• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden gitmeyen görümce :(

Bende ilk aylarımda bu durumları yaşadım.
Ne kayınvalidemi ne görümcemi ne abisini suçladım.
Eşimle konuştum o değişmediği sürece diğerlerine engel olamazdım.
Şimdi çok mutluyuz yeri geliyor size gelicez yada bize gelin diyorlar müsait değiliz diyor
Bence konuyu eşinizle konuşun
Aksi takdirde görümceniz onu kıskandığınızı falan düşünebilir.
Ben eşime açık açık akşam senle yemek yemek istiyorum senle çay içmek istiyorum senle tv izlemek istiyorum
Evde rahat giyinmek istiyorum vs demiştim
Zaten yıllardır bunları onlarla yapıyorsun demiştim
Kayınvalidem emrivaki yapıp yemeğe çağrıyordu bana sormadan
Yine ben şu yemeği yapmıştım sen seviyorsun diye yada benim cekmişti diyorum.
Artık daha anlayışlı direk evet demiyor bana soruyor.
Eşinizle konuşmanız daha iyi olur

Bence eşinizle konuşun, sizi görümcenizi sevmemek ve istememekle suçlarsa, aynı durumda o olsa ne hissederdi sorgulatın

ve güzel bir biçimde görümcenizle de konuşun, yoksa başka türlü bu durum çözülmez

inş. iyi insandır da söylemek istediğinizi anlar, başka yerlere çekmez konuyu

bende 1 yıllık evli biri olarak ancak sorunun kaynağı kişilerle konuşmakta buldum çareyi ve bende düzelme oldu, umarım sende de olur

Bende ilk aylarımda bu durumları yaşadım.
Ne kayınvalidemi ne görümcemi ne abisini suçladım.
Eşimle konuştum o değişmediği sürece diğerlerine engel olamazdım.
Şimdi çok mutluyuz yeri geliyor size gelicez yada bize gelin diyorlar müsait değiliz diyor
Bence konuyu eşinizle konuşun
Aksi takdirde görümceniz onu kıskandığınızı falan düşünebilir.
Ben eşime açık açık akşam senle yemek yemek istiyorum senle çay içmek istiyorum senle tv izlemek istiyorum
Evde rahat giyinmek istiyorum vs demiştim
Zaten yıllardır bunları onlarla yapıyorsun demiştim
Kayınvalidem emrivaki yapıp yemeğe çağrıyordu bana sormadan
Yine ben şu yemeği yapmıştım sen seviyorsun diye yada benim cekmişti diyorum.
Artık daha anlayışlı direk evet demiyor bana soruyor.
Eşinizle konuşmanız daha iyi olur

Evet ama ben eşime söyledim zaten seninle vakit geçirmek istiyorum seni özlüyorum konuşmak istiyorum sohbet etmek istiyorum vs. Biliyorum sana yeterince zaman ayıramıyorum dedi. Ben de her akşam ablanı eve bırakıyosun eve geç geliyosun bu durumda artık buna kızıyorum dedim. Oda ozaman ablam burda kalsın dedi. Ben de neden kendi evi yokmu ki dedim.. Hiç bişeydemedi ama ablasına laf getirtmiyor. Ben ona bu konuyu açtığımda ters tepecek. Ama konuşmak zoru:18:ndayım

Bence eşinizle konuşun, sizi görümcenizi sevmemek ve istememekle suçlarsa, aynı durumda o olsa ne hissederdi sorgulatın

ve güzel bir biçimde görümcenizle de konuşun, yoksa başka türlü bu durum çözülmez

inş. iyi insandır da söylemek istediğinizi anlar, başka yerlere çekmez konuyu

bende 1 yıllık evli biri olarak ancak sorunun kaynağı kişilerle konuşmakta buldum çareyi ve bende düzelme oldu, umarım sende de olur

Görümcem zaten anlayışlı olsaldı. Yeni evli insanların yanına hafatnın 5 günü gelmezdi. Kendisiyle konuşursam bunu milli mesele haline getirecek zaten ailede herkes ona ayrı bir özen gösteriyor. El üstünde tutuluyor. Ne denilirse yapılıyor. Yapılmayınca zaten küsüyor sorun çıkarıyor. Yani durum fena :(
Eşimde saolsun ablasının bizde kalmasına bile gık çıkarmıyor. Onun için bu gayet normal. Çünkü kendi gidip odasında çalışıyor. Onunla ilgilenmek zorunda olan benim.

