Yeni bir ev yapımı ürünü tarifi .. Öncelikle ürünün ne oldugundan bahsedeyim. Makyaj sabitleyici; makyajımızı yaptık pekte güzel oldu ama gel gör ki ilerleyen saatlerde ciltte beneklenmeler, akmalar, dağılmalar vs .. yaşıyor ve ha babam makyajı tazelemeniz gerek. Bu sorunların çözümü olarak bir makyaj sabitleyici yapacağız. Ürünümüz daha çok tuzlu markalarda bulunmakta, cüzzi rakamlı firmalarda ise en ucuzu 13 lira dolaylarında.
Malzemeler;
Bir adet fısfıslı şişe
Gliserin ( ezcane ve aktardan temin edebilirsiniz )
Gül suyu
Yapılışı; Ölçü olarak 1/5 oranını kullanıyoruz. Ölçek olarak ben gül suyunun kapağını uyguluyorum ve 5 kapak gül suyuna 1 kapak gliserin koyuyorum. Malzemeleri şişemize koyduktan sonra iyice çalkalıyoruz. Makyajımızı yaptıktan sonra yaklaşık 30 cm uzaklıktan bu karışımı tüm yüzümüze sıkarak makyajımızı sabitliyoruz. Her uygulamada karışımı çalkalamanızı öneririm. Alın size hem doğal hem de ekonomik bir makyaj sabitleyici ..
Not : Gül suyu bilinen en doğal toniktir, gliserin de özellikle kuru ciltler için çok faydalıdır ve sivilce tedavi edicidir. Bu karışımı gece yatmadan önce yüzünüze sıkarak cilt bakım ürünü olarak da kullanabilirsiniz ..
Ayrıca bu karışıma ilaveten kullandığınız bir saç bakım yağından da ekleyerek ( argan yağı, badem yağı vs .. ) harika bir saç bakım serumu şeklinde de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz ?
Evet arkadaşlar bu karışım tarafımdan denenmiş olup gerçekten mükemmel bir saç ürünü, saç uçlarındaki kırıkları onarıyor, saçı pammık gibi ve pırıl pırıl yapıyor.
Tek dikkat etmeniz gereken banyodan çıktıktan sonra nemli saça uygulamanızdır. Asla kuru saça uygulamayın çünkü gliserin nemi hapseden bir üründür.
Bu harika ürünü muhakkak denemeli ve bana dua etmelisiniz :)