Eve gelen yardımcı kadınlara asla laf anlatamıyorum

Eve gelen ablalardan alaturka tuvaleti temizlemelerini isterim elbette (gerçi yüzyılda bir kullanılıyor, tozu kireci gitsin diye tuz ruhuyla falan yıkıyorlar işte), klozeti genelde kendim temizlerim fakat temizleten de oluyordur saygı duyarım herkesin düzeni farklı, yine de temizletiyor da olsaydım eğer extreme bir durum varsa (kaza yapmışsınız geçmiş olsun) ve normalden daha kirliyse bu seferlik kendim temizler kadına bırakmazdım. Hem hoşlanmıyorum o kadar her şeyimi görmelerinden hem de hakkaniyetli bulmuyorum b.k püsürümü temizlemelerini. Veriyorum parasını temizlesinler demişsiniz de o kadar da değil yani, benim fikrim tabi bu.

Yumuşak yüzlülük konusunda ise şunu söyleyebilirim, ben de genel olarak nazik davranırım yumuşak huyluyum zaten. Yarım gün de olsa bitirdiğinde yemeğini koyarım önüne aç açına yola çıkmasın diye, vermesem vermem yani ama mesafe koyacağız diye de insanlıktan çıkmamalıyız bence, eve gelene yemek konur diye öğretti anam bu yüzden tepemize çıkmaz kimse. Önemli kısımları söylerim abla aman şurayı atlama olur mu diye, iyi bir kadınsa ikiletmez yapar zaten, yalap şap yapıyorsa sonsuza kadar hatırlatabilirim inat tipim çünkü. Zaten lakayt bir tipse ya da gözüm tutmadıysa bir daha çağırmıyorum.

İyi güvenilir bir temizlikçi bulmak da kolay değil, fakat bulduysanız bile işini ne kadar iyi yaparsa yapsın ufak tefek de olsa beğenmediğimiz taraflar oluyor, sürekli baştan savmalık olmadığı sürece biraz da hoş görmek gerekiyor. Zaten sürekli memnun olmadığımız biriyle devam etmemeniz gerek. Benim aynı kişiyle uzun süre devam etme tecrübem yok, armut.com dan çağırdığım için farklı farklı kişiler gelebiliyor ama siz zaten bir süredir aynı kişiyleymişsiniz, yani insanlık hali atladığı yerler olabilir neden hemen beni enayi yerine koyuyor düşüncesine girdiniz anlamadım. Bir dahaki sefere hatırlatırsınız, abla ev kirli bu aralar geçen atlamışsın ama bu sefer unutma olur mu diyebilirsiniz tepkiniz biraz garip.

İyi güzelde oturma yerine de mi bunu kullanıyorsunuz benim içime sinmez şahsen tuvaletin içini temizledigim seyle kenarlarını asla silmem mecbur sünger yapılıyor
Oturma yeri, kapağı vs başka bezle silinir tabiiki. Ama oralarda leke ne arasın? Sadece sanitize etmek için deterjanla bezle silinir. Süngerle ‘sürtmek’ niye?

Oturma yeri, kapağı vs başka bezle silinir tabiiki. Ama oralarda leke ne arasın? Sadece sanitize etmek için deterjanla bezle silinir. Süngerle ‘sürtmek’ niye?
Ne taktınız kadının sürtmek kelimesine ya, ben bezle silmem tabiki oradada lekeler oluyor hiç erkekelerin kullandığı tuvalete girmediniz herhalde oturarak yapmıyorlar biliyorsunuz kii her yere sıçrar o leke gözukmese bile bezle silip geçmek benim içime sinmez cif ve süngerle ovularak temizlenmeli üstün körü olmaz hijyen anlayışımız uymuyor anlaşılan sizinle öyle silmekle temiz olduğunu sanmayin

