Evim toz iinde ama ben seyrediyorum:(

meleklerkorusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
943
40
118
İstanbul
Merhaba,
Ben yaklaşık 7 aylık evliyim.Sorunum evimin temizliği konusunda bir şey yapamamam.
Zaten ev işleriyle uğraşmayı sevmiyorum ve kocaman bir evin sorumluluğunu da üstlenince iyice ters tepti.inanın 15 gunde bir ancak evi süpürüyorum,toz alıyorum.eşim anlayışlı davranmaya çalısıyor ama ne zamana kadar?elim işe gitmiyor bir türlü ..yaptığım zaman da sinirden ağlaya ağlaya yapıyorum.normalde temizliği,düzeni seven bir insanım ama evlendim,kendi evim icin hicbir sey yapamıyorum.kendimi nasıl motive ederim,bu sorunu nasıl aşarım bilemiyorum:(
tavsiyelerinizle bana yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler hepinize

Selam gelınım bende ılk evlendıĞım zaman Öleydımmm mıskındım evım dÜzenlı olsuz temız olsun ama ben yapmıyımm
baktım kı ansızın mısafır gelmeye baŞladıı ev toz ıÇınde herŞey bırıkıyo ve altından kalkamazz hale geldım sonra etrefımdakı ev hanımlarına bı baktım Özaendım bıde bebek oluncaa onuda dÜzenlı bı hayat vermek gerektıĞı ıÇın Şuan nerdeyse 2 gÜnde bır temızlık yapıyorum
pekı koca gÜn ne yapıyosun senn evdee

ben bekarım ama yaparım evde bayaca suan calısmıyorum da ama tavsıyem su mesela ben dun odamın ve mutfagın camını sıldım toz aldım sadece odamı supurdum brde mutfak ve odamın yerlerını sıldım o kadar her gun az az yap oturdugun yerı yap gunluk sadece bırde temızlık urunlerı al kolaylastırıcı aletler vs sıkma canını

Daha yeni evlisin, evine adapte olmakda zorlanıyorsun sanırım yazından aslında tüm sorun bu gibi geldi bana yani evine alışamadın henüz, çocuğun yok haftada 1 genel temizlik yapman yeterli, belirli bir gün ayarlayıp o gün tüm temizliğini halletmeye çalış, sonra ki günler bol bol gezersin

canim bak ben annemin kardesimin dagittigi evi senelerdir temizlemek zorundayim üstelik günde on saattir calisiyorum sen en azindan kendi evini temizlemek duruumundasin keske allah banada nasip etse ahh ahh

Eğer yardımcı kadın almaya gücünüz yoksa silkenip kendinize geleceksiniz,kalkıp hiç olmazsa toz alacaksınız.
Allahım korusun mikrop kaparsınız...
Hem böyle nereye kadar olacak?
İyice salmayın kendinizi..

ben bekarım ama yaparım evde bayaca suan calısmıyorum da ama tavsıyem su mesela ben dun odamın ve mutfagın camını sıldım toz aldım sadece odamı supurdum brde mutfak ve odamın yerlerını sıldım o kadar her gun az az yap oturdugun yerı yap gunluk sadece bırde temızlık urunlerı al kolaylastırıcı aletler vs sıkma canını

arkadaşa katılıyorum hergün birraz yapsan yeterlii olcakk bu gün salonu sil toz all
müzik açç oynaya oynaya eşinin akşam geldiğinde mis gibi kokan bir yatakta yatp misgibi kokan bir eve girmesini istemezmisin emin ol oda sevincek

bende 15 günlük evliyim ama evimi çok seviyorum ve seve seve hergünn toz alıyorum siliyorum süpürüyorum
adapte olmaya çalış.
hem çalışmıyorsan evde bütün gün napıyorsun canın sıkılmıyormu

temizliği düzeni seven birisiyim diye yazmışsınız..temizliği seven bir insansanız üşenmezsiniz....açıkcası bazen bende kaytarıyorum ama 1-2 gün falan..15 günde 1 yerler süprülürmü..siz yemek yemiyormusunuz..etraf kırıntı olur ,basılmaz..ne biliyim cam açıyorsun toz giriyor...ayyyyy tuvalate girersin bir bakmışsın 15 gün temizlenmemiş ,ayol insan tuvaletini bile yapmak istemez...bence siz üşengeçsiniz , ne de olsa evlenmeden önce hangimiz anne baba evinde doğru dürüst iş yaptı ki..ekmek elden su gölden yaşadık ,sonra da alışık olmadığımız işler başımıza kaldı...
en önemliside bir misafirin geldiğinde ne yapıyorsun..yani ne biliyim habersiz birisi gelebilir ,evini öyle görse .................ben istemem açıkcası.....