Ben yaşadım bunu ama... bu benim için sorun değildi... Gayet de zevkli zamanlar yaşadım.. çok keyif aldım..
Olaylar farklıydı ama... Görümcenizin sizde kalması için öyle ölümcül bir nedeni yok gibi duruyor...
İnanın yazarken kolay gelmiyor..
Bazı insanlar biraz daha farklı bizlerden... Kötü niyeti olduğunu düşünmüyorum planlar yaparken... tam aksine sizinle olduğu zaman daha esnek olduğunu bildiği için, yaşlarınız da yakınsa, bundan çok zevk alacağı için sizinle vakit geçirmek istiyordur... Biraz bencillik var tabi.. Evliliği bilmediği için..
Daha çok taze evlisiniz.. Bu konuyu eşinizle değil görümcenizle halletmeniz gerekli bence.. Kız kıza...

Sorun görümcenizde değil bence... Kayınvalide ve kayınpederde... İnsanların özelleri olduğu çocuklara küçük yaştan itibaren öğretilir... Yeni evlilerin, zaten zor olan evlilik müessesesini oturtacağı o bir senelik meşhur dönemde, daha çok birlikte vakit geçirmeleri gerektiği diğer kardeşlere anlatılmalıdır... Ama onlar bile bunu meşru görürken, görümcenizde bir sorun yok bence..
Aranız iyiyse... görümcenizle birlikte halledin...

Kayınvalidem çok anlayışlı bir insandır ben yorulacağım diye çağırmadığım sürece evime gelmez. Ben eminimki kızına da bunu söylüyor. Ama evet çok bencil. Kötü niyetli değil. Ama kesinlikle çok bencil. Evlensin aynını yapıcam ona...

yakında görümcen sizde temelli kalır.
Kendine zemin hazırladıgı besbelli.
Eşinde kalsın burda dediğine göre konuşulmuş birşeyler senin haberin yok.
Geçmiş olsun.

yakında görümcen sizde temelli kalır.
Kendine zemin hazırladıgı besbelli.
Eşinde kalsın burda dediğine göre konuşulmuş birşeyler senin haberin yok.
Geçmiş olsun.

evet bende aynen bu yoruma katılıyorum bişeyler konulmuş olmasa bile eşiniz burda kalsın demekle ablasının sizle kalmasını zaten kabul edip benimsemiş :36: çok zor bi durumdur eminim Allah yardımcınız olsun ama iş sizdede bitiyor gerektiği gibi konuşup halletmeye çalışmıyorsunuz eşinize sözylediklerinizde görünüşe göre etkili olmuyor pek..

Konunun hepsini okudum arkadaşlar onlarca çözüm yolu üretip yardımcı olmaya çalışmış ama her yoruma bi bahane bulmuş gibi olmazki ayıp olur vs şeyler söylemişsiniz bence sizde biraz daha çabalamalısınız kaynannanıza direkt söyleyin yada olmuyormu görümcenize başbaşa bişeyler yapmak istiyoruz bu akşamlık annene git filan gibisinden bişey söyleyin yani ne bileyim anlamazlıktan geliyor,bencillik ediyor diyorsunuz ya bence sizde bu konuda gayet açıksözlü olun bu konuda :51:

siz eşinize derdinizi açıkça söylemezseniz, o sizi yıllar da geçse anlayamaz. siz sinir krizleri geçirdikçe o altında yatan asıl sebebi, siz söylemeden bilemez. onun gözünde huysuz, geçimsiz ve kaprisli bir kadın olursunuz. neden sinirlenmeden, sakince derdinizi söylemeyi düşünmüyorsunuz? baş başa kaldığınız bir gece yemeğe gidin mesela. orda seninle yalnız kalmayı ne kadar özlemişim deyin. ya da bunu evde özel bir masa hazırladığınızda söyleyin. daha sık yalnız kalabilsek deyin. ardından yakınlaşın. onun da hoşuna gider. biraz politik ve akıllı olun. böyle giderse kocanız sizden uzaklaşır.

