Evden kaçmalı mıyım?

aysesu09

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2014
35
7
34
Herkese merhaba,
Ben okulunu bitirmiş çalışan biriyim (daha doğrusu stajyerim bu yüzden maaş almamaktayım.)
Yaşım 25 ve ailem inanılmaz baskıcı. Çıkış saatimden eve geliş saatime kadar her şeye inanılmaz karışıyorlar. Aylardır yaptığım şehir dışı planımı bugün çat diye iptal ettiler. Elimden bir şey gelmiyor düzenli bir maaşım yok.

Okuduğum şehire kaçmayı düşünüyorum. Kalacak yer bir süreliğine bulabilirim. Yanımda çok olmasa da bir süre idare edecek bir para da götürebilirim. İş ayarlamak için yardımcı olacağını söyleyen bir arkadaşım da var ancak ne kadar yardımcı olur bilemiyorum. Yine de denemeye değer mi? Başka bir önerisi olan var mıdır? Bu minvalde devam edip kukla gibi yaşamaktansa gidip denemek istiyorum. Tek sorun eğer dönersem kabul etmeyebilirler veya peşime düşüp zorla evlendirebilirler ya da daha kötüsü bilemiyorum.

1. 25 yaşında ne stajı yapıyorsunuz?
2. Herkese hemen güvenmeyin, yardım edeceğim diyenler sizi ortada birakabilir
3. Çok daha kotu insanlarla denk gelebilirsiniz

Sizin yerinizde olsam stajdan sonra işe girer, biraz param oluncada ayri eve çıkarim.
Aileniz bahsettiğiniz kadar baskıcı olsa baska şehirde okuyamazdiniz bence. Lütfen 25 yaşında gibi mantıklı kararlar alın.

Herkese merhaba,
Ben okulunu bitirmiş çalışan biriyim (daha doğrusu stajyerim bu yüzden maaş almamaktayım.)
Yaşım 25 ve ailem inanılmaz baskıcı. Çıkış saatimden eve geliş saatime kadar her şeye inanılmaz karışıyorlar. Aylardır yaptığım şehir dışı planımı bugün çat diye iptal ettiler. Elimden bir şey gelmiyor düzenli bir maaşım yok.

Okuduğum şehire kaçmayı düşünüyorum. Kalacak yer bir süreliğine bulabilirim. Yanımda çok olmasa da bir süre idare edecek bir para da götürebilirim. İş ayarlamak için yardımcı olacağını söyleyen bir arkadaşım da var ancak ne kadar yardımcı olur bilemiyorum. Yine de denemeye değer mi? Başka bir önerisi olan var mıdır? Bu minvalde devam edip kukla gibi yaşamaktansa gidip denemek istiyorum. Tek sorun eğer dönersem kabul etmeyebilirler veya peşime düşüp zorla evlendirebilirler ya da daha kötüsü bilemiyorum.
Hayır böyle bir şey yapma kimseye güvenip yola çıkma staj bitsin işini eline al maaşın sabit olsun ondan sonra ne istiyorsan yap kimseye minnet etme. Zorla evlendirme diye de bir şey olmaz, polisi ararsın böyle böyle dersin hiç bir şey de yapamazlar.

Kaçma lafını duyunca işin sonu Esra Erol, müge anlıda bitecekmiş gibi hissediyorum. 40 yaşına merdiven dayamak böyle bişey sanırım. 🥲
Ya bi de 25 yaşında essek kadar kadın kaçar mı ya😂 iş bulur gider. Benim bildiğim kaçma işi olsun olsun 18 20 yaşına kadar olur yani. Bu saatten sonra mesleği olan kadın kaçıp ne yapacak hiç aklım almadı 😂

Ya bi de 25 yaşında essek kadar kadın kaçar mı ya😂 iş bulur gider. Benim bildiğim kaçma işi olsun olsun 18 20 yaşına kadar olur yani. Bu saatten sonra mesleği olan kadın kaçıp ne yapacak hiç aklım almadı 😂
25 yasinda ama 15 yaşinda gibi hayaller kuruyor. Madem çok rahatsız ailesine karşı dik dursun azcik. Benim 6.5 yaşındaki oğlan bile 'bana istemediğim biseyi yaptıramazsin anne' demeye başladı.
Ay bide kaçarsam zorla evlendirirler diyor 😃 tövbe yarabbim...

