• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Evet 6.ayımız dolmak üzere,peki ne yiyeceğiz??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

keremini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
149
1
96
İstanbul
Anne sütü gayet iyi gidiyo ama şimdi yavaş yavaş ek besine geçmek gerekiyo sanırım. tecrübeli anneler, size sesleniyorum
elma püresi ve yoğurtla başlamam gerektiğini biliyorum peki bu kadar mı? muhallebi, çorba, sebze vs bunlar ne zaman ve nasıl verilicek?
ya ben hiçbişey bilmiyorum bide korkuyorum çocuğa dokunucak bişey vermekten, bide gereksiz yere anne sütünü azaltmasını da istemiyorum
kafam karışık bi yardım edin lütfen:uhm:

bana doktorum patates ve havuc püresiyle baslamami önermisti. bende 5.ayi dolmak üzereyken basladim. Oglum severek yedi. Arada baska menülerde uyguluyorum tabi. Patates-kabak, patates-rezene, patates-balkabagi püreleri mesela. Patates karbonhidratlardan oldugu icin icine hep ondan koymami önerdiler. bunun disinda 2. bir ögünde de muz,armut ve elmayi karisitirp veriyorum

bana doktorum patates ve havuc püresiyle baslamami önermisti. bende 5.ayi dolmak üzereyken basladim. Oglum severek yedi. Arada baska menülerde uyguluyorum tabi. Patates-kabak, patates-rezene, patates-balkabagi püreleri mesela. Patates karbonhidratlardan oldugu icin icine hep ondan koymami önerdiler. bunun disinda 2. bir ögünde de muz,armut ve elmayi karisitirp veriyorum

canım bebeğin ne kadarlık muz için erken olmasın 8. aydan sonra vermek daha doğru olur.Bebekler muzu rahat sindiremiyebilir kabızlık yapar çünkü bilginize ama onun dışında neler önerirsin neler verdin bu çok önemli çünkü bende başlayacağım ek gıdaya hazır mama kullanmayacağım kendim hazırlamayı düşünüyorum

sabah kahvaltısı:milupa kahvaltı tozdan 2 ölçek,1 bebe bisküvi,1 çay kaşığı humana karışık bebe çayı ve sıcak su ile hafif lapa yapıp veriyorum miktarı fazla olmuyor.arada emziriyoru.kendi belirlediğim bir cam kasem var onunla veriyorum mamalarını.bebe çayı gazı ve midesine iyi geliyor oğlumun sabah kalkınca 30ml gece yatarken 30ml muhakkak veririm.akşam yemeği:ya milupa kavanoz çorba yada milupanın toz çorbasından hazırlıyorum.arada emziriyorum.gece:meyve püresi 1 kaşık,milupa çok tahıllı gece,2 ölçek,sıcaksu hazırlayıp muhallebi gibi veriyorum..2 günde bir de,100 ml hazırladığım sıcak biraz ılımış aptamil mamasının içine 1 çay kaşığı yoğurt mayalıyorum onu veriyorum.fakat bir sorunum var oğlum beni emerken sürekli tepiniyor gazdan fakat ben gaz yapabilecek hiçbirşey sokmuyorum hayatıma nasıl oluyor anlayamıyorum.

başka yazan olmamış mı aynı kafa karışıklığı bende de mevcut. bende hazır mama kullanmak istemiyorum ne yedircez bu bebelere :( bizim her yediğimize bakıyo banada verin der gibi.. ben sadece elma püresi veriyorum 15 gün sonra tam 6 aylık olcak. bide yumurta sarısı iyi pişmiş ve tuzsuz peynir kahvaltı için verilebilirmiş doğru mu ? yumurtanın tadına baktırdım... yedi iştahla..

sabah kahvaltısı:milupa kahvaltı tozdan 2 ölçek,1 bebe bisküvi,1 çay kaşığı humana karışık bebe çayı ve sıcak su ile hafif lapa yapıp veriyorum miktarı fazla olmuyor.arada emziriyoru.kendi belirlediğim bir cam kasem var onunla veriyorum mamalarını.bebe çayı gazı ve midesine iyi geliyor oğlumun sabah kalkınca 30ml gece yatarken 30ml muhakkak veririm.akşam yemeği:ya milupa kavanoz çorba yada milupanın toz çorbasından hazırlıyorum.arada emziriyorum.gece:meyve püresi 1 kaşık,milupa çok tahıllı gece,2 ölçek,sıcaksu hazırlayıp muhallebi gibi veriyorum..2 günde bir de,100 ml hazırladığım sıcak biraz ılımış aptamil mamasının içine 1 çay kaşığı yoğurt mayalıyorum onu veriyorum.fakat bir sorunum var oğlum beni emerken sürekli tepiniyor gazdan fakat ben gaz yapabilecek hiçbirşey sokmuyorum hayatıma nasıl oluyor anlayamıyorum.

