evimdeki kıl ve toz bulutu

mylittlesunshine

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
4.801
1.558
448
selam kızlar,

uzatmadan sıkıntımı anlatayım, evimin yer fayansları çok açık renkte. görüntüsü çok hoş evet ama yerdeki tek bir kıl bile göze batıyor. eşimin kılları benim saçlarım derken pazar günü evde temizlikçi bayan olmasına rağmen şu anda yerde kıllar ve tozlar kümelenmiş durumda. artık ne yapacağımı şaşırdım, halılarım da hiç yıkanmadı henüz malum yeni evliyim sanırım onların da tüyleri çıkıyor yatağın altı yumak yumak oluyor.

ben bu kıllarla kafayı bozmadan bana bir akıl verin nolur. saçlarımı topluyorum ama çalışan bir bayanım işe giderken düzleştiriyorum elimle toplasam da uçan uçuyor, düzleştirmesem bile sçaım dökülüyor, eşime uzun kollu üst ve uzun alt giydiriyorum kılları dökülmesin diye yok bana mısın demiyor. aklınızda goril gibi insanlar canlanmasın bu arada normal kıllı insanlarız ama neden böyle bu ev anlamıyorum :(

bu arada ben çıkıyorum şimdi okula gidicem akşam bakarım umarım cevap gelmiş olur çok canım sıkılıyor çünkü işe bi çözüm bulmam lazım artık :/

canım merhaba :) sabah sabah çok güldüm yaa..Aynı şey benimdesorunum hatta ben yazın inşallah beyaz taşlarımın üzerine laminant yapmayı düşünüyorum.Ben çalışmadığım için hergün süpürge açıyorum.Dikey pratiklerden alsan akşamları şöyle bir çekersin.Fakaat güvenilir bir firma bulup halıları yıkamaya vermen lazım .En azından sadece sizin tüyleriniz olur halınınkinden kurtulursun böylece ...Sevgiler selamlar...

demek normal kıllı insanlarsınız :9::9::9:
ben de aynı dertten muzdaripim fayanslarım beyaz saçlarım dökülüyo her yer kıl tüy ıyykkk
çözümü her Allahın günü süpürmek silmek:37:

selam kızlar,

uzatmadan sıkıntımı anlatayım, evimin yer fayansları çok açık renkte. görüntüsü çok hoş evet ama yerdeki tek bir kıl bile göze batıyor. eşimin kılları benim saçlarım derken pazar günü evde temizlikçi bayan olmasına rağmen şu anda yerde kıllar ve tozlar kümelenmiş durumda. artık ne yapacağımı şaşırdım, halılarım da hiç yıkanmadı henüz malum yeni evliyim sanırım onların da tüyleri çıkıyor yatağın altı yumak yumak oluyor.

ben bu kıllarla kafayı bozmadan bana bir akıl verin nolur. saçlarımı topluyorum ama çalışan bir bayanım işe giderken düzleştiriyorum elimle toplasam da uçan uçuyor, düzleştirmesem bile sçaım dökülüyor, eşime uzun kollu üst ve uzun alt giydiriyorum kılları dökülmesin diye yok bana mısın demiyor. aklınızda goril gibi insanlar canlanmasın bu arada normal kıllı insanlarız ama neden böyle bu ev anlamıyorum :(

elektrik süpürgeni değiştir.ben dyson öneriyorum.toz kıl hiç bir şey bırakmıyor

Son düzenleme:
Kelin ilacı olsa başına sürermiş. Bende aynı dertten mustaribim.
Benim kıldan ziyade çok toz oluyor. 4 gün tatil yaptım 3 günü temizlikle geçti.
Konunun takipçisiyim, bakalım derman olacak birileri var mı?

