• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evi terk etme düşüncesi

Büyük ihtimalle işletme / iktisat filan o zaman

Hani umudunu kırmak gibi olmasın da durum böyleyse atanman zor 7/24 soru çözmen ve çalışman lazım

Hadi iyimser bakalım olaya hemşire olduğunu düşünelim daha kolay atanıyolar ablamdan biliyorum ama bu seferde sınavsız devlet memuru olan suriyeliler engeli var istedipin bi yeri suriyeli biride tercih edebilir ve o yerleşebilir

Yani işin özü aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Babana atarlanmadan önce bi kendi ayakların üstünde durmayı öğren. Kendi ayakların üstünde durabildiğin zaman zaten baban sana katışmayacaktır adın gibi emin olabilirsin.

Bu arada 22 yaş çoook genç bir yaş. Zamanını boşa harcama internetlerde gezip gitte iki soru çöz. :KK66:
Ders çalışıyorum ki zaten :) ama moral olmayınca iki gündür düşünmektensen biraz akıl alıp kafamdan düşünceyi attıktan sonra çalışmak istedim. Yardımın için teşekkür ederim:)

atanamassan da asgari ücretli bi işe basla babanın belki biraz fikirleri değişir daha çok saygı duyar gibi geliyor bana bekleme atanmayı calısırkende ders çalışabilirsin eve az da olsa katkıda bulun bence
Katkılar ihtiyaçları yok istemezler zaten öyle git çalış falan demediler hiç. Atanmamı çok istiyorlar şunu söyleyeyim yani ölmeyecek kadar yaşayayım istiyor ya sınavlara gidip gelebilirmişim sadece onun dışında gitmeyecekmişim bir yere bişey olacaksa olsa sınavada gitmeyeyim mantık ne yani kaç sene dışarda okudum bir sürü kafeye ona buna gittim yediler mı beni hayırm kafasında bir kalıp var aşamıyor onu

Anlıyorum sizi haklısınız tabiki ama zaten bir zamanı olcak ki mesela ise girdiginizi düşünün yada evlendiğinizı ozaman işler değişecek tabiki bir zamanı olucak elbet rahatladiginizin. Şimdilik sıkın dişinizi diyorum mesela kpss ye kadar. Umursamayın gercekten ennnn güzel ilaç bu bence. Benim fikrim tabiki siziNle aynı şeyleri yaşadığım için ben benim yapıp rahatladigim şeyi söylemek istedim.:)))

Anlıyorum sizi haklısınız tabiki ama zaten bir zamanı olcak ki mesela ise girdiginizi düşünün yada evlendiğinizı ozaman işler değişecek tabiki bir zamanı olucak elbet rahatladiginizin. Şimdilik sıkın dişinizi diyorum mesela kpss ye kadar. Umursamayın gercekten ennnn güzel ilaç bu bence. Benim fikrim tabiki siziNle aynı şeyleri yaşadığım için ben benim yapıp rahatladigim şeyi söylemek istedim.:)))
Kaç aydır umursamadım sonunda geldi sataştı yani yoksa ben umursamazken gayette mutluydum :) sende temkinli ol bence :)

Bunca yıl size emek vermis birinin sizden tek istedigi saygı bence,umursanmamak kimin hoşuna gider ki..sadece,babanızın kendini ifade ediş şekli yanlıs,bununda etki tepki meselesi olduğunu düşünüyorum..

Yazdıklarından çok bunaldığın belli ama emin ol herşey geçici... Yani bu tavırlara biraz yumuşak davranmaya çalış bence
Er yada geç bir gün onun otoritesinin dışına çıkacaksın ve sonraları bunlar sana komik gelmeye başlayacak sadece sabretmelisin.

Bunca yıl size emek vermis birinin sizden tek istedigi saygı bence,umursanmamak kimin hoşuna gider ki..sadece,babanızın kendini ifade ediş şekli yanlıs,bununda etki tepki meselesi olduğunu düşünüyorum..
Bu yaşıma kadar hep saygı gösterdim gerçi hala gösteriyorum ama artık ondan ayrı bir birey olduğumun farkındayım o yüzden onun da bana saygı duymasını istiyorum çok şey değil yani. O bana saygı duysa ben onu umursamamak zorunda kalmazdım.yani etki ondan tepki benden sonra tekrar tepki ondan çıkmaz resmen

Yazdıklarından çok bunaldığın belli ama emin ol herşey geçici... Yani bu tavırlara biraz yumuşak davranmaya çalış bence
Er yada geç bir gün onun otoritesinin dışına çıkacaksın ve sonraları bunlar sana komik gelmeye başlayacak sadece sabretmelisin.
Biliyorum geçecek elbet ama belki bir belki iki yıl daha böyle düşünce yapısı rahatsız ediyor böyle bir mantık altında yaşamak zoruma gidiyor

Biliyorum geçecek elbet ama belki bir belki iki yıl daha böyle düşünce yapısı rahatsız ediyor böyle bir mantık altında yaşamak zoruma gidiyor
Canım emin ol benim durumum senden beter.Malesef insanların düşünce yapısını değiştirmek mümkün değil hayata farklı bakış açıları var ne yazık ki.Bilemiyorum babalık içgüdüsünden de yapıyor olabilir.Kendi ayaklarının üstünde durmaya bak derim.

