Evim küçük , önerileriniz?

Sinoplu57

varsa SEN yoksa SEN...
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
2.798
27
358
evim 70 metre kareden kucuk .. aslında 70 metrekare diye alınmıs ama tabi dıs cephe yalıtımıyla kuculdu..
salonum uzunlamasına buyuk biraz.. ama kolonlar seklını cok bozuyor.. nasıl birşey alabilirim bilmiyorum..
mutfagım orta buyuklukte o da dikdörtgen..ankastre istiyorum ama c.makinem mutfakta olcakmıs..banyoya sıgmazmıs..
lavabomda banyoda degil banyonun yanında kucuk bir oda gibi yer var orda.. titiz oldugum icin canımı sıkıyor bu konu..
yatak odam desem tamamen sekilsiz..nasıl yatak odası takımı konur onuda bilmiyorum..:(
en sonda ufak bir odam var.. orayı kose takımı alcam heralde ufak bişey..
cok canımı sıkıyor bu evin hali kızlar napayım yardım edin..
ev meselesi yuzunden cok gerildim kabuslar görür oldum..

Son düzenleme:
kendi evinse sıkma canını ne güzel kiracılık çok zor küçük evler çok şirin olur döşeyince
salonuna köşe koltuk takımı koyarsın çamaşır makinen de dursun mutfakta örtü örtersin üzerine
lavoba banyoya alınabilir aslında allah sağlıkla huzurla oturmayı nasip etsin canımyerimseniben

çok sağol canım .. şükretmek lazım tabi her zaman.. kötü durumda olanlar var..:)
teşekkür ederim yorumun için.:)

Sağlıkla huzurla oturmayı nasip etsin. Denmur arkadaşın dediği gibi en güzeli köşe takımı kullanman perdelerini de katlamalı yaptırırsın daha derli toplu gösterir küçük evler daha dağınık görülür çünkü bilirim. Çok az ama büyük aksesuar kullanamaya çalış. Çamaşır makinan mutfakta dolap içinde olabilir olsun. Belki şöyle bi şey yapabilirsin koridorun yada holün büyükse gömme dolap gibi bişey yaptırıp çamaşır makinasını koydurabilirsin.Kapağını kapattığın zaman dolap gibi yada küçük bir çamaşır odası gibi durur.Bu biraz büyük iş gibi tesisatı falan ama kendi evin nasıl olsa ben bu şekilde kullanıyorum mecburen.

seni öyle iyi anlıyorum ki. benim de evim küçük 85 metrekare babamın evinde 210 merte kare evden sonra burası bana öyle küçük geldi ki hiç ısınamadım başlarda bütün mobilyalarım oyuncak gibi küçük küçük seçmek zorunda kaldım köşe takımı aldım o bile sığmadı köşe olarak ayırmak zorunda aldım gümüşlük falan alamadım mesala mutfağıma geniş geniş masa alamadım bi balkonum yok çöpü koyabileceğim yazları çay içebileceğim. banyom kullanışlı evde bi tek beğendiğim yer orası. nankörlük etmek istemiyorum buna da şükür ama insan hep daha iyisini istiyo her gören evimi çok beğeniyo ama ben sırf küçük die sevmiyorum evimi.tek hayalim ilerde bu evin borcu bitince daha büyük mutfaklı ve balkonlu bi ev sahibi olmak ve daha nezih bi muhitte.

Son düzenleme:
Alkıma ilk gelen ıKEA oldu. Oradan mobilye vb almazsanda fikir alırsın. Küçük mekanlar için inanılmaz çözümleri var :)

Banyo ile lavabonun olduğu küçük odayı birleştiremez misin acaba ?. Bir de mufaktaki çamaşır makinasını ya dolap içine yerleştir , yada koyduğun yerde etrafını dolap gibi kaplat. Kapısını kapattığında dolap gibi dursun , dolabın en üstüne bir de çekmece yaptırırsan mutfak malzemesi için yerde kazanırsın.

