22 yaşındayım okuyorum son sınıfım, öyle garip kuralları yok mesela uzun sure dışarı çıkmadığımda tepki göstermiyorlar sanki onu hak etmişim gibiKaç yaşındasınız? Çalışıyor musunuz? Ailenizin ne gibi bir kuralı ya da tepkisi var? Mesela 12'den önce evde ol kuralı ekstrem şeyler olmadığı sürece benim için gayet tutarlı olurdu
Ailenizle konuşup bir düzen oluşturun, örneğin 12'den önce evde olmak gibi. Böylece karşılıklı bir anlaşma yapmış olursunuz, telefonunuzun her zaman açık olacağını, herkesin birbirine rahatça ulaşacağını da söyleyin.22 yaşındayım okuyorum son sınıfım, öyle garip kuralları yok mesela uzun sure dışarı çıkmadığımda tepki göstermiyorlar sanki onu hak etmişim gibi
evet zaten kötü niyetli oldukları için değil ama bu yaşa bir daha gelemicez biraz keyiften kimseye zarar gelmezYazım biçimin gayet makul konu sahibesi, bence ailenle de güzelce iletişim kurabilirsin pekala. Önce annene biraz çıtlat, bir konuşun ne diyecek. Sana bekçilikten çok, senin için korkuyor da olabilirler malum ortalık berbat artık sokaklarda kadınlara siddet cok
Merhabalar ailemle yaşadığım muhtemelen birçok kişinin de yaşadığı bir problemden bahsetmek istiyorum.
Ailem aslında baskıcı bir aile değil gittiğim geldiğim yerlere çok karışmazlar ben de çok çıkıp gezmem yani fakat akşamları bir yere çıkacağım zaman kafam rahat ve sorunsuz çıkmak için genelde eksik bilgi veya bir şeyleri değiştirerek söyleme durumunda kalıyorum. Bu da kötü bir şey yaptığım için değil en basit arkadaşlarımla bir cafede oturuyorumdur. En yakın arkadaşlarımla aynı mahallede oturuyoruz yıllardır birbirimizin ailelerini de biliriz fakat onlarla çevredeyken bile babamın morali bozuluyor. Bahsettiğim saat dilimleri akşam 8-9 falan yani. Gerçekten bu durumdan sıkıldım sevgilimle bazı sebeplerden dolayı uzun aralıklarla buluşabiliyoruz buluştuğumuz zaman da çocuk gibi akşam 6 da evde olmak istemiyorum. Ailemi bu konuda nasıl değiştirebilirim? Bana güvendiklerini bunu da kötü niyetten yapmadıklarını biliyorum tamamen iyiliğim için fakat bazı arkadaşlarımla bile işlerinden dolayı o saatte görüşmemiz gerekebiliyor gecelere kadar dışarıda olayım merakından değil. Sadece biraz olsun rahat ve ılımlı yaklaşmalarını istiyorum öbür türlü bulunduğum yerde ben de huzursuz oluyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Benim ailem de öyle, ben de kpss ye hazırlanıyorum umarım kazanırım. Yaşıtlarım dilediği gibi gezip tozup giyinirken benim içimde hep bir ukte kalıyor. Birdaha bu yaşlara gelmeyeceğiz o yüzden dolu dolu yaşamak lazım...Ben 24 yaşında özgürlüğümü ilan ettim, o yaşa kadar giriş saatim 11’di, ergenken gündüz bile zor çıkardım, benimkiler konuşmayla anlamıyordu ya karışmazsınız ya evden giderim demiştim, 26 yaşında yalnız yaşamaya başladım o günden beri zaten bu konular kapandı
sizin durumunuz biraz farklı olmuş çocukla tek başınıza çıkmanız tehlikeli gerçekten dışarısı kötü niyetli insan dolu yanınızda biriyle çıkmanız daha güvenliGeçen başıma geleni anlatayım. Kocama kızmıştım. Arkadaşlarıyla dışardaydı. Dedim ki ben de kızımı alayım biraz dolaşayım arabayla bi çay içmeye gideyim. Neyse çıktım biraz dolaştım bi yere girecektim arabayı durdurdum baktım çok sessiz tenha geldi vazgeçtim. Geri dönerken arkamda araba vardı ben de acemiyim yol dar ,tenha köy yolu o geçsin diye sinyal verip kenara çektim. Adam arabayı önüme kırdı durdu. Ben şok oldum. Geçti saat. 22,23 falan olabilir. Yanımda kızım var. Bi baktım dedim acaba araba eşimin ya tanıdık arkadaşları o mu sandı? Adam duruyor arkada biriyle konuşuyor ben korkudan elime telefon aldım o da bi süre sonra gitti. Hala neden böyle bir şey yaşadım bilmiyorum. Eşim benim hiç başıma böyle bir şey gelmedi kimse önüme kırmadı dedi. Plaka alsaydın dedi. O ara aklıma geldi o gidince bende çıktım plakayı ezberlemeye çalıştım hiçbir şey hatırlamıyorum. Resmen çocuğumla rezil oldum. Daha da çıkmam.
En iyisi o maddi imkan kazanıp aile evinden ayrılmakBenim ailem de öyle, ben de kpss ye hazırlanıyorum umarım kazanırım. Yaşıtlarım dilediği gibi gezip tozup giyinirken benim içimde hep bir ukte kalıyor. Birdaha bu yaşlara gelmeyeceğiz o yüzden dolu dolu yaşamak lazım...
sizin durumunuz biraz farklı olmuş çocukla tek başınıza çıkmanız tehlikeli gerçekten dışarısı kötü niyetli insan dolu yanınızda biriyle çıkmanız daha güvenli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?