Bence bir yerden başlaman şart iş hayatına , üniversiteden mezun olmuş ama evde oturan genç kızlara hem üzülüyorum hemde kızıyorum zaman kadınlar için önemli evde oturularak pembe dizi izlenerek geçirilmemeli sizin nesil zor emekli olacak şartlar ağır
onun için bence iş beğenmemezlik ve az maaşı bahane edip evde oturmamalısınız , çalışan kadını hem baban saygı duyar sonra kaynana ve eş para bir nevi güçtür
evde oturarak insan ancak uyuzlaşıyor , bence iş hayatındada farklı çevre oluşuyor , ne yap et çalışma hayatına adım at .çünkü belli yaştan sonra yaşlısın diye işede almıyorlar şu an deneyim kazanman şart

Üniversiteyi dışarda okuyup üstüne 2.5 yıl çalışıp, babamın baskıları İle yanlarına döndüm. Yükselip başka bir şehre gidene kadar 7 ay kaldım yanlarında. O 7 ayı da onlara da kendime de zehir ettim. Üzerinden 8 yıl geçti, şimdi düşünüyorum da iyi saçmalamışım. O yaşta ki insanları değiştiremeyiz, oldukları gibi kabul etmek ve bu sürecin geçici olduğunu düşünmek işinizi kolaylaştırır. Hedefinize odaklanın ve bu süreçte böyle şeylere kafanızı takmayın. Çünkü bu sizi hedefinizden uzaklaştırır ve böylelikle en büyük zararı kendinize vermiş olursunuz. Okulunuzu bitirmişsiniz ne güzel. Emin olun atanınca, kendi paranızı kazanınca herşey güzel olacak. Evden bir kere çıkıp dönünce insan kendini oraya ait hissetmiyor, ev üstüne ev olmuyor, insan özgürlüğünü özlüyor anlıyorum. Ama dedim ya bu geçici bir süreç. Hazır yemeğin keyfini çıkarıp, şartlar iyiyken ve kolayken hedefiniz için çabalayın. Herşey güzel olacak.

Herkesle iyi akşamlar kızlar.
Kafayı yemek üzereyim bazı şeyleri yediremiyorum kendime.Sorunu anlatayım bana bi akıl verin lütfen.
Uzun yıllar ailemden ayrı okudum o yüzden rahattım şimdi yanlarındayım. Beni başlıktaki fikre iten şey ise babam!
Soğuk davranıyorum aylardır babama çünkü kendinden başka ailesinde kimseye saygı duymayan biri hep onun dediği onun istediği olacak herşey ona sorulacak vs . Otoriter baba olma çabasında öyleydi de zaten. Küçükken korkutarak büyüttü hep kendinden. Şimdi artık korkmuyorum ondan hemde hiç o yüzden benim özgüvenim onu rahatsız ediyor. Yok saydım onu fikrini sormadım hiç kaç aydır hoşgeldin hoşbulduktan başka muhabbet te yok aramızda. Geçen gün arkadaşımla buluştum eve ondan yarım saat geç geldim ama annemin haberi var çıkarken dedim zaten. Geldim hemen bana çattı nerdesin kime sordun benden habersiz bakkala bile gidemezsin seni bu kapıdan dışarı çıkartmam ben kimim niye izin almamışim vs vs .Ne yaptım ya kız arkadaşımla kafede iki muhabbet etmek suç olamaz! Elime para geçtikçe odama internetten birşeyler aldım rahatsız etmiş adamı kime sorup almışım!İstesem o almazmıymış hoş almaz zaten ölümcül bir ihtiyaç değilse ne gerek var der boşver der hayır der sen istiyorsan alırız demez aldığım şeyler de yirmi otuz lirayı geçmez zaten.
On liralık birşey alırken bile ona soracakmışım kim o ya benim varlığımı nasıl hiçe sayar . İnsanım ya herşeyden önce yatıya falan gitsem izin alırım tabiki sorarım tabi ama izin vermez başıma buyruk davranmam yani pahalı birşey alınacak olsa danisirim beni özgür ruhlu aileyi takmayan biri olarak görmeyin lütfen. Ama çok zoruma gitti söyledikleri susmadım tabiki eskide böyle yapacağını bildiğim için ses edemezdim kızacaği şeyler yapmazdım ama bana yazık artık benden değerli değil kimse ona itaat etmek için yaratılmadım ben kaç yaşında insanım bazı şeylere kendim karar verebilirim. Neymiş efendim benle ilişkisini kesecekmis evlendikten sonra yani hayvanım ya ben başıma bekçi lazım biyere gidersen annem olacakmis yanımda erkek olarak kendi karar verecekmiş herşeye evlenince de uğramayacakmış benimle kocama devredecekmiş o görevi ! Bu nasıl bir kafadir ya erkeksiz yaşayamazmıyız biz ben tek başıma da yaşarım çalışmaktan hiçbir zaman gocunmadım kendim para kazanır kendi kararlarımla yaşayabilirim . Çok uzattım kızlar özür dilerim ama doldum aileye çok değer veren bir insanım normalde varlıkları bile yeter ama bunu çekmek zorunda mıyım ben o babamsa ben onun evladım insanım ya insan !!
Para kazanıyorsun diye sana muhtacım sanma dedim muhtaçsın tabi diye ailedeki otoritesinin tek kaynağı para aile sevgi üzerine kurulur ya ben para kazanmaya başlayınca onu insan yerine koymasam ne hisseder acaba. Böyle mantık mı olur.
Hepsini söyledik bunların yumuşadı geldi sarıldı vs ama duyduklarım aklımdan gitmiyor tekrar bana karışsa bu derecede çeker giderim diye düşünüyorum arkadaşımda kalır bi süre işe girerim . Ha gitsem de gene onu ailedeki kimseyi silmem tabiki ama o ona itaat etmedim diye beni siler mı bilemem.Siz ne dersiniz ne yapmalıyım?
Ne de olsa ata dir babadir alttan almaya bak ahını alma evlenince cok pisman oluyor insan :cry:

