• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde parfüm Yapan Var mı?

kimya mühendisi olarak bu konuda ne yaparsanız yapın saflastırma yöntemleri vs olmadan istediğiniz sonuca ulasamazsınız.belli aralıklarda kokular elde edebilirsiniz belki istediğiniz sonuca ulassmanız oldukca zor

arkadaşlar ben biliyorum hemde basit...bu arada benim söyleyeceğim pek parfüm olmuyor.. yağlı bir çeşit koku,boyun bölgenize ,ellerinize ,bileklerinize sürebileceğiniz yağlı bir tür birşey naniknanik neyse lafı fazla uzatmayayım şöyle oluyor:

MALZEMELER:
nemlendirici krem (çok koyu kıvamlı olmayacak) (özellikle kokmayan veya çok hafif kokulu olmasına dikkat ediniz)

gülsuyu

esans (özellikle yaratacağınız bu yağlı kokuda esans çok önemlidir.) (elde edeceğiniz yağın ağır-hafif kokulu olması size kalmış,bu nedenle esansı bu duruma göre alınız)

bu son aşamada ise evinizde bulunan herhangi bir parfümden yararlanacaksınız
(farklı tarzda bir yağ yaratmak istiyorsanız tercih ettiğiniz esans ağır yada baharatlıysa kullancağınız parfüm fresh,esans fresh bir kokuysa baharatlı parfüm tercih ediniz)

HAZIRLANIŞI:

öncelikle (vivident sakız kutuları var plastikten kavanoz gibi ama küçücük bişi ) bu kutuyu ağzına dolduracak kadar gülsuyunu bir kaba koyuyoruz içinede 1 tatlı kaşığı kremi koyup iyice çırpıyoruz (sakın krem tortuları kalmasın bişiye benzemez vallaaaa iyiiiice karıştırınnn) sonra da esans şişeleri serçe parmak kadar küçük olur bilirsiniz,o şişelerin yarısını kremli karışımımıza katıyoruz yine iyyyyiiice çırpıyoruz.. bir yemek kaşığı kadar parfümü karışıma ekleyip tekrar iyyyyiice çırpıyoruz...

yağımız hazırrrrrr!!!!!!!!!

(kullanmadan önce çalkalayınız)!!!!!! :D

ben denedim ve bu formül tamamen kendime aittir..! çok kalıcı oluyor

günlük kullanım için süper, sabah uyandığınızda bileklerinize boynunuza sürebilirsiniz...

iyigünler kızlar..!!!!!!!!! inşallah beğenirsiniz hepinizi öpüyorumŞeniz

denemelerim oldu oldukça başarılıda oldu ama kremli karışım dikkatimi çekti mutlaka denicem kokulara çok meraklıyım birde şimdi feromenli parfüm olayına daldım denemeden rahat edemicem gelse artık ta kafayı yemesem:icecream:

suna dumankaya tv.de yapmıştı a.spudra falan da koydu sanırım içine ama tam hatırlamıyorum:uhm: kokulu yağlarla karıştırdı bişeyleri ama nasıl olur bilmem!...:sm_confused:

evde parfüm yapmak mı o o o bi dünya işin arasına bi o eklenmemişti evde vakit geçirebilsek parfümde yaparız kremdeÇok üzgünüm çoook

ben pure parfüm dedikleri parfüm özleri getirttim amerikadan suyla karıştırdım karışmadı alkolle karıştırdım rakı gibi beyaz oldu esanslar öyle duruyor sanırım zor bir iş evde parfüm yapmak

evde parfüm denince aklima su Filim geldi
Das Parfum yani PARFÜM filmi eger izlemeyen arkadaslar varsa baksinlar
Sakin sonra (ben bir daha parfüm SIKMAM) demeyin :
:roflol::roflol:

kızlar valla istediğinizi yapın sonuç 0 okdar kolay olsaydı parfüm yapmak ohooo =))