Katlamalı perde gerçekten yer açar , hoş olur.

Orta sehpa olarak eskitilmiş bir sandık - eski çeyiz sandıklarından - kullanırsan içine eşya koyabilirsin.

Çok eşya kullanma , ortamı boğar.

Aklıma gelenler bunlar , mutlaka sen de düşünmüşsündür ama :)

çok teşekkürler kızlar önerileriniz icin ..inanın cok yardımcı oldu bana Allah razı olsun..
banyoya lavabop birleşmio arada direk var.. evin diregi.. bende dusundum ama olmuyor..
titiz biri olmamdan dolayı sımdıden kapı kollarının durumunu dusunuyorum.. :(
balkonumda yok.. nefes alcak yerım yok.. Rabbim yardım etsin. ne hayal etmiştim oysa.

Ben de seninki kadar bir evde oturmuştum evlendiğimde. Evimiz küçük olduğu için biz de eşya konusunda sıkıntı çekmiştik.

Benim sana tavsiyem İkea ve Tepe Home. Elinden geldiğince fazla parçalı takımlar ve büyük ebatlı eşyalar alma. Köşe takım bence çok avantajlı bu yüzden. Bir de açık renk eşyaları tercih etmelisin. Fazla eşyaları kaldırmak için kapı üstlerine dolap yaptırabilir ya da kendiniz takabilirsiniz. Bir de eğer balkonun varsa pimapen ya da camla kapattırıp ne kadar döküntün varsa oraya atarsın. Ben öyle yaptım açıkçası. :) Kitap ya da benzeri eşyalar için de duvar rafları çok işe yarıyor. Yayvan değil yüksek eşyalar kullanırsan daha çok yerin kalır.

Yatak odası içinse, herkesin hoşuna gitmez ama, linkteki gibi başucunda gardrop olan modeller benim çok hoşuma gidiyor. Tabi bu eski ama İkea'da bunun çok daha moderni vardı mesela. Aklıma gelenler bunlar. Umarım işine yarar. :)

sahibinden.com/oymali_ahsap_ozel_yapim_bol_dolapli_masif_yatak_oda_takimi-60WQQaXQQ9584021WQQpXQQdisplayitem

(benim link verme hakkım olmadığı için başını yazmadım, siz ekleyin)

Sınoplu öncelikle bende sinopluyum boyabatlıyım yani bizim evimizde 70 m2 olucak erke arkadaşımın evi yani banyoda yer yok dedğin gibi mutfaga ankastre-çamaşır mak-blaşık mak-buzdolabını nasıl sıgdırcam bilmiyorum yani benimde fkre ihityacım ama arkadaşların dedği gibi köşe takımı al evin iç kapılarınıda mümkünse kople düz amerikan kapılarvarya camsız onlardan yaptırma camlı yaptır küçük evlere gitmiyordaha küçük gösteriyor haberin olsun canım.

Ev küçük olunca eşya almak ve yerleştirmek zor oluyor tabii.
Ancak umutsuzluğa da kapılmamak gerek. Örneğin oturma odası ayırmak yerine salonda oturabilir, o odayı da depolama amaçlı kullanabilirsiniz.
Lavabonun durduğu yeri banyoya ilave ettirebilirsiniz. Böylece çamaşır makineniz de rahatça sığar.
Boş duvarlara, girintilere raflar yaptırıp minik sepetler kullanarak ıvır zıvırları ortadan kaldırmanız da mümkün.
Benim evim de 100 metrekare ve o kadar kullanışlı ki çok rahat yaşıyoruz 4 kişi. Bir uzmandan yardım almanızı da şiddetle öneririm.

evim degişti 3+1 alındı .. bu seferde 1 odalar fazla geldi..:) halbuki kafama oturtmustum tavsiyelerinizle ev dizaynını..

Back
X