Bende oncleri bu durumu sorun yapiyordum,helen bile arada dip köse temizlik yapinca kizip sinirleniyorum..ama artik alistim sanirim.pek sorun da yapmiyorum.kirlendiyse ,kil dokulduyse ,supurup siliyorum oldu bitti.vallahi bu ev isini kendime dert etmeyi biraktim,bazen birakiyorum,kendime izin veriyorum....bazen temizlik delisi olup temiz evi hergun temizliyorum,ozellikle ,ise gitmedigim izinli zamanlarimda.... :) sonuc itibariyle,evim pis degil ama sorun da yapmiyorum...benim de yerler acik renk oldugu icin cok belli olur. o yuzden anliyorum seni,ama yapacak bir sey yok..anca saclari sifira vurursa+k kurtuluruz kil tuy meselerinden:10:.sevgiler..

canım merhaba :) sabah sabah çok güldüm yaa..Aynı şey benimdesorunum hatta ben yazın inşallah beyaz taşlarımın üzerine laminant yapmayı düşünüyorum.Ben çalışmadığım için hergün süpürge açıyorum.Dikey pratiklerden alsan akşamları şöyle bir çekersin.Fakaat güvenilir bir firma bulup halıları yıkamaya vermen lazım .En azından sadece sizin tüyleriniz olur halınınkinden kurtulursun böylece ...Sevgiler selamlar...

merhaba canım,

halılarımı yıkatmayı düşünüyorum ama havalar soğuk bir de üşeniyorum sanırım, 15 tatilde yıkamaya vericem mutlaka bu iş için zaman ayırıp. benim durumları biliyorsun o evin tadilatını evi hiç görmeden yaptırdım, eğer görse idim o aranın o kadar geniş olduğunu bilse idim ben de hiç düşünmez laminant yaptırırdım. eşim de sağolsun hiç demedi bu ara çok geniş istersen fayans yerine laminant yaptıralım diye. neyse artık olan oldu diyorum ben de ne yapayım :/

sanki süpürge süpürge gibi geliyor dikey ya da normal hepsi aynı gibi dikey alsam ona da üşenirim gibi :/

çok sağol canım fikirlerin için.

demek normal kıllı insanlarsınız :9::9::9:
ben de aynı dertten muzdaripim fayanslarım beyaz saçlarım dökülüyo her yer kıl tüy ıyykkk
çözümü her Allahın günü süpürmek silmek:37:

evet tek çare bu heralde her gün süpürmek :)

elektrik süpürgeni değiştir.ben dyson öneriyorum.toz kıl hiç bir şey bırakmıyor

süpürünce sorun yok ki zaten iş süpürmeden temiz tutabilmekte :)

Kelin ilacı olsa başına sürermiş. Bende aynı dertten mustaribim.
Benim kıldan ziyade çok toz oluyor. 4 gün tatil yaptım 3 günü temizlikle geçti.
Konunun takipçisiyim, bakalım derman olacak birileri var mı?

biz de dün evdeydik ya maşallah bu sabah baktım her yer kıl içinde yine :/

Bende oncleri bu durumu sorun yapiyordum,helen bile arada dip köse temizlik yapinca kizip sinirleniyorum..ama artik alistim sanirim.pek sorun da yapmiyorum.kirlendiyse ,kil dokulduyse ,supurup siliyorum oldu bitti.vallahi bu ev isini kendime dert etmeyi biraktim,bazen birakiyorum,kendime izin veriyorum....bazen temizlik delisi olup temiz evi hergun temizliyorum,ozellikle ,ise gitmedigim izinli zamanlarimda.... :) sonuc itibariyle,evim pis degil ama sorun da yapmiyorum...benim de yerler acik renk oldugu icin cok belli olur. o yuzden anliyorum seni,ama yapacak bir sey yok..anca saclari sifira vurursa+k kurtuluruz kil tuy meselerinden:10:.sevgiler..

