• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve giriş çıkış saati

begonn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2024
50
29
3
Merhabalar ailemle yaşadığım muhtemelen birçok kişinin de yaşadığı bir problemden bahsetmek istiyorum.
Ailem aslında baskıcı bir aile değil gittiğim geldiğim yerlere çok karışmazlar ben de çok çıkıp gezmem yani fakat akşamları bir yere çıkacağım zaman kafam rahat ve sorunsuz çıkmak için genelde eksik bilgi veya bir şeyleri değiştirerek söyleme durumunda kalıyorum. Bu da kötü bir şey yaptığım için değil en basit arkadaşlarımla bir cafede oturuyorumdur. En yakın arkadaşlarımla aynı mahallede oturuyoruz yıllardır birbirimizin ailelerini de biliriz fakat onlarla çevredeyken bile babamın morali bozuluyor. Bahsettiğim saat dilimleri akşam 8-9 falan yani. Gerçekten bu durumdan sıkıldım sevgilimle bazı sebeplerden dolayı uzun aralıklarla buluşabiliyoruz buluştuğumuz zaman da çocuk gibi akşam 6 da evde olmak istemiyorum. Ailemi bu konuda nasıl değiştirebilirim? Bana güvendiklerini bunu da kötü niyetten yapmadıklarını biliyorum tamamen iyiliğim için fakat bazı arkadaşlarımla bile işlerinden dolayı o saatte görüşmemiz gerekebiliyor gecelere kadar dışarıda olayım merakından değil. Sadece biraz olsun rahat ve ılımlı yaklaşmalarını istiyorum öbür türlü bulunduğum yerde ben de huzursuz oluyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim 🌸

Kaç yaşındasınız? Çalışıyor musunuz? Ailenizin ne gibi bir kuralı ya da tepkisi var? Mesela 12'den önce evde ol kuralı ekstrem şeyler olmadığı sürece benim için gayet tutarlı olurdu

Kaç yaşındasınız? Çalışıyor musunuz? Ailenizin ne gibi bir kuralı ya da tepkisi var? Mesela 12'den önce evde ol kuralı ekstrem şeyler olmadığı sürece benim için gayet tutarlı olurdu
22 yaşındayım okuyorum son sınıfım, öyle garip kuralları yok mesela uzun sure dışarı çıkmadığımda tepki göstermiyorlar sanki onu hak etmişim gibi

22 yaşındayım okuyorum son sınıfım, öyle garip kuralları yok mesela uzun sure dışarı çıkmadığımda tepki göstermiyorlar sanki onu hak etmişim gibi
Ailenizle konuşup bir düzen oluşturun, örneğin 12'den önce evde olmak gibi. Böylece karşılıklı bir anlaşma yapmış olursunuz, telefonunuzun her zaman açık olacağını, herkesin birbirine rahatça ulaşacağını da söyleyin.
Yani dışarı çıkmadığınız zaman hadi çık diye sizi darlamazlar, kimse yapmaz bunu baz almayın

Yazım biçimin gayet makul konu sahibesi, bence ailenle de güzelce iletişim kurabilirsin pekala. Önce annene biraz çıtlat, bir konuşun ne diyecek. Sana bekçilikten çok, senin için korkuyor da olabilirler malum ortalık berbat artık sokaklarda kadınlara siddet cok😶😶

Yazım biçimin gayet makul konu sahibesi, bence ailenle de güzelce iletişim kurabilirsin pekala. Önce annene biraz çıtlat, bir konuşun ne diyecek. Sana bekçilikten çok, senin için korkuyor da olabilirler malum ortalık berbat artık sokaklarda kadınlara siddet cok😶😶
evet zaten kötü niyetli oldukları için değil ama bu yaşa bir daha gelemicez biraz keyiften kimseye zarar gelmez😁

Ortalık o kadar kötü ki insanın aklı her daim çocuğunda oluyor henüz 12 yaşında oğlum okuldan biraz geç geldiğinde hemen felaket senaryoları kurmaya başlıyorum çünkü yaşadığımız düzen düzen değil artık. Muhtelemen 18 yaşına gelince de bu böyle olacak ve isyan modu ortaya çıkacak biliyorum. Baskı boyutuna getirmeye dikkat edicem tabiki. Dediğin gibi ailenin sana güveninde sıkıntı olduğunu bende düşünmüyorum ama gerçekten ortalık çok kötü ailenin de elinde değildir eminim istemeden kısıtlama getiriyorlardır. Tabiki ne kadar korumacı olurlarsa olsunlar birşey yaşanacaksa önüne geçemezler ama kendilerince tedbir alıyorlardır. Yaşın çok küçük değilmiş meslek hayatına başladığında belki başka bir şehirde düzen kuracaksın ve tek başına yaşamak zorunda kalacaksın bunu kabullenmeleri gerekiyor artık. Sonsuza kadar senin yanında olamazlar. Ailenle en azından annenle konuşman belki çözüm bulmanda yardımcı olur.

