Ya harikasınız. İnanın bende çok araştırıyorum ama 2 yılın ilk yılı 7 tane myomla geçti çok zorladım olur vs diye sonunda ameliyat oldum. 6 ay sonra tekrar denedik ama no. Akabinde tüp bebeğe giriştik. Donmuş embriyolar için genetik olmuyor sanırım ? Bu noktada yapacak birşeyim kalmıyor bi kaç kan testi dışında sanırım. Spontan transfermi önerirsiniz yoksa ilaçlamı bu konuya takılmış durumdayım ben. Doğru zaman çok önemliHiç tutunamamasının da düşmesinin sebebi de DNA hatası yada diğer sebepler olabilir. Embriyonuzun Harf değerleriyle kalite ölçmeyin. Embriyologlar hücre sayısı, çoğalma hızı, şekil gibi birkaç parametrede değerlendiriliyorlar. Öncelikle Genetik taramayı öneririm. Boşuna transfer sürecine girmemiş olursunuz, hiç bir ilaç masum olmadığı gibi alınan hormonlarında çok masum olduğunu düşünmüyorum. En azından ben bu şekilde ilerlemeyi tercih ediyorum. Bebeği istediğimiz kesin ama kendimizi de düşünmek zorundayız. :) Sürecinizi atlattıktan sonra eşinizle kapsamlıca düşünüp konuyu değerlendirirsiniz. Dr'lara güvenmek çok güzel bende kendi dr uma güveniyorum fakat nedenlerini ve sonuçlarını neredeyse onun kadar araştırıp elimden geldiğince kendime alternatif yollar bulmaya ve ona danışarak hayatıma adapte etmeye çalışıyorum.
Doktorunuz taramadan sonra tutacağına dair kesin bilgi verebiliyor mu ?İlayda Hanımın dediği katılıyorum. Embriyoları sadece gelişim bazda değerlendiriyorlar. Ama sağlıklı olup olmadığını öğrenmek için genetik tarama yapılması gerekmektedir. Benim daha sonra spontane gebelik oluştu ama oda 3 aylıkken kalbi durdu. Doktorumla ortak bukuştuğumuz payda sağlıklı olmayışıydı (genetiği bozuk oluşuydu) . 3 sefer tüp bebek denedim 4 embriyom kaldı hepsi 5aa kalitede idi. 4ünü de genetik taramaya gönderdim. 3 ü sağlıklı 1i sağlıksız geldi. Yani sağlıksız olan trafnsfer edilecek olsaydı yine tutmayacaktı. Size tavsiyem herşey yolunda ise genetik taramaya göndermenizdir. 3. transferimi mayıs gibi planlıyor
Ahh inan burda rahatlıyor insan Allah razı olsun. İnşallah senin süreç pozitif olmuştur sonunda öyleyse nasıl oldu ilaçlarlamı oldu transfer genetik yaptırdınuzmıAh Mervecim iki kez yaşadım senin yaşadığını ikisinde de çok kaliteli embriyolardı ilaçları hep düzenli kullandım ne yazıkki nasip olmadı bende yıkılmıştım her denemede şans yüzde elli yani inan ne hareketin ne bişeyin etkiledi sonucu kendini sakın suçlama, deneme ile oluyor bu süreç zor ama öyle, Allah kalbine ferahlık versin
Genetik testten iyi gelse bile tutmayabilir. Bilimsel olarak şansı %10-15 arttırıyor sadece. Forumda da çok fazla pgtye gidip negatif olan var ama şansı bir tık arttırıyor tabi.Doktorunuz taramadan sonra tutacağına dair kesin bilgi verebiliyor mu ?
