• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evi benimseyememe

Alışmak istedikten sonra alışılıyor ;)
Şimdiye kadar 5 evim oldu 6 yıllık evliyim
Dam gibi ahır gibi bi evde de oturdum rezidansta da
Valla hepsine alışıyosun
İkinci evimde banyo mutfağın içindeydi :D ve mutfağın penceresi yoktu hava alsın diye tepeden baca kadar bi delik vardı gökyüzü görünüyordu :)
Sıcak su da yoktu kovaya rezistans koyuyorduk sabahtan akşama kadar ısıtsın diye

Şimdi evim sürekli sıcak, konforlu vs vs
Ama iki evdeki mutluluğumu karşılaştırıyorum da aynı sanırım.
O eve taşındığımda da orayı sevmiştim çünkü işyerimin tam karşısındaydı. Eşimle beraberdik, daha ne olsundu ki?
Sanırım bakış açısıyla ilgili.

Daha iyi bir evden kötü bir eve mi geçtin de acaba sevemedin?

Çünkü anılar da hani insanın zihninde ya, sen nereye gitsen nerede yaşasan anıların da seninle geliyor zaten...

Yeni taşındığınız evi benimseyemezseniz napardiniz?
Eski evimi özlüyorum.. buraya hiç isinamadim sevemiyorum
En son boyle bir eve taşındık ve alışamadım. Hatta kolilerin bazılarını bile açmadım. Kontrat yaptık diye 1 yıl oturduk ve biter bitmez başka eve taşındık :) Sevmeyince ne yapsanız olmuyor.

Eşimden sogumadım su an gayet iyiyiz ama ne bileyim eski evde anılarımı bıraktım geldim sanki

İkisinin de artı ve eksileri var. ne kadar sürede cıktınız?

Evliliğe alışamadığımı nerede yazmışım :KK70: element uydurmayın. Öyle olsa eski evimi özlemezdim

Bende yeni evliyim , ilk günler eve gitmeyi hiç istememiştim , evlendiğime bile pişman olmuştum, yarım saatte bir annemi arıyordum ve sürekli ağlıyordum . Annemle evimizde arabayla 10 dk kadar mesafede ... İlk günler uyandığımda anneme sesleniyordum gözüm kapalı , gözümü bir açıyordum kocam . Hüsrana uğruyordum ki kocamıda çok çok seviyorum ama evimi annemi çok özlüyordum . O günlerde çok dua ettim . Evde telefonumdan bakara suresini actım ve evimde tamamını çaldım. Bakara suresi okunan eve 3 gün şeytan girmezmiş , Ali imran suresi okunan evde de aile arasında muhabbet olurmuş . Hala ara ara bakara okuyorum ya da tamamı olsun diye telefonumdan açıyorum şimdi evimi çok seviyorum Elhamdülillah . Allah içinizdeki sıkıntınızı gidersin inş :)

Eşimden sogumadım su an gayet iyiyiz ama ne bileyim eski evde anılarımı bıraktım geldim sanki

İkisinin de artı ve eksileri var. ne kadar sürede cıktınız?

Evliliğe alışamadığımı nerede yazmışım :KK70: element uydurmayın. Öyle olsa eski evimi özlemezdim
Screenshot_20171108-102609.webp

Ben sizin yalancınızım

Sırf bu çekincelerden taşınamıyoruz biz de.
Karı koca evimizi severiz çok.
Yeni bir eve gerçekten ihtiyacımız var.
İnşallah siz de biz de kolay alışırız...

Sırf bu çekincelerden taşınamıyoruz biz de.
Karı koca evimizi severiz çok.
Yeni bir eve gerçekten ihtiyacımız var.
İnşallah siz de biz de kolay alışırız...
Aynı şekilde bizim de evimiz deniz dağ gören bi ev seviyoruzda. Hatta taşınmak için acele bile ettim:) ama taşındıktan sonra olan oldu.. inşallah alışırız huzurla sağlıkla yaşarız.. sevgiler..

olabildiğince evinizde vakit geçirmeniz yemek temizlik yapmanız gerekiyor.ben kendi evimi hala benimseyemedim ama çocuğum için evimde oturmaya çalışıyorum.yemek pişmeyen yemek yenmeyen evde bereket ve alışmak olmuyor tabi.

