evimdeki kıl ve toz bulutu

Ben saçımı banyoda düzleştiriyorum , zaten düz olduğu için sabahları beş dk. düzeltiyorum diyelim
Lavaboya döküldüğünden temizliği de kolay oluyo
Yine de tabi banyo paspaslarını da elektrikli süpürge ile süpürüyorum

Şaşırdım
Elektrikli süpürgeniz saç tellerinizi alamıyorsa birikiyor olabilir

Son düzenleme:
ay canım yok bunun çözümü
ha var doğru 2 güne bir süpüreceksinnnnnn:37:

çok haklısın canım 2 güne bir süpürünce bir şey olmuyor :D haftasonu kar tatili derken bu ara evdeydim kıl tüy kalmıyor süpürünce ama işte ben de haftada bir süpürüp siliyorum ne yalan söyleyeyim çalışınca mecburen onda da baya sorun oluyor :/

hakıkaten yok benım bırde toza alerjim var dün heryerı dıpten temızledım bugun baktım kı yıne koltuklarımın derı kısımlarında toz var yatak odamda toz var..arkadaslarında dedıgı gıbı tek çare ıkı en gec uc gunde bır supurup silmek..bu arada bır tavsıye benım sacım uzun mutlaka dökuluyor ben evdeyken hep evde öruyorum sacımı :) gercekten o zaman hıc dökulmuyor

benim saçım çok uzun değil ama bant takıp topluyorum bu ara daha az kıl oluyor sanki :)

evdeyken saçını toplayıp lastikli boneler var çok tatlı bandana gibi duruyo ama değil onlardan tak..
saçını banyoda düzleştir dökülen orda dökülsün
evden çıkarken ceketin filan varsa saçlarını altında kalacak şekilde giy dışarı çıkınca düzletirsin
kıyafetlerinizi banyoda değiştirin en azından yıkanan bir yere dökülsün ve tek yerde olsun kıllar.
toz olayı halılarını yıkamadıkça geçmez..
arnicanın sulu süpürgesi o tozları güzel alıyo...
birde elinin altında mikrofiber toz bezi olsun gece uyumadan şöyle bir topla o tozları..
biraz abartılı oldu ama süpürmek yerine dökülmesini engellemek için bunlar yapılabilir:)

saçı banyoda süpürmek mantıklı gibi evet bunu deniycem yatak odası temiz kalır en azından. yok canım abartılı falan değil çok haklısın bi bez aldım ben de benim saçları değil eşimin kılları bezle topluyorum ya da lavabonun önüne damlayan su gibi şeyleri. çok teşekkürler cevabın için :)

Ben saçımı banyoda düzleştiriyorum , zaten düz olduğu için sabahları beş dk. düzeltiyorum diyelim
Lavaboya döküldüğünden temizliği de kolay oluyo
Yine de tabi banyo paspaslarını da elektrikli süpürge ile süpürüyorum

Şaşırdım
Elektrikli süpürgeniz saç tellerinizi alamıyorsa birikiyor olabilir

evet banyoyu başka bir arkadaş da yazmış onu denicem bundan sonra :) elektrik süpürgesi çekiyor da sonra hemen dökülüyor :(

Ben de eskiden toz bulutundan sikayetciydim.cok sukur kurtuldum...
darısı başımıza :)

canım benim de yatak odası halım angora ilk kullandığımde dediğin gibi acayip tüy çıkarıyodu ve dökülen kıllarla birleşince sorma gitsin..ama yıkattım ben hemen sonra yün çıkarmadı hiç sen de yıkat bence...

kızlar bu arada viledadaki saçlar da ayrı bir dert supermocio aldım ama çok da farketmedi, evi süpürüyorum ardından silmek için viledayı alınca viledadan kıllar saçlar dökülüyor ne kadar yıkarsam yıkayayım o kıllar da bitmek tükenmek bilmiyor :/

Ben artık vileda kullanmıyorum,evi değil viledayı temizliyoruz çünkü.
Aldığı kıllar eve dağılıyor,
Mutfağımda mikrofiber yer bezi denemeye başladım,ama diğer odalara başlamadım daha,üşendim bi de sapı filan yok bildiğin bez sadece,nasıl sileceğim diye düşünüyorum:)
çözüm önerisi olanları bekliyorum.
hava soğuk olduğundan artık tüm odaları kullanmıyoruz aquacım,biraz daha rahatlattı temizlik konusunda,sana da öneririm.

