Haklısın pıtırtay arkadaşım ideal bir dünyada kimseye eşini affetti diye ezik dememeli. O arkadaş da bu kadar kolay mı çocuklarının babasından vazgeçmek diye yargılamamalı ya da siz konu sahibinin soğukkanlılığını sorgulamamalısınız. Yani insanların tepkilerini dikta etmemeliyiz. Bu kalıplarda tepkiler vermelisin. Aldatıldıysan affetme, affettiysen böbürlenme, affetmediysen biraz ağla sızla, duygusuz olma, soğuk olma falan falan. Ama işte ideal dünyada yaşamıyoruz. İnsanız bazen eleştiriyoruz. Sizin konu sahibinin soğukkanlılığını eleştirmeniz gibi.
kadıncağız ne yapsın yırtınsın mı o adam için arkadaşım nedir sizin derdiniz kafasını taşlara falan mı vursun anlamadım ki ben. ne güzel oğlunun fotolarını paylaşmış üzgün olan biri foto paylaşamaz diye bir kural mı var ne yapsın otursun bileklerini mi keskin acıklı şarkılar mı dinlesin. günlük hayatına devam edecek çünkü aldatmış eşi ben olsam var ya hiç takmam allah'ından bulsun şerefsiz derim. bundan sonra ne yapacak biliyor musun annesiyle güzel bir hayat kuracak rabbim ona evlatlarının hürmetine güzel kapılar açacak inş...güzelim dualarımız seninle...
hanımefendı anlamak ıstemıorsunuz sanırım konu sahıbesının bebegını kaybetme rıskı var napsın pekı ne olmasını beklıosunuzkı kendını yerden yere atsınmı harapmı etsın kı konuyu en bastan okursanız bu durum zaten konu sahıbıne suprız olmamıs suphesı varmıs zaten. kendını odaya kapasın dunyayla ılgısınımı kessın ne yapsın yanı elbette olay mahkemeye yansıdıgı ıcın kafasını dagıtmak adına karnındakı bebegının saglıgı acısından hayatına devam edıcek . bu cokmu tuhaf anlamadımkı yanııı
Bakın eleştirmekle bel altı vurmak farklı şeyler.Çok şey öğrenmiş olabilirsiniz, ama bu ikisinin arasındaki farkı bile bilmiyosanız gerisi boş.Aldatıldıysa boşanma cesaretini gösterip ayakta durması güzel bir şey, ama bu cesareti parasızlık, ailenin yanında olmaması, tehdit vs gibi nedenlerle gösteremeyenlere ezik muamelesi yapmak kimsenin haddi değil.Orda durucaksınız işte.
Bakın lafları istediğiniz yerlere çekmeyin.Benim soğukkanlılıktan kastım adama veya boşanmasına üzülmüyor olması değil.Karnında küçücük bir bebek var, bu bebeği hayat boyu tek başına büyütmeye çalışacak olması bile yeterince korkunç ve insanın bu kadar rahat olamaması için büyük bir sebep.Ben onun yerinde olsam nası bakıcam babasız büyiycek, nası okutucam nası koruycam vs milyonlarca soruyu düşünüp bu yükün altından nası kalkıcağımı hesaplardım ve bu bile beni bin kez paniğe sürüklerdi.Sizlerin o ezik dediği kadınlar da bu gibi sebeplerden boşanamıyo zaten.Çocuğuma nası bakarım ne yedirir ne içiririm.Allah aşkına bu kadar kolay mı bu işler bi çocuk nasıl büyüyor ve daha doğmamış bir çocuk var ortada.He ayrıca çocuğum babasız büyümesin diye eşini affeden "ezikler" de var.Bu da fedakarlık mı eziklik mi tartışılır tabi.Herkesin kendince sebepleri vardır kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.İnsanların ne hayatlar yaşadığını bilmeden böyle aşağılamak çok karaktersizce ve ucuz insan işi.Her neyse siz kendi onurlu gururlu dünyanızda takılın gerçeklerden bi haber.
Bakın lafları istediğiniz yerlere çekmeyin.Benim soğukkanlılıktan kastım adama veya boşanmasına üzülmüyor olması değil.Karnında küçücük bir bebek var, bu bebeği hayat boyu tek başına büyütmeye çalışacak olması bile yeterince korkunç ve insanın bu kadar rahat olamaması için büyük bir sebep.Ben onun yerinde olsam nası bakıcam babasız büyiycek, nası okutucam nası koruycam vs milyonlarca soruyu düşünüp bu yükün altından nası kalkıcağımı hesaplardım ve bu bile beni bin kez paniğe sürüklerdi.Sizlerin o ezik dediği kadınlar da bu gibi sebeplerden boşanamıyo zaten.Çocuğuma nası bakarım ne yedirir ne içiririm.Allah aşkına bu kadar kolay mı bu işler bi çocuk nasıl büyüyor ve daha doğmamış bir çocuk var ortada.He ayrıca çocuğum babasız büyümesin diye eşini affeden "ezikler" de var.Bu da fedakarlık mı eziklik mi tartışılır tabi.Herkesin kendince sebepleri vardır kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.İnsanların ne hayatlar yaşadığını bilmeden böyle aşağılamak çok karaktersizce ve ucuz insan işi.Her neyse siz kendi onurlu gururlu dünyanızda takılın gerçeklerden bi haber.
