evimdeki kıl ve toz bulutu

evet canım aynen dediğin gibi akşamları cektiriverirsin ohh tertemiz ama mutlaka yardımcı bayan geldiğinde ellerini kullanarak bastıra bastıra temizlesin her yeri.
yoksa bir zaman sonra mopla temizleyim derken kirler iyice yerleşip kalır.
gerci benim mop öylece terasta duruyor artık :1: emekliye ayrıldı.
ihtiyacım olmuyor cok şükür...

allahım herkeste aynı sorun varmış desene!! hayatım yatak odasının tozunu almakla banyonun yerlerini silmekle geçio :( bayan saçı uzun en azından kolundan tuttuğun gibi çöpe at gitsin ama erkeklerin nasıl bir kıl yapıları varsa artık yapışkanmıdır nedir. ne bitio ne temizlenio biz 6 kız kardeşiz babamında garibim çok kılı yoktu ama kocam bana standart erkek kıl yapısını iyice öğretti sağolsun :D ev işlerinde herkese kolay gelsin hanımlar :)

Di mi yaa, küçük kıllar! Kabus gibi:25:

Ayy herşeyin yenisi makbul ama bi de oyle bi sıkıntı var di mi.. kıl gübür toz minik kıllar. ıyk. :27::27:

Düğün tarihim belli oldu aquamm 25/05'de gelin oluyor pelincan kısmetse :123::9:

Senden bi sürü konuda yardım isticem, daha çok başındayız herşeyin. :17: Toz, kıl deme ya demeeee:25: Valla erkek dedikodusundaki derin gibi olurum. sosyal hayat sıfır, temizlikte yüüüüs puan bana :9::9::9: ahaha

:27:

pıt pıt pıt okudum mesajını cevaplıcam birazdan, diğer işlerimi halledim de snein mesaja oturim diye erteledim şimdi. uzun yazcam baya :D

evet canım aynen dediğin gibi akşamları cektiriverirsin ohh tertemiz ama mutlaka yardımcı bayan geldiğinde ellerini kullanarak bastıra bastıra temizlesin her yeri.
yoksa bir zaman sonra mopla temizleyim derken kirler iyice yerleşip kalır.
gerci benim mop öylece terasta duruyor artık :1: emekliye ayrıldı.
ihtiyacım olmuyor cok şükür...

evet hatta diyorum ki mikrofiber bez alayım yer için, gelen kadına da bak bez aldım yerler için bu iyi siliyormuş bunla silelim artık diyeyim direkt viledayla silme elinle sil demek gibi olmasın :/

of bu gibi konularda niye böyleyim pasiflik mi diyim artık çekingenlik mi utanıyorum bir şey demeye :( aslında işi sonuçta diyebilmem lazım benim müdür de bana diyor şöyle yap böyle yap diye.... hof neyse haftasonu bu mopla microfiber bi bez alıcam kadın gelince de dediğim gibi söylicem artık napayım :)) çok teşekkürler yardımların için :)

allahım herkeste aynı sorun varmış desene!! hayatım yatak odasının tozunu almakla banyonun yerlerini silmekle geçio :( bayan saçı uzun en azından kolundan tuttuğun gibi çöpe at gitsin ama erkeklerin nasıl bir kıl yapıları varsa artık yapışkanmıdır nedir. ne bitio ne temizlenio biz 6 kız kardeşiz babamında garibim çok kılı yoktu ama kocam bana standart erkek kıl yapısını iyice öğretti sağolsun :D ev işlerinde herkese kolay gelsin hanımlar :)

valla he :D yapışkan kıl hem de dökülgen kıl :D her yere dökülüyor. bugün ev temiz ya adamın gezdiği yerleri dökülen kıllarından takip edebiliyorum :D

eylümcüm selam, nasılsın?

ne zamandır sana mesaj atıcam gördükçe aklıma geliyorsun ama ilk zamanlar çok yoğundum alışmaya çalışmaktan kendime bile vakit ayıramıyordum sonra da sanırım ihmal ettim :( kusura bakma lütfen mahcubum sana karşı :(

ben alıştım galiba istanbul'a da evliliğe de :) sen nasılsın, okulun iyi mi?