ben de takmayayım diyorum da nereye kadar takmayayım şaştım artık, pazar kadın geldi sağolsun tertemiz yaptı bugün bi kalktım küme küme her yer :(

süpürmeden kıldan tüyden kurtulmanın yolu varsa bize de söyle:D
senin saçın eşinin kılı bile dökülmese halının tüyü dışarının tozu yine yetiyor
benim yerlerde beyaz 3 yaşındada bir oğlum var
tüm gün evde yokuz ama yinede toz oluyor mutlaka
pazartesi, çarşamba, cuma ve cumartesi günleri temizlik günüm benim
işten gelince hemen süpürür silerim heryeri zaten toplu olur
pazarlarıda duruma göre dışarı çıkmadıysak ve misafir gelmediyse temizlik yaparım yine
sende kendine böyle günler belirle çalışmıyorsan gerek de yok gerçi
hergün yapabilirsin:)

süpürmeden kıldan tüyden kurtulmanın yolu varsa bize de söyle:D
senin saçın eşinin kılı bile dökülmese halının tüyü dışarının tozu yine yetiyor
benim yerlerde beyaz 3 yaşındada bir oğlum var
tüm gün evde yokuz ama yinede toz oluyor mutlaka
pazartesi, çarşamba, cuma ve cumartesi günleri temizlik günüm benim
işten gelince hemen süpürür silerim heryeri zaten toplu olur
pazarlarıda duruma göre dışarı çıkmadıysak ve misafir gelmediyse temizlik yaparım yine
sende kendine böyle günler belirle çalışmıyorsan gerek de yok gerçi
hergün yapabilirsin:)

minumum süpürmeyle temiz tutmayı öğrenmek istiyorum:D çünkü benim haftanın her günü temizlik yapabilecek halim yok çalışıyorum eve geç geliyorum. süpürdükten sonra dyson ya da başka birş ey farketmiyor ev temizleniyor ama sonrasında iki gün dayanıyor en fazla. acaba diyorum bandana mı taksam kafama :D

canım bizde de aynı dert var. ne kadar sık süpürürsen süpür bu durumun çaresi yok bence. pazar günü gayet detaylı bi şekilde süpürdüm arkasından sildim dün yine saç tüydü yerler. dediğin gibi halılardan da tüyler çıkıyor. eşim süpürmeden önce onları ayağıyla topluyor böylece süpürürken kolaylık oluyor :)

aynı dert bende de vardı yeni evlendiğim zamnlar...

halıları yıkatınca büyük oranda azalıd problem..yıkatın mutlaka rahatlayacaksnız..

canım bizde de aynı dert var. ne kadar sık süpürürsen süpür bu durumun çaresi yok bence. pazar günü gayet detaylı bi şekilde süpürdüm arkasından sildim dün yine saç tüydü yerler. dediğin gibi halılardan da tüyler çıkıyor. eşim süpürmeden önce onları ayağıyla topluyor böylece süpürürken kolaylık oluyor :)

:D evet bu halıları yıkatsak baya rahatlıcaz sanki, ben de şimdi süpürdüm tekrar. pazar günü temizlikçi bayan gelmişti. bugün 4. gün sabah berbattı her yer eve gelince süpürdüm mecburen :/ süpürgeyle de alakası yok bence çünkü süpürünce bi şey kalmıyor iş ki ertesi günlerde temiz kalsın ortalık :D

aynı dert bende de vardı yeni evlendiğim zamnlar...

halıları yıkatınca büyük oranda azalıd problem..yıkatın mutlaka rahatlayacaksnız..

yıkatıcam 15 tatilde mutlaka teşekkürler :))

kızlar bu arada viledadaki saçlar da ayrı bir dert supermocio aldım ama çok da farketmedi, evi süpürüyorum ardından silmek için viledayı alınca viledadan kıllar saçlar dökülüyor ne kadar yıkarsam yıkayayım o kıllar da bitmek tükenmek bilmiyor :/

saçlar için bişey diyemem ama halıların üstünden mopla geçin tüylerin ters yönünde oluşan tüy yumaklarını görünce inanamayacaksınız.

