Eve kapatilmis cocuk gelinler serisi

Yinemipilav

goo.gl/WzqFMX
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
3.098
3.249
63
Arkadaslar son gunlerde beni son derece rahatsiz eden, boyutundan emin olamadigim bir sorun var. Buraya yazan cocuk gelinler. Onlarin yazdiklari uykumu kaciriyor! Bir de bunlarin buraya yazamayanlarini dusunun.

Oyle tek tasmis degilmis de haliyi yikadim komus sikayet etti de dkaynanayi nasil idare ederim de yeni bosandim da BDV'de hic bir konu bu cocuk gelin problemi kadar beni dehset icinde birakmamisti.

Genelde 16- 18 yasinda zorla evlendirilen cocuklarin yazdiklarina ve ona verilen cevpalara dayanamiyorum.
Hepsi adeta kafese kapatilmis siddete tecavuze ugrayan genc kizlar. Cevrelerinde insan namina nitelendirilebilecigimiz kimse yok. Hepsi medeniyet yoksunu, siddet ve kontrol meraklisi, ici nefret dolu bir "insan(!)" surusu.

Cin'de yapilan Yulin Kopek Eti yeme festivali kadar igrenc bir sey varsa iste benim bugunlerde uykumu kaciran da bu kiz cocuklari.

Kizlar abla yerine koyup guvendiklerinden yardim istiyorlar, ama verilen cevaplar o kadar sacma, ilkel, insan vucudu butunlugu tanimayan ve o kadar cozum yoksunu ki aciyorum cocuklarin haline ve ne yapilmasi gerektigini (su hayatimin en karmasa icinde oldugu zamanda) dusunmekten kendimi alikoyamiyorum.

Lutfen, icimizde sosyolog, psikolog, hukuk, is dunyasi ve teknoloji uzmanlari varken cozumler uretelim.

Ben de rahat bir uyku uyuyabileyim!

Benim cozumum yok ama bi onerim var:
Bu cocuklarin hepsinin bir sekilde bilgisayara erisimi var galiba.
En iyisi hic bir geliri ve egitimi olmayan kiz cocuklarina kodlama ogretmek.
Kod uzmani olmamakla beraber farkli paketleri kullanmis oldugum icin kodlamanin orgu ormekten bir farkini gormuyorum ama en gecerli meslek o su anda.
Acaba kodlama uzmani olanimiz varsa bu cocuklara bir can simidi, bir kendini gelistirme paketi gelistirebilir mi?

Arkadaslar son gunlerde beni son derece rahatsiz eden, boyutundan emin olamadigim bir sorun var. Buraya yazan cocuk gelinler. Onlarin yazdiklari uykumu kaciriyor! Bir de bunlarin buraya yazamayanlarini dusunun.

Oyle tek tasmis degilmis de haliyi yikadim komus sikayet etti de dkaynanayi nasil idare ederim de yeni bosandim da BDV'de hic bir konu bu cocuk gelin problemi kadar beni dehset icinde birakmamisti.

Genelde 16- 18 yasinda zorla evlendirilen cocuklarin yazdiklarina ve ona verilen cevpalara dayanamiyorum.
Hepsi adeta kafese kapatilmis siddete tecavuze ugrayan genc kizlar. Cevrelerinde insan namina nitelendirilebilecigimiz kimse yok. Hepsi medeniyet yoksunu, siddet ve kontrol meraklisi, ici nefret dolu bir "insan(!)" surusu.

Cin'de yapilan Yulin Kopek Eti yeme festivali kadar igrenc bir sey varsa iste benim bugunlerde uykumu kaciran da bu kiz cocuklari.

Kizlar abla yerine koyup guvendiklerinden yardim istiyorlar, ama verilen cevaplar o kadar sacma, ilkel, insan vucudu butunlugu tanimayan ve o kadar cozum yoksunu ki aciyorum cocuklarin haline ve ne yapilmasi gerektigini (su hayatimin en karmasa icinde oldugu zamanda) dusunmekten kendimi alikoyamiyorum.

Lutfen, icimizde sosyolog, psikolog, hukuk, is dunyasi ve teknoloji uzmanlari varken cozumler uretelim.

sosyolog psikolog vs olmaya gerek yok. insan olun yeter. ben o çocuk gelin konusunda( sanırım aynı konudur bahsettğimiz. 16 yaşında olup doğum yapacağım korkuyorum diyen kız) konu linki ile birlikte bimere şikayette bulundum.araştırılsın diye. şikayetim hala sonuçlanmadı ama en azından oturduğum yerden yapabileceğim tek şeyi yaptım. vicdanım rahat...