mikrofiber bez marketlerde satılıyor mu ki? onu deneyeyim ben de. anneannem beze ayağıyla basar ya da terlikle öyle silerdi evi. o zamanlar vileda yoktu tabii :) en kolay öyle olur herhalde beze bir ayağınla basıp gezdirebilirsin.

bizim mecburen tüm odalar kullanılıyor :( 2+1 zaten. bir odada oturup diğer odada yatıp küçük odaya da çamaşır seriyorum. aslında zaten odalardan ziyade mutfak ve holde benim sıkıntı. oraların yerleri çok açık renk fayans çünkü :(

iyiyim canım sağol,alıştım galiba ben de:)
ayrıntılı olarak mesajlaşırız,burdan konuşup ban yemeyelim:)
evet mikrofiber bezlerin marketlerde satılması lazım,ben geçenlerde bim'e geldiğini görünce sırf deneme amaçlı aldım,viledadan daha iyi olduğu kesin:)
eğer onunla silmeye alışırsam daha kalitelilerini alıcam inşaallah:)
ayakla silme olayını deneyeyim bi:)

ben eğer sorunuzu yanlış anlamadıysam vileda yerine önerim kesinlikle scotch brite mop kullanmanız ben çok memnunum kılları üzerinde topluyo ve suya batırınca hepsini bırakıyo vileda gibi içine sarmıyo yani...
1000084520.jpg

bu marka değil ama bu tarz bir mobumuz vardı,ilk zamanlar güzel gidiyordu ama diğer ark.ların dediği gibi kılları görünürde alıyor,derinlemesine temizlik yapmıyor,almayı düşünmüyorum.

dün scotch brite mop almaya gittim de yakın markette bulamadım migrosa falan gideriz nasılsa bu ara orda vardır diye tahmin ediyorum. mikrofiber bez aldım onla sildim arayı az önce kılları falan çok iyi topladı hakikaten. vileda gibi değil hiç. yardımcım geldiğinde ona yerleri bu bezle silmesini söylicem. vileda'dan çok daha farklı temizliği. hem de hiç yormuyor kıllarla uğraşmak zorunda kalmadığım için çabucak sildim mutfakla holü.

eylülcüm konu benim diye bi sorun çıkmaz diye düşünüyorum çünkü çeyiz topiğinde ne muhabbetler dönüyordu zamanında hala da öyledir tahmin ediyorum ki :))

bir de karagümrük'te temizlik malzemeleri satan bi dükkan var sahipleri laz baya :)) yakınlarda oturanlar varsa o dükkanı herkese tavsiye ediyorum market fiyatından çok daha uyguna temizlik malzemesi satıyor. örneğin fairy 14lü marketlerde 10-11 lira falan. ben en ucuz gratis'ten almıştım 6 ya da 6,5a bu dükkanda 7 lira. 8li selpak havluyu 5 buçuğa aldım şokta 8di yanılmıyorsam. merak eden olursa adını da öğrenir yazarım. karagümrük bim'in karşısında sayılır zaten.

Halılarımı sildirdim eskiye nazaran çıkan tüyler azaldı
sildirmeni tavsiye ederim canım yıkatmak biraz zor olabilir

ben yeni evlendiğim zaman günde iki kere süpürüyordum.halilarını yıkatmadan kurtulamazsiniz.bir kere yıkamayada gitmiyor tozlar azda olsa yine kalıyor o yüzden bir an önce yıkamaya verinki kirlensinler ikinciyede verebilin. saçlarınızı da banyoda tarayıp düzlestirin.düşen kılları da hemen elinizle toplasanız, odalar da dolaşırken de saçınızı baglasaniz bence sorun kalmaz.eşinizin tüyleride çok uzun değilse göze batmaz zaten. ama siz ne yapmasınizda ev en azından iki günde bir süpurulmediginde temiz kalmaz.