:

kızlar bu arada viledadaki saçlar da ayrı bir dert supermocio aldım ama çok da farketmedi, evi süpürüyorum ardından silmek için viledayı alınca viledadan kıllar saçlar dökülüyor ne kadar yıkarsam yıkayayım o kıllar da bitmek tükenmek bilmiyor :/

İşte aynı dertten mudariptim. Mutfak dahil her yer laminant evde...Bıktırdı vileda daha 4 ayda. Ben de şu Foriv... diye başlayan kataloglarda satılan mikrofiber kuru ve nemli iki ayrı aparatı olan moplardan aldım. Atıyorum makineye tertemiz oluyorlar.İkide bir suya daldırıp temizlemekte yok. Kovadan da kurtuldum. Silerken de sık temizlik yapanlar için tek kere nemlendirip tüm evi silmek mümkün oluyor. Üstelik kimyasal kullanılmadığı için arap sabunu veya doğal bir ürünle temizlik yapılabiliyor. Son üç aydır ablama, anneme, kayın valideme sıradan hediye aldım. Olumlu geri dönüşler aldım. Bir araştırın Siz de.

saçlar için bişey diyemem ama halıların üstünden mopla geçin tüylerin ters yönünde oluşan tüy yumaklarını görünce inanamayacaksınız.

bunu bi denicem :)

İşte aynı dertten mudariptim. Mutfak dahil her yer laminant evde...Bıktırdı vileda daha 4 ayda. Ben de şu Foriv... diye başlayan kataloglarda satılan mikrofiber kuru ve nemli iki ayrı aparatı olan moplardan aldım. Atıyorum makineye tertemiz oluyorlar.İkide bir suya daldırıp temizlemekte yok. Kovadan da kurtuldum. Silerken de sık temizlik yapanlar için tek kere nemlendirip tüm evi silmek mümkün oluyor. Üstelik kimyasal kullanılmadığı için arap sabunu veya doğal bir ürünle temizlik yapılabiliyor. Son üç aydır ablama, anneme, kayın valideme sıradan hediye aldım. Olumlu geri dönüşler aldım. Bir araştırın Siz de.

marka neymiş anlamadım hiç ama tek bezle tüm evi siliyorsa süpermiş. kılları da topluyor mu bari?

kızlar orta sehpamdaki runner kirlendi iyice normal tozlanması yanında portakal suyu falan da damladı. yastıklar da öyle. yıkasam sorun olur mu sizce kuru temizlemeye mi vermeliyim yoksa?

b7bd1f4b-b494-4e3c-9c9a-4d602a027d33.jpg

kalın bi yapısı var normal kumaş gibi değil onçin emin olamıyorum temizliği konusunda.

hakıkaten yok benım bırde toza alerjim var dün heryerı dıpten temızledım bugun baktım kı yıne koltuklarımın derı kısımlarında toz var yatak odamda toz var..arkadaslarında dedıgı gıbı tek çare ıkı en gec uc gunde bır supurup silmek..bu arada bır tavsıye benım sacım uzun mutlaka dökuluyor ben evdeyken hep evde öruyorum sacımı :) gercekten o zaman hıc dökulmuyor

evdeyken saçını toplayıp lastikli boneler var çok tatlı bandana gibi duruyo ama değil onlardan tak..
saçını banyoda düzleştir dökülen orda dökülsün
evden çıkarken ceketin filan varsa saçlarını altında kalacak şekilde giy dışarı çıkınca düzletirsin
kıyafetlerinizi banyoda değiştirin en azından yıkanan bir yere dökülsün ve tek yerde olsun kıllar.
toz olayı halılarını yıkamadıkça geçmez..
arnicanın sulu süpürgesi o tozları güzel alıyo...
birde elinin altında mikrofiber toz bezi olsun gece uyumadan şöyle bir topla o tozları..
biraz abartılı oldu ama süpürmek yerine dökülmesini engellemek için bunlar yapılabilir:)

Son düzenleme:
Back
X