benimde evime girdi ve mutfakta ye ek yiyemiyorum yemin ederim soğudum evden Allah ın gücüne hitmesin. Yüzü hözümün önüne geldikçe huylanıyorum:KK43:.i uzun süre kalıp salgı bırakması gerekiyor kakasını yapması gerekiyor iyi temizlik için okadar kalmamış. İçin rahat olsun

hele kaka diyince aklima ne geldi....Bir gun Alanya'da bir otele gitmeyi dusunuyorduk. Kizkardesim de otelsikayetleri.comdan acmis bakmis. Bir musteri yazmis ki hijyen 0, odada fare b.ku vardi:KK57: Isletme sahibi de cevap yazmis, oda kayitlariniza baktik, cati katinda kalmissiniz o yarasa b.kudur:olamaz::sampiyon: Gulmekten kopmustuk.

Son düzenleme:
Ankara'ya taşınalı 1 hafta oldu. Ve ben hayatımda ilk defa anahtarı kapıda unuttum.
Akşam 19:00 civarı eve geldik. Sabah 07:30'a kadar kalmış öyle.
Üstelik eşim polis evde silah var. Aklıma geldikçe vücudum atıyor :/
Rahatlayın siz bence :confused:
Ayyy gercekten kabus gibiymis allah korumus gercekten sizi

Back
X