evimdeki kıl ve toz bulutu

ben halıları yıkamaya verdim şimdi o yumaklar oluşmuyor yatakların koltukların altında. sadece hala toz ve kıl sorunumuz var onu da mikrofiber bezle evi silerek epey azalttım. çok iyi alıyor tüm tozu kiri mikrofiber bezler böylelikle ev daha geç kirleniyor.

İki alternatif de benden olsun.

1) Bu ya da bu tip bir dikey şarjlı süpürge alınabilir. Bu model biraz pahalı, ama bugüne kadar kullandığım (Karcher ve Black & Decker dahil) süpürgelerden çok daha başarılı,turbo düğmesine basınca halılarda da iyi sonuç veriyor. Ayrıca, bir yere dayamadan ayakta durabiliyor ve filtreleri yıkanabiliyor. Biraz daha gürültülüler belki ama, normal süpürgeye göre çok daha pratik oluyor bence bu dikey süpürgeler.

2) Yaşlanmayı bekleyeceksiniz. O zaman insan gözlüklerini takmadığı sürece evini gayet temiz zannediyor ve huzur içinde yaşıyor :53:.

Son düzenleme:
walla bende neredeyse bizim ev normal değil diye düşünmeye başlamıştım :33:

eylülde evlendim, evin tüm yerleri mutfak dahil laminant ve biz halılarımızı ancak bir ay evvel alabildik :1:

canım inan sorun halılarda değil halısı olmayan biri olarak söylüyorum ki bizim evde halı olmadan da toz topakları koridorda ve özellikle yatak odasında dans ediyordu, eşimin kıllarını saymazsak tabi :25:

bende cumartesi dahil çalışıyorum ve halen bir yardımcı ayarlayamadığım için her hafta sonu kendim temizliyorum evi buna rağmen 2 gün dayanabiliyor yaptığım temizlik

yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm bir an.. bide şimdi havalar ısınınca nolcak :44: tulum giydirip gezdirmek istiyorum walla eşimi evde :52:

selam kızlar,

uzatmadan sıkıntımı anlatayım, evimin yer fayansları çok açık renkte. Görüntüsü çok hoş evet ama yerdeki tek bir kıl bile göze batıyor. Eşimin kılları benim saçlarım derken pazar günü evde temizlikçi bayan olmasına rağmen şu anda yerde kıllar ve tozlar kümelenmiş durumda. Artık ne yapacağımı şaşırdım, halılarım da hiç yıkanmadı henüz malum yeni evliyim sanırım onların da tüyleri çıkıyor yatağın altı yumak yumak oluyor.

Ben bu kıllarla kafayı bozmadan bana bir akıl verin nolur. Saçlarımı topluyorum ama çalışan bir bayanım işe giderken düzleştiriyorum elimle toplasam da uçan uçuyor, düzleştirmesem bile sçaım dökülüyor, eşime uzun kollu üst ve uzun alt giydiriyorum kılları dökülmesin diye yok bana mısın demiyor. Aklınızda goril gibi insanlar canlanmasın bu arada normal kıllı insanlarız ama neden böyle bu ev anlamıyorum :(

kesınlıkle yenı halılar yapıyor..yumak yumak oluyor resmen heryer yıkamadan da kurtulamazsınız maalesef..

Kuzum ben de kafayı yemek üzereydim ev bir gün süpürülmezse toz bulutu oluşuveriyor maalesef çözümü ise sadece süpürmek :)) Artık fazla takmamaya başladım haftada bir süpürmeye halim oluyor yoksa kendimizi yıpratacağız :)

walla bende neredeyse bizim ev normal değil diye düşünmeye başlamıştım :33:

eylülde evlendim, evin tüm yerleri mutfak dahil laminant ve biz halılarımızı ancak bir ay evvel alabildik :1:

canım inan sorun halılarda değil halısı olmayan biri olarak söylüyorum ki bizim evde halı olmadan da toz topakları koridorda ve özellikle yatak odasında dans ediyordu, eşimin kıllarını saymazsak tabi :25:

bende cumartesi dahil çalışıyorum ve halen bir yardımcı ayarlayamadığım için her hafta sonu kendim temizliyorum evi buna rağmen 2 gün dayanabiliyor yaptığım temizlik

yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm bir an.. bide şimdi havalar ısınınca nolcak :44: tulum giydirip gezdirmek istiyorum walla eşimi evde :52:

kısa kolluya geçtik biz kıllarda artış var benden söylemesi :D

kesınlıkle yenı halılar yapıyor..yumak yumak oluyor resmen heryer yıkamadan da kurtulamazsınız maalesef..

halıları yıkattık yumaklar bitti sayılır çok şükür.

Kuzum ben de kafayı yemek üzereydim ev bir gün süpürülmezse toz bulutu oluşuveriyor maalesef çözümü ise sadece süpürmek :)) Artık fazla takmamaya başladım haftada bir süpürmeye halim oluyor yoksa kendimizi yıpratacağız :)

canımcım evi viledayla silmiyorum artık ya mikrofiber bezle ya da ucunda polar olan paspaslar var onlarla siliyorum, bir de ince halılarımı çırpıyorum evi süpürürken böylece temizlik 3 gün falan dayanıyor hatta şanslıysam 4 :D viledayla yaptığım temizlik 1 gün dayanmıyordu. şimdi eskiye kadar baya rahatım sana da tavsiye ederim mikrofiberle polar paspası

