Evdeki yardımcı

Ayda 2 kere geliyorsa daha henüz 3 kere gelmiştir her seferine bir kulp bulmuşsunuz. Öncelikle tabii.ki kahve sigara molası verecek hatta öğleni geçiyorsa yemekte vermeniz lazım

kaldı ki kendiniz demişsiniz işi erken bitiyor erken çıkıyor diye zaten küçücük ev oğlunun randevusu varsa sabahtanda geliyorsa işimi bitirip çıkarım götürürüm oğlumu demiştir o gün size geç geleceğini evde olmayacağınızı önceden bilemez ki yani. Çocuğunda haftaiçi okulu vardır haftasonu götürecektir diğer konularda da uyarın.zaten akşama kadar çalışanlar da 100 tl nin üzerinde alıyorlar cam kapı dolap silme varsa 3 de çıkmak istemesi.makul
Bu arada yazmayı unuttum 100 tl yarım gün için anlaşıldı. Tam gün anlaşmadık öyle olsaydı 200 tl vermem gerekirdi ki fiyatı kendisi belirledi bende itiraz etmedim

Siz işverensiniz kesinlikle samimi güleryüzlü olmayın. Savsaklayabilir. X abla yerine x hanım kova suyunu mutfak yerine tuvalets dökün lütfen demeniz yeterlidir.

Yaklaşık bir buçuk aydır 2 haftada bir yardımcı bayan geliyor. Bir tanıdık tavsiye etti iş aradığını, evlere temizliğe geldiğini söyledi benim de aklımdaydı güvenilir biri olursa olur dedim. Neyse ilk başlarda iyiydi düzen oturur diye yardımcı oldum. Evim büyük değil. 1 salon 1 oda koridor tuvalet . Çocuk yok. Eşimle ben çalışıyoruz normalde. Ben mutfakta oluyorum zaten orayı temizliyorum . Vakti artınca ya cam silme veya buna benzer bişey yapıyordu sonra gidiyordu. Hatta bir defasında bu son işi de istemedim gerek yok abla dedim,erken gönderdim. İş arasında elbette sigara molası verdi, o zamanlarda kahve falan yapıp verdim dinlensin diye. Yaşça büyük , saygısızlık yapmamaya çok dikkat ettim,bir çocuğu özel okulda( burslu mu bilmiyorum). 100 tl ye anlaştık. Kendi dedi itiraz etmedim. Emek sonuçta.Ama dikkatimi çeken şeyler oldu bu süreçte. Size danışmak istedim normal mi fikir verir misiniz
1. Bir defasında bir gün önceden anlaştık. Ne gün geleyim cumartesi müsaitim sana uygunsa dedi. Bende tamam dedim sana uygunsa olur. Acil bir sebepten o saatte evde olamayacaktım. erken diye onu da aramadım mesaj attım abla biraz geç gel diye. geç dediğimde 1 saat. Geç de gelse işini bitirince çıkar zaten hep erken bitiyor işi. Normalde gece bile olsa mesajıma döner. O gün yazmadı gördü diye düşündüm.aradan zaman geçti. Aradı beni, ben geliyorum yaklaştım diye. Abla dedim mesaj attım sana. Gelme . Ben dedi geleyim seni rahatsız etmem. Abla dedim gelme evde yokum. Emrivaki rahatsız etti beni. Sonra aradı diyor ki bugün küçük oğlumun kontrolü vardı saat 15 de. E iyi ama o saatte ne olursa olsun çalışıyor olacaksın, bana da müsaitim diye sen söyledin ben demedim ki illa cumaetesi gel diye.

Bir diğeri geçen geldiğinde gördüm ama bilemedim ve çok rahatsız oldum. Mutfakta değildim. Koridordaydm. baktım yerleri sildiği kovayı mutfak lavabosuna döktü. Ne desem bilemedim kırmak da istemiyorum ama sizce bu normal mı? Kaç defa çamaşır suyu döktüm oraya sonradan.
En iyi temizleyiciyi alıyorum ne lazımsa o gelmeden hazırlayıp hepsini bir köşeye koyuyorum. Ama sehpalarımın üstü iyi silinmemiş oluyor
Erken gönderdiğim günde bezleri kovayla beraber bir köşede bırakmış, yerleri sildiği kovayı da dökmeden bıraktı gitti o gün. Oysa tuvalet yan taraf suyu döküverse sorun yok.
Bunlar şu ana kadar ortaya çıkmaya başlayan şeyler. İlk geldiğinde 1 saati bile hak geçmesin bana iş verin diyen o değil sanki. İlk başta bunların hiç biri yoktu. Ben mı abartıyorum ?
Bazen insanlar kibarliktan anlamıyor. Bende kaba olamıyorum. Bir daha almiyorum aynı kisiyi

Son düzenleme:
Aslinda insanca yaklaşmışmışsınız ama kadın yumuşak biri oldugunuzu anlamış.
siz talep etmedikce şu standartın üstüne çıkmayacaktır hizmeti.

