• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde yoğurt yapımı

BEBEKKAFA

Yağmur'umu bekliyorumm:)
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
2.679
12
66
43
Ankara
hanımlar biliyorum ki bir çoğunuz yoğurdunuzu evde yapıyorsunuz,yapmıyorsanız da yapmaya başlayın:) çünkü çok çok daha sağlıklı ve faydalı bir yoğurt yemiş olacaksınız...

herkesin olduğu gibi benim annem de kendi yapardı ara sıra,uzun zamandır yapmıyordu geçenlerde tekrar başladı ve bana da yapmamı söyledi...ben de 1 seneyi geçti işte evleneli başka şehirdeyim...böyle şeylere de meraklıyım,yemek yapmak vs....

neyse uzatmıyım 1 hafta önce ilk defa denedim..tabi burda eskisi gibi sütçü bulmak çoook zor...büyük şehirlerde malesef yok...deneme amaçlı olduğu için normal pastörize sütle yaptım...süt yarım yağlıydı ve maya olarak da light yoğurt kullandım...sonuç bu şekilde oldu....

$20120824_203709.jpg

sonra eşimle de konuştuk ve şu marketlerdeki günlük sütlerle yapmaya karar verdim...siz de biliyorsunuzdur zaten günlük sütün daha iyi olduğunu....yalnız asıl önemli olan,geçen halamla tel.de konuşurken bana maya olarak activia kullanmamı önerdi..çok mantıklı geldi...hem çok faydalı activia....bu da ikinci denememdeki yoğurdum....taş gibi oldu çok güzelll:))) çok mutlu oldum böyle görünce,bu yoğurt yapma işi hem çok zevkli hem de insanı çok mutlu ediyor tutuncaa :9:

$P1040289.JPG

$P1040290.JPG

artık bundan ayırıp devam edicem,hazır yoğurda hayır !

ha bu arada ben 1 kilo günlük süte 1 kutuya yakın activia koydum...sütün sıcaklığı 50 derece falandı...serçe parmağımı içine soktum 4-5 saniye kadar tutabildim...mayayı kesinlikle tahta kaşıkla karıştırıyorsunuz ve içinde dağıtıyorsunuz....tencerenin ağzını kapakla kapatmayın bu çok önemli....ilkinde kapatmıştım ikincisinde tülbent örttüm ve büyük kurulama bezleriyle sarıp sarmaladım ve güneşe koydum camın önüne....6 saat beklettim...sonuç en son ki resimler....:8:

:nazar:

Ellerine sağlık canım...
Ben de evde yoğurt yapıyorum ara sıra...
Burada taze süt satan bir amca vardı artık satmıyor. Ben de kutu sütle yapıyorum artık mecburen...
Maya olarak Activia kullanmak bana da çok mantıklı geldi, bir dahaki yoğurdumu ben de öyle yapıcam hem daha sağlıklı olur...

Ellerine sağlık canım...
Ben de evde yoğurt yapıyorum ara sıra...
Burada taze süt satan bir amca vardı artık satmıyor. Ben de kutu sütle yapıyorum artık mecburen...
Maya olarak Activia kullanmak bana da çok mantıklı geldi, bir dahaki yoğurdumu ben de öyle yapıcam hem daha sağlıklı olur...

evet canım activia çok iyi tavsiye ederim

canm hangİ Marka süt kullandın çok güzel görünüyo eline sağlık

canım bu resimdeki sek günlük sütle yapıldı en son olan....ama şu an aoç'nin günlük sütüyle deniyorum bakalım bu nası olacak....

ha bu arada keçi sütü de denedik faydalı diyorlar diye ıyyy iğrençti,nası kokuyoo yiyemedik...

Şimdi sütü kaynatıyoruz elimizin dayanabileceği sıcaklığa gelince için bi tane activia katıyoruz tahta kaşıkla karıştırıp tülbent örtüyoruz sonrada bi bezle sarıp bekletiyoruz peki güneşde beklemesi şartmı karanlık bi yerde dursa tutmaz mı canım

Normalde evde yapılan yogurt görmüştüm çok cıvıktı seninki ne güzel kıvamlı olmuş dondurma gibi canım eminim tadıda güzel olmuştur bende deniycem senin yaptıgın gibi

Şimdi sütü kaynatıyoruz elimizin dayanabileceği sıcaklığa gelince için bi tane activia katıyoruz tahta kaşıkla karıştırıp tülbent örtüyoruz sonrada bi bezle sarıp bekletiyoruz peki güneşde beklemesi şartmı karanlık bi yerde dursa tutmaz mı canım

