Evdeki temizliğin ömrü

Ya kızlar ben tek yaşıyorum bi de kedim varevde çok güzel temizlik yapıyorum en fazla 2 gün dayanıyor😭 Öyle dağınık bi insan da değilim bi bakıyorum ev iki günde dağılmış. Ben istiyorum ki evde haftada bir her yeri süpürüp sileyim bütün hafta öyle gitsin ama olmuyor😔benim gibi olan var mı lütfen yanlız olmadığımı söyleyin
Kapı pencereden giren toz, kedinin tüyleri ve kumu haliyle evin çabuk kirlenmesine sebep olur ama dağınık meselesi başka şey, gerçekten toplu bir insansanız ev iki günde dağılmaz. Bir robot süpürge biriken tozlar için size çok yardımcı olacaktır

Evin kirlenmesi ve tozlanmasi, kedi tuyunun dokulmesi elimizde degil ama dagılmaması elimizde. Bu sorunu soyle cozdum ben. Herseyi o anda hallediyorum.
Bulasik ciktiysa tezgaha degil hemen makineye koyuyorum, mutfak tezgahi hep bos oluyor.
Lavoba banyo ve tuvaletleri gunde bi kere kullandiktan sonra yikiyor siliyorum.
Elime alip kullandigim birseyi mutlaka yerine koyuyorum. Sonra kaldiririm demiyorum.
Uyanir uyanmaz yatagi topluyorum, psikolojik olarak iyi geldigine dair bir yazı okumustum.
Sofrayi toplarken mutfak dolabinda gozume takilan yerleri siliyorum. Toplu silmek zoruma gidiyor.
Aksam bebegim uyuyunca da oyuncaklari vs toplayip evi son kez kontrol edip yatiyorum. Robot supurgeyi hergun calistiriyorum.
Camasirlari cok biriktirmeden yikarim. Utuyu biriktirirdim, artik onu da hemen yapiyorum.
Imkaniniz varsa robot supurge edinin mutlaka.
Evi temizlemek degil kirletmemek onemliymis bunu anladim 😃 bir sure sonra el aliskanligi oluyor, hemen toplayiveriyorsunuz.

Kedili evde zaten 1 hafta temiz kalması mümkün değil, 2 günse çok şanslısınız. Bende evcil yok tek çocuk ve bir koca temizliği günlük yapıyoruz

Tozlar icin antibakteriyel toz hav yapmayan halilar var ve kurutucu cok onemli imis camasirlardaki tozu acayip cekiyor bn bu ikisini aldigimda bayagi toz fark etmişti. Kurutucu yazin balkona camasir assam 10 dk modu vardu butun tozu cekiyordu tozdan bayagi kurtulmustum ben

Havadaki tozu ceken makinelerde var biraz pahali ama evdeki bütün tozu topluyor aklinizda olsun onunda bayagi begeniyorlardi muhendisin oglu vardi nette o soylemisti sanirim havadaki toz toplayan makineyi

Bende bu post uzerinden bı sorayım sizlereee
Bulaşık makinem (deterjanım hep aynı) gider kısmında yağ kalıntısı bırakmaya başladı
Oysa Haftalık o gideri açıp temizlerim kirli bırakmam, tıkanmış birikmiş bilmem nolmus olamaz da hani

Nedir nedendir
Bilen var mı
Çözüm bulamadım
Yardımcı olabilir mi okuyan olursa
Yaşayan olmuşsa

Vallahi iki küçük çocukla şarjlı süpürgenin sarji senesi dolmadan değişti günde 5/6 kere açtığım oluyor ve dağılması 10 dk.😂

Kedidendir. Biz çalışıyoruz ve yapacağımız temizlik maksimum haftada 1 gün. Arada kirlenirse kirlensin açıkçası hiç umrumda değil.

Ya kızlar ben tek yaşıyorum bi de kedim varevde çok güzel temizlik yapıyorum en fazla 2 gün dayanıyor😭 Öyle dağınık bi insan da değilim bi bakıyorum ev iki günde dağılmış. Ben istiyorum ki evde haftada bir her yeri süpürüp sileyim bütün hafta öyle gitsin ama olmuyor😔benim gibi olan var mı lütfen yanlız olmadığımı söyleyin
2 yaş bebesi ile benimki maksimum 1 saat sürüyor 1 saat sonra hiç yapılmamış gibi duruyor 🤣🤣🤣

