Eve gelen yardımcı kadınlara asla laf anlatamıyorum

Süngerle ovanlar da var tabi ..
Ama fırçayı klozete sürteriz .

Aman:) Temizlik diye diye terimleri de karıştırdık sanki çok matah bir şey😅😅😅
Yapana saygım sonsuz ama ben ovmuyorum:110: fırça varken ne gerek var ki? Adamlar o kadar uğraşmış tuvalet fırçasını bulmuslaro_O😄 (yapana saygım var ama başkasına yaptırana yok) 😒
Aklımızla oynadı konu sahibi😂😂😂 vicdansız😂😂
Immm şey ban yemeyelim durduk yere bence:sus:

Ne taktınız kadının sürtmek kelimesine ya, ben bezle silmem tabiki oradada lekeler oluyor hiç erkekelerin kullandığı tuvalete girmediniz herhalde oturarak yapmıyorlar biliyorsunuz kii her yere sıçrar o leke gözukmese bile bezle silip geçmek benim içime sinmez cif ve süngerle ovularak temizlenmeli üstün körü olmaz hijyen anlayışımız uymuyor anlaşılan sizinle öyle silmekle temiz olduğunu sanmayin

Erkeklerin ayakta yapmalari bir zorunluluk değil oturarakta halledebiliyorlar. Hic gormediginiz icin oturma engelli saniyorsunuz galiba erkekleri😂😂

Pisuvar varsa anca ayakta kullanilabilir, onun disinda evde klozete ayakta yapmak baya pis birşey. Eşim ayakta halletseydi bile o sicramis lekelerle birakmazdi tuvaleti. Cok titiz temiz hanimlarin bir o kadar kirli eşleri...

Son 3 ayda 3 yardımcı değiştirdim. Bu onların işi ve iş ahlakı bekliyorum ister istemez ama maalesef olmuyor. Dün en son birini aldım. Kahvaltısını hazırladım yedi içti oyanlandı. Sonra benden olması gereken zamana göre 1 saati aştım diye ek ücret istedi. Verdim uğraşmak istemediğim için ama bu da iş ahlakı değil yani. Şimdi ben ona kahvaltı hazırladım kahve yaptım. Aç susuz mu bırakmam gerekirdi. Sabahın 8 buçuğunda geldi bitirene kadar bi şey vermemeli miydim? Ben bunu yapamam ki o da insan. Ama işte bunu suistimal edenler de var maalesef. O aldığı 3 kuruşla zengin olmaz ben fakir olmam. Ama kendisi kaybetti. Sonuçta onu çağırmıcam bir daha ve kimseye tavsiye etmicem. Sildiği mutfak dolaplarını da yeniden sildim. Önceki 2 si de ayrı sıkıntılıydı. Velhasıl yapmak istemiyorlar mecburiyetten yapıyorlar. Sonuç da bu.

Yapana saygım sonsuz ama ben ovmuyorum:110: fırça varken ne gerek var ki? Adamlar o kadar uğraşmış tuvalet fırçasını bulmuslaro_O😄 (yapana saygım var ama başkasına yaptırana yok) 😒

Immm şey ban yemeyelim durduk yere bence:sus:
Aynen Adamlar kimbilir o fırçayı icad edene kadar neler çekmişler 😅😅hiç ovmakla uğraşamam :KK66:

Aynen ben de zor durumda olduğu için başkalarının evini temizleyerek geçimini sağlamak zorunda olan bütün emekçilere , hizmet sektöründeki tüm emekçilere çok üzülüyorum .Dilerim bir gün bu Dünya herkesin eşit yaşadığı adil düzene kavuşur.

Erkeklerin ayakta yapmalari bir zorunluluk değil oturarakta halledebiliyorlar. Hic gormediginiz icin oturma engelli saniyorsunuz galiba erkekleri😂😂

Pisuvar varsa anca ayakta kullanilabilir, onun disinda evde klozete ayakta yapmak baya pis birşey. Eşim ayakta halletseydi bile o sicramis lekelerle birakmazdi tuvaleti. Cok titiz temiz hanimlarin bir o kadar kirli eşleri...

