Sevgili hanımlar , ben de bu portalda acaba benim belirtilerimi yaşayan var mı diye az gezinmedim.
Bu sebeple ben de belki umudunu kaybetmek üzere olan , üzülen , ağlayan bir tane kadın varsa içine ferahlık vermek için yaşadıklarımı anlatmak istedim.
39 yaşımdayım .2 yıldır tüp bebek tedavisi gördüm.2 toplama 3 transferim oldu.
Bu zorlu tüp bebek tedavisini yaşayan tüm annelerimin gözlerinden öpüyorum.Anne adayı demeyi elim varmıyor biz kadınız , çiçeğin doğanın, kedinin köpeğin de anası olabiliriz .
Herkes bana diyordu ki ; kafada problem senin .Bu cümle benim kafadaki problemim ne diye kendimi sorgulamaya geçirtti.
Herkes bir şey söylüyordu dişilik erillik kavramları .Çalışma hayatı stres beni eril mi yapmıştı?
Ve son 2 aydaki kararım şöyle oldu;
Uzun 2 haftalık tatile çıktık ,hergün bir etkinliğin olduğu, doğayla içiçe olduğumuz kafamı boşalttığım bir tatildi.Hiç bir kimseyle görüşmedim tam bir güzin ablayımdır derdi olan beni arardı. Ben kendime döndüm .
Tatilde vitaminlerimi hergün içtim.
Kilo vermeye karar verdim 7 kilo verdim.
Aslında kilo vermek adı altında kendimle ilgilendim , hayatımda ilk kez yulaf , knio , keten tohumuyla tanıştım.iş yerime bile zeytinyağlılar sebzeler salatalar yaparak beslendim .
Soframdan asla kahvaltım salatam, avakadom çerezlerim eksik olmadı .Hergün 2 lt su içtim.
Gazlı içecekler abur cubur hayatımda yoktu.
Hergün en az 10 km yürüdüm .
Tiyatrolara sinemalara gittim.
Asla trajedinin olduğunu programlar izlemedim .
Ve spontane gebe kaldım. Daha çok minik tutunsun diye dua ediyorum.
Belki de bu yaptıklarım da boştu bilemiyorum
Belki de rahim filmleri , kullandığım tüp bebek ilaçları tetikledi bilemiyorum .
Sebebi her ne ise
Rabbim isteyen herkese versin ..
Umarım tutunur ve kaybetmem
Güzel, umutlu kadınlarım .
Rabbim dualarınızı kabul etsin
Ben kafamda bitirmiştim tekrar tüp bebek tedavisini göze alamıyordum belki çok sonraydı bilemiyorum.
Herkese sevgiler …