• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evi benimseyememe

Güzel anılar biriktirmeye başlayın yeni evinizde, neresi gözünüze batıyorsa örn duvarların rengi , değiştirin.
Mutlu fotoğraflar çekip seveceğiniz bi köşeye koyun.
Enerjisi temiz değildir belki, sirkeli suyla tüm evi kapıları silin.Üzerlik, melissa , akgünlük gibi tütsüler yapın.Negatif ne varsa evden çıkıp gitmesi ve bir daha girmemesi evin temizlenmesi için,
Koku hafızanızda sizi mutlu eden ne varsa evin bi yanında onun kokusu dağılsın (gül, vanilya, h.cevizi veya bir parfüm)
Feng shui ye göz atın evde çok yanlış yerde duran birşey mi var diye
Aslında sanırım siz mutlu olmayı başardıkça bulunduğınuz alan da bundan nasiplenip size iyi geri dönüş sağlayacaktır.
Keyifli ,mutlu,huzur dolu bi yaşam sizinle olsun
Şöyle bir sirkeli suyla silin evi baştan sona, kek, sütlaç gibi güzel güzel kokular yayan birşeyler pişirin. Baktınız olmuyor mobilyalarla oynayın. Şeklini yerini değiştirin, birkaç aksesuar ekleyin.

Cok tşk ederim bunları deniycem
Alışmak istedikten sonra alışılıyor :KK66:
Şimdiye kadar 5 evim oldu 6 yıllık evliyim
Dam gibi ahır gibi bi evde de oturdum rezidansta da
Valla hepsine alışıyosun
İkinci evimde banyo mutfağın içindeydi :KK70: ve mutfağın penceresi yoktu hava alsın diye tepeden baca kadar bi delik vardı gökyüzü görünüyordu :)
Sıcak su da yoktu kovaya rezistans koyuyorduk sabahtan akşama kadar ısıtsın diye

Şimdi evim sürekli sıcak, konforlu vs vs
Ama iki evdeki mutluluğumu karşılaştırıyorum da aynı sanırım.
O eve taşındığımda da orayı sevmiştim çünkü işyerimin tam karşısındaydı. Eşimle beraberdik, daha ne olsundu ki?
Sanırım bakış açısıyla ilgili.

Daha iyi bir evden kötü bir eve mi geçtin de acaba sevemedin?

Çünkü anılar da hani insanın zihninde ya, sen nereye gitsen nerede yaşasan anıların da seninle geliyor zaten...

O evde her günüm bulutların üstünde geçiyodu diyemem ama yine de seviyodum :/ ikisinin de artı ve eksileri var aslında
Evleneli bi buçuk sene olmuş ben hala baba evini arıyorum valla
Bende yeni evliyim , ilk günler eve gitmeyi hiç istememiştim , evlendiğime bile pişman olmuştum, yarım saatte bir annemi arıyordum ve sürekli ağlıyordum . Annemle evimizde arabayla 10 dk kadar mesafede ... İlk günler uyandığımda anneme sesleniyordum gözüm kapalı , gözümü bir açıyordum kocam . Hüsrana uğruyordum ki kocamıda çok çok seviyorum ama evimi annemi çok özlüyordum . O günlerde çok dua ettim . Evde telefonumdan bakara suresini actım ve evimde tamamını çaldım. Bakara suresi okunan eve 3 gün şeytan girmezmiş , Ali imran suresi okunan evde de aile arasında muhabbet olurmuş . Hala ara ara bakara okuyorum ya da tamamı olsun diye telefonumdan açıyorum şimdi evimi çok seviyorum Elhamdülillah . Allah içinizdeki sıkıntınızı gidersin inş :)
İlk evi hiç yadırgamadım ben. Eşyalarımı da çok çok seviyorum. Evle alakalı sanırım durum.
olabildiğince evinizde vakit geçirmeniz yemek temizlik yapmanız gerekiyor.ben kendi evimi hala benimseyemedim ama çocuğum için evimde oturmaya çalışıyorum.yemek pişmeyen yemek yenmeyen evde bereket ve alışmak olmuyor tabi.
Süpürge açasım bile gelmiyo :/ tasınırken de ben temizlemedim temizlettik ondan sanki misafir gibiyim
En son boyle bir eve taşındık ve alışamadım. Hatta kolilerin bazılarını bile açmadım. Kontrat yaptık diye 1 yıl oturduk ve biter bitmez başka eve taşındık :) Sevmeyince ne yapsanız olmuyor.
Tam 6 ay dolmadan taşındım.
Ruhum daralıyordu,Mutlu olamadım orda.
Ama bizim için o evin eksileri çoktu ondandır.

Eşyalarınız hasar almadı mı?

Yeni taşındığınız evi benimseyemezseniz napardiniz?
Eski evimi özlüyorum.. buraya hiç isinamadim sevemiyorum
ben kiradaki evimi çok severdim
1 bucuk yıl evvel ev aldık
ağlaya aglaya tasındım

hep aklımda eskı evım vardı
hala da cok benımsediğim soylenemez
çok ısınamadım
evimi çok sevmıyorum

kiraci isen cok takılma
ben bırkac yıl gecsın satıcam :)

Çok mu anlam yüklüyorsunuz.
Ev bir anaç değil araç, yaşıyoruz işte içinde. Önemli olab güzel yaşamak, sonra her şeye alışılır.

