• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde yalnız kalma korkusu

Yıllarca tek yaşadım kapımı kitleyip zerre korkmadan uyudum, çocuktan sonra paranoyak oldum. Evde kızımla yalnizsam kuryeye veya komşuya bile bir elimde arkamda bıçakla kapı açarım, gece basucumda falçatayla uyurum. Torpido da biber gazım her daim durur. Sizi çok iyi anlıyorum.

Hanımlar,

Özellikle son yıllarda sosyal medyada sürekli gördüğümüz kadın cinayet ve tecavüz haberleri bende büyük bir korku oluşturmaya başladı.

Evde bir iki gün tek kalmam gerekse bile korkuyorum. Birileri evde yalnız kaldığımı öğrenecek, hırsızlık için gelse bile beni tek görünce niyeti değişecek tecavüze yeltenecek, sonra da öldürecek gibi korkular yaşamaya başladım. Kaldığım ev güvenilir bir muhitte bu arada, kapıyı da her gece kilitlerim.

Ama gelin görün ki Türkiye’de sürekli kadınlara yönelik kötü bir haber görmekten tedirginim. Özellikle yazın okuduğum bir haberde (Çağla Tuğaltay) bir kız kendi evine girip evinde bir adam ile karşılaşıyordu ve adam tarafından cinsel saldırıya maruz kalıp öldürülüyordu. Faili hala meçhul. Bu tarz haberlerden fazla etkileniyorum. Malum her yer sapık kaynıyor. Güvende hissedemiyorum kendimi özellikle akşam/gece vakitlerinde. Tek başıma uyurken bir şey olacak korkusu yaşıyorum.

Bu korkularımı nasıl aşabilirim? Hep tek kalmaktan korkan biri olmak istemiyorum yaşım 25 bu arada. Normalde dediğim gibi tek kalmıyorum ama arada tek kaldığımda bu durumları aşabilmeliyim yaşım itibariyle. Lütfen yardımcı olun bana.
Ben de 24 yaşımdayım ve dediğiniz gibi ne zaman tek kalsam aklıma böyle şeyler geliyor. Tek kaldığımda kargo vs. kapıları hiç açmıyorum. 😑

Gün içinde dediğim gibi korkmuyorum. Benim korkum geceleri herkes uykudayken başıma bir şey gelmesi ihtimali. Kapıyı hep kilitlerim sokağa bakan ışığı açarım. Ama için huzursuz oluyor yine de. Umarım Türkiye güvenli bir yer haline gelir de yaşamazlar gerçekten.
Gün içinde yolda yürürken bile insanların başına neler gelebiliyor ne yazık ki:(
Görüyoruz haberlerde. Böyle düşünürseniz hiçbir yerde gece veya gündüz güvende değiliz. Kaldı ki evde gece bir şey olsa Allah korusun yan yatağınızda birisi uyusa yardımı olur mu bilmiyorum.
Psikolojik olarak birisinin olması iyi hissettirir tamam ama mantıken düşününce bunları asmaniz gerektiği aşikar.

Kapıyı iyi kilitlemeye gayret ederim.
Işık muhakkak açarım.
Yalnız kalmayı severim de.
Yakın zamanda yapmadım ama öğrenciyken sipariş verdiğimde içeride biri varmış gibi davranırdım.

Hanımlar,

Özellikle son yıllarda sosyal medyada sürekli gördüğümüz kadın cinayet ve tecavüz haberleri bende büyük bir korku oluşturmaya başladı.

Evde bir iki gün tek kalmam gerekse bile korkuyorum. Birileri evde yalnız kaldığımı öğrenecek, hırsızlık için gelse bile beni tek görünce niyeti değişecek tecavüze yeltenecek, sonra da öldürecek gibi korkular yaşamaya başladım. Kaldığım ev güvenilir bir muhitte bu arada, kapıyı da her gece kilitlerim.

Ama gelin görün ki Türkiye’de sürekli kadınlara yönelik kötü bir haber görmekten tedirginim. Özellikle yazın okuduğum bir haberde (Çağla Tuğaltay) bir kız kendi evine girip evinde bir adam ile karşılaşıyordu ve adam tarafından cinsel saldırıya maruz kalıp öldürülüyordu. Faili hala meçhul. Bu tarz haberlerden fazla etkileniyorum. Malum her yer sapık kaynıyor. Güvende hissedemiyorum kendimi özellikle akşam/gece vakitlerinde. Tek başıma uyurken bir şey olacak korkusu yaşıyorum.

Bu korkularımı nasıl aşabilirim? Hep tek kalmaktan korkan biri olmak istemiyorum yaşım 25 bu arada. Normalde dediğim gibi tek kalmıyorum ama arada tek kaldığımda bu durumları aşabilmeliyim yaşım itibariyle. Lütfen yardımcı olun bana.
ben çağla yaslarındaydım ölduruldugunde ılk haberı duydugumda cok etkılenmıstım senelerdır cozulemedı o olay bırde...

kapınıza ek guvenlık onlemlerı hatta alarm taktırabılırsınız bırı kurcaladıgı an anında polıse haber gıdıyor

Hanımlar,

Ben de genelde tek kalıyorum ve evim site içerisinde bir apartman dubleksi. Aşağı da yönetim ve bekçi klübesi var ama gece bekleyen yok. Ben akşamdan kapıyı kilitlerim ve merdivenin ışıkları açık uyurum. Çok korktuğum zamanlarda tv açık uyurum. Kapının önüne ayakkabı koyarım. Bazen de komik gelecek ama komşular uyumadan uyurum. Güven veriyor gibi bana.

Bende kucuk cocuklarımla epeydir yalnız yasıyorum cidden hepimiz korkuyoruz gece
bi tıkırtı duyunca tam panik oluyoruz

Ben yıllarca yalnız yaşadım bir gün bile korkmadım. Sokakta yürürken daha çok korkuyorum. Evdeyken gece bi tıkırtı duysam bile hemen kalkıp bakarım korkmam. Dışarda kendimi daha savunmasız hissediyorum. Dövüş sporlarıyla ilgilenin belki korkularınızı hafifletir, kendinize güveniniz gelir

Back
X