Evime aldıklarım...

incilayyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
108
8
96
35
Bilecik
Merhaba arkadaşlar...
Ben şu an sizler gibi evlilik hazırlığında değilim ama 7 ay önce atandım ve ailemden ayrı bir şehre geldiğimden sıfırdan ev düzdüm. Birkaç gün önce bir şey ararken karşıma çeyiz listesi çıktı Google'da. Çok uzun ve detaylı bir listeymiş ama bir çoğunu evime aldığımı görünce sizlerle de evime aldıklarımı paylaşmak istedim. :34:
Zaten hep diyorum "bu eşyalar benim çeyizim" diye:1:

Bugün tava ve tost makinesi aldım, bir de son günlerde çeyiz eşyalarına sarınca ben neden bir konu açıp paylaşmıyorum dedim.

Sadece yeni aldıklarımı paylaşacağım. Yani tabak çanak neden yok demeyin bazı şeyleri evden getirdim.

Son düzenleme:
Beyaz eşyalarımın hepsini ailem aldı, ben spottan alalım ne gerek var masrafa dedim ama onlar daha iyisini yapmışlar sağolsunlar. İleride alma derdim olmayacak:1:

• Çamaşır makinesi - 7 kg - Bosch marka
  • Buzdolabı - o da Bosch
  • LED TV - Sanyo marka Bosch mağazasından almışlar - uydu alıcını da hediye vermişler
  • Set üstü ocak - Süsler marka - ben büyük fırın falan istemedim set üstü ocak istedim çok da severek kullanıyorum

Sadece bulaşık makinem eksik onu da ileride alırım inşallah...

Küçük ev aletlerine gelince...

• Ütü - Felix sarto
  • Elektrikli süpürge - Felix marka dikey süpürgelerden aldım
  • Tost makinesi - Sinbo

Kettle, blender, mikser falan da almak istiyorum aslında ama işte herşey aynı anda olmuyor:50:

Oturma odam:
Koltuk olarak iki tane altı bazalı çekyat aldım
Tv için küçük bir masa ve halı...

Yatak odam:
3 kapılı gardırop + bazalı yatak (başlık aldırmadım) + küçük bir halı

Perde olarak 4 tül+4 tane güneşlik aldım ama öyle ucuz basit model perdelerden aldım sonuçta memur işi :))

Ütü masası - 25 TL'ye normalden daha küçük ebatta olan bir ütü masası aldım

Çamaşır askısı ve mandalları hep yeni aldım.

Birçok şeyimi yeni aldığımı söylemiştim, en yoğun eşyanın bulunduğu yer malum mutfaktır. :1:

İlk atandığımı öğrendiğimde, soluğu milyoncularda aldım diyebilirim. Ama bir ara öyle bir hal almıştı ki odamın bir duvarı boydan boya aldıklarımla kaplanmıştı, tam çeyiz modunda... :9:

• 5li baharat kavanozu (küçük boy)
  • 4lü baharat kavanozu (orta boy)
  • Tahta kaşık seti - kaşıklığıyla birlikte
  • Çatal kaşık seti - (6 tane yemek çatalı,kaşığı, tatlı kaşığı, çatalı, çay kaşığı)
  • Plastik kaşıklık (çekmece için)
  • 12li meyve bıçağı
  • Çay süzgeci
  • 5li kapaklı cam reçel kasesi
  • 6lı plastik kapaklı kap (buna da buzluğa atmak için yiyecek koyuyorum 1 porsiyonluk)
  • 5li bulaşık leğeni
  • Plastik bulaşıklık
  • 6 çay tabağı - cam
  • 12li çay bardağı
  • 5li tuzluk seti
  • Mutfak tartısı - çok basit bir şey milyoncudan almıştım ama işime çok yarıyor
  • 1 lt.lik cam demlik - yeşilçay yapmak için aldım ama sürahi diye kullanıyorum :)
  • Ceviz kıracağı
  • Sıvı sabunluk-sabunluk-diş fırçalık 3lüsü
  • Mutfak masası+4 tabure
  • Havan
  • 2 tane plastik 1 lt.lik yağdanlık
  • 2*3lü su bardağı - 400ml yani büyük boy - birkaç ay önce almıştım daha kullanmadım bile...
  • 6 tane küçük pasta tabağı - bunu da geçenlerde A101'den aldım pasta tabağım yoktu
  • 3lü plastik saklama kabı - küçük ve orta boy olanları işe yemek götürürken çok kullanıyorum.
  • 1 tane tava - bugün aldım da :1:
  • 2*2li sufle kabı - hani fırında yemek falan yapmak için hoşuma gitti... Haftasonu annemle aldık kullanamadım henüz...

Bir de annemin daha önceden kendine aldığı zaman bana da aldığı ama hiç kullanılmamış şeyler var onları da yazmak istiyorum zira onlar benim önceden düşünülmüş çeyizlerim:16:

• El çırpıcısı
  • Dondurma kaşığı
  • Patates ezicisi - püre yapmak için
  • Sarımsak ezici
  • Gazoz açacağı
  • Pasta/Turta kesici
  • Rende
  • 6lı çukur tabak - aslında çerezlikmiş ama ben yemek tabağı olarak kullanıyorum (tabakların devamı var da getirmedim:1:)

Ha bir de annem için aldığımız halde evde bile sadece benim kullandığım ve bu nedenle yanımda getirdiğim şeyler var mesela oklava:52: 2 tane baton kek kalıbı aldırdım anneme ama hep ben kullandım onları da çeyizim olarak sayıyorum:9:

Yazmayı unuttuğum birkaç şey daha var
2 tane yuvarlak çay tepsisi almıştık- onları yemek yerken falan kullanıyorum
bir de annem daha önce aldığı kare bir tepsiyi de bana verdi ama o daha paketinden çıkmadı

Kesme tahtası da almıştım ben annem gibi herşeyi elinde doğrayacak kadar becerikli değilim maalesef- tahtasız olmaz:20:

Yazdıkça aklıma geliyor bir yandan da yok artık bu kadar çok mu şey almışım diyorum:53:

Tekstil ürünü olarak havlu getirdim o da evde olup da henüz kullanılmamış olanlardan birkaç tane işte... 6 tane kurulama bezi dikmişti annem onlar var - bir de pazardan mutfak önlüğü almıştım yani hepsi bu kadar...

Geçen gün termosum da oldu - annemin arkadaşı hediye etmişti anneme o da bana verdi.

Benim kardeşimde Doğu'da öğretmenlik yapıyor 3 senedir kac ev değiştirdi sayısını ben unuttum ama cok zor aileden ayrı olmak o yüzden Allah size kolaylık versin sabır versin aldıklarınızı da huzurla kullanmayı nasip etsin

Benim kardeşimde Doğu'da öğretmenlik yapıyor 3 senedir kac ev değiştirdi sayısını ben unuttum ama cok zor aileden ayrı olmak o yüzden Allah size kolaylık versin sabır versin aldıklarınızı da huzurla kullanmayı nasip etsin

Ayyyy çok teşekkür ederim okuyunca insan duygulanıyor. :16:
Ailemden ayrıyım elbette zorlukları var ama sanırım bayan olduğumdan dolayı herkes öyle sahip çıkıyor ki, kendimi hiç yalnız hissetmiyorum ve bulunduğum şehirde mutluyum gerçekten...:24:
Güzel dilekleriniz için de ayrıca teşekkürler...:34:
Allah kardeşinize ve size de sabır versin, herkese huzurlu bir yaşam nasip etsin inşallah

Back
X