canım benim de yatak odası halım angora ilk kullandığımde dediğin gibi acayip tüy çıkarıyodu ve dökülen kıllarla birleşince sorma gitsin..ama yıkattım ben hemen sonra yün çıkarmadı hiç sen de yıkat bence...
yıkatayım bne de 15 tatilde :) diğer kızlar da söyledi zaten aklımda mutlaka :)) sağol canım

Mutfağımda mikrofiber yer bezi denemeye başladım,ama diğer odalara başlamadım daha,üşendim bi de sapı filan yok bildiğin bez sadece,nasıl sileceğim diye düşünüyorum:)
hava soğuk olduğundan artık tüm odaları kullanmıyoruz aquacım,biraz daha rahatlattı temizlik konusunda,sana da öneririm.

eylümcüm selam, nasılsın?

ne zamandır sana mesaj atıcam gördükçe aklıma geliyorsun ama ilk zamanlar çok yoğundum alışmaya çalışmaktan kendime bile vakit ayıramıyordum sonra da sanırım ihmal ettim :( kusura bakma lütfen mahcubum sana karşı :(

ben alıştım galiba istanbul'a da evliliğe de :) sen nasılsın, okulun iyi mi?

mikrofiber bez marketlerde satılıyor mu ki? onu deneyeyim ben de. anneannem beze ayağıyla basar ya da terlikle öyle silerdi evi. o zamanlar vileda yoktu tabii :) en kolay öyle olur herhalde beze bir ayağınla basıp gezdirebilirsin.

bizim mecburen tüm odalar kullanılıyor :( 2+1 zaten. bir odada oturup diğer odada yatıp küçük odaya da çamaşır seriyorum. aslında zaten odalardan ziyade mutfak ve holde benim sıkıntı. oraların yerleri çok açık renk fayans çünkü :(

ben eğer sorunuzu yanlış anlamadıysam vileda yerine önerim kesinlikle scotch brite mop kullanmanız ben çok memnunum kılları üzerinde topluyo ve suya batırınca hepsini bırakıyo vileda gibi içine sarmıyo yani...
1000084520.jpg

ben eğer sorunuzu yanlış anlamadıysam vileda yerine önerim kesinlikle scotch brite mop kullanmanız ben çok memnunum kılları üzerinde topluyo ve suya batırınca hepsini bırakıyo vileda gibi içine sarmıyo yani...
1000084520.jpg

aaa bunu mutlaka alıcam kovası da var mı böyle tek mi satılıyor?

vileda berbat hakikaten yeni süpürdüğüm tertemiz yere bir sürüyorum her yer kıl oluyor istediğim kadar yıkayayım o kıllar bitmiyor viledanın üstünde :/

kovası yok bu şekilde satılıyor ucundaki yeşil kısım eskiyince yedeği var alıp takıyorum ben de nefret ederim bu viledadan resmen kendini kandırmak o temizlik yapmıyoki burdaki kiri şuraya sürüp bırakıyo..ben eski vileda kovamın sıktırma kısmını çıkardım onu kullanıyorum bu mopla deterjanlı suyu kovama hazırlıyorum ve mopu o suyla ıslatıp sıkma koluyla sıktırp kullanıyorum bence harika bi buluş...

kovası yok bu şekilde satılıyor ucundaki yeşil kısım eskiyince yedeği var alıp takıyorum ben de nefret ederim bu viledadan resmen kendini kandırmak o temizlik yapmıyoki burdaki kiri şuraya sürüp bırakıyo..ben eski vileda kovamın sıktırma kısmını çıkardım onu kullanıyorum bu mopla deterjanlı suyu kovama hazırlıyorum ve mopu o suyla ıslatıp sıkma koluyla sıktırp kullanıyorum bence harika bi buluş...

yarın temizliğe gelicek yardımcım alsam mı acaba bunu sabahtan gidip

anneme gelen kadın yeri bezle siliyordu benimki viledayla siliyor bi şey de diyemiyorum :( en geç haftasonu alıcam bunu mutlaka çok teşekkürler arkadaşım çok sağol :)

1000084520.jpg

benim dediğimde bu.bununla halınızın üstünden geçerseniz ne kadar kıl tüy varsa topluyor.

