Evden kaçarsam daha mı kötü olur?

whoissabrina

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2025
44
-1
1
25
25 yaşındayım ve ailem biraz sıkı bir aile.En ufak hatamda tehditle dayakla büyüdüm hala öyle.Günlerdir iş bulmam için baskı yapıyorlar buldum uzak diye laf ettiler.Konumum sürekli açık olmak zorunda yoksa dışarı çıkmam yasak.Artık çok yoruldum erkek arkadaşımlada ayrılmamı istiyorlar.Evden kaçıp onları üzmek istemiyorum ama il dışına göndermiyorlar.Kaçıp gitmeyi düşünüyorum.Yakalanırsam ne olur?

Gencecik bir bireysin, ama yetişkin bir bireysin.
Ailenin bu kadar sıkı olmasının bir sebebi var mı?
Daha önce onların güvenini sarsacak bir davranışta bulundun mu?

İş bulman iyi bir şey, ama bir çok büyük şehirde evinin dibinde iş bulma imkanı yok.
Genelde çalışılan yerler oturduğumuz yerden uzak olabiliyor.
Yakında bulanlar da çok şanslı bence.

Evden kaçma fikri doğru değil, ailenin bu kadar baskı kurmasında bir sebep vardır diyorum yine de ben.
Diğer açıdan, bir şey olmaz, reşitsin. Seni zorla alıp eve götüremezler veya sana zorla bir şey yaptıramazlar yasal açıdan.
Ama ne gerek var, bu kadar dram yaşamaya ve yaşatmaya.
Evden ayrılmak kendi düzenini kurmak istiyorsan bunu yapman daha mantıklı olur.
Ama bunu yapabilmek için maddi özgürlüğün olması gerekiyor, bir ev kirası, evin giderlerini karşılayabilecek özgüveninin olması gerekir ve birikimin maddi açıdan.
İyi düşün derim bunları, eğer bunları yapabileceksen ailenden ayrılabilecek yaştasın.

Kalkıp bir erkeğe kaçacaksan, sakın yapma.
Hayatını, özgürlüğünü, özgüvenini her şeyini bir tepsi içerisinde ona sunmuş olacaksın.
Karşındaki insanın da bunu iyi niyet veya kötü niyet ile kullanıp kullanmayacağı onun vicdanına kalmış.
Bütün bunları birine sunmak nasıl bir şey olur sence?
Dünyadaki hiç kimse anne babanın sana vermiş olduğu güvenli yuvayı veremez.
Sen her ne kadar bundan şu anda memnun değilsen de, yanlış kararlarla yaşayacağın şeyler, istemediğin anne baba evini mumla aratır.
Örnekleri çok.

25 yaşındayım ve ailem biraz sıkı bir aile.En ufak hatamda tehditle dayakla büyüdüm hala öyle.Günlerdir iş bulmam için baskı yapıyorlar buldum uzak diye laf ettiler.Konumum sürekli açık olmak zorunda yoksa dışarı çıkmam yasak.Artık çok yoruldum erkek arkadaşımlada ayrılmamı istiyorlar.Evden kaçıp onları üzmek istemiyorum ama il dışına göndermiyorlar.Kaçıp gitmeyi düşünüyorum.Yakalanırsam ne olur?
Ailen çok toksik belliki. 25 yaşına gelmişsin ama hâlâ konumun açık olsun , erkek arkadaşından ayrılmanı istiyorlar. Bu durumda kaçıp kurtulayım diye düşünme. Başına daha büyük belalar açabilirsin. Hem kaçıp gitsen nereye gideceksinki? Kimseye güven olmaz. Hele sevgiline falan güvenip onun yanına yerleşmeyi hiç düşünme. Önce çalışıp birikim yapmayı dene.

Forumda açtığınız konulara bakarak: aileniz haklı; sizi kendinizden korumaya çalışıyorlar.

Ailen çok toksik belliki. 25 yaşına gelmişsin ama hâlâ konumun açık olsun , erkek arkadaşından ayrılmanı istiyorlar. Bu durumda kaçıp kurtulayım diye düşünme. Başına daha büyük belalar açabilirsin. Hem kaçıp gitsen nereye gideceksinki? Kimseye güven olmaz. Hele sevgiline falan güvenip onun yanına yerleşmeyi hiç düşünme. Önce çalışıp birikim yapmayı dene.

Ailesi toksik değil; konularına bakarsanız anlarsınız.

Merhaba soru sahibi,
Tek yapmak izin almayıp maddi gücün yerinde ise taşınman onlardan ayrı eve çıkman.

Ailen neden böyle? Tek sana karşı mı aşırı baskıcılar?

Maddiyata bakar her şey 25 yaşında hala lafımın sözümün değeri yoksa üstüne bir de dayak yiyorsam hayatta durmam giderim. Önemli olan mantıklı hareket etmek ev tutmam öğtencilere yıllık oda kiralayan oteller var onlardan birinde veya öğrenci apartlarında kalır çalışır bakarım hayatıma. Kimse sizi gençliğinize geri döndüremicek zehir etmelerine izin vermeyin. Ama akıllı davranın başınızı belaya sokacak şeylere bulaşmayın.

Burda 20 yaşındayım sevgilim 22 yazmışsın. Kaç yaşındasın hangisi doğru? Daha önce de evden kaçma konusu açmıştın onu gördüm bu şekilde hareket ederek ailene ve kendine zarar verirsin. Bu fikirden vazgeçmelisin. Psikolojik destek alıyor musun?

Ameliyathane hizmetleri bölümünden mezunsun. Lisansa tamamlamaya çalış bence bu bölümde ilerlemek istiyorsan. Geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar arasında Hemşirelik, Sosyal Hizmetler, Sağlık Yönetimi gibi bölümler varmış. Hemşire olmak istemez misin mesela?

Back
X