evliliğin ilk günlerinde insan daha bir hevesle iş yapıyor sanki. ben iş dönüşü elimde bez, evde dolaştığımı bilirim. şimdi eskisi kadar zorlamıyorum kendimi... eşyalar yeni iken daha bir toz oluyor evde. sağlığınız için de toz zarar verir...
çalışmıyorsanız daha rahat yapmanız lazım. baştan bu kadar salmayın...
bence günlük olarak karar verin ne iş yapacağınıza. sabah kalkıp kendinize geldiğiniz gibi, bir iş başına oturmadan hemen etrafı toparlamaya başlayın. kendinize emrivaki yapın. 1 - 2 sa içinde şu işler bitecek gibisinden... ondan sonra kalan vakti kendinize ayırın...

bak ne yap biliyormusun, kendi kendine düşün...
bir gün bu sorunun dileden dile yayılırsa ve senin adın pasaklı geline çıkarsa, artı kocanda bu durumdan şikayet etmeye başlarsa................
temzilik deyip geçme, çok önemli bir sorun...

bende işten ayrılıp evde oturmaya başladıktan bir süre sonra çok bunaldım ve evde hiç iş yapmadan oturmaya başladım.(çalışırken çok daha düzenliydim ) gece sabaha kadar tv ve internet başındaydım. sabah geç kalıyordum sonra tv karşısında akşama kadar otur. kocam gelmeden bir saat öncede yalap şalap bir şeyler uyduruyordum yemek için . bir müddet böyle devam ettik. Sonra artık böyle devam etmeyeceği için kendimi zorladım. öncelikli olarkplan yaptım. Pazartesi ev süpürme ve toz alma ,salı çamaşır yıkma günü, çarşamba ve perşembe ütü, perşembe boş gün, cuma da haftasonu için süpürme. banyoyuda her duş aldığımda yıkıyordum.lavaboyu falan her akşam ovuyorum zaten.ilk başlarda zor geldi ama şimdi alıştım, dış fırçalamak gibi oldu yapmazsam rahatsız oluyorum. Kendini salma sakın. benimde eşim bişey demiyodu ama ben eğerki bişey derse daha kötü olurum, bu lafı kaldıramam diye düşünüyorum.
bence geçici bir durum seninkisi.. umarım en kısa zamanda atlatırsın opuyorumnanaktan

Şöyle düşün, eğer temzilik için bir yardımcı alamazsan kim yapacak bu temizliği tabi ki sen.
Sen yapmazsan kim yapacak? Hiç kimse. Mecburen yine sen.
Şöyle güzel hareketli bir şarkı aç. Al eline elektrik süpürgesini, başla evin bir köşesinden temizliğe.
Bak nasıl gelecek gerisi. Temiz olduğunu gördükçe daha da çok temizlik yapmak isteyeceksin.

Bazı zamanlar ben de öyle miskin olurum
hiçbişey yapasım gelmez :kedi:
amaa bazı zamanalr tam temizlik hastası olurum
elimden bez çamaşır suyu asla düşmez
bi nevi dengeliyorum galiba kaydirigubbakcemile2
sizde dengelersiniz daha yeni evlisiniz
biraz zaman geçsin sinirle değil isteyerek yaparsınız
sadece motive olun yeterr sengözlerimebaksanab

canım aynı ben ama tek fark var biz tozlarla bakışmıyoruz
ben pc ye bakıyorum onlar yokmuş gibi
şaka bir yana hamileyim ve benim de canım hiç ama hiç iş yapmak istemiyyor

Canım seninki evlilik adaptasyonu desem ama oda değil, 7 aylık evliymişsin çok yenide sayılmaz...
Kendini bırakma.yasakkelimeEşinden çevrenden tepki alırsan zoruna gider ve çok üzülürsün azda olsa planla ve düzenli bir şekilde yap.Birgün evini süpür yerleri sil ertesigün tuvaleti banyoyu temizle ,ertesigün toz al ,aralardada çamaşırları çıkar işte bitti bile bir güne sığdırırsan çok yorulursun ama paylaştırırsan yorulup sıkılmadan biter.Maddi durumun iyiyse haftalık temizlikçi tut.Yoksa durumun vahim işin altından kalkamazsın evinden soğursun...

Back