Evet şükür 3. Sü pozitif oldu, inan hiç birşey yapılmadı diğerlerinden farklı benim hiç birine genetik test de yapılmadı. Bu transferimde yattım ciddi manada ama günde 3 lt belki daha fazla su içtim haşlanmış et suyu et yemeye çalıştım o kadar bide moral olarak daha kabullenmiştim Allah ne verse ne vermese hayrıma diye sanırım o da rahatlattı beni. Tçok zor ama tevekkülde kalmaya çalışAhh inan burda rahatlıyor insan Allah razı olsun. İnşallah senin süreç pozitif olmuştur sonunda öyleyse nasıl oldu ilaçlarlamı oldu transfer genetik yaptırdınuzmı
Kaçıncı gün oldu transferinix ve kalitesi neydi. Büyük boşluktayımEvet şükür 3. Sü pozitif oldu, inan hiç birşey yapılmadı diğerlerinden farklı benim hiç birine genetik test de yapılmadı. Bu transferimde yattım ciddi manada ama günde 3 lt belki daha fazla su içtim haşlanmış et suyu et yemeye çalıştım o kadar bide moral olarak daha kabullenmiştim Allah ne verse ne vermese hayrıma diye sanırım o da rahatlattı beni. Tçok zor ama tevekkülde kalmaya çalış
Bence takılmayın :) Milyonlar çift denemekten bıkıp yaa amanda canım napalım olmadı diyip hop bir tatile çıkıyor arınmak için ve hop hamile kalıyor. Böyle dünyaya gelen milyonlarca çocuk vardırYa harikasınız. İnanın bende çok araştırıyorum ama 2 yılın ilk yılı 7 tane myomla geçti çok zorladım olur vs diye sonunda ameliyat oldum. 6 ay sonra tekrar denedik ama no. Akabinde tüp bebeğe giriştik. Donmuş embriyolar için genetik olmuyor sanırım ? Bu noktada yapacak birşeyim kalmıyor bi kaç kan testi dışında sanırım. Spontan transfermi önerirsiniz yoksa ilaçlamı bu konuya takılmış durumdayım ben. Doğru zaman çok önemli
PositiveBence takılmayın :) Milyonlar çift denemekten bıkıp yaa amanda canım napalım olmadı diyip hop bir tatile çıkıyor arınmak için ve hop hamile kalıyor. Böyle dünyaya gelen milyonlarca çocuk vardırSiz normal hayatınıza devam edin eşinizle de çocuk için değil canıgönülden birlikte olun (bazen cocuk için bile olsa zoraki oluyor kadın içinde) Ama Dr a da gitmeye devam edin hepsi bir paket sonuçta güzellikler nereden gelicek keşke bilsek Zorlu yollardan geçmiş oldugunuzu anlıyorum inşallah şimdi çok güzel olucak olumlu bakmak sizi yüksek frenkansta tutar bunu unutmayın. Sevgilerle.
Çok umutluydum 20. Gün transferim oldu. Aceba diyorum geç mi oldu normalde 25 26 günde bir adet olurdum. Neyi yanlış yaptım transferden 1 gün sonra normal hayatıma devam ettim dışarı çıktım yatmalımıydım. Beslenmeme dikkat ettim. Sigara yok. İlaçkarı saatinde yaptım. Kalınlaşma problemim yoktu yinede progestan dex igne sabah akşam estrofem 4 porgestan fitil kullandım transfer öncesi sonrası. İyi kontrol edilmedimi çok mu kalınlaşmıştı rahmim. 5aa ya inanamadım o kadar kötüyüm ki napıcam birileri bişey söylesin lütfen arkada embriyolarım var 4aa ama kalbimde korku
Ben de yatmadım hiç böyle kendini suçlayacak yanlış mı yaptım diye kendini aşağıya çekecek şeyler arama bazen nasipten ötesi olmuyor bakın ben ilk gün yattım 2. Günden itibaren yürüdüm hasta psikolojisine girmedim ama bazı şeyler bizim elimizde olmuyor aynı ilaçları kullanmışız üzme kendini olur Allah'ın izniyle 3ab tutanları duyuyorum sadece stresini azaltÇok umutluydum 20. Gün transferim oldu. Aceba diyorum geç mi oldu normalde 25 26 günde bir adet olurdum. Neyi yanlış yaptım transferden 1 gün sonra normal hayatıma devam ettim dışarı çıktım yatmalımıydım. Beslenmeme dikkat ettim. Sigara yok. İlaçkarı saatinde yaptım. Kalınlaşma problemim yoktu yinede progestan dex igne sabah akşam estrofem 4 porgestan fitil kullandım transfer öncesi sonrası. İyi kontrol edilmedimi çok mu kalınlaşmıştı rahmim. 5aa ya inanamadım o kadar kötüyüm ki napıcam birileri bişey söylesin lütfen arkada embriyolarım var 4aa ama kalbimde korku
İnan stresim yoktu doktoruma inanılmaz güveniyordum herşeyde olunlu gidiyordu Doğru zaman değilniş ne diyebilirimBen de yatmadım hiç böyle kendini suçlayacak yanlış mı yaptım diye kendini aşağıya çekecek şeyler arama bazen nasipten ötesi olmuyor bakın ben ilk gün yattım 2. Günden itibaren yürüdüm hasta psikolojisine girmedim ama bazı şeyler bizim elimizde olmuyor aynı ilaçları kullanmışız üzme kendini olur Allah'ın izniyle 3ab tutanları duyuyorum sadece stresini azalt
Oeki ücretli mi ücretliyse ücreti ne kadar devlet hastanelerinde taramanın biliyor musunuzGenetik testten iyi gelse bile tutmayabilir. Bilimsel olarak şansı %10-15 arttırıyor sadece. Forumda da çok fazla pgtye gidip negatif olan var ama şansı bir tık arttırıyor tabi.