Ne taktınız kadının sürtmek kelimesine ya, ben bezle silmem tabiki oradada lekeler oluyor hiç erkekelerin kullandığı tuvalete girmediniz herhalde oturarak yapmıyorlar biliyorsunuz kii her yere sıçrar o leke gözukmese bile bezle silip geçmek benim içime sinmez cif ve süngerle ovularak temizlenmeli üstün körü olmaz hijyen anlayışımız uymuyor anlaşılan sizinle öyle silmekle temiz olduğunu sanmayin
Beni aşağılayarak üste çıkamazsınız :))
Sürtmek kelimesine takmadım, zaten benim mesajım konu sahibine değil yorum yapan başka birineydi. Konu sahibinin nereleri süngerle sürtmek istediği net değil.
İkincisi çevremde ayakta tuvaletini yapan erkek yok, iğrenç çünkü.
Son olarak da size normal bir mesaj yazan birine aşağılayıcı üstten üstten tavırla cevap yazmayın. Herkesin hijyen anlayışı farklı evet. Benim evimdeki klozetin ne durumda olduğunu bilemezsiniz, benim sizinkini bilemeyeceğim gibi. Ama ‘yok öyle temizlik olmaz, yok üstünkörü bilmemne’ diyerek laf sokuşturmaya kalkarsanız ben de ayakta tuvaletini yapan pis erkeklerle bulunduğunuz çevreye giydiririm, konu bir yere varamadan kişileşmiş ve çirkinleşmiş olur, gerek yok.
Önce dilimizi kalbimizi temizleyelim. Hijyen eksikliği yalnızca vücudumuzu hasta ederken; sevgisizlik, nezaketsizlik, vurdumduymazlık hem ruhumuzu, hem kalbimizi hem bedenimizi hasta eder.
Her konuda kaba yorumlar, ego savaşlarına gerek yok.
Benim mesajlarım gayet net. Zaten ilk mesajımda bişey sormuştum, öğrenmek için.
Tabii hepimiz egolarımızı tatmin için yarışıyor olabiliriz, ama birbirimiz üzerinden bunu yapmamıza gerek yok ya. Az durulun nolur.

Beni aşağılayarak üste çıkamazsınız :))
Sürtmek kelimesine takmadım, zaten benim mesajım konu sahibine değil yorum yapan başka birineydi. Konu sahibinin nereleri süngerle sürtmek istediği net değil.
İkincisi çevremde ayakta tuvaletini yapan erkek yok, iğrenç çünkü.
Son olarak da size normal bir mesaj yazan birine aşağılayıcı üstten üstten tavırla cevap yazmayın. Herkesin hijyen anlayışı farklı evet. Benim evimdeki klozetin ne durumda olduğunu bilemezsiniz, benim sizinkini bilemeyeceğim gibi. Ama ‘yok öyle temizlik olmaz, yok üstünkörü bilmemne’ diyerek laf sokuşturmaya kalkarsanız ben de ayakta tuvaletini yapan pis erkeklerle bulunduğunuz çevreye giydiririm, konu bir yere varamadan kişileşmiş ve çirkinleşmiş olur, gerek yok.
Önce dilimizi kalbimizi temizleyelim. Hijyen eksikliği yalnızca vücudumuzu hasta ederken; sevgisizlik, nezaketsizlik, vurdumduymazlık hem ruhumuzu, hem kalbimizi hem bedenimizi hasta eder.
Her konuda kaba yorumlar, ego savaşlarına gerek yok.
Benim mesajlarım gayet net. Zaten ilk mesajımda bişey sormuştum, öğrenmek için.
Tabii hepimiz egolarımızı tatmin için yarışıyor olabiliriz, ama birbirimiz üzerinden bunu yapmamıza gerek yok ya. Az durulun nolur.
Ben kimseyi aşağılayıcı bir yorum yazmadım sadece temizlik anlayışınizin benimle uymadığını yaptığınız temizliği beğenmediğimi dile getirdim tartışmaya dönüşmesini istemedigimden daha fazla yazmayacağım demek çevrenizdeki her erkek oturarak yapıyor güldüm 😂 iyi günler

zaten ayakta tuvaletini yapan erkegin de tuvaleti temizleyip ayrilmasi gerekmez mi?
cocuktan bahsediyorsak da, eger ki temizleyemiyorsa velisi arkasindan kontrol edip temizleyecek,
o pis sekilde yine bir temizlik gorevlisine birakilmamali, neticede umumi tuvaletten bahsetmiyoruz burada.

batıkentte ikamet ediyorum ve maalesef şu anki eve gelen kadınla çok yüzgöz olduğum için laf geçirememeye başladım. geçen ilk defa bi başında durmadım, klozeti sürtmemiş bile ( açılmamış süngerden anladım ve nokta nokta pislikler duruyodu, ben sürtmek istesem zaten neden seni çağırayım ki? mutfak fayansları vs de ciflememiş. ben gittikten sonra farkettim tabi. nasılsa yumuşak yüzlüyüm laf etmiyorum diye. ve dediklerinizi nasıl yaptırıyorsunuz ya ben çok çekiniyorum. Kadın geliyo sohbet muhabbet ediyorum kahve falan yapıyorum sonra laf geçiremiyorum, kaale almıyorlar illa sert mi olmam gerek?Her seferinde 20-30 lira fazladan para veriyordum bide aman iyi yapsın diye.
Toz almak için bez ayırıyorum mesela bunla al bu iyi alıyor diye, sonra bi bakıyorum her yerin tozunu benim söylemediğim başka bir bezle alıyor, bu gibi durumlarda napıyorsunuz ? Duşakabini mesela aslaaaa kurulamıyor hep leke leke kalıyor. Bi banyo yıkayışı var kovayla su atıyor fayanslara sonra hep iz kalıyor defalarca annem aracılığyla söyledim ama aynı tas aynı hamam. Ben işteyken annem başında duruyordui geçen ilk defa haftasonu çağırdım ve sinirden kendi kendimi yedim yaptığı temizliği gördükçe.
Bi daha aynı kadını çağırmak istemiyorum, bana işini iyi yapan birini önerebilir misiniz?

