• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde parfüm Yapan Var mı?

cranky

Guru
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2006
737
5
296
40
Aydın
Arkadaşlar
Acaba evde parfüm yapımıyla alakalı bilgisi olan varmı aranızda.Ben böyle birşeyler duymuştum ama bilgi bulamadım.Yardım ederseniz sevinirim.:sm_confused:

Ya aslında parfümüde evde yapsak tam süper olurdu dimi :) Milyonlarca lira vermekten kurtulurduk:) Bildiğim kadarıyla parfüm yapmak baya zor bir iş çünkü geçirdiği süreçler çok meşakatli. Evde bunu deneyen birini hatırlıyorum. Öncelikle parfüm yapacağın çiçeği damıtman ve yağını çıkarman gerekiyormuş, sonraysa belli oranda alkolle karıştırmalısın. Tam olarak bilmiyorum ama şu damıtma işi başlı başına zor be canım. Yinede belki bir bilen çıkar....

İlk defa duyuyorum,ne güzel olur.Bilen yok muuuuuuuuu

gercekten de yaaa keske evde yapabilsek dünyanın parasını döküyoruz :))

Favori parfümlerimiz genellikle pahalıdırlar. Sevdiğimiz kokulardan kendi parfümümüzü yapabiliriz. Önce zor parfüm tarifi: Bu tarifi akşam gazetesinden aldım ve denemedim daha. Serpil Çevik hanım yazmış:
Malzemelerimiz:
- Misk
- Taze çiçek yada çiçekli ağaç dalı (Elma, limon, portakal, iğde çiçeği, gül, orkide, nilüfer, sandal ağacı, zambak, leylak, yasemin, sümbül, gardenya, hanımeli .... Beğendiğiniz çiçekleri toplayarak dilediğiniz parfümü yaratabilirsiniz.)
- Taze çam kozalağı
- Bitki yada ağaç kabuklarından elde edilmiş yağlar
- 2 fincan saf su,
- Bir küçük şişe saf alkol
Yapılışı: Çiçekleri düz bir tahta üzerine yerleştirip, bıçak yardımıyla ince bir halde kesin. Ardından bir kaba alıp yapraklar sıvı bir hal alıncaya kadar ezin. Aynı işlemi taze çam kozalağı için de yapın.
Şimdi sırada özel işlem var. Misk, bitki yada ağaç kabuklarından elde edilmiş yağları hazırladığınız karışıma azar azar dökün.
Su ve alkolü de ekleyip, hazırladığınız parfümü sıcak ve kapalı bir ortama koyun. Yaklaşık altı hafta boyunca şişenin ağzını açmayın.

Deneyip başarılı olanlar sonucu paylaşırlarsa çok sevinirim. Parfüm yaparken sevdiğiniz parfümlerin içeriğini inceleyip yakın bir koku elde etmeniz mümkündür. Örneğin; Amarige parfümü - Portakal çiçeği, gül ağacı, menekşe yaprağı, gardenya, mimoza, ylang ylang, dağ selvisi, misk, ak amber, vanilya kokularını içeriyor. Koku tercihimiz karakter ve ruh halimizi yansıtır. Tabii çok da abartmamak lazım, yoksa tasarruf yapmamızın bir anlamı kalmaz :).

Bir arkadaşım normal ucuz bir kremle güzel kokan bitki özlü bir yağı karıştırarak kalıcı parfüm yapılabileceğini anlatmıştı. İşe yarayabilir. Belki bu parfüm olmaz, ama hoş kokular ortaya çıkabilir.

umarım işinize yarar :)

nervece lavanta parfümü yapmasini biliyormusun yada bana bir fikir verebilirmisin canim ?

ben küçükken yapmaya kalkmıştım.suyun içine kolanya parfüm deterjen filan koymuştum başka şeyler daha koymuştum ama hatırlamıyorum.sözde değişik güzel bi koku elde edicem.sonra onu bir şişenin içine koymuştum .çok iyi hatırlıyorum şişenin kapağı yoktu ve bende selpak filan sıkıştırmıştım.şişeyi de bir çantanın içine koymuştum çantanın ağzını da kapattım ve günlerce açmadan beklemeye bıraktım.açtığımd açmamla kapamam bir oldu.çantanın içi okadar pis kokuyordu ki ve küçük küçük sinekler uçuşmaya başladı çantanın içinden.ekşi iğrenç pis bir koku ve sinekler oluşturmuştum..sonuç çantayla beraber icadımıda attım tabi.olan çantama olmuştu..ay ben bunu niye anlattım şimdi bilmiyom ama birden anılarım depreşti heralde parfüm konusunu okuyunca:Roflol::Roflol:

ya cok guzel de evde parfum yaptık dıyelım ıstedıgımız koku olacagını nereden bılıyoruz kı daha ben hazırlarının arasında bulamadım kendıme gore olanını nasıl yapacagız ne buyuk sorun su parfüm ya offfffffffffffffffffff

