Evim ısınmıyor çözüm???

Açıkçası bazen hayıflanıyorum bazende sinirleniyor günün sonunda olsaydı yakarlardı herhalde diyorum bazen hukuk sizin yanınızda olsa vicdanı boyutu oluyo maalesef
Umarim dediğiniz gibidir ev aldığımız kişi geçen sene kışın üst katta oturdu bir süre ve kesinlikle yakmıyorlardi 3 çocuk vardi hırka ve mont benzeri seylerle geziyorlardi evde tripleks yaptirip gittiler ilk kışı olduğu için binanın evi isitsalardı hiç fena olmazdı apartmanın mütahitligini yapan kişiydi aynı zamanda kutu kadar petek koymuştu onları da değiştik gücümüz yettiğince anca ısındık bu yıl

Faturalar panoyo yapıştırılıyor genelde geçen ay kendi faturamı ararken gayri ihtiyarı alt katı gördüm 40 lira falandı şaşırdım bu ay özellikle baktım 120 gelmiş iki de çoçuğu var ben anlamadım onların evi ara kat diye sıcak oluyor demekki. Ama benim özellikle yerler çok soğuk terliksiz gezilmez. Aynen verdiğim miktarın karşılığını biraz alsam gam yemeyeceğim
Kardeş demek ki onlar yakmıyor senden geçiniyor üst kat sürekli sıcak olduğundan yakmalarina gerek kalmıyor , alt kat da yakilmadigi için sen daha çok yakmak zorunda kaliyosun oh ne ala memleket bence onlarla konuş senin mağdur olduğunu söyle ama en üst kat olduğu için yapılacak çok aşırı bişey yok bence üst katlar hep daha soğuk olur ve kombiyi daha çok açmak zorunda kalır

Yazan olmuş mu bilemiyorum ama kapıcıyı çağırıp pencereleri ayarlatın. Kenarlarından soğuk giriyor eve muhakkak karşısını almış olursunuz.

Merhabalar arkadaşlar...
Rabbim başka dert vermesin diyebilirsiniz.
Fakat...
Evim bir türlü ısınmıyor yanı ısı tutmuyor. Müteahhitle konuştum yalıtımı olduğunu söylemişti satın alırken 4 aydır oturuyorum evde. Büyük bi ev değil 2+1 (120 metrekare) ve 700 lira civarı doğalgaz ödüyorum eve annem gelince kadının ayakları üşüyor gelen her kişi bu faturaya bu ev soğuk diyor anlamadım ki. Cidden terliksiz gezmiyorum sanki yerler taş. Evet en üst katım bu dezavantaj farkındayım egede bi sahil kentinde oturuyorum aşırı bi iklimsel soğuğu yok ama çözüm bulamadım.
Ev yeni, teras kat ve alttaki komsuya 40 tl dogalgaz faturası geliyorsa isinmayi beklemeniz hata olur..Eski evim giris katti ve ne yapsam isinmadi..80 metrekare eve 500 550 dogalgaz fat.geliyordu.Buna ragmen yerlere ayak basilmiyordu soguktan..Taşındım merkexi sistem eve ohhh ..Hayat buymus valla..400 aidat veriyorum ama tisortle terliyorum o kadar yani..
.

10 yıllık binanın en üst katında oturuyorum. 2+1 daire. Petekleri de temizlettim. Isınmıyor. Isınmayacak da. Siz de kendinizi bu gerçeğe alıştırın bence. 🥺

En üst kat kışın da yazın da zor...ısınamıyorsunuz çünkü altınız yakmıyor üstünüz de boş ve sahilde nemli bir bölgedesiniz...

Evimin bi cephesi güneşli diğeri güneş almıyor dış sıcaklık 65 de iç termostat 24 ayarladım da hiç 24 olmadığı için kombi yoğuşmaya geçemiyor maslesef termostatımı kontrol ettirdim bozuk değilmiş
Kombi yoğuşmaya geçemediği için mi çok harcıyor acaba. Oda termostatını devre dışı bırakıp, kombiyi belli bir dereceye ayarlayıp deneseniz bir ayda.

Bu bana haksızlık gibi geliyor ama bi yönden onun mülkü istediğini yapar diye düşünüyorum

evet o yüzden merkezi sistem daha avantajlı oluyor. Yaksan da yakmasan da tüm apartmanda yananın belli bir payını ödüyorsun. Sonuçta yakmasan da alttan üstten ısındın :)
Ben 3 yıldır bu evimde oturuyorum. alt katım hep boştu. Bu yıl doldu ve yaşlı bir adam geldi. Belli ki üşüyor ve cayır cayır yakıyor bizim dairede sıcaktan kombi açılmıyor hiç. Gerçekten sıcak oluyor tasarruf etmeye çalışmıyorum ev hep 24 derece. Geçen yıllarda o daire boşken yerler hiç ısınmazdı.