:KK70: hastayım senin cevaplara 😂😂

Eki Görüntüle 2559055

El sürmek hayatî değil, böyle fırçalar tertemiz yapıyor.. fırçayı sık değiştiriyorum tabi.
Neyse gideyim de buraya eklemek için galerime kaydettiğim klozet fırçası fotosunu siliyim. Çünkü çok saçma.
En sonunda biri de fotosunu paylasmis yani🤣 koptum yaa

Ben kenarlarini fırçalamıyorum. İcini fircaliyorum ama kenarlarini (kapağın bindiği yeri )sürtüyorum.
Bak aklımı karıştırma :) Ciflemek türkçe degilki... :KK43: cif marka ismi degilmi yaa, ...nasil "verb" olarak kullanalim?
Ciflemek = ovmak anlamında kullanıyor 😁
Hiç sevmem böyle marka isimleri kullanılarak tanım yapılmasını 😅

Senin gibi böyle birisi daha vardı sanki oda başta çok yüz göstermişti sonra pişman olmuştu eve aldığı kadına orası hernekadar senin evin olsa da sen işverensin çok yüz verdiğinde baştan samimi olduğunda böyle oluyor iyi temizlememiş bir yer görürsen kibarca tekrar temizlemesini söyle

maalesef kimsede is ahlaki yok..sen patronsan o isci..laubali olmadan isi halletmek gerek. boyle kahve mahve seanslari beni bozar. tam tersi ben isci olsamda sevmezdim sanirim. ha ev sahibinin kurali olurda..mesela toz aldigi bezle tuvalette yerleri silerse dogru olmaz gibi gibi..ama her kadinin bi sogan dograyisi vardir yani..memnun degilsen baska birini cagir.

Hanımlar sizlere inanamıyorum, eve yardıma gelen bir kadının üstün körü yaptığı işten şikayet eden konu sahibesinin topiğine 2. kez gelmeme sebep olacak raporların sebebi oldunuz ya valla alkışlıyorum sizleri, altı üstü bir yardımcı kadın meselesi memleket meselesine döndü, önce sürtmek, ciflemek, yok yok sürtmek ciflemek yoktur ovalamak temizlemek fırçalamak vardır deyip bambaşka bir noktaya getirdiniz ve hala devam ediyorsunuz, ki site kurallarında imla kurallarına mümkün olduğunca dikkat etmeniz, sesli harfleri yutmamanız dışında kat'i ve katı kurallar yokken, üstelik hepimiz yazım yanlışları, yanlış telaffuzlarda bulunurken(arasam bu topikte bile yanlış yazılmış kelimeler bulurum) şimdi de kim daha temiz savaşına dönmek üzere, korkarım ki bir sonraki adımınız lekesiz tuvaletlerinizin fotoğrafını eklemek olacak.

Üye ne demiş siz olayın neresindesiniz ?

amma gömülmüş konu sahibi. ben abes bir şey göremedim tuvaletin içini bu kadar kutsal yapmanın alemi yok yahu :)

tuvalet temizleyince birinin onuru gururu falan kırılmıyor ne ilginç kafalar. yeşilçam filmlerinde gibisiniz. o zaman tonla işletmede tuvalet temizleyen temizlik görevlileri pis bi iş mi yapıyor?

bana kalırsa patronuna yalaklanmak için yalan söyleyen adam ezen insan satanlar daha pis iş yapıyorlar. tuvaleti temizleyip bıraktık diye işçi yanlısı patron oluvermiyorsunuz hemen ya.

Son 3 ayda 3 yardımcı değiştirdim. Bu onların işi ve iş ahlakı bekliyorum ister istemez ama maalesef olmuyor. Dün en son birini aldım. Kahvaltısını hazırladım yedi içti oyanlandı. Sonra benden olması gereken zamana göre 1 saati aştım diye ek ücret istedi. Verdim uğraşmak istemediğim için ama bu da iş ahlakı değil yani. Şimdi ben ona kahvaltı hazırladım kahve yaptım. Aç susuz mu bırakmam gerekirdi. Sabahın 8 buçuğunda geldi bitirene kadar bi şey vermemeli miydim? Ben bunu yapamam ki o da insan. Ama işte bunu suistimal edenler de var maalesef. O aldığı 3 kuruşla zengin olmaz ben fakir olmam. Ama kendisi kaybetti. Sonuçta onu çağırmıcam bir daha ve kimseye tavsiye etmicem. Sildiği mutfak dolaplarını da yeniden sildim. Önceki 2 si de ayrı sıkıntılıydı. Velhasıl yapmak istemiyorlar mecburiyetten yapıyorlar. Sonuç da bu.
Bu kahvalti verme isi benim aklima yatmiyor ya. Diger mesleklerdeki calisma kosullari baz alinmali bence. Is yerinin kahvalti verdigi nerede gorulmus. Hepimiz calistik, calisiyoruz. Ya kahvalti yapar gideriz, ya biraz erken gidip is yerinde yapariz ya da ogle yemegine kadar ac dururuz. Bu calisanin sorumlulugunda. Ama ogle yemegi insan gibi cesitli, corbasi etli yemegi salatasi falan verilmeli bence. Arada cay molasi da kullanmali yaninda atistirmalikla mumkunse. Yani ben boyle yapiyorum😊