senin o gerçekler dediğini ben en acı şekilde yaşadım hemde çok küçük yaşta bir çocuk nasıl büyür büyütülür çok iyi bilirim ben kimseden de öğrenicek değilim ama artık kürtajı geçmiş olan bir bebeği doğurmaktan başka çarede yoktur. siz bu bayanın bunları düşünmediğini nerden biliyorsunuz ayrıca burda olur olmaz bunu kimse yargılayamaz insanın evladını kendi anası babasından daha fazla başka kimse düşünemez. bu bayanı yargılayan sizlerden bahsettiniz heralde karaktersiz ve ucuz insanlar diyerek. bu bayan sadece destek bekliyor yargılamak kimsenin hakkı değil...Bakın lafları istediğiniz yerlere çekmeyin.Benim soğukkanlılıktan kastım adama veya boşanmasına üzülmüyor olması değil.Karnında küçücük bir bebek var, bu bebeği hayat boyu tek başına büyütmeye çalışacak olması bile yeterince korkunç ve insanın bu kadar rahat olamaması için büyük bir sebep.Ben onun yerinde olsam nası bakıcam babasız büyiycek, nası okutucam nası koruycam vs milyonlarca soruyu düşünüp bu yükün altından nası kalkıcağımı hesaplardım ve bu bile beni bin kez paniğe sürüklerdi.Sizlerin o ezik dediği kadınlar da bu gibi sebeplerden boşanamıyo zaten.Çocuğuma nası bakarım ne yedirir ne içiririm.Allah aşkına bu kadar kolay mı bu işler bi çocuk nasıl büyüyor ve daha doğmamış bir çocuk var ortada.He ayrıca çocuğum babasız büyümesin diye eşini affeden "ezikler" de var.Bu da fedakarlık mı eziklik mi tartışılır tabi.Herkesin kendince sebepleri vardır kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez.İnsanların ne hayatlar yaşadığını bilmeden böyle aşağılamak çok karaktersizce ve ucuz insan işi.Her neyse siz kendi onurlu gururlu dünyanızda takılın gerçeklerden bi haber.
Bir bardaga ne kadar su doldurmak isterseniz isteyin o bardagın alacagı su hacmi kadardır.O yüzden birilerine birşeyleri ne kadar çok anlatmk için ugraşırsannız ugraşın o insanın anlıyacagı kafasının aldıgı kadardır.
Hiç yormayın kendinizi benimle aynı düşünen yada düşünnmeyen herkese söylüyorum bunu kimse kimsenin fikrini kabullenmek zorunda degildir.
Aldatılınca boşanma cesaret gerektiren bir şey olduğunu kabul ediyorsunuz o zaman, ayakta durmasının da güzel bir şey olduğunu. O zaman boşanmamak tam zıttı olmuyor mu? Buraya konu açmış aldatılıp affetmiş bir sürü kadın var. Onların hepsine bu şeyler söylenmiyor. Kendisi burda güçlü durmaya çalışan bir anneyi çabuk vazgeçmekli suçladı. Daha sonra da seviyeyi kat be kat düşürdü. Yani pardon ama hırsızın hiç mi suçu yok da körü körüne savunuyorsunuz?
Dip not: Hırsızın hiç mi suçu yok sadece bir deyiş bir atasözüdür. Kimseye hırsız falan demiyorum.
.
güçlü kadınları sevmiyorlar sanırım.
bir çeşit kıskançlık.
onlar gibi olmak isteyip olamamanın verdiği bir hırs bu.
