• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde yalnızken çok korkuyorum

bizde tek katli bir evde yasiyorduk ilk geldigimde buraya
evin alt katina inemiyordum.. odum kopuyordu... hatta camasir makinesi alt kattayydi. sirf korktugumdan cooook uzun sure camasir icin asagi inemedim. neyseki simdi 500 dairelik kocaman bi apartmana tasindikta rahat ettim.
kalaabalik olunca sanki daha rahat hissediyorum. evde buyuk olmaynca korkum azalio..

canım bende öyleydim uyku uyuyamazdım gunduz bile korkuyordum korkundan uzaklasmak icin korku filmi izleme biri korkunc seyden bahsedersee ordan uzaklas aklına getirme kendine ccok sevdigin ve yapmaktan hoşlandıgın bi ugraş bul faydasını goreceksin

bunn adı evham herseyden evham yapıyosun inan dünyada ne korkulcak şeyler var sen evindesin ve güvendesin kapıyı sıkıca kilitle hiçbirşeycik olmaz nye korkuyosun ki

arkadaşlar bende korkuyorum 15 nisanda kırkım çıkıyo ve evime gidicem kızımla birlikde evde tek kalıcam önceden korkuyordum şimdi aklım çıkıo korkuyuda aştı ben heran biri gelicek bişi gelicek sanıyorum diğer odaya gidemiyorum tek başıma doğumdan sonra oldu bu sizce ne yapmalıyım

mrb hanımlar demekki bu durumda tek ben değilmişim eşim hep kızıyordu ne var sanki korkacak diye ama beni anlayacak bi çok kişi var burada bende hemen herşeyden korkuyorum yalnızlıktan evde tak kalmaktan bununla başa çıkamıyorum sürekli hayaller kuruyorum ya vede biri varsa ben gece kaktığımda hırsız falan çıkarsa karsıma ne yaparım diye artık önenü geçemiyorum bu korkunun bunun için nasıl ni tedavi almam gerekiyor onuda tam olarak bilmiyorum....:(

bende yurtdısındayım hep yalnızım bende korkuyorum panik atagı tetikliyor bu durum tabi vesveseyide yasamayan bilemez kimse akıl vermesin sıkıca kapıyı kilitle birsey olmaz diye..

Arkadaşlar birincisi bu tarz korkuları yaratabilecek filmleri izlemeyin, sohbetlere girmeyin, okumayın. İkincisi korkunun üstüne gidin yani kendinizi odaya kapatmayın mutfakta biri olduğunu düşünüyorsanız gidin bakın mutfağa birinin olmadığını görün ve bu görüntüyü beyninize kazıyın. Ha bu demek değilki tabi öyle cahil cesareti sergileyin orada burada. Hepimiz evimizin kapısını kilitliyoruz, önlemlerimizi alıyoruz ama böyle kusura bakmayın saçma diyeceğim korkularla kendinize eziyet etmeyin. Öcü falan yok bunlar hep çocukluktan beyine yerleşen saçmalıklar. Uzmanlar boşuna çocukluğa bu kadar önem vermiyorlar. Tüm davranışlarımızın büyük bir kısmı çocuklukla ilişkili. O yüzden bas bas bağırıyoruz yeri geldiği zaman tv izlemetmeyin çocuklarınıza, susturmak için, 2 lokma yemek fazla yesin diye korkular salmayın içlerine. Çünkü sonunda her şeyden korkan hiç bir şeye ses çıkarmayan ya da en iyisi nereden neyin geldiğine bakmadan her şeyi kabul eden bireyler çıkıyor ortaya. Kusura bakmayın sizin sorununuzdan yola çıkarak fazlaca bir şeyler söyledim ama çevremde çok görüyorum bunun gibi bir takım olayları. Sizlerde hiçbir şekilde başa çıkamıyorsanız bu korkularınızla lütfen bir uzmana görünün. Çözülmesi kolay bir sorun terapiyle. Sevgirle...