Sanir7m 1+1eviniz.o evi disiplinli biri kırklar bide üstüne dinlenir yorgunluk kahvesini de içerde gider.

3+1 hatta 4+1 evin bile hakkindan geliyor nice yardımcılar.

Yıllardır bu işi yapanlar kaba tabirle kişiye göre muamele edebiliyorlar.

Yaptığı şeyler benim icin birdaha çalışmamaya yeterli ama siz devam etmek istiyorsanız ciddi birsekilde konuşun.
Devam etmek istemiyorum açıkçası. Başında bekleyemem sürekli . Lavabo bile artık öylesine siliniyor. Evim aslında daha büyük ama diğer yerleri istemedim. Yarım gün zaten o kadar vicdansızlık olur diye düşündüm. Daha önceden 4 oda 1 salon ve oldukça büyük bir evde oturuyordum . Bir abla geliyordu, yine yorulmasın diye kullanmadığım 2 odaya sokmuyordum ve yarım günde işi çok güzel halledip arta kalan zamanda başka işler bile yapıyordu. Ne yazık ki evi uzak artık çağıramıyorum onu

Ne
Mesajı görmemiş olabilir neyse de yerleri sildiği suyu mutfak lavabosu içine dokme kgerçekten pes.
Bana da yardımcı bir bayan geliyor. Her gün geliyor. Toz aldığı bezleri makina ya atar yıkar kurutulmuş olarak kaldırır. Her gün toz alıyor heryer tertemiz. Bir gün cam silerse başka gub ütü yapıyor. Sanki kendi evi gibi çok memnunum. Sizde detaylı konuşun. Ben ilk görüşmede konuşmuştu m. Şimdi ilk günden de iyi çok şükür.
Ne kadar ücret veriyorsunuz sorması ayıp

Kiz ben yer silinen suyu klosete dökerken bile icim kalkiyor, kloseti neyle temizleyecegimi sasiriyorum
Hayir yani niye mutfak lavabosu
Abartmis baya hani yani, ben mutfak lavabosunda el yikaninca bile giciklanirim bazen
Neyse de evi iz cok kücükmüs ama sizin bence yardimci almayin kendiniz halledin
Coluk cocuk büyük evde otursaniz tamam da
Hic gerek yok bu durumda bu islere, kendiniz halledin zamaniniz varsa
Normalde 3+1 Evim. Yarım gün zor olur vicdansızlık olur diye düşündüm o yüzden oraları temizlemesini istedim. Kalanını ben yapıyorum zaten

başta iyi gibi oluyorlar..
çok yumuşak davranınca şımarıyorlar genelde..
abla vs demeyin, hanım diye mesafeli hitap edin..
istediğiniz temizlik özelliklerini madde madde söyleyin ve rahatsız olduklarınızı da açıkça söyleyin...
sigara molasında kahvesini de kendi yapsın bir zahmet,
her insan kibarlıktan anlamıyor maalesef, cıvıtıyor işte böyle..

başta iyi gibi oluyorlar..
çok yumuşak davranınca şımarıyorlar genelde..
abla vs demeyin, hanım diye mesafeli hitap edin..
istediğiniz temizlik özelliklerini madde madde söyleyin ve rahatsız olduklarınızı da açıkça söyleyin...
sigara molasında kahvesini de kendi yapsın bir zahmet,
her insan kibarlıktan anlamıyor maalesef, cıvıtıyor işte böyle..
Haklisiniz ne bileyim kendini kötü hissetmesin dedim bende :KK43:

Yaklaşık bir buçuk aydır 2 haftada bir yardımcı bayan geliyor. Bir tanıdık tavsiye etti iş aradığını, evlere temizliğe geldiğini söyledi benim de aklımdaydı güvenilir biri olursa olur dedim. Neyse ilk başlarda iyiydi düzen oturur diye yardımcı oldum. Evim büyük değil. 1 salon 1 oda koridor tuvalet . Çocuk yok. Eşimle ben çalışıyoruz normalde. Ben mutfakta oluyorum zaten orayı temizliyorum . Vakti artınca ya cam silme veya buna benzer bişey yapıyordu sonra gidiyordu. Hatta bir defasında bu son işi de istemedim gerek yok abla dedim,erken gönderdim. İş arasında elbette sigara molası verdi, o zamanlarda kahve falan yapıp verdim dinlensin diye. Yaşça büyük , saygısızlık yapmamaya çok dikkat ettim,bir çocuğu özel okulda( burslu mu bilmiyorum). 100 tl ye anlaştık. Kendi dedi itiraz etmedim. Emek sonuçta.Ama dikkatimi çeken şeyler oldu bu süreçte. Size danışmak istedim normal mi fikir verir misiniz
1. Bir defasında bir gün önceden anlaştık. Ne gün geleyim cumartesi müsaitim sana uygunsa dedi. Bende tamam dedim sana uygunsa olur. Acil bir sebepten o saatte evde olamayacaktım. erken diye onu da aramadım mesaj attım abla biraz geç gel diye. geç dediğimde 1 saat. Geç de gelse işini bitirince çıkar zaten hep erken bitiyor işi. Normalde gece bile olsa mesajıma döner. O gün yazmadı gördü diye düşündüm.aradan zaman geçti. Aradı beni, ben geliyorum yaklaştım diye. Abla dedim mesaj attım sana. Gelme . Ben dedi geleyim seni rahatsız etmem. Abla dedim gelme evde yokum. Emrivaki rahatsız etti beni. Sonra aradı diyor ki bugün küçük oğlumun kontrolü vardı saat 15 de. E iyi ama o saatte ne olursa olsun çalışıyor olacaksın, bana da müsaitim diye sen söyledin ben demedim ki illa cumaetesi gel diye.

Bir diğeri geçen geldiğinde gördüm ama bilemedim ve çok rahatsız oldum. Mutfakta değildim. Koridordaydm. baktım yerleri sildiği kovayı mutfak lavabosuna döktü. Ne desem bilemedim kırmak da istemiyorum ama sizce bu normal mı? Kaç defa çamaşır suyu döktüm oraya sonradan.
En iyi temizleyiciyi alıyorum ne lazımsa o gelmeden hazırlayıp hepsini bir köşeye koyuyorum. Ama sehpalarımın üstü iyi silinmemiş oluyor
Erken gönderdiğim günde bezleri kovayla beraber bir köşede bırakmış, yerleri sildiği kovayı da dökmeden bıraktı gitti o gün. Oysa tuvalet yan taraf suyu döküverse sorun yok.
Bunlar şu ana kadar ortaya çıkmaya başlayan şeyler. İlk geldiğinde 1 saati bile hak geçmesin bana iş verin diyen o değil sanki. İlk başta bunların hiç biri yoktu. Ben mı abartıyorum ?
Paranızla hizmet alıyorsunuz, hoşnut olmadığınız şeyleri yolu yordamıyla söylemekten daha normal bir şey yok. Anlattıklarınızda abartı yok, ben de olsam rahatsız olurdum.

Ay ben o an müdehale ederdim, el bile yıkanmaz mutfak lavabosunda pis kova dökmek ne demek? Abartmıyorsunuz haklısınız, sizi yumuşak yüzlü görmüş. Tavsiyem abla değil x hanım diye hitap edin arada resmiyet olsun ve hal hareketlerinde bazı değişiklikler gördüğünüzü ve bunun olumsuz olduğunu söyleyin kendisine. Yazık kolay kazanmıyorsunuz sizde.

beğenmediğiniz şeyleri söyleyin ve istediğiniz gibi olmamışsa erken çıkmasına müsade etmeyin.sonuçta para veriyorsunuz.burs mevzusu sizi ilgilendirmez yani özele gönderdiyse ya parası vardır yada idare ediyordur bir şekilde.çoğu temizliğe gelenin durumu sandığınızdan daha iyi oluyor.benim teyzeme temizliğe gelen hanımın çok iyi yerlerde birkaçtane evi var mesela.

Abartmıyorsunuz

Soyleyin ne var ki bunda

Neden uyarmiyorsunuz?
Ben mutfak lavaboma kovayi bosalttigini gorsem aninda uyarirdim , cok büyük bir hata bu

Bana fiyat da yüksek geldi, 1+1 ev sonuçta. Benim ev 200m2 , 4 tane balkonu var her yer cam, 150 veriyorum cam silmek dahil.
Galiba sizin şehrin rayicine göre değişiyor fiyatlar.
Bence kırmadan uyarabilmelisiniz nihayetinde hatır için yapılmıyor, ücret alınıyor. Saatlerde değişkenlik yapmayın ve bana kalırsa sürekli bir iş gibi yapmayın ihtiyaç oldukça çağırın. 2 haftada 1 mutlaka geleceğim bunu önümüzdeki geldiğimde hallederim gibi kendince bir düzen oturtmuş olabilir.