evde parfüm yapıyorum,benim yaptığım parfümler kişiye özel oluyor ve çok kalıcı.fikir olsun diye size bir kaç örnek vereyim.sizde istediğiniz kokuları harmanlayarak değişik parfümler yapabilirsiniz.
Haz
Bu tarifte küçük hindistan cevizi ve lavanta birbirini tamamlar. Bu üst notalar ana gül ve baz vanilya ve sandal ağacı üzerinde dinlenirler.Sterilize edilmiş 15 ml. bir cam şişenin içine 3/4 çay kaşığı votka koyun ve yağlarıveriliş sırasına göre ilave edin.bir hafta dinlendirin.

4 damla küçük hindistan cevizi esansı yağı
6 damla lavanta esans yağı
6 damla gül yağı
4 damla sandalağacı esans yağı
12 damla vanilya yağı
elde edilen ürün saf parfümdür diğer formlar için votka miktarını arttıra bilirsiniz
votka kullanımının nedeni saf alkolü seyreltmek gerekiyor,ve kokularla karışınca bulanık birgörüntü veriyor,votka kokusuz ve saf alkole (96 derece ) göre derecesi daha düşük(40 derece civarı)

Meyveli bir koku(buna henüz bir isim bulamadım)
sulu armut notaları petit grain ve limon kokulu inci çiçeğinin turunçgil kokuları ile karışır sonra çok tatlı bir sandal ağacı ve vanilya bazında ısıtılır.çok kalıcı bir kokudur.
yukarıda ki tarifteki oranda votkanın üzerine
12 damla armut esansı
4 damla limon mine çiçeği esans yağı
2 damla petit grain esansı
8 damla vanilya kokusu yağı
4 damla sandal ağacı esansı yağı

yukarıdaki oranları arttırarak daha fazla miktarda parfüm elde etmek mümkündür.a.s

YAĞMUR FISILTISI

Malzemeler

2 fincan dinlenmiş su
3 yemek kaşığı votka
5 damla sandal ağacı yağı
10 damla bergamot yağı
10 damla frenk üzümü yağı

Tüm malzemeleri karıştırıp çalkalayın. Koyu renkli bir şişeye koyun. Dinlenmesi için en az 12 saat beklettikten sonra kullanın. Işık almayan serin bir yerde muhafaza edin.

ORIENTAL NİGHTS PARFÜM
4 damla sandal ağacı yağı
4 damla misk
3 damla günlük ağacı yağı
2 yemek kaşığı jojoba yağı
Malzemeleri uygun bir şişeye boşaltarak, iyice karıştırın. 12 saat beklettikten sonra kullanabilirsiniz. Soğuk ve kuru bir yerde muhafaza edin.
EKZOTİK PARFÜM
3 damla saat çiçeği yağı (çarkıfelek çiçeği olarak da bilinir)
2 damla ylang-ylang yağı
3 damla portakal çiçeği özlü yağ (neroli)
300 ml %70 alkol a da votka
Alkolü bir şişeye boşaltın ve üzerine yağları ekleyerek iyice karıştırın. Kullanmadan önce bir hafta bekletin.
bunlarda benim bulduklarım en kıa zamanda deniyeceğim

ben küçükken yapmaya kalkmıştım.suyun içine kolanya parfüm deterjen filan koymuştum başka şeyler daha koymuştum ama hatırlamıyorum.sözde değişik güzel bi koku elde edicem.sonra onu bir şişenin içine koymuştum .çok iyi hatırlıyorum şişenin kapağı yoktu ve bende selpak filan sıkıştırmıştım.şişeyi de bir çantanın içine koymuştum çantanın ağzını da kapattım ve günlerce açmadan beklemeye bıraktım.açtığımd açmamla kapamam bir oldu.çantanın içi okadar pis kokuyordu ki ve küçük küçük sinekler uçuşmaya başladı çantanın içinden.ekşi iğrenç pis bir koku ve sinekler oluşturmuştum..sonuç çantayla beraber icadımıda attım tabi.olan çantama olmuştu..ay ben bunu niye anlattım şimdi bilmiyom ama birden anılarım depreşti heralde parfüm konusunu okuyunca:Roflol::Roflol:

Ahahaha çok güldüm falla Kıvılcım :roflol: Eeee demekki içimizde bu konuda en deneyimli olan sensin.Artık ilk parfümü senden bekliyorus.Bakarsın çok iyi olurda ticaretine başlarsın :dance:

:teytey:bu konuyla ilgili bir kitap okumuştum o aklıma geldi şimdi.koku diye bir kitap okumanızı tavsiye ederim ayrıca ilk defa duydum evde yapılıyomu bilmem ama meraklısı vardır herhalde nede olsa türküz öyle değilmi
her konuya el atarız biz.:enbuyukkk:

Back