Bizim evin de tozu hiç geçmezdi.Sabah süpürsem akşam bidaha süpürmek isterdi.Günaşırı illa ki süpürüp silmek gerektiriyordu.Reklama girmesin şu eve gelip temizlik robotu tanıtıyorlar ya onlardan aldım.Biraz pahalı.Tanıtıma geldiklerinde o çıkanları görünce gaza gelip aldım ama sonrasında 1 hafta naptım ben niye aldım bunu diye üzüldüm.ama şimdi inanılmaz memnunum.Haftada 1 süpürüyorum.Haftasonu şehirdışında olup da mecburiyetten 2. hafta süpürdüğüm oldu o bile kabul edilebilir ölçüde bir tozlanmaydı:) İlk zaman evden çıkanları görmeye dayanamıyor insan.Yataklar, yastıklar kabus gibiydi.Neyse şimdi reklam amaçlı üyelik diyip banı yemiyim fazla anlattım da özetle öyle bişey düşünebilirsin.Çalışıyorsun da zaten.Haftada 1 süpür, derin temizliğe hanım al bitti gitti.Fiyatı çok içime oturmuştu ama iyi ki almışım diyorum şimdi

Bizim evin de tozu hiç geçmezdi.Sabah süpürsem akşam bidaha süpürmek isterdi.Günaşırı illa ki süpürüp silmek gerektiriyordu.Reklama girmesin şu eve gelip temizlik robotu tanıtıyorlar ya onlardan aldım.Biraz pahalı.Tanıtıma geldiklerinde o çıkanları görünce gaza gelip aldım ama sonrasında 1 hafta naptım ben niye aldım bunu diye üzüldüm.ama şimdi inanılmaz memnunum.Haftada 1 süpürüyorum.Haftasonu şehirdışında olup da mecburiyetten 2. hafta süpürdüğüm oldu o bile kabul edilebilir ölçüde bir tozlanmaydı:) İlk zaman evden çıkanları görmeye dayanamıyor insan.Yataklar, yastıklar kabus gibiydi.Neyse şimdi reklam amaçlı üyelik diyip banı yemiyim fazla anlattım da özetle öyle bişey düşünebilirsin.Çalışıyorsun da zaten.Haftada 1 süpür, derin temizliğe hanım al bitti gitti.Fiyatı çok içime oturmuştu ama iyi ki almışım diyorum şimdi

aa merak ettim markası nedir ki?

ben ufak bi süpürge almıştım çok yer kaplamaması için. iyi de çekiyor aslında ama ileride philips ya da dyson almayı düşünüyorum. özellikle çocuğum olunca ilk yapacağım şeylerden biri süpürgemi dğeiştirmek :)

aa merak ettim markası nedir ki?

ben ufak bi süpürge almıştım çok yer kaplamaması için. iyi de çekiyor aslında ama ileride philips ya da dyson almayı düşünüyorum. özellikle çocuğum olunca ilk yapacağım şeylerden biri süpürgemi dğeiştirmek :)

Marka yazabiliyor muyuz bilmiyorum ama yazıp kaçayım en azından:) Bende Philipsin hepafiltrelisi vardı.Süpürge olarak düşünürsek çok iyiydi.Halıyı yerinden kaldırıyordu.Bir de hepafiltrede toztorbada olduğu gibi aldığı tozu arkadan geri atmadığı için en azından hepefiltreli bişey almanı tavsiye ederim ama bu son aldığım ihlasın eve getirip tanıtım yaptıklarından.HAftasonu koltuğumu da yıkadım onla. Yıkama kısmının çok ahım şahım bişeyi yok normal yıkama makineleri kadar performansı ama süpürgesi çok iyi.Bu makinelerden bir marka daha varmış böyle pazarlama usulü ama o ne bilmiyorum.Bi arkadaşım ondan da memnundu.

merhaba :16:
mikrofiber bezle yerleri eğilerek mi siliyorsun, çubuk mu takıyorsun :44: bazen görüyorum, senin yazdıkların aklıma geliyor, alayım diyorum. sonra da bunu ıslatacak kovayı nerden bulucam deyip vazgeçiyorum. tam olarak nasıl yapıyorsun aqua :44:

merhaba :16:
mikrofiber bezle yerleri eğilerek mi siliyorsun, çubuk mu takıyorsun :44: bazen görüyorum, senin yazdıkların aklıma geliyor, alayım diyorum. sonra da bunu ıslatacak kovayı nerden bulucam deyip vazgeçiyorum. tam olarak nasıl yapıyorsun aqua :44:

selam canım,

vileda paspasını tamamen bıraktım artık. eve yardımcı gelince mikrofiber bezle sildiriyorum eğilerek anneanne usulü :) yorgun değilsem ben de öyle siliyorum. kova değil de ufak leğen gibi bi şeyim var ona su yapıyorum yer silme deterjanı koyup bez kirlendikçe o leğende temizliyorum.

bir de yukarılarsa smryne de yazmıştı havlu gibi polar paspaslar var. pazarlarda satılıyor. şöyle bi şey üç lira mı ne fiyatı da

180320121221309614.jpg

onlardan aldım iki tane günlük mesela silip süpürcem sadece derin temizlik yapmayacaksam bunlarla siliyorum. tozu kılı çok iyi alıyorlar. bir de kullandığım bezi ya da paspası ikinci kez kullanmıyorum direkt makinaya atıyorum.

ilk zamanlar aynı viledayla silip duruyordum sonra da diyodum ki bu vileda temizleyeceğine kirletiyor :D

canım ben iki kız çocuğu olan bir anneyim.kızlarım devamlı saçlarını süsleyip yerlere kıl döktükleri için senin derdini anlıyorum.hemen iyisinden bir şarjlı süpürge al evine.ben şarjlı süpürge kullandığım için evimi 3-4 günde bir büyük süpürgeyle temizlerim.şarjlı süpürgelerin fırçalı başlığını tak hergün iki dakkada kılları tozları alıver.rahat edersin.

Back
X