bak canım. kusura bakma ama çok safsın.
kayınvaliden de görümcen de anlayışlı falan değil çok ama çok benciller. görümcenin sana söylenmemiş psikolojik sorunları var. sizi çok kıskanıyor. baş başa kalmanıza tahammül edemiyor. kayınvalidenin de işine geliyor çünkü ne de olsa oğlunu aldın. ne kadar iyi de olsa içten içe seni rakip görüyor bikere. iyi niyetliler diye kendini kandırmaktan vaz geç.
ne demekmiş 4 aylık evlilikte böyle saçmalık olur mu. bu kadar salak mı sanıyorsun bunları sen. onlar durumun saçmalığının farkında değiller mi yani. görümcen evlenirse sen aynısını ona asla yapamazsın. ikinci gün kovalar seni.
ablası psikolojik sorunlu olduğu için ona hassas davranıyordur eşin. uzun vadede değişir elbette bu durum ama sen yeni evliliğinin tadını çıkartmadan geçer zamanın yazık olur.
kocana açık ol. bu yüzden çok gergin olduğunu sinirlerinin bozuk olduğunu ve konuşamadığın için başka gereksiz konularda tartışma çıkarttığını sonradan çok üzüldüğünü ve onu çok sevdiğini ilişkinizin bozulmasından korktuğunu söyle. sadece kocamla başbaşa olmak istiyorum de. gerçekten bize ihtiyacı olduğunda tabiki yanımıza alırız ama böyle keyfi olmaz ki de. sen kırmaktan korkuyorsun en iyisi ben bi konuşayım ablanla de. ve konuş. sen kırmaktan sakın korkma. çünkü o seni kırıyor hem de bile bile. açıkça söyle.
birşeyleri söylemekten hiç çekinme. biraz çekingensin sanırım. kendi çekingenliğini insanları kırmaktan korkuyorum diye örtpas ediyorsun. bu sana çok zarar verir. çok kaybedersin. kendinle yüzleş. cesaretini topla. söylediklerinde haklı olduğun ve gerçekleri söylediğin sürece (söyleme üslubun da önemli tabi) ilk anda tepki alsan da zaman içinde anlaşılırsın ve kabul edilirsin hiç merak etme. bunlar gelip geçici sorunlar sıkma kendini.

bak canım. kusura bakma ama çok safsın.
kayınvaliden de görümcen de anlayışlı falan değil çok ama çok benciller. görümcenin sana söylenmemiş psikolojik sorunları var. sizi çok kıskanıyor. baş başa kalmanıza tahammül edemiyor. kayınvalidenin de işine geliyor çünkü ne de olsa oğlunu aldın. ne kadar iyi de olsa içten içe seni rakip görüyor bikere. iyi niyetliler diye kendini kandırmaktan vaz geç.
ne demekmiş 4 aylık evlilikte böyle saçmalık olur mu. bu kadar salak mı sanıyorsun bunları sen. onlar durumun saçmalığının farkında değiller mi yani. görümcen evlenirse sen aynısını ona asla yapamazsın. ikinci gün kovalar seni.
ablası psikolojik sorunlu olduğu için ona hassas davranıyordur eşin. uzun vadede değişir elbette bu durum ama sen yeni evliliğinin tadını çıkartmadan geçer zamanın yazık olur.
kocana açık ol. bu yüzden çok gergin olduğunu sinirlerinin bozuk olduğunu ve konuşamadığın için başka gereksiz konularda tartışma çıkarttığını sonradan çok üzüldüğünü ve onu çok sevdiğini ilişkinizin bozulmasından korktuğunu söyle. sadece kocamla başbaşa olmak istiyorum de. gerçekten bize ihtiyacı olduğunda tabiki yanımıza alırız ama böyle keyfi olmaz ki de. sen kırmaktan korkuyorsun en iyisi ben bi konuşayım ablanla de. ve konuş. sen kırmaktan sakın korkma. çünkü o seni kırıyor hem de bile bile. açıkça söyle.
birşeyleri söylemekten hiç çekinme. biraz çekingensin sanırım. kendi çekingenliğini insanları kırmaktan korkuyorum diye örtpas ediyorsun. bu sana çok zarar verir. çok kaybedersin. kendinle yüzleş. cesaretini topla. söylediklerinde haklı olduğun ve gerçekleri söylediğin sürece (söyleme üslubun da önemli tabi) ilk anda tepki alsan da zaman içinde anlaşılırsın ve kabul edilirsin hiç merak etme. bunlar gelip geçici sorunlar sıkma kendini.