yarın temizliğe gelicek yardımcım alsam mı acaba bunu sabahtan gidip

anneme gelen kadın yeri bezle siliyordu benimki viledayla siliyor bi şey de diyemiyorum :( en geç haftasonu alıcam bunu mutlaka çok teşekkürler arkadaşım çok sağol :)

öncelikle yardımcıya yerleri ellerini kullanarak silmesini söylemelisin.eger söyleyemiyorsan vileda sopasını kovasını kaldır.mecbur geleneksel yöntemi kullanacak.
viledayla yapınca cok zaman harcar hem de senin gibi dikkat etmez kısacası öylesine temizlik yapmış olur....

ayrıca bu moptan ben de de var .anı kurtarmak biriken sacı tozu almak icin cok güzel. ama derin temizlik icin maalesef yani...
ben bir gün onunla sildikten sonra da normal viledayla silmiştim.cıkan kirli suya hayretler icinde bakakalmıştım.ne kadar deterjanlı suyla da silmiş olsam da mop sadece yüzeydeki kılı tozu alıyor.

yine de süpürge acamadığın zamanlarda kılı tüyü toplamanın pratik yolu.yalnız bunu temizlikcinin rutin temizliği yaparken kullanmasına izin verme.sadece sen kullan.

hakıkaten yok benım bırde toza alerjim var dün heryerı dıpten temızledım bugun baktım kı yıne koltuklarımın derı kısımlarında toz var yatak odamda toz var..arkadaslarında dedıgı gıbı tek çare ıkı en gec uc gunde bır supurup silmek..bu arada bır tavsıye benım sacım uzun mutlaka dökuluyor ben evdeyken hep evde öruyorum sacımı :) gercekten o zaman hıc dökulmuyor

canım yaa sende ki markanın mobilya temizleyicisini , cam , ayna ve mobilya yüzeyler icin üzerinde yazdığı şekilde kullanırsan tozdan kurtulursun.
ayrıca deri spreyi de deri yüzeyler icin mükemmeldir.

bu ürünler hem mükemmel temizlik ve parlaklık saglar hem de tozlanmayı kirlenmeyi geciktirir canım.

eger ürünler evde mevcutsa bana mutlaka ulaş, sana kullanım püf lerini vereyim.

öncelikle yardımcıya yerleri ellerini kullanarak silmesini söylemelisin.eger söyleyemiyorsan vileda sopasını kovasını kaldır.mecbur geleneksel yöntemi kullanacak.
viledayla yapınca cok zaman harcar hem de senin gibi dikkat etmez kısacası öylesine temizlik yapmış olur....

ayrıca bu moptan ben de de var .anı kurtarmak biriken sacı tozu almak icin cok güzel. ama derin temizlik icin maalesef yani...
ben bir gün onunla sildikten sonra da normal viledayla silmiştim.cıkan kirli suya hayretler icinde bakakalmıştım.ne kadar deterjanlı suyla da silmiş olsam da mop sadece yüzeydeki kılı tozu alıyor.

yine de süpürge acamadığın zamanlarda kılı tüyü toplamanın pratik yolu.yalnız bunu temizlikcinin rutin temizliği yaparken kullanmasına izin verme.sadece sen kullan.

ooo mopu evi süpürmeden mi kullanıyorsunuz ?bu şelilde hangi ürün olursa olsun temizlik yeterli olmazki ben evi süpürdükten sonra mopla sildiğim halde tozlu kıllı bir kova suyum oluyo yani ...

Akşamları evi süpürebilirsiniz ben domestosla siliyorum çabuk toz tutmuyor

akşamları geç çıkıyorum eve gel yemek yap ye kaldır derken 9 oluyor o saatten sonra da hiç açmak istemiyorum süpürgeyi :/

benim dediğimde bu.bununla halınızın üstünden geçerseniz ne kadar kıl tüy varsa topluyor.

tamamdır kızlar alıcam bundan :))

haklısın, yerleri normal silmesini istiyorum bugün viledayla sildi ama haftaya gelişinde söylicem artık :/

Aquamm Allah kolaylık versin canım benim... :31:

Konuyla ilgisi olmayacak ama aynısından Erkek Dedikodusu kitabında bahsediliyordu yeni evli olan Derin'de evindeki kıl ve tüyden yakınıyordu. Ne alaka diceksin aklıma geldi öylesine :9:

sürç-i lisan ettiysem affet :54::17:

ooo mopu evi süpürmeden mi kullanıyorsunuz ?bu şelilde hangi ürün olursa olsun temizlik yeterli olmazki ben evi süpürdükten sonra mopla sildiğim halde tozlu kıllı bir kova suyum oluyo yani ...

