• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden çıkmak istemiyorum özgüvenim sıfır:((( resimli

oylebirisi001

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2025
11
2
1
35
Herkese merhaba. Gecenin bu saatinde bu hesabı açıyorum. Çünkü gerçekten çok sıkıldım artık. Kimse bana saç önemli değil yazmasın çünkü önemli. Benim için önemli. Özgüvenim sıfır, en son ne zaman saçımı açıp aynaya baktım hatırlamıyorum.
Yıllardır saç dökülmesi sorunum var. 10 senedir yaklaşık. Fakat tepede kellik yok. Dökülen yerlerden çıkmaya devam ediyor. Kökten döküldüğüne eminim kökü var, kopuyor yazmayın bunu herkes söylüyor ama kökten dökülüyor bunu özellikle belirtmek istedim. O kadar çok dökülüyor ki uçlardan seyrelme oluyor. Uzamadan dökülüyor maalesef. Uzunlu kısalı dökülüyor :( gitmediğim doktor kalmadı. Hormonlara bakıldı, demir, ferritin, d vitamini, b12 hiç bir problem yok. Hatta buna rağmen doktor aldactone ve minoksil spreye başladı. O dönem çok yoğunlaştı diplerden saçım ama dökülme devam etti. Benim istediğim saç değil sadece dökülme dursun istiyorum niye ya niye:(((( kafayı Yicem. Yıllardır almadığım ilaç yapmadığım bakım kalmadı. Yağlı bakımlar saçımı daha da döküyor kökleri zayıf olduğu için. Saçım her yerden dökülüyor ense tepe yanlar. Yapı gereği stresliyim, gitmediğim bir psikiyatri kaldı. İlaç alsam saç dökülmesine etkisi olur mu acaba? Ama özellikle kulak üstleri daha da yoğun dökülüyor. Lütfen bana yardımcı olun, akıl verin. 1 aydır evden çıkmıyorum çok kötüyüm. Niye dökülüyor bu saç

Eklentiler

• IMG_4835.jpeg
    IMG_4835.jpeg
    283,1 KB · Görüntüleme: 125
  • IMG_4836.jpeg
    IMG_4836.jpeg
    191,9 KB · Görüntüleme: 124
Benim de saçlarım böyle genetik olabilir maalesef bende ne yapsam olmuyor saçlarıma, çocukluktan beri kanayan yaram. Hep güzel bakımlı saçlarım olsun istedim ama yok olmuyor. O yüzden hep bağlı duruyor hiç açmıyorum bile. Neler neler denedim bende ama faydası yok. Ki küçüklüğümde annem de çok uğraşmış saçlarım güzel olsun diye ama maalesef olmayınca da olmuyor.

Benim de saçlarım böyle genetik olabilir maalesef bende ne yapsam olmuyor saçlarıma, çocukluktan beri kanayan yaram. Hep güzel bakımlı saçlarım olsun istedim ama yok olmuyor. O yüzden hep bağlı duruyor hiç açmıyorum bile. Neler neler denedim bende ama faydası yok. Ki küçüklüğümde annem de çok uğraşmış saçlarım güzel olsun diye ama maalesef olmayınca da olmuyor.
Ama benim 20 Li yaşlarımda çok güzeldi saçlarım. İnce telliydi ama seyrek değildi:(( o yüzden çok üzülüyorum.fotoğraflara baktıkça iç çekiyorum.Bir tutamdan su kadar çekmemde inanılmaz bir dökülme oluyor dipler çok güçsüz. Tırnaklarım da bir o kadar sert ve güçlüdür:(

Eklentiler

• IMG_4838.jpeg
    IMG_4838.jpeg
    95,8 KB · Görüntüleme: 109
Bir o kaldı zaten. Düşünüyorum. Fakat özele bütçem yok, devlet ne kadar ilgilenir bilemiyorum :(
iyi bir dr a denk gelirseniz tabi ki ilgilenir öyle düşünmeyin
Benim uzun süre gittigim psikiyatr dr um devletteydi cok memnundum
Stres saç dökülmesinde cok etkili
Birde tuzsuz şampuan kullanmayi deneyin

Ama benim 20 Li yaşlarımda çok güzeldi saçlarım. İnce telliydi ama seyrek değildi:(( o yüzden çok üzülüyorum.fotoğraflara baktıkça iç çekiyorum.Bir tutamdan su kadar çekmemde inanılmaz bir dökülme oluyor dipler çok güçsüz. Tırnaklarım da bir o kadar sert ve güçlüdür:(
Anladım. Eskiden beri böyle değilse o zaman çok çok iyi bir doktora gozukseniz yada güzellik merkezlerinde bir çözüm bulabilirler mi onu araştırsaniz iyi olur bence

Dökülme sorununu önce içten çözmeniz gerekiyor yoksa en güzel şampuanı kullansanız yine işe yaramaz. Doktor biotin takviyesi verdi mi? Stres için doktora randevu alın mutlaka. Belki de stres azaldıkça dökülmeniz duracak.
Yarın ilk işim randevu almak olacak. Uzun zamandır aklımda zaten:( biotin vermedi. Hormonlarım da bir problem olmamasına rağmen hormon ilacı verdi. Sprey ve hap kombinasyonu. Bir süre kullanıp bıraktım maalesef çıkanlarda geri döküldü zaten.. dökülme hiç durmadı o dönemde de. Sadece saç çıktı baya