Haklısın ben aptallığıma yanayım. Ama eşimle hiç konuşmadım sanmalyın deniyorum ama ablası önemli işte. Sanırım erkekler öncelik derecelerini bir türlü çözemiyorlar. Öncelikleri ne bir türlü bilemiyorlar. Benece ben bir erkeği idare etmesini bilemiyorum yada yönlendirmesini . Bunu bilenler varsa lütfen bana bi fikir versin. :(

eğer eşin ailesine çok düşkün bir erkekse onu bu konuda yönlendiremezsin canım.seni anlaması ne söylediğini idrak edebilmesi için yılların geçmesi gerek.benim eşimde böyle biri olduğu için söylüyorum.görümcenle konuşsan olayı çok farklı bir boyuta çekip gelin beni istemiyor kardeşimle aramı açacak da diyebilir.onu en iyi sen tanıyorsun bu konuşmas işe yarar mı yoksa herşey daha mı kötü olur sen daha iyi bilirsin.tek tavsiyem eşinle keyfinin yerinde olduğu zamanlar tatlılıkla bu konuyu konuş ablanı seviyorum ama ile başlayan cümleler kur.uslubun sert olmasın dırdırcı kadın pozisyonuna düşmeden konuş.belki bu şekilde biraz da sabırlı olursan bir sonuç alabilirsin canım

sen esine ablani ge saatte evine birakma diyosun..o sana o zamn bizde kalsin diyo...yani yuuuh diyorum yaa..yeni evli adam esiyle her saniye yanliz kalma pesinde olmasi lazimken,o daha da ablasini temelli istiyo...valla isin zor...
ben sana benim basima geleni anlatayim belkide sana bi fikir olur:benimde kayinvalidem bi ara sürekli bize geliyo bizde kaliyodu..öyleki bir hafta evinde kalsa,3 hafta bizdeydi abartmiyrum...bizim esimle artik özel hayatimiz hic yoktu...hayir kayinvalidem ne hasta nede dul...kayinpederim yogun calisiyo,eve 2 günde bir geliyo diye evde cani sIkIliyormus...ondan sürekli bizde...ya basta bisey demedim..ama sonra baktim ki esimle birbirimizden soguyoruz,banada tak etti...ben bukonuyu esimle konustum"senle hic özel hayatim kalmadi"falan diye..bana cevabi suydu:"napiyim?annemimi evden kovuyim?git mi diyeyim..nasil derim ben ona bunu!!"esimde böyle bi reaksiyon verince,dedim ben bunu kayinvalidemle anlaticam..öyleki benim kayinvalidem de kötü degildir allah icin..beni anlar dedim..sonra bir gün onla,esim yokken tabiki,konustum...dedim ki"anne esim le su aralar biraz limoniyiz ondan canim sIkKIN falan..oda sordu ne oldu kizim diye...bende dedim ki yaa biraz soguk davraniyomusum ona,ilgilenmiyosun benle diye bana sinir oluyo dedim...ama nasil ilgilenebilirim bu benim tarzim..evde yatili misafir varken,cinsel hayatta askiya aliniyo..o buna cok anlayissiz..yinede istiyo dedim..ondan tartistik dedim.."
yani anlayacagin topu esime attim..sanki o rahatsizmis gibi,o bu sebebten kavga cikariyomus gibi anlattim...(ki öyle bisey yoktu..esim cok anlayislidir bu konuda:))
sonr kayinvalideme sana anlattigimi anlatma,yoksa bana kizar senden utanir dedim..od tabiki kizim anlatmam..ben bilmiyodum böyle oldugunu..haklisiniz gencssiniz siz..eger benim yüzümden kavga ediyosaniz sakin etmeyin..ben giderim evime dedi...ayni günde gitti...hem kalbini kirmmamis oldum,hemde derdimden kurtuldum...o da esime bisey söylemedi..sagolsun...simdi bile gider geliriz,ama yatili degil iste...en rahati böyle..sende bu sekilde denesen..görümcenle konussan sanki esinin agzindan anlatiyo gibi...yani esinin özel hayatiniz olmadigindan yakindigindan söylesen görümcene...benim moralimi bu sekilde bozuyo,sana söylemek istemezdim ama beni iyice daralltti desen..ama tabikide görümcene tembih et,esinle konusmasin bu konuyu...yoksa sen zorda kalirsin maazallah..görümcenin agzi sIkI ise bu metodu uygula....yoksa esine anlatirsa senin icin hic iyi olmaz