evet o yüzden merkezi sistem daha avantajlı oluyor. Yaksan da yakmasan da tüm apartmanda yananın belli bir payını ödüyorsun. Sonuçta yakmasan da alttan üstten ısındın :)
Ben 3 yıldır bu evimde oturuyorum. alt katım hep boştu. Bu yıl doldu ve yaşlı bir adam geldi. Belli ki üşüyor ve cayır cayır yakıyor bizim dairede sıcaktan kombi açılmıyor hiç. Gerçekten sıcak oluyor tasarruf etmeye çalışmıyorum ev hep 24 derece. Geçen yıllarda o daire boşken yerler hiç ısınmazdı.
valla sana piyango vurmuş cnm. arada adama börek falan yap götür bnce

Çatıya izocam dosettirin.
Yazın sicagi geçirmez kışın soğuğu.
Annemler de en ustteydi izocam koyunca baya fatketti.
Yerden ısıtma yapmak demek evi komple kaldırıp indirmek demek ayrıca baya masraflı olur.
Ev ilk yıl kolay ısınmaz bu da etken.
Alttan yakmiyorlar belli ki.
Kesinlikle altın etkisi çok.
Yönetimle konuşun bu konuyu.
Bir de kombiyi yükseltmek yerine elektrikli ufolardan almak daha iyi olur.
En azından bulunduğu odayı daha iyi ısıtır.

Faturalar panoyo yapıştırılıyor genelde geçen ay kendi faturamı ararken gayri ihtiyarı alt katı gördüm 40 lira falandı şaşırdım bu ay özellikle baktım 120 gelmiş iki de çoçuğu var ben anlamadım onların evi ara kat diye sıcak oluyor demekki. Ama benim özellikle yerler çok soğuk terliksiz gezilmez. Aynen verdiğim miktarın karşılığını biraz alsam gam yemeyeceğim
Evet mesela o dogru. Gecen benim ust kat geldi o en ust kat 650 odedik diyor ben 190 oduyorum ve soguk iklimin oldugu yerdeyim. Ama benim alt katim yakiyor ust katim son seviyede yakim yan tarafimda sonda yakiyor hepsinde bebek var. Ev en dusulte yandigi icin hic soguk degil. En ust herzmaan dezavantajdir her yonden

ev yeni ise peteklerin havasını aldınız mı ? İçinden pis suyu çıkarttınız mı ?
eğer bunları yaptıysanız Müteahhit size iskanı verdi mi ? vermediyse isteyin bi kontrol edin ne malzemeleri yada neler yapmış?
o da olmadı iç kısımdan evin yalıtımı için özellkle pencere olan duvarlara yalıtım koydurabilirsiniz. . .

Komşuyu değişemiyeceğim gibi kiracı olsam kesin evi değişirdim ama evi yeni aldım maalesef keşke merkezi sistem bi yerden alsaydım hiç bilemedimki bunları düşünemedim

benim bir evim üstün altıydı. Üst katım boştu. Alt katım ise yakmıyordu. Haliyle evim buz gibiydi. Bir gün alt kattaki içeri davet etti. Bir girdim sıcacık ama öyle böyle değil. Yakıyor musun ne kadar geliyor aylık diye sordum. Yapmadığını, çok nadir açtığını söyledi ama alt katı yakıyormuş. O teyzenin de evine girmiştim, yaşlıydı, aşırı sıcaktı içerisi. Yani altında ya da üstünde biri yakıyorsa az da olsa ısınıyorsun. Ama yakmıyorsa donuyorsun 🤷🏼‍♀️
Pimapenlerinize kış ayarı yapın (YouTube videosu var), açıkta fayans parke vs bırakmamaya çalışın, maddi imkanınız varsa yerden ısıtmalı yaptırın (fark ettiğini söylüyorlar), kombiyi parasına bakmadan en iyisi ile değiştirin, kombiyi düzenli olarak düşük ayarda çalıştırın, aç kapa yapmayın. Bunların fayda ettiğini söylerler, deneyin derim.

Merhabalar arkadaşlar...
Fakat...
Evim bir türlü ısınmıyor yanı ısı tutmuyor. Müteahhitle konuştum yalıtımı olduğunu söylemişti satın alırken 4 aydır oturuyorum evde. Büyük bi ev değil 2+1 (120 metrekare) ve 700 lira civarı doğalgaz ödüyorum eve annem gelince kadının ayakları üşüyor gelen her kişi bu faturaya bu ev soğuk diyor anlamadım ki. Cidden terliksiz gezmiyorum sanki yerler taş. Evet en üst katım bu dezavantaj farkındayım egede bi sahil kentinde oturuyorum aşırı bi iklimsel soğuğu yok ama çözüm bulamadım.
Petekleri temizletmek bakımını yaptırmak gerekiyo olabilir bi usta çağırın baksın içindeki pis suyunda alınması gerekiyo o yüzden iyi ısıtmıyo genelde petekler

Merhabalar arkadaşlar...
Fakat...
en üst kat olmasından olabilir. birde petekleri temizlet istersen oda etki ediyor ısınmaya

Back
X