25 yasinda ama 15 yaşinda gibi hayaller kuruyor. Madem çok rahatsız ailesine karşı dik dursun azcik. Benim 6.5 yaşındaki oğlan bile 'bana istemediğim biseyi yaptıramazsin anne' demeye başladı.
Ay bide kaçarsam zorla evlendirirler diyor 😃 tövbe yarabbim...
Siz benim ne yaşadığımı nereden biliyorsunuz? Nasıl bir yerden geldiğimi nasıl bir hayat sürdüğümü? En son karşı çıktığımda bana neler yaptıklarını… Umarım ne siz ne çocuğunuz asla bunları yaşamaz ama bir benim olduğum yeri hayal etmeye çalışın nefes alamaz durumdayım. Hiçbir şey yapamıyorum elimden hiçbir şey gelmiyor. O kadar çok üstüme geliniyor ki ne yapsam elimde kalıyor.

Siz benim ne yaşadığımı nereden biliyorsunuz? Nasıl bir yerden geldiğimi nasıl bir hayat sürdüğümü? En son karşı çıktığımda bana neler yaptıklarını… Umarım ne siz ne çocuğunuz asla bunları yaşamaz ama bir benim olduğum yeri hayal etmeye çalışın nefes alamaz durumdayım. Hiçbir şey yapamıyorum elimden hiçbir şey gelmiyor. O kadar çok üstüme geliniyor ki ne yapsam elimde kalıyor.
Biz yazdıklarına göre yorum yapıyoruz, yoksa sende benim hayatım hakkında bişey bilmiyorsun.

39 yaşında bir ablan olarak sana tavsiyem olsun, kaçarak bişey elde edemezsin. Anladığım kadarı ile doğru dürüst paranda yok. Herkese hemen güvenme, staj sonrası düzgün bir işe gir para biriktirmeye bak. Dışarıdaki dünya aile evinden daha korkunç ama sen olayların içindeyken bunu farketmiyorsun.

40 yaşında, kendi ayakları üzerinde duran bir kadınım, yine de dışarı çıkarken bile tedirgin oluyorum. 25 yaşındasın, düzenli bir gelirin yok, daha da önemlisi ortam her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Şu an için her ne kadar baskı altonda olsanız da aile yanı en güvenli ortam. Cebinizde doğru dğzgğn para olmadan sakın böyle bir şeye

Merhaba , 25 yaşında genç bir kadın halinizle böyle ergence bir hareket yapmamanızı tavsiye ediyorum.Ailenizin rızasını alın aksi halde mutlu olmazsınız.Bu kadar baskıcı olsalardı farklı şehirde okuyamazdınız bir süre daha sabredin onların evinde yaşarken maalesef onların kurallarına uymak zorundasınız.

Ne stajı yapıyorsunuz bir de okul sonrası? eğer kafaya çok koyduysanız da arkadaşa ona buna güvenip değilde Karakola gidip Kadın sığınma evinde kalma talebinde bulunabilirsiniz.Onlar yardımcı olurlar hem iş de ayarlarlar işkur vasıtasıyla vs.
Kendiniz de çıkıp iş bulabilirsiniz orada kalırken belirli saatler çerçevesinde.Yani burada aile yanında saat sıkıntısı varsa orada 5 kat saat sıkıntısı olacak en azından kafam rahat olurum derseniz gidin.

Ha bir de şunu unutmayın ki en iyi arkadaş bile sizi Aileniz kadar düşünemez.

Biz yazdıklarına göre yorum yapıyoruz, yoksa sende benim hayatım hakkında bişey bilmiyorsun.

39 yaşında bir ablan olarak sana tavsiyem olsun, kaçarak bişey elde edemezsin. Anladığım kadarı ile doğru dürüst paranda yok. Herkese hemen güvenme, staj sonrası düzgün bir işe gir para biriktirmeye bak. Dışarıdaki dünya aile evinden daha korkunç ama sen olayların içindeyken bunu farketmiyorsun.
Ben sizinle dalga geçer gibi konuşmuyorum ama… Psikolojim ne halde anlayamıyorsunuz kocaman kadın diyorsunuz. Ben de aynı şeyi söylüyorum. Kocaman kadın olup hiçbir şey yapamıyorum. 5 te eve giren yetişkin mi olur? Defarlca konuştum kavgalar ettim odalara kilitlediler. 20 yaşındayken daha özgürdün. Her sene daha kötüye gidiyor. Zaten evlen git diye tutturuyorlar belki de ondan böyle bu kadar zorluyorlar. Hayatım yeterince zorlu zaten

X