Ben 33 yaşında evlendim ve gece 12 de evde olurdum o yaşa kadar 😂
ama tabiki arada özel durumlar, günler olurdu sarardı, uzardı.

Ben her zaman annemi anlamaya çalışan bir çocuk oldum bu küçükken de böyleydi o yüzden beni rahatsız etmiyordu ve saat yeterli oluyordu.

her zaman telefon gözümün önünde olurdu her aradığında ulaşabilmesi için.
Çünkü ortalık gerçekten çok ama çok kötü.
Kimseye güven de yok.
Şimdi kendim anne oldum, o kadar iyi anlıyorum ki, daha doğrusu çok daha iyi anlıyorum.

Siz de anlamaya çalışın. Tabiki akşam 6 çok çok erken ama yavaş yavaş ileri çekin saati.
Güzel konuşun, onları anladığınızı belirtin.
Gittiğiniz yer ve insanlar hakkında mutlaka doğru bilgi verin. Allah korusun... onlar bilmeli mutlaka kimle nerede olduğunuzu.

kısaca güzelce konuşarak, ufak ufak saatleri kaydırarak, her daim haberdar ederek, tedirgin etmeden halledebilirsiniz. Sizi merak eden bir aileniz var, kıymet bilin ❤️

Ben 24 yaşında özgürlüğümü ilan ettim, o yaşa kadar giriş saatim 11’di, ergenken gündüz bile zor çıkardım, benimkiler konuşmayla anlamıyordu ya karışmazsınız ya evden giderim demiştim, 26 yaşında yalnız yaşamaya başladım o günden beri zaten bu konular kapandı

Merhabalar ailemle yaşadığım muhtemelen birçok kişinin de yaşadığı bir problemden bahsetmek istiyorum.
Ailem aslında baskıcı bir aile değil gittiğim geldiğim yerlere çok karışmazlar ben de çok çıkıp gezmem yani fakat akşamları bir yere çıkacağım zaman kafam rahat ve sorunsuz çıkmak için genelde eksik bilgi veya bir şeyleri değiştirerek söyleme durumunda kalıyorum. Bu da kötü bir şey yaptığım için değil en basit arkadaşlarımla bir cafede oturuyorumdur. En yakın arkadaşlarımla aynı mahallede oturuyoruz yıllardır birbirimizin ailelerini de biliriz fakat onlarla çevredeyken bile babamın morali bozuluyor. Bahsettiğim saat dilimleri akşam 8-9 falan yani. Gerçekten bu durumdan sıkıldım sevgilimle bazı sebeplerden dolayı uzun aralıklarla buluşabiliyoruz buluştuğumuz zaman da çocuk gibi akşam 6 da evde olmak istemiyorum. Ailemi bu konuda nasıl değiştirebilirim? Bana güvendiklerini bunu da kötü niyetten yapmadıklarını biliyorum tamamen iyiliğim için fakat bazı arkadaşlarımla bile işlerinden dolayı o saatte görüşmemiz gerekebiliyor gecelere kadar dışarıda olayım merakından değil. Sadece biraz olsun rahat ve ılımlı yaklaşmalarını istiyorum öbür türlü bulunduğum yerde ben de huzursuz oluyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim 🌸

Geçen başıma geleni anlatayım. Kocama kızmıştım. Arkadaşlarıyla dışardaydı. Dedim ki ben de kızımı alayım biraz dolaşayım arabayla bi çay içmeye gideyim. Neyse çıktım biraz dolaştım bi yere girecektim arabayı durdurdum baktım çok sessiz tenha geldi vazgeçtim. Geri dönerken arkamda araba vardı ben de acemiyim yol dar ,tenha köy yolu o geçsin diye sinyal verip kenara çektim. Adam arabayı önüme kırdı durdu. Ben şok oldum. Geçti saat. 22,23 falan olabilir. Yanımda kızım var. Bi baktım dedim acaba araba eşimin ya tanıdık arkadaşları o mu sandı? Adam duruyor arkada biriyle konuşuyor ben korkudan elime telefon aldım o da bi süre sonra gitti. Hala neden böyle bir şey yaşadım bilmiyorum. Eşim benim hiç başıma böyle bir şey gelmedi kimse önüme kırmadı dedi. Plaka alsaydın dedi. O ara aklıma geldi o gidince bende çıktım plakayı ezberlemeye çalıştım hiçbir şey hatırlamıyorum. Resmen çocuğumla rezil oldum. Daha da çıkmam.

Back