• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evdeki toz gitmiyor lutfen yardim

1. Kat ve yola yakin bir noktaysa maalesef bitmesi mumkun degil. Ancak cam pencere kapali bir nebze azalir.

Dolaplarin üstünü varaa rustikleri vs toz alirken ihmal etmeyin , bunlar da cok toz tutuyor

1-halilar kaldirin
2- evde fazlalik esya bulundurmayin
3- en en en önemlisi düzgün bir süpürge alin. ben miele kullaniyorum (torbasiz)- süpürgem canavar gibi.
4- firsatiniz varsa kiyafetleri evde kurutmayin, maddi acidan firsatiniz varsa kurutma cihazi alin. en cok toz kiyafetlerden geliyor.
5- evi geceleri havalandirin (ben yatmadan önce yapiyorum)
6- her nevresim degistirmenizde yataklari süpürün.
7- koltuklari ayni sekilde her hafta süpürün.
8- toz almak icin swiffer kullanabilirsiniz
Uygulamaya çalışırım bebekten fırsatım kalırsa. Peki yataktaki mevcut tozu nasıl gidecwk

Eşya çok çünkü çocuk var ıvır zıvır oluyor. Halisiz üşütür çocuk diye yapamam. Havalandırma cihazları baktım baya pahalı. Napcam bilmiyorum

gereksizleri kaldiracaksin, gereklileri de bi kutu yapip icine koyacaksin rahat edersin
benim de iki kücük cocugum var, yerde gecirdikleri zaman kisa oldugundan birsey olmuyor. en fazla ince kilim var evde, o da banyoda
bu düzene gectigimden beri ev daha temiz inan
temizlikciye verecehmgin parayla temizlik robotu al hergün kullan

Halıları kaldırırsam 6 yaşında oğlum var üşütür diye korkuyorum.yoksa düşünmedim değil. Kilim ince kalır sanki. Evi degistiricez çözüm olurmu bilmem. Çünkü yola bakıyor yani araç tozu vs.

gordugunuz yerde bu kadar toz gozunuze batiyorsa varin o halilarin icinde ne varmis siz dusunun.

Bende 3-6 yaslarinda iki sipa var, halimiz yok, sadece oyun halilari var onu bile yatak odasindan kaldiriyorum yatacaklari zaman. Gerci bizim hepimizin toza alerjimiz var, kaldirmazsam ayni gece degisimi fark ediyoruz maalesef.

Yol boyuymus eviniz, bence biraz da kabullenmek gerek,
yerinizde olsam yatmadan once komsulari rahatsiz etmeyecek uygun bir saatte supururum sadece evi, maksat uyku kalitesini etkilemesin. Yoksa her gun temizlik yapilan evde hala toz varsa insan toz olmasin derken kendini hasta eder.

Uygulamaya çalışırım bebekten fırsatım kalırsa. Peki yataktaki mevcut tozu nasıl gidecwk

evcil hayvani olanlar icin onerilen makineler yatagin icini bile temizliyor diyorlar,
bir arkadasimda var, kopekleri bazen yatakta yatiyor, ki cok tuylu bir sey,
onlar cok memnun, arastirabilirsiniz.

Ben 7. Katta oturuyorum ve nerdeyse cam kapi hep kapali. Ona ragmen bizde de ayni durum var. Ben cozumu pratik bir dikey supurge almakta buldum. Her sabah oturma odasini ve mutfagi supuruyorum. Su an halilari sermedim henuz, burda havalar yeni yeni serinliyor. Tas zeminleri (koridor ve mutfak) viledayla siliyorum. Haftasonu da koltuklar, koltuklarin alti, halilari vs kaldirip dip kose dupur sil yapiyorum. Bir de balkonlari kullandigimiz icin her sabah mutlaka viledayla siliyorum. Cam acacaksam camin onunu de bir bezle silip aciyorum. Bunlar tozun eve dolmasini engelliyor. Bir rutine bindirirseniz maksimum bir saatinizi alir.
Dip kose yaptigim temizligi philips marathonla yapiyorum. Cok iyi toz topluyor. Her gun supurmeme ragmen haznede biriken tozu gorseniz sok gecirirsiniz. Dikey supurge biraz girgir gibi birsey benim icin. Ama cok ise yariyor.

Ben 7. Katta oturuyorum ve nerdeyse cam kapi hep kapali. Ona ragmen bizde de ayni durum var. Ben cozumu pratik bir dikey supurge almakta buldum. Her sabah oturma odasini ve mutfagi supuruyorum. Su an halilari sermedim henuz, burda havalar yeni yeni serinliyor. Tas zeminleri (koridor ve mutfak) viledayla siliyorum. Haftasonu da koltuklar, koltuklarin alti, halilari vs kaldirip dip kose dupur sil yapiyorum. Bir de balkonlari kullandigimiz icin her sabah mutlaka viledayla siliyorum. Cam acacaksam camin onunu de bir bezle silip aciyorum. Bunlar tozun eve dolmasini engelliyor. Bir rutine bindirirseniz maksimum bir saatinizi alir.
Dip kose yaptigim temizligi philips marathonla yapiyorum. Cok iyi toz topluyor. Her gun supurmeme ragmen haznede biriken tozu gorseniz sok gecirirsiniz. Dikey supurge biraz girgir gibi birsey benim icin. Ama cok ise yariyor.
İnşallah ben bunları hergün yaparsam pilim biter 😊 temizlikten başımı kaldiramam