Bende bu devirde hala bu kadar olmasına şaşıyorum.
Hele bir bayan var, 4. Çocuktan sonra eşinin kendiyle ilgilenmediği ile ilgili konu açmıştı. 25 yıllık evli 38 yaşında. Ben 36 yaşındayım bana o dönem o yaşta evlilik normaldi diye ısrar etti. Aynı dönemde çocukmuşuz halbuki. Ben o sırada abartmıyorum bebeklerle oynuyordum

sosyolog psikolog vs olmaya gerek yok. insan olun yeter. ben o çocuk gelin konusunda( sanırım aynı konudur bahsettğimiz. 16 yaşında olup doğum yapacağım korkuyorum diyen kız) konu linki ile birlikte bimere şikayette bulundum.araştırılsın diye. şikayetim hala sonuçlanmadı ama en azından oturduğum yerden yapabileceğim tek şeyi yaptım. vicdanım rahat...
Bugün de iki konu var , demin okudum , şimdi 21 yaşında olan 16 yaşında evlenmiş bir kız, birde 10 yıllık evli olan 28 yaşlarında bir kız. Bence 18 bile çocuk. Hastanelerde bile 18 yaş altı Pediatri de muayene oluyor

Bugün de iki konu var , demin okudum , şimdi 21 yaşında olan 16 yaşında evlenmiş bir kız, birde 10 yıllık evli olan 28 yaşlarında bir kız. Bence 18 bile çocuk. Hastanelerde bile 18 yaş altı Pediatri de muayene oluyor
ben 25 26 yaşından önce evliliği bile abes buluyorum :) evlenen hala olgunlaşamış oluyor. sonra diyorlarki ilk evlendiğimizde çok zordu ama sonra alıştık. hayır alışmadın sadece büyüdün. diyemiyorum...

Cok uzucu gercekten burda konu aciyorlar.Yapmislar bir hata yada yada hataya suruklenmisler.keske bir seyler yapilsa da o hayatan kurtusalar.Şöylede duşünuyorum bu kizlar aslimda birazda kendileri yapiyorlar mesala deminki 21 yasinda olan bebegide varmis resmen eziyet hayati cekiyor.Burda arkadaslarimiz tavsiyeler veriyorlar ama adim atcak gibi durmuyor.Bizde o yaslardan gectik hepimiz ama bu kadar hatayi da peş peşe yapmadik ilk hatadan ders alip donmek lazim.

Evet sosyolog, psikolog hukuk uzmanlarina ihtiyac var cunku buraya yazanlar sadece buzdaginin ucu yani problemin ufak bir kismi. Dev boyutlu bir sosyal problem var karsimizda ve fil odaya sigmiyor.

Herseyi devletten beklemek zorunda degiliz. Biz kadinlarda yeterince bilgi birikimi ve uzmanlik var ise elbirligiyle cozum uretilebilir.

Once alginin degismesi ve isin aciliyeti ve ciddiyetini anlamamiz gerekiyor.

Ornek vereyim: Yillar once sokak hayvanlari icin ne su ne mama kabi birakilirdi. Ancak hayvan sevgisi almamis ve bilinclenmemis inanlarin hayvanlara yaptigi inanilmaz iskencelerin haberi olurdu. Simdi metropollerde bu bilinc var ve sokaklarda havyan barinagi ve beslenme konusunda muthis bir dayanisma var.

Yani kiz cocuklarinin bu korkunc akibeti bile hala taninmis degil, insanlar hala bunu tabu olarak nitelendiriyor ve inanamadigim sey " sartlar boyle gerektiriyor" gibi son derece sorumsuz ve duyarsiz bahaneler uydurabiliyorlar.

Sartlari degistirme gucumu sadece ve sadece biz kadinlarin elinde.