Tek yaşarken nasıl oluyor ya çok mu dağınıksınız 😄 biz 4 kişi+1 kedi yaşıyoruz dediğiniz anca bizim evde oluyor

ben 2 gune bir ev supurur silerim ara bosluklarda robot supurge calisir ama isterseniz evin su anki halini atayim savaş çıkmış sanki evde neden çünkü evde bir pasaklı var ve biz ona kızım diyoruz 🤦

var!Beeeen been beeen! :)

Benim kedim yok ama evim aşırı çabuk kirleniyor. Gerçekten anlayamadım. Zaten haftaiçi işe git gel akşam hiçbi şey yapmak istemiyorum, bulaşık çıkmasın diye yemek bile yemeyeceğim normal zamanlarda ki yemediğim de oluyor. Allahtan şu an orucum da bulaşık az.

Maalesef her hafta temizlik, etrafı toplama yapmak gerekiyor. Haftaiçi zor, haftasonu da 2 ye bölüyorum. Dün yerleri sildim viledayla sonra süpürdüm, mutfak dolaplarını sildim, toz aldım. Etrafı topladım. Çamaşırları yıkadım, astım.

Bugün de lavaboları ve tuvaleti yıkayacağım. Akşama misafirim var. Başka da bi şey yok. :) Bence her haftasonu evi silip, süpürmeye ayırabilirsiniz 1 günü. Ben eğer bi haftasonunu atlasam diğer haftaya bıraksam her yer savaş alanı gibi oluyor ve çok fazla toz oluyor.
En kötüsü de o kadar temizlik yapıp misafir gittikten sonra hiç yapılmamışcasına pis olması...

Biz iki kişiyiz esım gec geldıgı ıcın yalnız kalırım genelde, ama ev cok dagılır tozlanır anlam veremem :/

Bende bu post uzerinden bı sorayım sizlereee
Bulaşık makinem (deterjanım hep aynı) gider kısmında yağ kalıntısı bırakmaya başladı

Oysa Haftalık o gideri açıp temizlerim kirli bırakmam, tıkanmış birikmiş bilmem nolmus olamaz da hani

Nedir nedendir
Bilen var mı
Çözüm bulamadım
Yardımcı olabilir mi okuyan olursa
Yaşayan olmuşsa
Zaman zaman bende denk geliyordum eskiden artık her hafta sonu filtresini çıkarıp yıkadıktan sonra gider kısmına yağ çözücü sıkıyorum. Süngerle lastiklerini falan temizleyip yüksek ısıda boş çalıştırıyorum. Birde bulaşıkları içine koymadan ıslak peçeteyle sıyırıyorum. Kızartma bulaşığı varsa biraz pril sıkıp önden duş programını çalıştırıyorum 8 dakikalık. Fark ettim ki ağır yağlı bulaşıktan sonra oluyor bu durum

Zaman zaman bende denk geliyordum eskiden artık her hafta sonu filtresini çıkarıp yıkadıktan sonra gider kısmına yağ çözücü sıkıyorum. Süngerle lastiklerini falan temizleyip yüksek ısıda boş çalıştırıyorum. Birde bulaşıkları içine koymadan ıslak peçeteyle sıyırıyorum. Kızartma bulaşığı varsa biraz pril sıkıp önden duş programını çalıştırıyorum 8 dakikalık. Fark ettim ki ağır yağlı bulaşıktan sonra oluyor bu durum
Önceden bulasigiyla hurraa koyardım tertemiz çıkardı
Temizliğini 5-7 günde bir yapıyorum nasıl olsa diye

Şimdi nolduysa birden
😞

Makine tuzu filan ne sıklıkta koyuyorsunuz ?

Önceden bulasigiyla hurraa koyardım tertemiz çıkardı
Temizliğini 5-7 günde bir yapıyorum nasıl olsa diye

Şimdi nolduysa birden
😞

Makine tuzu filan ne sıklıkta koyuyorsunuz ?
Tuzu sürekli var, eksildikçe ilave ediyorum, parlatıcı kullanmıyorum. Eskiden benimki de çok teferruat istemiyordu ama eskidi sanırım şimdi daha nazlı çalışıyor

Tuzu sürekli var, eksildikçe ilave ediyorum, parlatıcı kullanmıyorum. Eskiden benimki de çok teferruat istemiyordu ama eskidi sanırım şimdi daha nazlı çalışıyor
Tuz önerin var mı
Normal kaya tuzu koyabilirsin diyenlerde var
Önceden firmanın verdiği tuzu kullandım iki sefer
Sonra da yenilemedim, hangi marka almaliyim marka gozetmeli miyim bilmiyorum da

Back