benim evim bahçe katı ilk 1 yılda tozla başım dertteydi. Sonra çok kuvvetli bir süpürge aldım. ilk 3-5 ay ev tozlanmaya devam etti ama sonra resmen evde toz bitti. haftada 2 defadan fazla ev süpürmeyiz ama evde toz namına bişey kalmadı diyebilirim. Sadece salonuma 2 tane bambu halı aldım diğer yerlerde yıkanabilen halımsı kilimimsi şeyler var şimdi ayda 1 yıkıyorum yetiyor onları da neredeyse hiç toz yok.
Markası ne süpürgenizin

İnşallah ben bunları hergün yaparsam pilim biter 😊 temizlikten başımı kaldiramam
Inanin ben temizlik yapmayi seven biri degilim ama bunlari yaptikca sevmeye basladim cunku artik is birikmiyor. Benim maksimum bir saatimi aliyor. Bunlari yapmazsam butun haftasonum temizlikle geciyor yoksa. Benim de 2 yasinda ve 2 aylik iki bebegim var. Uyanir uyanmaz oturma odasini supuruyorum. Buyuk oglum ogrendi artik, ben supurmeden oyuncaklarini dokmuyor. Bir de yatmadan odalari duzenlerseniz sabah isler daha kolay ilerler. Mutfak tezgahini mutlaka temiz birakirim ben. Yoksa kahvalti hazirlama isi acayip uzuyor.

Inanin ben temizlik yapmayi seven biri degilim ama bunlari yaptikca sevmeye basladim cunku artik is birikmiyor. Benim maksimum bir saatimi aliyor. Bunlari yapmazsam butun haftasonum temizlikle geciyor yoksa. Benim de 2 yasinda ve 2 aylik iki bebegim var. Uyanir uyanmaz oturma odasini supuruyorum. Buyuk oglum ogrendi artik, ben supurmeden oyuncaklarini dokmuyor. Bir de yatmadan odalari duzenlerseniz sabah isler daha kolay ilerler. Mutfak tezgahini mutlaka temiz birakirim ben. Yoksa kahvalti hazirlama isi acayip uzuyor.
İyide enerji kalmiyor ki. Emziriyorum şuan her gece
Benimde bebeğim var ve emzirme dönemindeyim gece saat başı kalkıyorum sabaha enerji pek kalmıyor. Sana bravo yapabiliyorsan

Bende 10.katta oturmam ragmen rüzgarlı ve tozlu bi şehirdeyim sürekli camları açık bırakmam sabah kalkarım ilk iş evi güzelce havalandırırım hergün evimi güzelce süpürürüm yatak ve koltuk altlarında alarak her pazar nevresimlerimi yıkarım hergün toz alırım ve tuvalet banyomı yıkarım birde çamaşırları balkonda asar katlar odaya götürürüm halılarımı yıkamaya veririm 2günde bir evimi silerim elimle halılarımı falan yanlış anlamayın ama halıları her hafta mutlaka silin halı tozu cok oluyor ve evde cocuk var hijyenik değil sadece süpürüp geçmek bu sekilde evim toz olmuyor bunları 1 saate yapıyorum artık evin düzenine alıştığım için

Yatak çok tozlu ve yatagi yeni farkettim. Kuvvetli süpürge derken?
Yatak için İhlâsın temizlik robotunu kullanıyorum.Güzel fırçalı bir yatak başlığı var bütün evi süpurdukten sonra o başlığı takip koltuk ve yataklarımızı da temizliyorum..
Tabi tozdan kurtuluyor muyuz hayır bende çare bulamadım.

benim evim 3 gün toz almasan bildiğimiz uzun yıllardır silinmemiş gibi oluyor. çalıştığım için her zaman her işi halledemiyorum ve inanın bende sizin gibi o tozlardan şikayetçiyim.

benim evdeki sebep belli kapı pencelerim çok eski bildiğiniz yatak odamın kapısı arası baya açık. yazın sorun olmuyor da kışında eski bez falan koyup kapının üstünden bantlıyorum. kış boyu balkonları kullanmıyoruz. pencereleri de aynı şekilde yapıyorum. toz biraz azalıyor.

birde parkelerim çok eski. araları açılmış bazı yerlerin. saçma sapan böcekler de çıkıyor evden. ilaçlıyorum onun içn ama toza çarem yok.

süpürge de önemli benim süpürgem bozuldu kışın yenisini alamadım. kvalidemin 10 yıl önceki süpürgesi varmış onu aldım. o da iyi çekmiyor ondan da toz oluyor vs.vs.

yani ana nedeni bulmak lazım.

V kaç ?
Ben de düşünüyorum da
Tüm alanlarda kullanılıyor mu
V serisi değil canım normal kablolu olan animal bilmemne diye bişeydi tam hatırlamıyorum ama DC serisi olması lazım. Heryerde kullanıyorum ama V serisi de bu ara kablosuz olmasından kaynaklı ilgimi çekmiyor değil ;)

Back
X