Bu kahvalti verme isi benim aklima yatmiyor ya. Diger mesleklerdeki calisma kosullari baz alinmali bence. Is yerinin kahvalti verdigi nerede gorulmus. Hepimiz calistik, calisiyoruz. Ya kahvalti yapar gideriz, ya biraz erken gidip is yerinde yapariz ya da ogle yemegine kadar ac dururuz. Bu calisanin sorumlulugunda. Ama ogle yemegi insan gibi cesitli, corbasi etli yemegi salatasi falan verilmeli bence. Arada cay molasi da kullanmali yaninda atistirmalikla mumkunse. Yani ben boyle yapiyorum😊
Ya işte profesyonel olamıyoruz👀

evet dil yaşayan bir varlık. Çok haklısınız. Dış etkilenmeler mutlaka olacaktır ama ne kadar dilimizi korursak o kadar iyidir zira dilini koruyamayan ülkeler hepimizin malumudur.
Konudaki sürtme kelimesine takılıp alay mevzusu edenlere ses yok ama ciflemek ya da googlamak gibi ucube şeyleri dilimize sokanlara aferin mi diyelim. Bir dile bana göre fiil giriyorsa orada tehlike çanları çalar. Yeni icatlar olur anlarım alırsın uygun kelimeyi bulana kadar ama Türkçemizde googlamak gibi ucube ucube sözcükleri sokmayalım sokanları kınayalım
İyi niyetli olabilirsiniz ama ne olur, lütfen tam bilginizin olmadığı konularda ahkam kesmeyin.
Dilimizde Arapça, Farsça, Fransızca, Rumca ... vb. dillerden dolu kelimeler bulunmaktadır. Keza biz de diğer dillere kelime vermişizdir.
Dile yabancı kökenli kelime girince değil, dilin yarısını başka dilde yarısını başka dilde konuşunca kaybedersin. Bknz: sürekli eleştirilen plaza dili.
Hah şimdi siz "tamam işte, yabancı kelime konuşunca öyle oluyor" diyeceksiniz bilmediğinizden, ben de size "yabancı kelime kullanmakla, yabancı dilden geçen kelime aynı şey değildir, çünkü değişime uğrar, ile uygun hale getirir" diyeceğim, ama kısmet tabii.

İyi de çoğunluk çalışıyor. Ben kahvaltı verdikten sonra zaten gidiyorum mesela. Öyle çaydı atıştırmalıktı, salataydı bunlarla uğraşamam. Misafir ağırlar gibi hizmet etmek için çağırmıyorum kadını. Kahvaltı ve öğle yemeği için müsaitim ancak

Bende aman ayıp olmasın kırmayım üzmeyim yardımcı olayım kafasındaydım birgün bile şunu şöyle yap demedim ama uzun zamandır evime gelen oldukça güvendiğim kadını evimden erzak çalıp götürürken yakaladım..buzluktaki etimden deterjanına kadar alışveriş poşeti oluşturmuş resmen..bir liralık vanilyaya bile tenezzül etmiş utanmaz..forumda bir konu vardı bakıcım evde çok yiyor diye..o konu sahibi buzluğumdan et götürmüş diye yazınca kafama dank etti etlerim niye çabuk bitior diye..son gelişinde bir baktım etim azalmış kahvem deterjanım hep azalmış..çaktırmadan üçer beşer atmış poşetine..farkedince odadaki poşetine elimi attığım gibi koca paket eti buldum..kim bilir neler neler götürdü evimden ben farketmeden..yuvarlak hesap 70-80 liralık erzak vardı..haram zıkkım olsun diyorum..daha da kimseye güvenip almam evime.

İyi de çoğunluk çalışıyor. Ben kahvaltı verdikten sonra zaten gidiyorum mesela. Öyle çaydı atıştırmalıktı, salataydı bunlarla uğraşamam. Misafir ağırlar gibi hizmet etmek için çağırmıyorum kadını. Kahvaltı ve öğle yemeği için müsaitim ancak
Yok agirlamak degil kastim cok haklisiniz. Cay molasi derken illa ki cay demlemek falan degil. Is yerlerinde de oyledir ya, 1 ogle molasi 2 cay molasi. Adi budur yani. Ben evdeysem soylerim yoruldun bi mola ver istediginde diye. Cay zaten surekli var bende😄 yemek de yapilacak diye bir sey yok, duzgun bir seyler soyleyebilecegi butce birakilir bitti gitti.

X