Halılarımı sildirdim eskiye nazaran çıkan tüyler azaldı
sildirmeni tavsiye ederim canım yıkatmak biraz zor olabilir

ben de bu cumartesi misafirim var o gidince vericem halıları. tatili bekliyordum zaten bi yıkansınlar hem temizlenir hem tüyleri azalır :) kadiscim mesajını da okudum ama okuldaydım çok işim vardı dün de geç geldim. sevindim canım vestiyer işini halletmene :))

ben yeni evlendiğim zaman günde iki kere süpürüyordum.halilarını yıkatmadan kurtulamazsiniz.bir kere yıkamayada gitmiyor tozlar azda olsa yine kalıyor o yüzden bir an önce yıkamaya verinki kirlensinler ikinciyede verebilin. saçlarınızı da banyoda tarayıp düzlestirin.düşen kılları da hemen elinizle toplasanız, odalar da dolaşırken de saçınızı baglasaniz bence sorun kalmaz.eşinizin tüyleride çok uzun değilse göze batmaz zaten. ama siz ne yapmasınizda ev en azından iki günde bir süpurulmediginde temiz kalmaz.

günde iki kere mi:53: maiallah size ne diyeyim 2 günde 1 bile süpürecek zamanım da gücüm de yok benim :) ama banyoda saç düzletirme olayını söyleyenler olmuştu onu uygulamaya başladım odara yayılmadan kolayca topluyorum saçları iyi oluyor. saçımı da açık bırakmıyorum elimden geldiğince artık baya düzeldi eskiye göre evin tozu kılı çok şükür. mikrofiber bezin de faydası çok oldu :)

benim de evimin her yeri beyaz fayans. bi tek odalarım laminant. ve eşim halıların üstünde bile kıl avına çıkan bir temizlik manyağıdır:) ben çözümü şöyle buldum. öncelikle elektrikli süpürgem sulu olanlardan. maşallah her şeyi içine çekiyor ve asla dışarı toz bırakmıyor. sonra evin çeşitli köşeleri vardır tozu biriktiren yerler. genelde hava akımı orda olur. mesela benim koridorumun köşeleri ve yatak odamın köşeleri bu noktalar. her akşam yemekten sonra minik el süğpürgesiyle önce mutfağımı sonra da o meşhur köşeleri alıyorum. böylece hiç tozum kılım olmuyor. halılardaki kıllar için de canım kocam resmen ava çıktığı için sorun kalmıyor:)))

çok güldürdün beni:)) benimde banyo ve tuvalette aynı sorunum var,bir tek kıl düşse ıyykk nasıl göze batıyor.
yatak odası yolluklarımda açık renk üstü yumak yumak kıl:( halı fırçası aldım,kılları fırçayla topluyorum:)

halıların yeniyse yıkanmadan gitmez,ama yinede halı şampuanıyla silmeyi dene en azından tüyleri azalır birazcık.

benim de evimin her yeri beyaz fayans. bi tek odalarım laminant. ve eşim halıların üstünde bile kıl avına çıkan bir temizlik manyağıdır:) ben çözümü şöyle buldum. öncelikle elektrikli süpürgem sulu olanlardan. maşallah her şeyi içine çekiyor ve asla dışarı toz bırakmıyor. sonra evin çeşitli köşeleri vardır tozu biriktiren yerler. genelde hava akımı orda olur. mesela benim koridorumun köşeleri ve yatak odamın köşeleri bu noktalar. her akşam yemekten sonra minik el süğpürgesiyle önce mutfağımı sonra da o meşhur köşeleri alıyorum. böylece hiç tozum kılım olmuyor. halılardaki kıllar için de canım kocam resmen ava çıktığı için sorun kalmıyor:)))

kesinlikle bu evde toz biriken noktalar tezine katılıyorum :)) bende koridor köşeleri tozu yumağı topluyor. ben de süpürgeyi hafta iki-üç kez çalıştırıyorum bir de mikrofiberle siliyorum epey gidiyor eskisi gibi bir günde toz olmuyor. saçlarımı topluyorum ve banyoda düzleştiriyorum. baya işe yaradı :)