Aynı şekilde bizim de evimiz deniz dağ gören bi ev seviyoruzda. Hatta taşınmak için acele bile ettim:) ama taşındıktan sonra olan oldu.. inşallah alışırız huzurla sağlıkla yaşarız.. sevgiler..
Amin inşallah hep beraber güzellikle yaşayalım inşallah.:KK74:
Bizim evin bir şey görmesine gerek yok. :lülülü:
İşe ulaşmamız kolay olsun,otoparkı rahat olsun yeterli.
Malum iş hayatı çok yıpratıyor bari yollarda yorulmayalım derdindeyim.:KK3:
Şu an oturduğumuz ev işimize yakın ama otopark sıkıntılı.
Büyüklerimize yakın,merkezi bir yerdeyiz.Ancak evdeki salon kapısı ve mutfak kapısını zamanında çıkarmıştık,ısınmak kolay olmuyor,yatak odası ise hem kapılı hem de sımsıcacık.:dondurma:
Neyse çok uzattım.
Allahım hepimize sağlık ve huzur nasip etsin yuvalarımızda inşallah.:KK68:

Çok mu anlam yüklüyorsunuz.
Ev bir anaç değil araç, yaşıyoruz işte içinde. Önemli olab güzel yaşamak, sonra her şeye alışılır.

Bir de şu var, evin verdiği konfor ve ihtiyaçları karşılaması. Bir önceki evim muhtemelen kaldığım en kalitesiz evdi( malzeme, yalıtım, iç dekorasyon açısından) ama işe 5 dakika mesafedeydi, ve sayesinde kazandığım zaman bana öyle iyi geliyordu ki, kendisini şu ana kadar yaşadığım en güzel ev olarak anıyorum. Keşkr öyle bir eve yerleşsem gene (ahaha yani keşke eve yakın bir iş bulsam )

benim 2 yılı geçti hala benimseyemedim. kendinizden birşeyler katmanız lazım sahiplenmeniz lazım. mobilyaları değiştirin gücünüz varsa. evin duvarlarını boyayın, perdeleri değiştirin vs...
ben evlendiğimde koltuklar mutfak falan hep kurulmuştu. sonra istediğin gibi değiştirirsin dediler. değiştiremedim kaldı. sevemiyorum o yüzden. şimdi değiştireyim desem onlara çok para verdik ne gerek var diyorlar. sevmiyorum..

Çok mu anlam yüklüyorsunuz.
Ev bir anaç değil araç, yaşıyoruz işte içinde. Önemli olab güzel yaşamak, sonra her şeye alışılır.

Bir de şu var, evin verdiği konfor ve ihtiyaçları karşılaması. Bir önceki evim muhtemelen kaldığım en kalitesiz evdi( malzeme, yalıtım, iç dekorasyon açısından) ama işe 5 dakika mesafedeydi, ve sayesinde kazandığım zaman bana öyle iyi geliyordu ki, kendisini şu ana kadar yaşadığım en güzel ev olarak anıyorum. Keşkr öyle bir eve yerleşsem gene (ahaha yani keşke eve yakın bir iş bulsam )
İnşallah gönlüne göre iş nasip olur canım benim.
Eve ben de anlam yüklerim.
Bazen iş yerinde ya da annemlerde bunalırım evimi hayal eder,mutlu olurum. İlk boşandığım dönemde evimizin kokusunu duyardım birden burnumun direği sızlardı,gözlerim dolardı. Bir gece yarısı ağlaya ağlaya evime gelip de salonun ortasında bağdaş kurup iki paket sigarayla sabahladığımı bilirim.
Mesela ayrı yaşayan eşleri,evi terk eden insanları hiç anlamam. Nasıl aramaz insan yatağındaki yastığı, mufağındaki çay bardağını vs.
Amaaan neyse bak yine kötü oldum...
Allahım hiç kimseyi aç açıkta bırakmasın,yuvasından ayrı koymasın inşallah...