benimde oğlum 7 aylık ve inanılmaz bir gaz sorunumuz var. bende ek gıda olarak sadece meyve püresi ve haşlama sebze püresi veriyorum. en son kontrolümüzde doktorum beni diyete sokturdu. süt içeren hiç bir ürünü yemeyecekmişim. normalde çok dikkat ederim sütümden gazlanmasın diye baklagil falan hiç yemiyorum ama zaten blimsel olarak tek kanıtlanan süt ürünlerinin memeden bebeğe geçtiğiymiş. aklında olsun canım ben 3 gündür peynir, süt yoğurt hiç yemiyorum umarım bundan değildir ama bakalım bunlardanmı kaynaklanıyor gaz sancıları

inşallah düzelirler.akşamları emzirmiyorum atık geceleri çok rahatsız oluyor çünkü

canım bebeğin ne kadarlık muz için erken olmasın 8. aydan sonra vermek daha doğru olur.Bebekler muzu rahat sindiremiyebilir kabızlık yapar çünkü bilginize ama onun dışında neler önerirsin neler verdin bu çok önemli çünkü bende başlayacağım ek gıdaya hazır mama kullanmayacağım kendim hazırlamayı düşünüyorum

benim bebegim haftaya 6 ayini dolduracak. ben de tek muz vermiyorum iste kabizlik yapmasin diye. icine elma ve armut da koyuyorum. Allaha sükür kabizlik cekmedi. yalniz tatli mi geldi püre bilmem. bastan yiyor yarisina kadar sonra bööö diyor tükürüyor. bakalim alternatif birseyler bulmam lazim. onun disinda daha önce yazdigim seyleri veriyorum. patates muhakkak koyup onun disinda ya kabak ya balkabagi ya rezene ( türkiye de yok sanirim )ya da havuc koyuyorum. simdilik bu yaptiklarim ama yeni mamalar yapacagim bende. 2 hafta sonra doktorumuz var. et falan verilebiliyor sanirim bu dönemde. tekrar ona sorup et de katmaya baslayacagim pürelere.
muhallebi ve sütlaci da soracagim. bildigim kadariyla süt 1 yasina kadar sakincali. sütlü ürünler icin ne diyorlar bir sorayim bakalim

kızlar ben bugün oğluma bomba çorbası yaptım (kereviz,enginar,havuç,kabak,patates,ıspanak,pirinç,soğan,zeytin yağı)sevdi.ölçülerini az koydum tutam ve çeyrek oranlarında günlük olsun diye.

6 aylık bebek için verebilir meyve:
elma
armut
şeftali
kayısı
ayva
ananas
verebilecek sebse:
havuş
patates
maydanoz
enginar
kabak
ıspınak bunları hazırlanırken pirinç koyabilirsiniz.
inek sütü peynir ve yoğurt şekilde verilebilir.

Anne sütü gayet iyi gidiyo ama şimdi yavaş yavaş ek besine geçmek gerekiyo sanırım. tecrübeli anneler, size sesleniyorum
elma püresi ve yoğurtla başlamam gerektiğini biliyorum peki bu kadar mı? muhallebi, çorba, sebze vs bunlar ne zaman ve nasıl verilicek?
ya ben hiçbişey bilmiyorum bide korkuyorum çocuğa dokunucak bişey vermekten, bide gereksiz yere anne sütünü azaltmasını da istemiyorum
kafam karışık bi yardım edin lütfen:uhm:

sebze corbasıda , tarhanada , un corbasıda verebılırsın artık.
benım oglum 9 aylık ben yaptıklarımı yazayım sanada fıkır olsun
SABAH KAHVALTISI devam mamasının ıcınde 4 5 adet bebe bıskuvısı,bır cay kasıgı pekmez,beyaz peynır,yumurtanın sarısı seklınde
ben yumurtanın sarısının hepsnı koyuyorum ve bır gun verıyorum bır gun vermıyorum
kahvaltısını her zaman devam mamasıylada hazırlamıyorum arada kahvaltılık mamalar var degısık cesıtlerde onlardanda kullanıyorum.hazır kahvaltı maması kullanacaksam eger ıcıne sadece peynır ve yumruta sarısı eklıyorum.
ARA OGUN kendı yaptıgım yogurt.ıcıne bebe bıskuvısıde katıyorum.hazır meyvalı yogurtlardanda yedırıyorum arada.
OGLEN sebze,tarhana,un corbası yada yogurt corbası verıyorum.bız et ve tavuk suyu kullanmaya 7.ayda basladık.
ARA OGUN meyva puresı veya meyva suyu
AKSAM hazır mama ceıstlerınden verıyorum.muzlu,armutlu,ırmıklı,tahıllı,hangısı olursa yada sadece muhallebı
tabı butun bunların yanı sırada emzırıyorum
bazır anneler hazır mama kullanmak ıstemezler elbette ona sen karar verıceksın
be kullanıyorum gonul rahatlıgıyla hemde
ılk baslarda bıraz zorlansanda zamanla hersey yoluna gırıyor yemek konusunda rahat ol
ek gıdalarını yedırmeye bak tatlara alıssın artık
ve mumkun oldugunda puturlu gıdalar ver kı cıgnemeyede alıssın
sutum azalır dıye endıse etme emzırebıldıgın surece emzır ama ogunlerınıde atlama
6 aydan sonra anne sutu doyurmuyor fazla
kolay gelsın saglıkla buyut bebısını

ben bu oğlumda bişey keşfettim 3 aylıkken yediğim yemeklerden tattırıyordum bu bebişime ve ek gıdalara başladığımda hiç yadırgamadı zorlanmadım.ama aylarca sadece anne sütü yada mama verip birden çocuğu yoğurt yemeye alıştırmak zor gibi geliyor bana.demiyorum kaşık kaşık çok az tattırmak gerekir diyedüşünüyorum.bugün markette baybmax sütaşın 6. ay yoğurdunu buldum ve aldım.duyrulur

Back