Herkesle iyi akşamlar kızlar.
Kafayı yemek üzereyim bazı şeyleri yediremiyorum kendime.Sorunu anlatayım bana bi akıl verin lütfen.
Uzun yıllar ailemden ayrı okudum o yüzden rahattım şimdi yanlarındayım. Beni başlıktaki fikre iten şey ise babam!
Soğuk davranıyorum aylardır babama çünkü kendinden başka ailesinde kimseye saygı duymayan biri hep onun dediği onun istediği olacak herşey ona sorulacak vs . Otoriter baba olma çabasında öyleydi de zaten. Küçükken korkutarak büyüttü hep kendinden. Şimdi artık korkmuyorum ondan hemde hiç o yüzden benim özgüvenim onu rahatsız ediyor. Yok saydım onu fikrini sormadım hiç kaç aydır hoşgeldin hoşbulduktan başka muhabbet te yok aramızda. Geçen gün arkadaşımla buluştum eve ondan yarım saat geç geldim ama annemin haberi var çıkarken dedim zaten. Geldim hemen bana çattı nerdesin kime sordun benden habersiz bakkala bile gidemezsin seni bu kapıdan dışarı çıkartmam ben kimim niye izin almamışim vs vs .Ne yaptım ya kız arkadaşımla kafede iki muhabbet etmek suç olamaz! Elime para geçtikçe odama internetten birşeyler aldım rahatsız etmiş adamı kime sorup almışım!İstesem o almazmıymış hoş almaz zaten ölümcül bir ihtiyaç değilse ne gerek var der boşver der hayır der sen istiyorsan alırız demez aldığım şeyler de yirmi otuz lirayı geçmez zaten.
On liralık birşey alırken bile ona soracakmışım kim o ya benim varlığımı nasıl hiçe sayar . İnsanım ya herşeyden önce yatıya falan gitsem izin alırım tabiki sorarım tabi ama izin vermez başıma buyruk davranmam yani pahalı birşey alınacak olsa danisirim beni özgür ruhlu aileyi takmayan biri olarak görmeyin lütfen. Ama çok zoruma gitti söyledikleri susmadım tabiki eskide böyle yapacağını bildiğim için ses edemezdim kızacaği şeyler yapmazdım ama bana yazık artık benden değerli değil kimse ona itaat etmek için yaratılmadım ben kaç yaşında insanım bazı şeylere kendim karar verebilirim. Neymiş efendim benle ilişkisini kesecekmis evlendikten sonra yani hayvanım ya ben başıma bekçi lazım biyere gidersen annem olacakmis yanımda erkek olarak kendi karar verecekmiş herşeye evlenince de uğramayacakmış benimle kocama devredecekmiş o görevi ! Bu nasıl bir kafadir ya erkeksiz yaşayamazmıyız biz ben tek başıma da yaşarım çalışmaktan hiçbir zaman gocunmadım kendim para kazanır kendi kararlarımla yaşayabilirim . Çok uzattım kızlar özür dilerim ama doldum aileye çok değer veren bir insanım normalde varlıkları bile yeter ama bunu çekmek zorunda mıyım ben o babamsa ben onun evladım insanım ya insan !!
Para kazanıyorsun diye sana muhtacım sanma dedim muhtaçsın tabi diye ailedeki otoritesinin tek kaynağı para aile sevgi üzerine kurulur ya ben para kazanmaya başlayınca onu insan yerine koymasam ne hisseder acaba. Böyle mantık mı olur.
Hepsini söyledik bunların yumuşadı geldi sarıldı vs ama duyduklarım aklımdan gitmiyor tekrar bana karışsa bu derecede çeker giderim diye düşünüyorum arkadaşımda kalır bi süre işe girerim . Ha gitsem de gene onu ailedeki kimseyi silmem tabiki ama o ona itaat etmedim diye beni siler mı bilemem.Siz ne dersiniz ne yapmalıyım?

Keşke benim babamda bana böyle sahip çıksaydı...

Böyle bir devirde babanızın size bukadar katı olması abartılacak bişey değil.

Back