Kedi ciger olayi olmus burasi... Kendi affeti diye her aldatilanin affetmesini istiyor belli... Sen karin agrinla iliskine devam et, mutluluklar... Allahtan Konusahibi gibi güclü,gururlu,akilli kadinlarda varki her erkek istedigi gibi at kosturamasin...
yok canım arkadaşın derdi tamamen kıskançlık çünkü bugün buraya yazdığın şeyleri 2010-2012 arasında kendisi de dile getirmiş ama senin sergilediğin tutumu ortaya koyamadığından eşinin tehditlerine boyun eğmiş ve eşiyle tekrar bir araya gelmek durumunda kalmış. Onun için büyük yıkımdır eminim yuvasını kurtardığı için bizlerde mutluyuz onun adına, ama kendi yapamadığı şeylerin bir başkası tarafından başarılmak üzere olduğunu görmek tahammüllerini zorladı baya benim tahminim tabi...üslubu düzgün olsa dikkate alınacak ama dikkate alınmadıkça daha çok saldırganlaştı...bu tutumda zaten mutlu olması zor bir kişilik...bir de anlayamadığım en ufak bir yanlışımızda polemiğe girdiğimizde hemen banlanıyoruz ama bu arkadaşın bu kadar uzun bir süre durması beni hakikaten şaşırttı...
bu yazdıkların aynen senin içinde geçerli arkadaşımmm sen zorla yok affet hiç sevmedinmi madem bu kadar güçlüsün neden buraya konu açıyosun bilmem ne diyebiliyosan kk de seni yargılamaya hakkı var bence bence sen senden farklı bi düşünceye sahip güçlü bir kadını kıskanıp kaldıramıyosun allah kimsenin basına vermesinde bu kadın yuvası için elinden geleni yapmış böbregine kadar vermişşş belki senden çok emek harcamışş ama baskasının koynuna girip çocuklarını hiçe sayan adama kapıyı tamamen kapattıgı için bunu hazmedemedin çünkü sen bunu yapamadınnn sanmıyorum kkde kimseninn boşanmasına sevinecegine sadece üzülüp destek olunuyor burda bazıları köstek olsada oda tuzu biberi
Tabii ki de takdir ediyorum boşanmakla doğru bir karar vermiş neden takdir etmeyeyim Allah yolunu açık etsin iyi şanslar diliyorum ona en doğrusunu yapmış.Boşanmamak tam zıttı olmuyor, konu sahibinin durumunu bilemiyorum ama eminim ki kendine güvendiği maddi manevi kaynakları var ki boşanıyordur ya da ailesi yanındadır vs.E sizin beş kuruş paranız olmasa, çıkıp gidecek bir aileniz olmasa, çocuklarınıza nafakayla bakacak durumda olmasanız,bir yandan da manyağın birinden devamlı tehditler duysanız pardon da nasıl boşanacaksınız?Var mı bir yolu?Tekrar ediyorum, o arkadaşın terbiyesizce üslubunu asla savunmuyorum o konuda kesinlikle haklsınız.Mesela arkadaşa yapılan yorumlar aşağıda, hepsi de bel altı ve acısından vuran yorumlar:
ve bunun gibi pek fazlası daha..burda siz o kadının gururyla böyle oynayamazsınız yani..ya da her kimse..eski konularını açıp açıp "ay sen affetmişsin yediremiyosun kıskanç ezik" muamelesi çok utanç verici.Hem de bunu yapanlar aldatılan bi kadının acısını paylaşmak için yorum yazdığını iddia eden kadınlar yani tezata bak.Aldatılan bi kadının boşanmasına gösterdiğiniz desteği ve saygıyı neden affeden bi kadına göstermiyosunuz..yok öyle bi dünya..kimse kimseyi ezip aşağılayamaz.Eski konuları açıp belaltı vurmak burdaki üyelerin huyu zaten ve kesinlikle cezalandırılmalı diye düşünüyorum çünkü çok ayıp ve insanlığa sığmaz.Bu isteğimi de muneye ileticem.Ayrıca da soğuk buldum dedim diye bana saldırmanıza gerek yok yani bu da benim fikrim.Biraz saygı duymayı öğrenin insanlara.Destek olmazsanız olmayın da bari düşmanlık yapmayın.Başka da cevap vermiycem bu konuya, çünkü benim fikrim bu kimseye kanıtlamak ya da tartışmak gibi bi niyetim yok.