çok güldürdün beni:)) benimde banyo ve tuvalette aynı sorunum var,bir tek kıl düşse ıyykk nasıl göze batıyor.
yatak odası yolluklarımda açık renk üstü yumak yumak kıl:( halı fırçası aldım,kılları fırçayla topluyorum:)

halıların yeniyse yıkanmadan gitmez,ama yinede halı şampuanıyla silmeyi dene en azından tüyleri azalır birazcık.

:) halıları bu haftasonu veriyorum yıkamaya inşallah rahatlıcam biraz daha :)

bizim evde kıl hep. temizliyorum akşama yine birikmiş. ben de artık her gün süpürgeyle alıyorum. hani şu pratik süpürgeler var ya onlarla alıyorum kılları. biz de hem benim saçım hem de eşimin tüyleri mevcut

canım selam,

kulübe hoş geldin :)))
canım halıların çözümü -herkes söylemiş, ben de eksik kalmayayım :9:- bir kere yıkatmak, o zaman havı epey azalıyor.
kıl, tüy sorununa çözüm pek yok gibi, bizde de aynı sorun var, devamlı süpürge çalışıyor..

yerleri silmek için benim çözümüm farklı..vileda sopalarının ucuna uyumlu havlular satılıyor esnaflarda, onlarla pırıl pırıl oluyor, diğerleri hiç temizlemiyor yerleri...en güzeli de işim bitince toz bezleriyle beraber havluyu sopadan ayırıp makinaya atıyorum, yıkıyorum, pırıl pırıl oluyor..bize temizliğe gelen abla bile yatak, dolap altlarını falan onunla temizliyor, çok memnun.
unutmazsam yarın fotoğraf çekip koyayım buraya, fena kullanışlı birşey.

hepimize allah sabır versin :9:

canım selam,

kulübe hoş geldin :)))
canım halıların çözümü -herkes söylemiş, ben de eksik kalmayayım :9:- bir kere yıkatmak, o zaman havı epey azalıyor.
kıl, tüy sorununa çözüm pek yok gibi, bizde de aynı sorun var, devamlı süpürge çalışıyor..

yerleri silmek için benim çözümüm farklı..vileda sopalarının ucuna uyumlu havlular satılıyor esnaflarda, onlarla pırıl pırıl oluyor, diğerleri hiç temizlemiyor yerleri...en güzeli de işim bitince toz bezleriyle beraber havluyu sopadan ayırıp makinaya atıyorum, yıkıyorum, pırıl pırıl oluyor..bize temizliğe gelen abla bile yatak, dolap altlarını falan onunla temizliyor, çok memnun.
unutmazsam yarın fotoğraf çekip koyayım buraya, fena kullanışlı birşey.

hepimize allah sabır versin :9:

sanırım biliyorum dediğin şeyi ama onun da ucunda plastik var makinaya atınca sorun olmasın? bir de onları burda hiç görmedim eminim çarşamba pazarında vardır gerçi :)) ben şimdilik mikrofiber bezden memnunum hatta yarın adana'ya gidiyorum diye bugün büyük bir temizlik yaptım bir kez daha mikrofiber bezime hayran ve minnettar kaldım :)

vileda supermocio almıştım inan o bile hiç bir işe yaramadı :/ az önce halı yazını okudum bu arada el halısına meraklıyım ama evde nasıl dekore edebilirim bilemiyorum bence bir postta da onu yazabilirsin dur bunu bloguna da yazayım :)

sanırım biliyorum dediğin şeyi ama onun da ucunda plastik var makinaya atınca sorun olmasın? bir de onları burda hiç görmedim eminim çarşamba pazarında vardır gerçi :)) ben şimdilik mikrofiber bezden memnunum hatta yarın adana'ya gidiyorum diye bugün büyük bir temizlik yaptım bir kez daha mikrofiber bezime hayran ve minnettar kaldım :)