Bir de şu var, evin verdiği konfor ve ihtiyaçları karşılaması. Bir önceki evim muhtemelen kaldığım en kalitesiz evdi( malzeme, yalıtım, iç dekorasyon açısından) ama işe 5 dakika mesafedeydi, ve sayesinde kazandığım zaman bana öyle iyi geliyordu ki, kendisini şu ana kadar yaşadığım en güzel ev olarak anıyorum. Keşkr öyle bir eve yerleşsem gene (ahaha yani keşke eve yakın bir iş bulsam )
İnşallah gönlüne göre iş nasip olur canım benim.
Eve ben de anlam yüklerim.
Bazen iş yerinde ya da annemlerde bunalırım evimi hayal eder,mutlu olurum. İlk boşandığım dönemde evimizin kokusunu duyardım birden burnumun direği sızlardı,gözlerim dolardı. Bir gece yarısı ağlaya ağlaya evime gelip de salonun ortasında bağdaş kurup iki paket sigarayla sabahladığımı bilirim.
Mesela ayrı yaşayan eşleri,evi terk eden insanları hiç anlamam. Nasıl aramaz insan yatağındaki yastığı, mufağındaki çay bardağını vs.
Amaaan neyse bak yine kötü oldum...
Allahım hiç kimseyi aç açıkta bırakmasın,yuvasından ayrı koymasın inşallah...
Tam da böyleyim ben de.
benim 2 yılı geçti hala benimseyemedim. kendinizden birşeyler katmanız lazım sahiplenmeniz lazım. mobilyaları değiştirin gücünüz varsa. evin duvarlarını boyayın, perdeleri değiştirin vs...
ben evlendiğimde koltuklar mutfak falan hep kurulmuştu. sonra istediğin gibi değiştirirsin dediler. değiştiremedim kaldı. sevemiyorum o yüzden. şimdi değiştireyim desem onlara çok para verdik ne gerek var diyorlar. sevmiyorum..
Benim derdim mobilyalar değil hepsini çok begeniyorum ama onları bile yadırgadıgım oluyo

ben kiradaki evimi çok severdim
1 bucuk yıl evvel ev aldık
ağlaya aglaya tasındım

hep aklımda eskı evım vardı
hala da cok benımsediğim soylenemez
çok ısınamadım
evimi çok sevmıyorum

kiraci isen cok takılma
ben bırkac yıl gecsın satıcam :)
Taşınırım kontrat dolunca ama eşyalarım hasar alacak diye korkuyorum. Buraya gelirken küçük bi hasar aldı birkaç eşyam çok üzüldüm

Aldı tabi ki ama psikolojimden önemli değil:KK53:
bişey sorucam güneş mi görmüyor? Eski ev filanmi? Ya benimde ikinci oturduğum evde enerjim kötüydü alisamamistim..3.5 yıl oturmama rağmen sevinerek taşındım bu evimde elh daha iyiyim.Şimdi anlıyorum birazda evin enerjiside etkiliyor.sizde başka eve mı geçseniz acaba

bişey sorucam güneş mi görmüyor? Eski ev filanmi? Ya benimde ikinci oturduğum evde enerjim kötüydü alisamamistim..3.5 yıl oturmama rağmen sevinerek taşındım bu evimde elh daha iyiyim.Şimdi anlıyorum birazda evin enerjiside etkiliyor.sizde başka eve mı geçseniz acaba
Eski de değil güneş de görüyor. Kontrat dolunca düşünürüm anca geçmeyi. Sağlık olsun diyorum umarım alışırım da gerek kalmaz :)

Ben taşındım zaten. O evde 6 ay bile duramadım.
Güneş almama gibi bi problem yoktu 4. Kattı, ama ev küçüktü benim de eşyalarım çok fazla herşey sıkış tıkış durdu bunaldım.
Kaçarak taşındık :halay:

Yeni taşındığınız evi benimseyemezseniz napardiniz?
Eski evimi özlüyorum.. buraya hiç isinamadim sevemiyorum

Bıraz kendınıze zaman verin. Bir onceki evinizde cok uzun suredır mı oturuyordunuz? Sonucta oraya alısmıssınız ozlemeniz normal. Ama gecmiş geçmiştir, bugunku kosullara ortamlara alışmak lazım.

semte vs alışamamayı anlarım da eve alışamamak nasıl oluyor

sonuçta eşya sizin, aile sizin ev dediğiniz duvarlarla kapılar ve pencereler ne önemi var ki

Ben mecburiyetlerden dolayı taşınmış biri olarak, bende evimin muhitine ısınmadım diyelim.
Eski muhitimi çok özlüyorum.
Hatta bu sene başında "geri taşınalım mı" bile dedim eşime.
Ama eski oturduğum semtte kiralar tavan, şu an ne bütçemiz o kirayı kaldırır ne de taşınma maliyetini.

Ama evimi seviyorum, içinde huzurluyum.
Çevreden müzdaribim ben.

Zamanla umursamamayı öğrendim. Evimdeki huzur beni tatmin ediyor her anlamda.
Siz de ona odaklanın bence, zamanla alışırsınız.

Şubatta 5 yıl bitecek şimdiki evimize taşınalı. İlk evimizden küçük kutu gibi daha kullanışlı ama yok alışamadım maalesef. Eski evimi,eski semtimi çok özlüyorum. Eğer birgün evim olursa veya taşınmak zorunda kalırsam inşallah eski semtim olsun diye dua ediyorum rabbime . Evcimen bir insanım severim evle uğraşmayı ama bu evde bunlarda gitti. Her yaptığım şey angarya gibi geliyor bana. Sadece temiz olsun diye temizlenen, yaşamak için yaşanılan bir yer işte. Hala rüyalarımda eski evde görürüm kendimi. Belkide takıntı yaptım bilemiyorum. Şükür ki kira da olsa kafamızı sokacak bir yuvamız var. Yani alışmayınca alışılmıyor işte .AMa daha çok yenisiniz şans verin kendinize

Back
X