Tabii ki de takdir ediyorum boşanmakla doğru bir karar vermiş neden takdir etmeyeyim Allah yolunu açık etsin iyi şanslar diliyorum ona en doğrusunu yapmış.Boşanmamak tam zıttı olmuyor, konu sahibinin durumunu bilemiyorum ama eminim ki kendine güvendiği maddi manevi kaynakları var ki boşanıyordur ya da ailesi yanındadır vs.E sizin beş kuruş paranız olmasa, çıkıp gidecek bir aileniz olmasa, çocuklarınıza nafakayla bakacak durumda olmasanız,bir yandan da manyağın birinden devamlı tehditler duysanız pardon da nasıl boşanacaksınız?Var mı bir yolu?Tekrar ediyorum, o arkadaşın terbiyesizce üslubunu asla savunmuyorum o konuda kesinlikle haklsınız.Mesela arkadaşa yapılan yorumlar aşağıda, hepsi de bel altı ve acısından vuran yorumlar:
ve bunun gibi pek fazlası daha..burda siz o kadının gururyla böyle oynayamazsınız yani..ya da her kimse..eski konularını açıp açıp "ay sen affetmişsin yediremiyosun kıskanç ezik" muamelesi çok utanç verici.Hem de bunu yapanlar aldatılan bi kadının acısını paylaşmak için yorum yazdığını iddia eden kadınlar yani tezata bak.Aldatılan bi kadının boşanmasına gösterdiğiniz desteği ve saygıyı neden affeden bi kadına göstermiyosunuz..yok öyle bi dünya..kimse kimseyi ezip aşağılayamaz.Eski konuları açıp belaltı vurmak burdaki üyelerin huyu zaten ve kesinlikle cezalandırılmalı diye düşünüyorum çünkü çok ayıp ve insanlığa sığmaz.Bu isteğimi de muneye ileticem.Ayrıca da soğuk buldum dedim diye bana saldırmanıza gerek yok yani bu da benim fikrim.Biraz saygı duymayı öğrenin insanlara.Destek olmazsanız olmayın da bari düşmanlık yapmayın.Başka da cevap vermiycem bu konuya, çünkü benim fikrim bu kimseye kanıtlamak ya da tartışmak gibi bi niyetim yok.
Merhaba drkbrke hanım,
Evli değilim, çocuğumda yok ama konunuzu baştan sona okudum.
Yaşadıklarınız çok üzücü ama bazı insanlar vardır ki nefreti bile haketmez. O adam da bu kalıpta artık sizin gözünüzde.
Önceliğinizin karnınızdaki bebeğiniz olması çok iyi. Lütfen üzülmeyin ve güçlü olun. Aslında bu hayatta herkesin yapması gereken herkese hakettiği değeri vermek.
Bazı arkadaşlar affetme ihtimalinize değinmiş ya, onlar eşinizin DNA testi istediğinin, bu kadar insanlıktan çıktığının farkında mı acaba?
Toplumda bazı insanlar eşleriyle ne yaşarsa yaşasın mevcut statüsünü kaybetmemek için boşanmıyorlar ve herkesin bu şekilde davranmasını bekliyorlar.
Oysa sizinle ömür geçirmeye söz vermiş bir insan sözünü tutmadıysa burda siz masum tarafsınız.
Umarım bugünler bir an önce geçer ve gelecek toplumumuza 'kaliteli' erkekler yetiştirirsiniz.
Sağlıcakla kalınız
Peki o "ezik" ya da "fedakar" insanların varlığını kabul ediyorken ve kabul edemeyenleri eleştirken neden kendiniz konu sahibinin de bu şekilde davranan ve hisseden bir insan olduğunu kabul edemiyorsunuz? Eleştirdiğiniz şeyi yapmış olmuyor musunuz? Nasıl ki bazıları nasıl affedersin, nasıl bu kadar gurursuz ezik olabilirsin deme hakkını kendinde bulunce sinirleniyorsunuz, siz konu sahibine nasıl bu kadar soğukkanlı olursun, senin şu anda şöyle şöyle düşünmen gerek deme hakkını kendinizde nerden buluyorsunuz?
Merhaba drkbrke hanım,
Evli değilim, çocuğumda yok ama konunuzu baştan sona okudum.
Yaşadıklarınız çok üzücü ama bazı insanlar vardır ki nefreti bile haketmez. O adam da bu kalıpta artık sizin gözünüzde.
Önceliğinizin karnınızdaki bebeğiniz olması çok iyi. Lütfen üzülmeyin ve güçlü olun. Aslında bu hayatta herkesin yapması gereken herkese hakettiği değeri vermek.
Bazı arkadaşlar affetme ihtimalinize değinmiş ya, onlar eşinizin DNA testi istediğinin, bu kadar insanlıktan çıktığının farkında mı acaba?
Toplumda bazı insanlar eşleriyle ne yaşarsa yaşasın mevcut statüsünü kaybetmemek için boşanmıyorlar ve herkesin bu şekilde davranmasını bekliyorlar.
Oysa sizinle ömür geçirmeye söz vermiş bir insan sözünü tutmadıysa burda siz masum tarafsınız.
Umarım bugünler bir an önce geçer ve gelecek toplumumuza 'kaliteli' erkekler yetiştirirsiniz.
Sağlıcakla kalınız
Söylemek istedigim çok şey varda susuyorum .Yahu bizi tercih ettigi insan kaliteli degen bi insan olsa inanın oturup üzülecem ama yok neyine üzüleyim bu adamın.
İnş dediginiz gibi topluma kaliteli bireyler yetiştirebiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?