vileda supermocio almıştım inan o bile hiç bir işe yaramadı :/ az önce halı yazını okudum bu arada el halısına meraklıyım ama evde nasıl dekore edebilirim bilemiyorum bence bir postta da onu yazabilirsin dur bunu bloguna da yazayım :)

canım 30 derecede yıka, hiçbirşey olmuyor, biz eve birkaç tane aldık, biri yıkanınca diğerini takıyoruz ucuna :1:
ben kurutma makinasına bile attım onu, sapasağlam çıktı :D

ay dur halı işini sormuşsun, onu atlamışım:/

canım sen halılarını yeni almadın mı :D biraz onları kullansaydın keşke :1:
valla bu el dokuma halı olayı gönül işi aquacım ya, yani makina halısı gibi perdenin, mobilyanın rengine uydurayım gibi olmuyor pek işler...yani bu konuyla ilgili yazılacak pek yazı da yok aslında..halıların bölgeleri hakkında önce bilgi sahibi olup sonra kendine yakın bulduğunu, sevdiğini seçebilirsin :34:

mesela ben canlı renkleri çok sevdiğim ve eskiden beri hayranlık duyduğum için Yağcıbedir almıştım..hatta kayınvalidem 2 tane Milas hediye etmeye kalktığında onların bile göbekleri kırmızılı olanını seçtim :1: halbuki Milas pastel tonlardadır..yani bu tamamen senin zevkine, kullanış şekline (mesela Kars gibi bazı yörelerin yünü daha kalındır, halı daha kalın olur, çok soğuk iklime sahip yerlerde bu tip halılar tercih edilebilir..ya da bizimki gibi bir iklim varsa benim yatak odamdaki gibi el dokuma bir kilim de tercih edilebilir) ve tabii ki bütçene kalmış..

benim de hayalimde Sumak almak var mesela...ancak Sumaklar ipek olduğu için fiyatlar biraz el yakıyor :31:

:D evet bu halıları yıkatsak baya rahatlıcaz sanki, ben de şimdi süpürdüm tekrar. pazar günü temizlikçi bayan gelmişti. bugün 4. gün sabah berbattı her yer eve gelince süpürdüm mecburen :/ süpürgeyle de alakası yok bence çünkü süpürünce bi şey kalmıyor iş ki ertesi günlerde temiz kalsın ortalık :D

yıkatıcam 15 tatilde mutlaka teşekkürler :))

kızlar bu arada viledadaki saçlar da ayrı bir dert supermocio aldım ama çok da farketmedi, evi süpürüyorum ardından silmek için viledayı alınca viledadan kıllar saçlar dökülüyor ne kadar yıkarsam yıkayayım o kıllar da bitmek tükenmek bilmiyor :/

canım süpürgen iyi çekmiyordur bende aynı dertten muzdariptim viledadai kıllar, ben süpürgemi değiştirdim emiş gücü yüksek süpürge edin sulu olanları tavsiye ederim ben kurtuldum inan o kıllar yüzünden evi silmek istemiyordum
bide evin temiz olsun istiyorsan( kılsız tüysüz) gün aşırı süpür, sil:34:

ben parex in silindir mobunu aldım nasıl kıl topluyor anlatamam harika ötesi..dökülmesie engel olamazsın ama toplanmasını pratikleştirebilirsinnn:34:

Aynen benim de evımde durum bu kıl tüy olayı da degıl resmen pamuk oluyo her yer temızlıkten 2 gün sonra leşşş.
yeni eşyaların derdi olsa gerek gerçi ben halılarımı sildim bazılarını da yıkadım ama sorun çözülmedi:S

ben halıları yıkamaya verdim şimdi o yumaklar oluşmuyor yatakların koltukların altında. sadece hala toz ve kıl sorunumuz var onu da mikrofiber bezle evi silerek epey azalttım. çok iyi alıyor tüm tozu kiri mikrofiber bezler böylelikle ev daha geç kirleniyor.

Back
X