Yarın ilk işim randevu almak olacak. Uzun zamandır aklımda zaten:( biotin vermedi. Hormonlarım da bir problem olmamasına rağmen hormon ilacı verdi. Sprey ve hap kombinasyonu. Bir süre kullanıp bıraktım maalesef çıkanlarda geri döküldü zaten.. dökülme hiç durmadı o dönemde de. Sadece saç çıktı baya
Yakın zamanda Dahiliye ya da Cildiyeye gidip saç dökülmenizin olduğunu söyleyin ve hangi biotin hapını kullanabilirim diye sorun. Devlet karşılıyor mu bilmiyorum ama eczanelerde saç dökülmesi için biotin hapları var. Ama doktora danışmadan hiçbirini kullanmayın herkesin vücudu farklıdır sizde ters etki yaratabilir. Ben biotin hapını bir ay kadar kullanmıştım bana yetmişti. Stres için tedavinizi olun belki saçlarınızın dökülme nedeni strestir.

Herkese merhaba. Gecenin bu saatinde bu hesabı açıyorum. Çünkü gerçekten çok sıkıldım artık. Kimse bana saç önemli değil yazmasın çünkü önemli. Benim için önemli. Özgüvenim sıfır, en son ne zaman saçımı açıp aynaya baktım hatırlamıyorum.
Yıllardır saç dökülmesi sorunum var. 10 senedir yaklaşık. Fakat tepede kellik yok. Dökülen yerlerden çıkmaya devam ediyor. Kökten döküldüğüne eminim kökü var, kopuyor yazmayın bunu herkes söylüyor ama kökten dökülüyor bunu özellikle belirtmek istedim. O kadar çok dökülüyor ki uçlardan seyrelme oluyor. Uzamadan dökülüyor maalesef. Uzunlu kısalı dökülüyor :( gitmediğim doktor kalmadı. Hormonlara bakıldı, demir, ferritin, d vitamini, b12 hiç bir problem yok. Hatta buna rağmen doktor aldactone ve minoksil spreye başladı. O dönem çok yoğunlaştı diplerden saçım ama dökülme devam etti. Benim istediğim saç değil sadece dökülme dursun istiyorum niye ya niye:(((( kafayı Yicem. Yıllardır almadığım ilaç yapmadığım bakım kalmadı. Yağlı bakımlar saçımı daha da döküyor kökleri zayıf olduğu için. Saçım her yerden dökülüyor ense tepe yanlar. Yapı gereği stresliyim, gitmediğim bir psikiyatri kaldı. İlaç alsam saç dökülmesine etkisi olur mu acaba? Ama özellikle kulak üstleri daha da yoğun dökülüyor. Lütfen bana yardımcı olun, akıl verin. 1 aydır evden çıkmıyorum çok kötüyüm. Niye dökülüyor bu saç
Boyadin mi bu saçı ?

Önce dahiliyeye git durumunu anlat, bütün testlerini yaptır ona göre cildiyeye de gidersin doktorlarin tavsiyelerine ek olarak sarımsak (3-4 diş)+ yumurta(1)+ zeytinyağını ( senin saçına yarım çay bardağı yeter)mayonez kıvamına gelene kadar bland et haftada bir saç diplerine masaj yaparak tüm saçına yedir. Streçle sar dayanabildigin kadar dayan 2-3 saat sonra bol suyla tuzsuz bir şampuanla ya da doktorunun onerdigi bir şampuanla iyice durula ,saçın toparlanana kadar saçına herhangi bir işlem yapma duzlestirici-boya vs.

Çok sıcak suyla yıkamayın
Şampuanı elinizde yumuşatmadan laaak die saçınızın dibine bırakmayın Kimyasal içerikli şampuanlardan uzak durun
Duşta tırnaklamayın
Dalin kullanın
Saçlarınızı duştan çıkınca tarayın kuruyken taramak zarar verir özel tarak var ondan alın
Düzleştirici kullanıyorsanız uzak durun
Hergun yıkamayın bırakın yağlansın ve kendı yağıyla beslensin .
Defne sabunu halamda saç çıkarmıştı
Saç stilinizi değiştirin çok önemli bu mesela
Derilerinize masaj yapın argan yağıyla

Bunları 5-10 kez yapıp olmadı demeyin devamlılık istiyor çünkü

Çok sıcak suyla yıkamayın
Şampuanı elinizde yumuşatmadan laaak die saçınızın dibine bırakmayın Kimyasal içerikli şampuanlardan uzak durun
Duşta tırnaklamayın
Dalin kullanın
Saçlarınızı duştan çıkınca tarayın kuruyken taramak zarar verir özel tarak var ondan alın
Düzleştirici kullanıyorsanız uzak durun
Hergun yıkamayın bırakın yağlansın ve kendı yağıyla beslensin .
Defne sabunu halamda saç çıkarmıştı
Saç stilinizi değiştirin çok önemli bu mesela
Derilerinize masaj yapın argan yağıyla

Bunları 5-10 kez yapıp olmadı demeyin devamlılık istiyor çünkü
Teşekkür ederim. Sabun kullandım bir dönem ama çok kepek yapmıştı bende😔 bıraktım o sebeple. Defne sabunu kepek yapar mı acaba

Back