Devlet hastanelerinde genetik tarama zorunlu olmayan durumlarda yapılmıyor diye biliyorum. Özelde zaten çok pahalı 300-400 dolarOeki ücretli mi ücretliyse ücreti ne kadar devlet hastanelerinde taramanın biliyor musunuz
Hıı transfer parası kadar varmış çok büyük bi yüzde de söylememişsin çok da yapılması zorunlu görülcek bişey değilmiş bence o zamanDevlet hastanelerinde genetik tarama zorunlu olmayan durumlarda yapılmıyor diye biliyorum. Özelde zaten çok pahalı 300-400 dolar
Tekinin fiyatı bu. Gerekli durumlar olabiliyor tabi ama gereksiz kullanımı daha fazla herkes ticari bakıyor maalesefHıı transfer parası kadar varmış çok büyük bi yüzde de söylememişsin çok da yapılması zorunlu görülcek bişey değilmiş bence o zaman
Malesefki artık herşeye ticari bakıyorlar teşekkürler bilgiler içinTekinin fiyatı bu. Gerekli durumlar olabiliyor tabi ama gereksiz kullanımı daha fazla herkes ticari bakıyor maalesef
Benimde öyle olmuştu ilk trasnsferimde yıkılmıştım malesef nasip değilmiş vakti gelmemiş henüz embriyonun kalitesne takılmayın 1 sene dondurucudan bekleyen hemde erken doğan oğlum 1 yaşına giriyor herşeyin vakti var siz sadece pes etmeyin dua edin rabbimeÇok umutluydum 20. Gün transferim oldu. Aceba diyorum geç mi oldu normalde 25 26 günde bir adet olurdum. Neyi yanlış yaptım transferden 1 gün sonra normal hayatıma devam ettim dışarı çıktım yatmalımıydım. Beslenmeme dikkat ettim. Sigara yok. İlaçkarı saatinde yaptım. Kalınlaşma problemim yoktu yinede progestan dex igne sabah akşam estrofem 4 porgestan fitil kullandım transfer öncesi sonrası. İyi kontrol edilmedimi çok mu kalınlaşmıştı rahmim. 5aa ya inanamadım o kadar kötüyüm ki napıcam birileri bişey söylesin lütfen arkada embriyolarım var 4aa ama kalbimde korku
Sonra ne kadar süre sonra oldunuz peki neler yaptınız. Atlatıcam galiba bi kaç güne ihtiyacım var en çok ta eşimin gözlerinde ki hüzün mahfetti beni. Allah affetsin neden neden dedim ama biliyorum ki en güzel zamanda olacak…Benimde öyle olmuştu ilk trasnsferimde yıkılmıştım malesef nasip değilmiş vakti gelmemiş henüz embriyonun kalitesne takılmayın 1 sene dondurucudan bekleyen hemde erken doğan oğlum 1 yaşına giriyor herşeyin vakti var siz sadece pes etmeyin dua edin rabbime
Benim 10 adet embriyom olmuştu kalanları kullandık hep 2. Transferimde histeroskopi oldum tuttu ama düşük oldu 3. Denemede lenfosit aşısı oldum 3. Denemede oğlum doğduSonra ne kadar süre sonra oldunuz peki neler yaptınız. Atlatıcam galiba bi kaç güne ihtiyacım var en çok ta eşimin gözlerinde ki hüzün mahfetti beni. Allah affetsin neden neden dedim ama biliyorum ki en güzel zamanda olacak…