• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evim Düzenli Olunca Çalışabiliyor ve Gezebiliyorum Kimler Böyle

Senin için ne kadar yorucu olduğunu hayal edebiliyorum, zor kardeşim çok zor, mesela temizlik takıntısı yüzünden evine kimseyi almayan saatlerce aynı yeri ovan okb li insanlara toplum hasta diyor saygı duyuyor ve pek beklentiye girmiyor yakınları. Bizde durum öyle değil, öncelikle adımız hasta değil onlara göre biz normaliz ve hayatın rutin akışını devam ettirmekle yükümlüyüz kimseden de anlayış beklemeye hakkımız yok neticede ekmeği sabunlayıp yiyenler kadar hasta bir ruha sahip görünmüyoruz göz tırmalayan alışkanlıklarımız yok çünkü.

Webte bizi anlatan içerik bile bulamadım biliyor musun? Ya aşırı dağınıklık ya da aşırı titizlik konusu dönüp duruyor, halbuki bizden bence çok var.
Katılıyorum bana hasta muamelesi yapıyorlar halbuki evime çok insan gelir gider misafir severiz üstelik çocuklu aileyiz doğal olarak çocuklu arkadaşımız da çok ev dağılır bok götürür ben temizlemekten gocunmam ama neden dağıldı diye de üzülmem.. Kızımın arkasını günde 472991 kere toplarım Bi yeri pislettiği için asla kızmam. Tabi bilinci yaptığı durumlar dışında, ama elinde yemesine karışmam ne bileyim hasta olsam bunlara müsaade etmezdim.. Misafir ağırlamazdım..

Katılıyorum bana hasta muamelesi yapıyorlar halbuki evime çok insan gelir gider misafir severiz üstelik çocuklu aileyiz doğal olarak çocuklu arkadaşımız da çok ev dağılır bok götürür ben temizlemekten gocunmam ama neden dağıldı diye de üzülmem.. Kızımın arkasını günde 472991 kere toplarım Bi yeri pislettiği için asla kızmam. Tabi bilinci yaptığı durumlar dışında, ama elinde yemesine karışmam ne bileyim hasta olsam bunlara müsaade etmezdim.. Misafir ağırlamazdım..
Ya ben ya sen yanlış anladın, bence hastayız benim de evime gelen giden olur dağılır dökülür kedilerimin tüyünü kumunu anlatmıyorum bile, sorun etmem çünkü sağlık ve su olduğu sürece temizlenir gider ama dağınık pis hali ile evde kalıp masama geçip çalışamam işim ne kadar acil olursa olsun önce o ev tertiplenecek ben hasta olduğumu düşünüyorum ama sağlıklı görünüyorum çevrem tarafından ve niye tadın tok niye yorgunum yapma boşver deyip geçer yakınlarım, kimse bilmez o dağınık ya da pis evin benim için nasıl bir eziyet olduğunu.

Ya ben ya sen yanlış anladın, bence hastayız benim de evime gelen giden olur dağılır dökülür kedilerimin tüyünü kumunu anlatmıyorum bile, sorun etmem çünkü sağlık ve su olduğu sürece temizlenir gider ama dağınık pis hali ile evde kalıp masama geçip çalışamam işim ne kadar acil olursa olsun önce o ev tertiplenecek ben hasta olduğumu düşünüyorum ama sağlıklı görünüyorum çevrem tarafından ve niye tadın tok niye yorgunum yapma boşver deyip geçer yakınlarım, kimse bilmez o dağınık ya da pis evin benim için nasıl bir eziyet olduğunu.
Selamlar,

Öncelikle bir sağlık çalışanı değilim sadece tecrübelerimi ve bildiklerimi paylaşmak istedim.
Bende de aynı sorun mevcut home offıce çalıştıgım günlerde daha beliren tatil günlerinde temizlik bitmeden gezme planı yada evde yapılacak başka bir aktiviteye odaklanamayan odaklanmaya çalışsamda verimli olamayan ve sizinde saydıgınız tüm sorunlar ve bunun gibileri mevcut, haklısınız malesefki bu bir hastalık DHB (Dikkat ve Hiperaktivite Bozuklugu) ama ben hiper aktif değilim sadece dikkat eksikliği ni de içeriyor olunabilir. Kızım psikoloji eğitimini yeni tamamladı ve bende gördüğü şüphelerden bahsetti akabinde Psikiyatriste gittim ve kesin tanıyı aldım:) Dikkatim dagınık ve bu sosyal hayatımı tamamen etkilemeye başladı bu hafta buna çözüm olması adına kızımla minimalist yaşama geçme kararı aldık beni en çok yoran ilk madde fazla eşyalaar ve yıkanıp ütülenmesi ve o aşamadaki geçen sürede oluşan dagınıklık. fazla eşyalardan kurtulmak için birsürü method ve teknik var bana en çok uyanı seçip çalışmalara başladık.

size tavsiyem odagınızı dagıtan maddeleri önem sırasına göre listeleyin ve hayatınıza kolaylık getirecek şekilde çözmeye çalışın.

daha tıbbi daha teknik bilgiler de olabilir bunlar daece kendim için üretmeye çalıştıgım çözümler.

Umarım işinize yarayacak bilgilerdir.

saglık ve sevgiyle kalın.

Back