sen esine ablani ge saatte evine birakma diyosun..o sana o zamn bizde kalsin diyo...yani yuuuh diyorum yaa..yeni evli adam esiyle her saniye yanliz kalma pesinde olmasi lazimken,o daha da ablasini temelli istiyo...valla isin zor...
ben sana benim basima geleni anlatayim belkide sana bi fikir olur:benimde kayinvalidem bi ara sürekli bize geliyo bizde kaliyodu..öyleki bir hafta evinde kalsa,3 hafta bizdeydi abartmiyrum...bizim esimle artik özel hayatimiz hic yoktu...hayir kayinvalidem ne hasta nede dul...kayinpederim yogun calisiyo,eve 2 günde bir geliyo diye evde cani sIkIliyormus...ondan sürekli bizde...ya basta bisey demedim..ama sonra baktim ki esimle birbirimizden soguyoruz,banada tak etti...ben bukonuyu esimle konustum"senle hic özel hayatim kalmadi"falan diye..bana cevabi suydu:"napiyim?annemimi evden kovuyim?git mi diyeyim..nasil derim ben ona bunu!!"esimde böyle bi reaksiyon verince,dedim ben bunu kayinvalidemle anlaticam..öyleki benim kayinvalidem de kötü degildir allah icin..beni anlar dedim..sonra bir gün onla,esim yokken tabiki,konustum...dedim ki"anne esim le su aralar biraz limoniyiz ondan canim sIkKIN falan..oda sordu ne oldu kizim diye...bende dedim ki yaa biraz soguk davraniyomusum ona,ilgilenmiyosun benle diye bana sinir oluyo dedim...ama nasil ilgilenebilirim bu benim tarzim..evde yatili misafir varken,cinsel hayatta askiya aliniyo..o buna cok anlayissiz..yinede istiyo dedim..ondan tartistik dedim.."
yani anlayacagin topu esime attim..sanki o rahatsizmis gibi,o bu sebebten kavga cikariyomus gibi anlattim...(ki öyle bisey yoktu..esim cok anlayislidir bu konuda:))
sonr kayinvalideme sana anlattigimi anlatma,yoksa bana kizar senden utanir dedim..od tabiki kizim anlatmam..ben bilmiyodum böyle oldugunu..haklisiniz gencssiniz siz..eger benim yüzümden kavga ediyosaniz sakin etmeyin..ben giderim evime dedi...ayni günde gitti...hem kalbini kirmmamis oldum,hemde derdimden kurtuldum...o da esime bisey söylemedi..sagolsun...simdi bile gider geliriz,ama yatili degil iste...en rahati böyle..sende bu sekilde denesen..görümcenle konussan sanki esinin agzindan anlatiyo gibi...yani esinin özel hayatiniz olmadigindan yakindigindan söylesen görümcene...benim moralimi bu sekilde bozuyo,sana söylemek istemezdim ama beni iyice daralltti desen..ama tabikide görümcene tembih et,esinle konusmasin bu konuyu...yoksa sen zorda kalirsin maazallah..görümcenin agzi sIkI ise bu metodu uygula....yoksa esine anlatirsa senin icin hic iyi olmaz

Bunu hiç düşünmemiştim. Harika, böyle yaparsam kırmamışta olucam. Teşekkür ederim

Konu içinde konu olacak ama benim başımda da bi tane kayınbirader var. Konuyu görünce offff dedim içimden

bence eşine " başbaşa bi yemeğe veya sinemaya gitmek istediğini" akşam yatacakken söyle tatlı bir dille...bu aralar bunu yapmaya çalış sık sık..yürüyüş olabilir bir kahve ama başbaşa kalmaya çalış dışarıda..görümcen iş dönüşü sizi bulamazsa belki anler zamanla..eşine senin romantik anlar yaşamak istiyorum akşamları de mesela..ama kardeşini dile getirme ilk önce pat diye..yanlış anlaşılırsın eşin sana kızabilir...

madem calisma odasina gidiyor
ablasinin gelmesi yersiz
kardesin varmi kiz yada erkek o kalsin birde her gun
hatta erkek kardesin varsa gelse her aksam
bak o zaman esin nasil anliyo seni

benim görümcem de çok sinsi .5ay önce anladım.sanırım ondan nefret ediyorum . :47:

sende kalıyorsa yüz verme eşinle fingir fingir ol rahat ol ki görümcen rahatsız olsun ve gitsin yoksa sen o evden taşınana kadar görümcen senin eve taşınır.sonra hayatın kararır.

bi ekleme yapıcam görümcem bize geldiğinde bir ay kalırdı.eşim bana yanaşırdı ben kaçardım ama görümcem hiiiiç oralı olmazdı rahatına bakardı.öyle de rahatına düşkün hanım.yemeği heşeyi ben hazırlardım yatağını bile ben kaldırırsım bu insan evladının.elini sürmezdi o kadar rahat utanmaz.seninki de öyleyse yandın kovalasan da gitmez .

sende saf olma iyi deyip durma. bende iyi sanıyordum ama ne sinsi olduklarını anladım kayınvalidem ve görümcemin.
sen görümcene bi diş göster bi konuş bak sana burası kardeşimin yada abimin evi der işin içinden çıkar.bide başka bi ihtimal beni evden kovdu istemedi der.

Son düzenleme:
Back
X