Normalde evde yapılan yogurt görmüştüm çok cıvıktı seninki ne güzel kıvamlı olmuş dondurma gibi canım eminim tadıda güzel olmuştur bende deniycem senin yaptıgın gibi

yoo güneşte beklemesi şart değil canım ama sıcak bi ortam olmalı...mesela kışın eskiden annem kaloriferin üstüne koyardı...ve kışın daha çok sarmak lazım...yazın zaten sıcak olduğu için gerek yok...

evet cnm aynen öyle sütü kaynatıyorsun,bir taşım kaynatsan yeter,zaten pastörize olduğu için çok kaynatmaya gerek yok...sonra soğumasını bekle biraz,serçe parmağını içine soktuğunda 5 e kadar sayabil...activiayı da soğuk koyma,oda sıcaklığında olsun ve kaşıkla iyice karıştırıp kıvamını aç activianın öyle ekle süte...6 saat beklesin sonra buzdolabına kaldır,ertesi gün daha güzel oluyo....

bende evde yogurt yapmak ıstıyorum
bugun yarın sut aldırayımda yapayım barı 1 kılodan yaptıgın yogurt ne kadar sure yetıyor bend eyenı evlıyım bebegımız var onada yararlı olur ayrıca

bırde bazen benım annemd ehep mayalar uzuyor yaptıgı yogurt o benı cok tıksındırıyor okuyan bılen kızlar bunu onlemek ıcın neler yapıalbılır

bende evde yogurt yapmak ıstıyorum
bugun yarın sut aldırayımda yapayım barı 1 kılodan yaptıgın yogurt ne kadar sure yetıyor bend eyenı evlıyım bebegımız var onada yararlı olur ayrıca

bırde bazen benım annemd ehep mayalar uzuyor yaptıgı yogurt o benı cok tıksındırıyor okuyan bılen kızlar bunu onlemek ıcın neler yapıalbılır

heleki bebek varsa kesinlikle kendin yapmalısın yoğurdunu...canım 1kilo sütten olan çok gitmiyo aslında ama kişiye görede değişir..çok tüketiyorsanız 2kilodan yap,ayran fln da yaparsınız...ama istersen önce deneme olarak 1 kilodan yap...o uzamana olayı oluyo evet bazılarında ama ben de hiç olmadı..bildiğin marketteki yoğurtlar gibi oluyor benim yaptığım...nasıl engellenir uzama bilemiyorum hiç canım....

heleki bebek varsa kesinlikle kendin yapmalısın yoğurdunu...canım 1kilo sütten olan çok gitmiyo aslında ama kişiye görede değişir..çok tüketiyorsanız 2kilodan yap,ayran fln da yaparsınız...ama istersen önce deneme olarak 1 kilodan yap...o uzamana olayı oluyo evet bazılarında ama ben de hiç olmadı..bildiğin marketteki yoğurtlar gibi oluyor benim yaptığım...nasıl engellenir uzama bilemiyorum hiç canım....

aktıvya ılemı mayalamam gerek
dun baktımda amma pahalılar yahu hem saglıklı olsun hemde tasarruflu olsun yogurt tuketıyoruz bebek buyudu 2.5 yasında ama olsun :D
meyvelı yogurtlar vs de yapılıyor sonucta
bugun annem sut alacak sutcuden bakalım nasıl olacak :D
bu sogukta nerede mayalasam sızce? gunes fılan yok malum ıstanbuldayım soguk ve yagmurlu hava burada

aktıvya ılemı mayalamam gerek
dun baktımda amma pahalılar yahu hem saglıklı olsun hemde tasarruflu olsun yogurt tuketıyoruz bebek buyudu 2.5 yasında ama olsun :D
meyvelı yogurtlar vs de yapılıyor sonucta
bugun annem sut alacak sutcuden bakalım nasıl olacak :D
bu sogukta nerede mayalasam sızce? gunes fılan yok malum ıstanbuldayım soguk ve yagmurlu hava burada

activia ile mayalaman şart değil ama öyle hem daha güzel hem de çok daha faydalı oluyor...pahalı değiller ki,4lü satılıyor 2-3 lira bişeydi yanlış hatırlamıyorsam...olsun çocuklara hep ev yoğurdu yedirmek lazım...

sütçü bulabiliyorsanız ne ala,biz bulamadığımız için günlük sütlerden yapıyorum ben..

hava soğudu dimi istanbulda,ne güzel:) ben ank.dayım hala yaz gibi burası gündüzleri :31:

o zaman fazla fazla sarıp sarmala yoğurdu...ve evin en sıcak yerine koy :34:

annem gıdıp sutumu alamadıgım ıcın yogurdumu mayalamıs hem eksı hemde sulu gıbı geldı ses etmıyorum ama koyu koyu yncek gıbı degıl

sagol canım bun yogurt bıtsın kendım denıcem aktıvya ıle canım

Back