Öyle fazla yüz göz olmayacaksın. İşini eksik yaparsan parandan keserim diyeceksin. Bak bakalım nasıl yapıyor. sonuçta bu onun işi. Sen kadına kahve yapıp hizmet ediyorsun sonra ondan ev işi bekliyorsun :) İyilikten maraz doğar demişler. O işini yapacak sen parasını vereceksin o kadar. Samimiyete gerek yok.

Hiç yüzgöz olmayacaksın, herkes işini yapıp gidecek.

Annem bi keresinde kendi evine yardmci cagirmisti, ben de ordaydim. Kadin camı silerken anneme diyor "abla şu suyu degistir de getir" benim cinlerim tepeme çikti , ne diyosun sen yaa dedim suyu sen degistireceksin biz degil anneme diyemezsin öyle bisey dedim. sen bu is icin para aliyosan herseyini sen yapacaksin ayrica da o suyu sık sık degistir kirli suyla silmeye devam etme dedim. Sonra silip silip bana gösterdi . Annem çok güler yüz göstermis ona. Elinde telefonla konusa konusa uyduruk temizlik yapiyor. Sen de açikça söylemezsen anlamaz. Guler yüzden iyi niyetten anlamiyorlar.

Annem bi keresinde kendi evine yardmci cagirmisti, ben de ordaydim. Kadin camı silerken anneme diyor "abla şu suyu degistir de getir" benim cinlerim tepeme çikti , ne diyosun sen yaa dedim suyu sen degistireceksin biz degil anneme diyemezsin öyle bisey dedim. sen bu is icin para aliyosan herseyini sen yapacaksin ayrica da o suyu sık sık degistir kirli suyla silmeye devam etme dedim. Sonra silip silip bana gösterdi . Annem çok güler yüz göstermis ona. Elinde telefonla konusa konusa uyduruk temizlik yapiyor. Sen de açikça söylemezsen anlamaz. Guler yüzden iyi niyetten anlamiyorlar.

Yahu ne fesat ne yargılayıcı insanlarsınız. Trafik kazası geçirdik Annem ameliyat olmuştu 1 aydır evde yoktum ve hastaneye uzaktan gelenlerde benim evimde kalmıştı. ilk sayfalarda en az 5 kez yazdım bunu. Eve çıktığımız gün kadını çağırdım ve durumu anlattım eve bakmaya fırsatım olmadı kusura bakma diye tamam abla ben hallederim dedi. Evet klozet temizlemeyi sevmem ama pislik halde bırakacak da değilim yok artık yaa. Kadın gittikten sonra iki tane minik nokta gördüm ve ordan anladım temizlemediğini. Defalarca ekstrem bir durum olduğunu anlatmama rağmen okumadan ne haddinize ailecek tuvalet eğitimi alın demek ??? Sen kim oluyorsun da bana tuvalet eğitimi al diyorsun haddini bil terbiyesiz.
Ben senin ilk mesajini okurum bütün konunu degil cünkü ilk mesajda yaziyorsun neyin ne oldugunu, sonra gelen mesajlara göre üretilen bahaneleri dikkate almıyorum... hala da lafimin arkasindayim, tuvalet eğitimi alın çünkü eve temizlik için birini de alsaniz klozet temizlemek onun görevi (çünkü ev temizliği işlerine bu da dahildir), ama b.k temizlemek onun görevi değil... bu bir terbiye, eğitim meselesidir... ve bana terbiyesiz demissin de ben terbiyeyi kendi b.kunu temizlemekten aciz birinden öğrenecek değilim...

Evet sürtmek kelimesine çok takıldık çünkü ‘Klozeti sürtmek’diye bir tabir yok . ‘Klozeti sürtmek’ derse karşıdaki de ‘klozeti alıp nereye sürtecek’ diye sorar .
Klozet bezle ya da her hangi birşeyle de sürtülmez.
Çünkü klozet sürtülcek bişey değildir .
Ama bezle ya da süngerle temizlemek, silmek, ovmak , çitilemek vardır.

Evet sürtmek kelimesine çok takıldık çünkü ‘Klozeti sürtmek’diye bir tabir yok . ‘Klozeti sürtmek’ derse karşıdaki de ‘klozeti alıp nereye sürtecek’ diye sorar .
Klozet bezle ya da her hangi birşeyle de sürtülmez.
Çünkü klozet sürtülcek bişey değildir .
Ama bezle ya da süngerle temizlemek, silmek, ovmak , çitilemek vardır.
Çitilemek ! Gerçekten mi?

Sürtmek daha mantıklı..

X