sizin sacma sacmalıklar dediginiz korkular yalnızlıktan lohusalıktan falanda olabilir genelde kücük yerlerde lohusa kadını 40gün yalnız bırakmazlar ki keske büyük sehirlerdede yapsalar hemende psikolog rolü üstlenip cocukluga indiniz bosuna okumus doktorlar 6yıl zaten siz geciverin yerlerine teshiside koymussunuz kafanızda nasılsa ama siz bir uzmana gidin bence

Canım Allah yardımcın olsun cok zor bır durum
ben tek kalmaktan korkmam ama gece karanlıktan tek yatmaktan falan korkuyorum bunlarıda dualarla yenebılırız dıye dusunuyorum hepsi birer vesvese...

Selamkızlar ,

ben evde yalnız kalıp kendimle vakit geçirmeyi özgürce davranabilemyi çok seviyorum.Fakat o kdar çok paranoyağım ki..herşeyden korkuyorm!!! hafif bi rüzgar uğultusu minicik bi çıtırtı..aklınıza gelebilcek herşey..
telefon çalsa açamıyorum biri evde olup olmadığımı yokluyor sanırım eve gelip bana zarar vericekler falan diye düşünceler geçiyor aklımdan..sonradan komik buluyorum ama o an nasıl bir tedirginlik anlatamam

zil çalsa heleki..kalp krizi geçirmektenkorkuyorum..
evde yalnız kaldıımda kenidmi odama kitliyorum..
bilmiiyorum içimde sürekli evde gezinirken biriyle burun buruna gelcekmişim gbi bir korku var :gitme::1ninca::1ninca::1ninca::1ninca:

napabilirim sizce bu iğrenç paranoyayo yenmek için :1no2:

aynen senin gibiyim yalnızlığı deli gibi seviyorum fakat aynı zamanda deli gibi korkuyorum eyvahedigeldismile

arkadaşlar bende korkuyorum 15 nisanda kırkım çıkıyo ve evime gidicem kızımla birlikde evde tek kalıcam önceden korkuyordum şimdi aklım çıkıo korkuyuda aştı ben heran biri gelicek bişi gelicek sanıyorum diğer odaya gidemiyorum tek başıma doğumdan sonra oldu bu sizce ne yapmalıyım

ben bekarım,ama bende oldum olası bu durum vardı,inanın banyo yaparken dahi korkuydum,yalnız odada yatamıyodum,ama şimdi çokk şükür geçti,odamda tek yatıyorum,nasıl oldu derseniz,Allah'a sığındım,beni koru diye dua ettim,birde her yatarken Bütün yarattıklarının şerrinden sana sığınırım diye dua ettim..Ona güvendim...ve çokk şükür geçti..zor bi durum gerçekten..

Selamkızlar ,

ben evde yalnız kalıp kendimle vakit geçirmeyi özgürce davranabilemyi çok seviyorum.Fakat o kdar çok paranoyağım ki..herşeyden korkuyorm!!! hafif bi rüzgar uğultusu minicik bi çıtırtı..aklınıza gelebilcek herşey..
telefon çalsa açamıyorum biri evde olup olmadığımı yokluyor sanırım eve gelip bana zarar vericekler falan diye düşünceler geçiyor aklımdan..sonradan komik buluyorum ama o an nasıl bir tedirginlik anlatamam

zil çalsa heleki..kalp krizi geçirmektenkorkuyorum..
evde yalnız kaldıımda kenidmi odama kitliyorum..
bilmiiyorum içimde sürekli evde gezinirken biriyle burun buruna gelcekmişim gbi bir korku var :gitme::1ninca::1ninca::1ninca::1ninca:

napabilirim sizce bu iğrenç paranoyayo yenmek için :1no2:

bence psikiyatriye gitt,inan faydasını görceksin,ilaçla hele yüzde doksan geçiyo,yakınımdan biliyorumm