İnşallah gönlüne göre iş nasip olur canım benim.
Eve ben de anlam yüklerim.
Bazen iş yerinde ya da annemlerde bunalırım evimi hayal eder,mutlu olurum. İlk boşandığım dönemde evimizin kokusunu duyardım birden burnumun direği sızlardı,gözlerim dolardı. Bir gece yarısı ağlaya ağlaya evime gelip de salonun ortasında bağdaş kurup iki paket sigarayla sabahladığımı bilirim.
Mesela ayrı yaşayan eşleri,evi terk eden insanları hiç anlamam. Nasıl aramaz insan yatağındaki yastığı, mufağındaki çay bardağını vs.
Amaaan neyse bak yine kötü oldum...
Allahım hiç kimseyi aç açıkta bırakmasın,yuvasından ayrı koymasın inşallah...

Canım ben çok taşındığım için sanırım, 9. Evim galiba, kalmadı o hisler, ama oturduğum evi ben de ararım, kimsenin evinde rahat edemem. Ama ne bileyim koltuğu mutfağı vs falan özlemem de daha çok o tanıdıklık hissini ararım.

Ben 3 senedir evliyim ilk başta benimseyemedim yeni evlemdigimde. Sobaliydi kaynanamla altı ustluyuz soradan aldık doğalgazı
Hala alisabilmis degilim:KK43:

Canım ben çok taşındığım için sanırım, 9. Evim galiba, kalmadı o hisler, ama oturduğum evi ben de ararım, kimsenin evinde rahat edemem. Ama ne bileyim koltuğu mutfağı vs falan özlemem de daha çok o tanıdıklık hissini ararım.

Maşallah ne çok taşınmışsınız. Bizim ikinci taşınmamız olacak harıl harıl nakliye arıyoruz çok stresliyim.

İlk gelin olduğum evde iyi kötü anılarımız vardı seviyordum evimi, aileme yakındı alıştığım çevreydi. İş yüzünden başka ile taşındık, kısa zamanda şimdi oturduğumuz evi bulduk, aman aman güzel değil ama geniş ferah manzaralı bir ev hatta bana fazla bile büyük ama ben hiç alışamadım. Hatta bazı şeylerin paketini bile açmadım tamamen yerleşmek istemedim nasılsa taşıncaz diye, çok şükür içimize sinen bir ev bulduk taşınacağız. İçime sinen ilk evim ve taşınacağımız evi internetten bulduk, ordaki fotolardan bile içime sinmişti.

Hiç öyle huylarım yoktu ama evlenince ve üstüne yepyeni eşyalar yepyeni bir ev olunca alışmam 5-6 ayımı almıştı .. Allah kolaylık versin insana evin ters olduğu hissi bile geliyor (belki güneş alma yönünden belki oda şekillerinden ,, )

Maşallah ne çok taşınmışsınız. Bizim ikinci taşınmamız olacak harıl harıl nakliye arıyoruz çok stresliyim.

İlk gelin olduğum evde iyi kötü anılarımız vardı seviyordum evimi, aileme yakındı alıştığım çevreydi. İş yüzünden başka ile taşındık, kısa zamanda şimdi oturduğumuz evi bulduk, aman aman güzel değil ama geniş ferah manzaralı bir ev hatta bana fazla bile büyük ama ben hiç alışamadım. Hatta bazı şeylerin paketini bile açmadım tamamen yerleşmek istemedim nasılsa taşıncaz diye, çok şükür içimize sinen bir ev bulduk taşınacağız. İçime sinen ilk evim ve taşınacağımız evi internetten bulduk, ordaki fotolardan bile içime sinmişti.

Ne güzel, umarım yeni evinizde çok mutlu olursunuz.

Zaman ve sabir. Ben yaz kis ayri sehirlerdeyim. Hala alisamadim. Dusunun butun yazi bir evde butun kisi baska bir evde geciriyorsunuz. Geldigim ilk hafta garip oluyorum.

Back
X