Son düzenleme:
hiç denemedim evi havaya ucururum kesindelikafadulden
hauahahha ayyy koptum resmen yaa =)) ben parfümleri eskıden küçük testır şişelerınde bi güzel karıştırırdım 3 kokuyu katardım içiçe sonuc bazen güzel olurdu heh =))) ben genellikle güneş yağlarında bunu yapıyorum kızlar güneş yagının içine aktardan vanılyamsı o yağlardan alıp koyuyorum biraz denizde güneşlenırken bi yandanda mis gbi vanilya kokuyorum aklinialirimsmile

ben küçükken yapmaya kalkmıştım.suyun içine kolanya parfüm deterjen filan koymuştum başka şeyler daha koymuştum ama hatırlamıyorum.sözde değişik güzel bi koku elde edicem.sonra onu bir şişenin içine koymuştum .çok iyi hatırlıyorum şişenin kapağı yoktu ve bende selpak filan sıkıştırmıştım.şişeyi de bir çantanın içine koymuştum çantanın ağzını da kapattım ve günlerce açmadan beklemeye bıraktım.açtığımd açmamla kapamam bir oldu.çantanın içi okadar pis kokuyordu ki ve küçük küçük sinekler uçuşmaya başladı çantanın içinden.ekşi iğrenç pis bir koku ve sinekler oluşturmuştum..sonuç çantayla beraber icadımıda attım tabi.olan çantama olmuştu..ay ben bunu niye anlattım şimdi bilmiyom ama birden anılarım depreşti heralde parfüm konusunu okuyunca:Roflol::Roflol:
ayyy çok gülüyorum ben cidden yaa tüm kızlar hemen hemen yapmış aynı şeylerı bende dahıl ama ben 3 5 parfümü karıştırrıyorudum genelde kendı icadımı bide sınıfta kızlara tanıtıyordum nasıl dıye hahaha ayy allahım ya

aslında yapılır ama bilginiz olması lazım ben kimya okuorum.mezun olduğumda yapmayı planlıorum şu an öğreniorum ztn.yapılamıyacak bişe değil yani.

ya aslında parfümüde evde yapsak tam süper olurdu dimi :) milyonlarca lira vermekten kurtulurduk:) bildiğim kadarıyla parfüm yapmak baya zor bir iş çünkü geçirdiği süreçler çok meşakatli. Evde bunu deneyen birini hatırlıyorum. öncelikle parfüm yapacağın çiçeği damıtman ve yağını çıkarman gerekiyormuş, sonraysa belli oranda alkolle karıştırmalısın. Tam olarak bilmiyorum ama şu damıtma işi başlı başına zor be canım. Yinede belki bir bilen çıkar....

çiçeği damıtıp yağını çıkartana kadar aktardan o çiçeğin yağını alsak ve sevdiğimiz parfümlerin içeriklerine göre karıştırsak

ben denedim sandal ağacı yağı vanilya esansı işte sevdiğim kokuların yağlarını aldım alkol aldım... sonra çeşitli karışımlar yaptım kombinasyonlar mesela sandal ağacı-bergamut ve ya vanilya -ylang ylang -gül-sandal ve ya portakal bergamut böğürtlen , yasemin - gül , yasemin sandal - lavanta falan ...
beklettim bekletmedim sürdüm denedim ettim... baya bi kombinasyon yaptım küçük küçük kaplarda...

sonuçta en güzel kokanı bile hacıyağına benzedi çok berbat sonuçlar elde ettim :D
yani böyle adi kokular olur ya onlar gibi oluyorlar...

aslında güzel bir uğraş ama sonuç %98 oranında hüsran :))

Son düzenleme:
ben lisedeyken bebek kolonyasının içine güzel kokulu esanslar katardım değişik fresh bi koku olurduu :)))

Cilek esansiyla vanilya esansini karistirip sacima sürüyorum cok güzel kokuyor :16:

ben de denemek istiyorum bunu cok mantıklı ama tek korkum normal parfümler kadar kalıcı olur mu olmaz mı bilmiyorum. bi de güzel bi kombinasyon bulmak mesele. acaba bu esansların fiyatları ne kadar oluyo aktarlarda. sonra ucuza güzel parfüm yapıcaz derken herşeyi mahvedip zarar etmeyelim :9:

ben bu tarifi beğendim. yapıp deneyen var mı acaba?

Nirvana

İçindekiler

3 damla tarçın yağı
3 damla sandal ağacı yağı
10 damla menekşe yağı
10 damla lavanta yağı
2 damla gliserin
100 ml etil alkol
Hazırlanışı

Alkolü siyah bir şişeye ya da kavanoza boşaltın. Yağları ekleyip çalkalayın. Serin ve kuru bir yerde 1 hafta bekletin.

Back