Evim toz iinde ama ben seyrediyorum:(

temizliği bir görev gibi değilde hobi gibi görmeye çalış bence eğlence haline getir mesela güzel kokulu deterjanlar al her türlü.. değişik temizlik aletleri al çiçekli vileda kovası, renkli bezler, hoş kokulu oda spreyleri vs.... butür malzemeler evin temiz ve güzel koktukça ilgini çekecektir...zamanla belirlediğin temizlik gününe kadar sana temizlik ihtiyacı hissi verecektir...buradaki her tavsiyeyi değerlendirirsen eminim hoş ve temizlik kokan bir eve sahip olacaksın......kolay gelsin..

valla bende yaklaşık 1 yıllık evliyim ve çalıştığım için haftasonu genel yoğun bir temizliğe girişiyorum 3-4 saatimi alıyor ve o yetiyor bana,ama çok çabuk tozlanıyor eşyalarım siyah olduğu için sık sık toz alıyorum,insan kendi evi için üşenmemeli,yeni evlisin daha büyük bir hevesle yapman gerekir diye düşünüyorum...bende ütü konusunda biraz üşengecim o da sağolsun eşim yardım ediyor,ütülüyor..evinizi temiz tutun yeni gelinsiniz laf söz olur haberiniz olsun....

Her zaman bundan korkmuşumdur...
akannehir
Eve adapte olamayıp pislik içinde oturmaktan.
ıçten gelen birşey olmalı.
Zoraki...
Olmaz...
:umursamaz:

bilmiyorum neyaptın konuyu açalı bayagı olmuş ama yeni gördüm
düşüncemi yazayım dedim.
bak havalar çok güzel aç bütün pencereleri
önce güzelce balkonlarından başla yıkamaya
camları sil süpür sil toz al
hergün bir odanı yap

evi temiz düzenli komşularına git yada arkadaşlarına git
benim üst katımda bir komşum var evine girince deterjan kokuyor düşün yani
nezaman ona gidip gelsem temzilik yapasım geliyor.

erinme canım kendinide yıpratma ama yavaş yavaş yap
şöyle temiz yerde yaşamaya bir alış hep temizlik yaparsın inan.

tamamen içten gelen bişey tamam..zorla olmaz ama insanın sürekli yatıp kalktığı yerde
hiçbir şey yapmadan tozları seyretmesi de biraz normal olmayan bir durum...
herşeyin fazlası zarar azı karar derler ya bazı şeyleri abartmamak lazım..
bende yeni evliyim ama normalden fazla dikkat eder oldum...yeni eşyalar ve halıların
küçük tüyleri mahfeti beni bide eşyalar koyu renk..direk yapışıyor...
haftasonu yapıyorum..bazen hafta içi akşam ufak tefek işler oluyor ...
zaten tuvalet lavabo her gün temizlenmeli....insanın evi temiz ve toplu olunca daha bir huzurlu oluyor
ya da ben öyleyim bilmiyorum.

forumda bayanların temizlik önerilerini takip et inan bana insan şevke geliyor.ben şahsen her okuduğumda kalkıp temizlik yapasım geliyorzemuszemus

yeni evlisin normal halen benimsememişisn evin olarak

ben de 2 aylık evliyim bazen böle sizin gibi tozları seeyrediorum:))evlenmeden önce canımın istediği kadar temizlik yaıpyodum gerisini annem ablam tammalıyodu
şimdi yapmazsam ben pis oturcam arkamı toplayan da yok en sevmediğim banyo tuvalet yıkama bile bana kaldı
hatta kirli çamaşırı görünce bile kaçardım şimdi makineye koyuyorum:))

temizliği de ya dişimi sıkıp yapıp bitiriyorum ya da
bi gün süpürüyorum
ertei gün yer siliyorum
ertesi gün toz alıyorum ama bu ideal değil çünkü o arada süpürme vakti tekrar gelmiş oluyor:)))))

Back