Cok uzucu gercekten burda konu aciyorlar.Yapmislar bir hata yada yada hataya suruklenmisler.keske bir seyler yapilsa da o hayatan kurtusalar.Şöylede duşünuyorum bu kizlar aslimda birazda kendileri yapiyorlar mesala deminki 21 yasinda olan bebegide varmis resmen eziyet hayati cekiyor.Burda arkadaslarimiz tavsiyeler veriyorlar ama adim atcak gibi durmuyor.Bizde o yaslardan gectik hepimiz ama bu kadar hatayi da peş peşe yapmadik ilk hatadan ders alip donmek lazim.
COCUK bu, cocugun yaptigi sey elbette hata olacak bu dediginizin frakinda misiniz? O cocuk ben ip atladigim yasta karni burnunda gezmeyi kendi mi secti? KURBANI SUCLAMAMAYI OGRENIN LUTFEN.

Verilen cevpalar gosteriyor ki ayni fikirde bile degiliz.
Ayni goruste olamdan, ikna olmadan hic bir sey olmaz.
Ona gore kendinizi ayarlayin derim.

COCUK bu, cocugun yaptigi sey elbette hata olacak bu dediginizin frakinda misiniz? O cocuk ben ip atladigim yasta karni burnunda gezmeyi kendi mi secti? KURBANI SUCLAMAMAYI OGRENIN LUTFEN.
Suclamiyororum diyorum ki karnin burnunda hatayi yaptin Evlendin hamile kaldin burdan soyleyiyoruz dogrulari kendince bahaneler bukuyorlar.simd psklogu oneriyorsunuz diymi peki gitse karsinda tamam diyip eve gitse devam etse hatasini dogru mu biraz kendi ellerinde bunu diyorum.

Bakin konu kimin elitist fasist oldugu degil, konu bu cocuklar bu esaretten nasil kurtulur.
Eger konuya odaklanacagimiza sosyla ayrim yapacaksak ugrasmayalim bence.
Esasen kurduğum cumle tam da konuyla alakalı. Olur uğraşmayalim.
Iyi bir gün dilerim.

Suclamiyororum diyorum ki karnin burnunda hatayi yaptin Evlendin hamile kaldin burdan soyleyiyoruz dogrulari kendince bahaneler bukuyorlar.simd psklogu oneriyorsunuz diymi peki gitse karsinda tamam diyip eve gitse devam etse hatasini dogru mu biraz kendi ellerinde bunu diyorum.
Hayir degil! 16 yasinda bir insan hayatiyla ilgili dogru kaar verirse neden erkek cocuklarini sokaga birakip "git hayatini kazan " demiyorsunuz? Oglunuza boyle bir seyi yapar miydiniz?
Hala donup dolasip kurbani sucluyorsunuz.

Hayir degil! 16 yasinda bir insan hayatiyla ilgili dogru kaar verirse neden erkek cocuklarini sokaga birakip "git hayatini kazan " demiyorsunuz? Oglunuza boyle bir seyi yapar miydiniz?
Arkadasim diyorum ki 16 yasinda evlendin hamile kaldin bebegin oldu seni buraya surulediler.tamam anliyorum cocuk cunku.Ama simdi gelmis 28 yasina hala devam ediyor eziyetleri tavsiyeleride goz ardi editirlar ozaman burda onun hatasi oluyor.

Neyin kurbanı yaa
Kendisi koşa koşa gidiyor kocaya
16 yaş her şeye akıl erecek kadar olgun bir yaştır,sadece evlenmek için çocuk yaşıdır.O yaşta evlenmenin kötü olduğunu bal gibi biliyorlar evlenirken.
Kavramları karıştıran sizsiniz,
Burada insanlar destek olmak için yorum yapıyorlar onlara bile saldırıyorsunuz.
Zaten açtığınız konu sizin derdiniz falan değil,
Sadece duyar kasmaya çalışıyorsunuz,
Cümleleriniz bile ezbere,klişe,
Etiketleriniz bile rahatsız edici,
Yapmaya çalıştığınız şey de özellikle bu platformda komik,
Sosyal projeler yapan vakıflarla falan iletişime geçin,
Tek derdiniz dikkat çekip,yorum yapanlara büyük harflerle saldırmak,kendi çapınızda.

Bu konu karışır çünkü yinemipilavın konusu. Herkes hemfikir olsa da karışır, çünkü arkadaş her lafı cımbızlar, muhalefet edecek bir şey bulur muhakkak. Dakika 1 gol 1 başladı. Hadi hayırlısı. Ben kaçıyorum.
Bende kaciyorum cunku anlamiyor pilav suyunu mi cekmemis napmis:))

Back