Ben normalde evi supurdukten sonra kullanilmasindan yanayim AMA bahsettiginiz sekilde bile deterjanla kullandiktan sonra tekrar viledayla sildigimde kirli su cikmisti. Derinlemesine temizlik yapmiyor mop maalesef..

AMA arkadas eve gec geldigini soyluyor makine acamayacagina gore , gorunen yerlerdeki kili tuyu toplamak icin kullanabilir.anlik goruntu temizligi yani.

Bu arada Ben evi supurgeyle cektirdikten sonra etrafta kil tuy toz hic birsey kalmiyor. Ihlasin su filtreli temizlik robotunu kullaniyorum herkese Tavsiye ederim.

Aquamm Allah kolaylık versin canım benim... :31:

Konuyla ilgisi olmayacak ama aynısından Erkek Dedikodusu kitabında bahsediliyordu yeni evli olan Derin'de evindeki kıl ve tüyden yakınıyordu. Ne alaka diceksin aklıma geldi öylesine :9:

sürç-i lisan ettiysem affet :54::17:

ay demek ki biz alışık değiliz işte :D yalnız yaşıyodum yıllardır kendi saçıma alışmıştım da küçük küçük kıllara alışamadım henüz :D

halılar da ynei olunca bir de onların tozu oluyor sinir oluyorum. pelinim düğün tarihi belli oldu mu bana mı öyle geliyor?

sizlerin hazırlıkalrını gördükçe geçen kış geliyor aklıma ♥ seneye de sizin kılları tozları takip ederiz artık :D

Ben normalde evi supurdukten sonra kullanilmasindan yanayim AMA bahsettiginiz sekilde bile deterjanla kullandiktan sonra tekrar viledayla sildigimde kirli su cikmisti. Derinlemesine temizlik yapmiyor mop maalesef..

AMA arkadas eve gec geldigini soyluyor makine acamayacagina gore , gorunen yerlerdeki kili tuyu toplamak icin kullanabilir.anlik goruntu temizligi yani.

Bu arada Ben evi supurgeyle cektirdikten sonra etrafta kil tuy toz hic birsey kalmiyor. Ihlasin su filtreli temizlik robotunu kullaniyorum herkese Tavsiye ederim.

süpürgeyle çekince bende de kalmıyor kızlar onda bi sıkıntı yok daha önce de yazdım ama ufak ufak görünce insan süpürge açmaya da eriniyor çoğu zaman gözüme takılıp sinirimi bozuyorlar. bu mopla çekerim elimin altında olunca. holde oluyor zaten en çok. şimdi mesela kağıt havluyu ıslatıp topluyorum saçı kılı kağıt havlu yerine bunla toplayıveririm. iyi oldu öğrendiğim varlığından bile haberim yoktu mopun:))

Son düzenleme:
ay demek ki biz alışık değiliz işte :D yalnız yaşıyodum yıllardır kendi saçıma alışmıştım da küçük küçük kıllara alışamadım henüz :D

halılar da ynei olunca bir de onların tozu oluyor sinir oluyorum. pelinim düğün tarihi belli oldu mu bana mı öyle geliyor?

sizlerin hazırlıkalrını gördükçe geçen kış geliyor aklıma ♥ seneye de sizin kılları tozları takip ederiz artık :D

Di mi yaa, küçük kıllar! Kabus gibi:25:

Ayy herşeyin yenisi makbul ama bi de oyle bi sıkıntı var di mi.. kıl gübür toz minik kıllar. ıyk. :27::27:

Düğün tarihim belli oldu aquamm 25/05'de gelin oluyor pelincan kısmetse :123::9:

Senden bi sürü konuda yardım isticem, daha çok başındayız herşeyin. :17: Toz, kıl deme ya demeeee:25: Valla erkek dedikodusundaki derin gibi olurum. sosyal hayat sıfır, temizlikte yüüüüs puan bana :9::9::9: ahaha

:27:

Back
X