merhaba kızlar bu sorunun cevabını bulamıyorum bilgisi olanlar lütfen paylaşabilir mi 5 yaşında oğlum var ve kardeşi olacağını nasıl anlatmalıyım üzülmesini kırılmasını istemiyorum çok hassasım bu konuda birde çevredeki insanların papucun dama atıldı atılacak gibisaçma sapan sözlerine maruz kalmasını istemiyorum oğlum çok duygusal bir çocuk lütfen etrafınızdan bile duyduğunuz yapılması gereken şeyler varsa yardımcı olur musunuz
merhaba canım öncelikle şunu yazayım zor bir sürece başlıyosunuz.
bende şuan hamileyim 15 gün sonra bebegimize kavuşacaz inş,ve 5 yaşındada bi ablamız var...
size kısaca tavsiyelerimi yazayım:
öncelikle bebeginiz 3-4 aylık olana kadar söylemeyin '''mecbur kalınmazsa tabi''
neden:
biz söylemeyecektik kızıma ,ama benim yatmam lazımdı hiç hareket etmeden,ve kızımın bakımı anneane ve baba üstlendi
bana sürekli soru soruyo'''
neden saçlarımı yıkamıyosun,neden kucagına almıyosun,neden kek yapmıyosun,neden neden neden''
mecburen açıkladık..........
ve bu yaş sabırsız oldukları dönem,merak ettikleri ve neden niçinlerin bitmedigi bir dönem.
oyüzden tavsiyem 3-4 aylık olunca demeniz..
birde nezaman dogacak derdiyle ugraşacaksınız......
'
''nezaman dogacak dogsun artık sıkıldım '''gibi laflar gelecek....
çocugunuzun yanında eşinizle karar alınhiç kimse bebekten bahsetmesin...
''pabucun dama atıldı ,yok bilmem ne''''çevrenin laf bitmez
böyle diyen olursada ki bizede söylediler
kesinlikle kestirip atın:
'''aa oglum agbi oluyo daha kıymetli oldu ,pabucu terege kondu'''
'''oglumuzn yanında öle demeyin çok etkileniyo biz ona yavaş yavaş alıştıracaz,kıskanmasın kardeşini'''
gibi sözleri kullanın.....
ve kardeş açıklamasına gelince:
'''sen artık agbi olucaksın,benim oglum agbi olucak ,kardeşine bakacak..ve kardeşide gelirken ogluma çok güzel bi hediye getirecek (ki hediye alın dogumda süpriz olsun)'''
gibi bi açıklama yapın.
bebek hareket edincede mutlaka :
''bak kardeşin agbisin özlemiz elini koy bak senin için tekme atıyo'''
gibi yaklaştıra bilirsiniz..:26:
bebek alışveriş'llerinde hep beraber alın:
''' oglum bu kardeşine nasıl olur ,yada sen begendinmi güzelmi bilmem alsakmıki'''diye sorun..
kızıma hep işte bak bunları sen giymiştin şimdi kardeşin giyecek dedim hep,anlattık sanki büyük biri var gibi konuştuk,hiç küçük yerine koymadık....
biz kızımda çok zorluklar yaşadık, çok şükür bu güne geldik.
kızım çok duygusal ve bana çok düşkün bi çocuk.
bu sürecde sizin sabrınızı bazen çok zorlucaktır sabırlı olun
allah yardımcınız olsun
inş yardımcı olabilmişimdir biraz uzun yazdım ama artık dertler çok büyüktü