Can atıyorum ben de evde yalnız kalabilmek için. kaydirigubbakcemile3 Annemlere diyorum hadi gezmeye gidin yalnız kalayım biraz. Gece de yalnız kalmak ayrı bir güzel ışıkları kapıyorum, en fazla 2 tane mum yakıyorum yere koyuyorum mumları, hafifte bir müzik açıyorum, değmeyin keyfime. zemuszemus Birazda abur cubur alıyorum yanıma, bulunduğum odada sıcacık oluyor. Pijamalarımı da giyiyorum. Var mı bundan güzeli? :1closedeyes: Sen de böyle yap tatlım keyfini çıkar, güzel şeyler düşün, rahat et. yerimseniben

maalesef canımcıklarım çeken bilir. ölee ne var kokulacak denilen bi şey değil bu. ben tek başına yıllarca yaşadım ama hep korkudan da geberdim. yastaığım altınca bıçak saklayan biriydim sırnaşık şey . ama ben obsesif kompulsif kişilik bozukluğuna sahibim. bilemiyorum sizde e belki gizli bir rahatsızlık olabilir. ilaç kullanınca geçiyor ama ilaç bitince tekrar başlıyor. şu anda evliyim ve eşimin işi nedeniyle eve gelmesi bazen 11 i buluyor. yavaş yavaş alışmaya başladım. tek başına evde banyo yapabiliorum. gece lavaboya kalktığımda eşimi uyandırmıyorum tüm ışıkları yakmam yetiyor. ama evde tek başınayken elektrikler kesilince kapıcıyı halaa çağırıyorum. korkumu yendiğim an hastalığımı da yeniyorum. bu sevindirici bi şey.

ilaçlar fena halde beni baydığı için bi de muska denemiştim. muska felan inanmam ama garip bir şekilde iyileşen arkadaşlarım olmuştu. bazı insanların enerjisi yüksek olabiliyor. açıkcası bana iyi geldi muska. taktığımın 1. ayından itibaren tek başına kalabildim. iki yıl boyunca banyoda dahi üzerimden çıkarmadım. ben inanmayarak takmıştım bende işe yaradı.

bi de çağ dışı felan demeyin hiç çekemeyeceğim yorumları. bu sorunu yaşayan bilir. şifa nerden gelir beni ilgilendirmez ben iyileştim sizinde en yakın zamanda bağımsız yaşamanızı diler korkusuz günler geçirmenizi temenni ederim.

yaptığın çağdışı değil ki öyle diyelim,bende çok dua ettim,Allaha sığındım,geçti,bence bu sorundan muzdarip arkadaş bir doktordan yardım alsın..

ya canım seni korkutmak istemem ama yanlız kaldığında çok düşünürsen böyle şeyleri, bilinçaltın sana oyun oynayabilir yani olmayan şeyler görebilirsin.korku filmi izleme artık bence

Bende panikatak hastası biri olarak yalnızlıkdan korkuyorum yanımda sevdiğim insanlar veya oyalanıcak bişeyler var ise gayet iyiyim ama yalnız kaldığımda uğraşıcak birşeyimde yok ise o an ataklarım gelicekmiş gibi oluyor böyle düşünürek ataklarımı kendim getiriyorum..
Elimde değil yenemiyorum..
Herşeyden de çok çabuk sıkılıyorum hayat böyle nasıl devam edicek bilemiyorum

Bizimkiler evde olmadıklarında ışığı kapatıyorum,mum yakıyorum.Sonra ya tv açıp dizi seyrediyorum ya da müzik dinliyorum.Yiyecek birşeyler de alıyorum.Ohhh değmeyin keyfime.Çok seviyorum karanlığı ve yanlızlığı.Korku filmi izlemek tek başına daha zevkli.Ben de öyle yapıyorumsempatiksalakcinni

Son düzenleme:
bende çok korkardım 4 5 sene öncesine kadar ve korkum da yersiz değildi ama artık korkmuyorum allah izin vermedikçe size birsey olmaz böyle düşünün dua edin yatın psikolojik olarak çok rahat ediyorsunuz çünkü sorumluluğu atıyorusnuz üstünüzden o izin vermedikçe hiçbirşey olmaz size böyle düşünün

Back