Bir defa daha anladım ki insanlara fazla iyi olmayacaksın..eviniz küçükmüş. .çok mu yoğun çalışıyorsunuz? Ben başkasının yaptığı işe güvenemediğimden istemezdim birisini.

Çalışıyorsunuz muhakkak yoruluyorsunuzdur ama eviniz madem küçük kendi işinizi kendiniz yapın en güzeli... düzenli yapıldıktan sonra evde o kadar kirlenmiyor... bence yol verin...

ben eve her yardımcı geldiğinde gerçekten pişman oluyorum... ben ondan daha çok yoruluyorum bir süre sonra ben ona hizmet ediyormuşum gibi geliyor... arkasını toplamak çok zoruma gidiyor tabi artıları da yok değil ki bana gelen gerçekten işini hakkıyla yapan bi kadın...

bende kapalı balkonumu temizlediğim kovayı bazen mutfak lavabosundan dökerim mutfak yerini sildiğim bezi bazen yıkarım ama bunu başkası yapsa hoşuma gitmez... ki mutfak lavabosunu ben sürekli çamaşır suluyorum ama içinde asla meyve sebze yıkamam...

şartu şurtu yok eve gelen yardımcıların...
biz anlaştık 2 ayda bir camlar için gelecek ve tabi ev temizliği onun haricinde evi ben temizliyorum... en güzeli :)

katlanmayın kafanız rahat olsun huzurlu olun...

İnsanlara biraz iyi niyet gösterince hemen saf herhalde bu deyip suistimal ediyorlar. Eski çalıştığım yerde temizlik mutfak çalışanlarınin görevlerini de ben veriyordum. Hepsi de çok iyi insanlar çay kahve yaptıklarında şirketin kafesinde sohbet de ederdik tüm çalışanlar aile gibiydik zaten.

En başında hepsiyle konuşup ablacım sen şunu aksatma, sen bunu, sen de şunu diye konuştum tekrar tekrar emir verir gibi söyleyip rencide etmemek için ama patron gelince bu maketler yine tozlu diye söyleniyordu. Arkadaş tek yapacağın sabah ilk iş proje maketlerinin dış camını silmek, sonra sabah ofisi süpürmek ve inşaat firması olduğu için gün içinde arada çamur vs var mı kontrol etmek. Sonra zaten bütün gün mescitte yatıyorsun. Akarı kokari yok karışan yok mis gibi is bulmuşsun.

Diğerlerine de is bölümü yaptık biri mutfakta diğeri tuvaletler, her hafta değiştiriyorduk hak geçmesin diye ama yok. İlk bi kaç yapmaya başladılar sonra bakıyorum yine camlar leş gibi toz. Bazen ortada göremeyince kendim elime bir bez alıp sildiğim oluyordu. İnsan çalıştığı işi kendi evi gibi görecek benimseyecek. Ben bulunduğum pozisyonda elime bez alıp silmeye gocunmuyorum çünkü orası benim ekmek yediğim yer, evim ama biraz yüz verince bazı insanlar kendi görevlerini bile suistimal ediyor. En sonunda çektim kenara daha resmi bir şekilde söyledim. Alındıklarını anladım ama başka türlü de ciddiye almıyorlardı.

O yüzden baktınız sizin yardımcı da suistimal ediyor fazla yüz göz olmayın bence. İlk gün gözünüze girmek için neler yapmış, sonra bakmış iyi niyetli biri salmış kendini. Kovayı oraya dökerken görünce, mutfak lavabo yerine klozete dökmesini söylemelisiniz. Kahve yapmak zorunda da değilsiniz mesela. Kahve içmek isterseniz yerleri burada diye gösterirsiniz. Is yerinde işverenlerimiz kahvemizi elleriyle yapmıyor neticede öyle yaklaşın.

Kadının temizlik yapma stilini beğenmedim. Bu zaten baslı basına devam etmeme sebebi. Yalnız değinmeden edemeyeceğim önemli konuları SMS ya da wa ten yazmayın. Konusarak netleştirin. Bir de kadınların huyudur çalıştığı güne iş sıkıştırmak. Zamanla öğreneceksin.

O suyu mutfak lavabosuna döktüğü an bitmiştir benim için.zor iyi birini bulmak malesef

X