Nişan evde nişan yyapan var mı?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

canım bizimkilerrde ankaradan geldiler 3 saatlik yol tabi bizde karınların aç olduğunu düşündük onun için extra pide yaptırdık ben hiç istemiyordum ama annem ankaradan geliyorlar aç olurlar en azından pide doyurur dedi mecburen yaptırdık. ama pideler o pide salonlarında satılan kocaman uzunlardan değil bizim burda cantık deniyor daha ufak görüntüsü daha iyi oluyor tadı aynı.
bence emin ol bu tür bir ikram yemekten daha doyurucu, daha şık ve hiç yorucu değil.......

Eğer Ankara'da kalacak bir yer varsa ve direk size inmeyeceklerse yemeğe gerek kalmaz. Ama direk size geleceklerse aç aç olmaz ki. Bizim istemede direk bize gelmişlerdi yemek hazırladık. Bunun kız vermeylse ilgisi yok, baban seni vermese de sonuçta misafir. Eve gelen misafir kim olursa olsun, aç gelecekse yemek hazırlanır. Sonuçta "hayırlı bir iş için geleceğiz" diye haber verdiklerinde annen de "yemeğe buyrun, yoldan gelceksiniz." diyebilir. Kız verilmeyecek bile olsa misafire yemek vermekte ne sakınca var?

ewett ogun herşeyle kendım ılgılenmek ıstıodum ama koyverdım sımdııı kendımle ılgılencem sadece o gun harıka görunmelıyımmm
bsrcnr salon gıbı masrafa gerek yok kuzummm otopark olur insanlar eglencek senın sayende neresı abest bunun takma kafana okadar.ilk gunde yemek vermelısınnn ayıp olur tabee.senınkılerde mı malatyalııı bnım sevgılımde oralıı

evdeki yemek masamız kucuk açınca 8 kişilik oluo.karşı taraf 10 15 kişi olur belkide 20 sıraylamı masa acılırr nasıl olur :S yemekte çorba pide salata yeter yanii dimii şu yemek olayı kesınleşsin ıyı agırlayamamaktan korkuyorumm

Yemek yenene kadar komşudan filan geçici masa alabilrisiniz ya da bir kısmı mutfak masasında yiyebilir. Bizim isteme günü 12 kişiydik, gençler mutfakta yedik, büyükler salon masasına oturdu. Ama gerçekten bu ayrıntılara sen hiç kafa yorma. Anneler herşeyin daha münasipini bilir. Annene güven biraz, ona yardımcı olacak kuzen, komşu filan da olur nasılsa.
Çorba, pide, salata yeter bence. Belki yanına turşu filan çıkarılabilir. Zaten ikram da oalcak birkaç saat sonra.

selam canım ben ayın geçen ayın 27 sinde evde nişan yaptık aileler arasında gayet güzel oldu.hiç telaşlanma herşey kendiliğinden gelişiyor zaten.biz herhangi bir ikram hazırlamadık istemeye geldiklerinde yaptık onu.nişanda yalnızca tatlı ve meşrubat vardı.ama istersen değişik bi yaş pasta yaptırtabilirsiniz,bizim zaman yetmedi araştırıp yapmaya.şimdiden mutluluklar diliyorum:)

salondakı fazlalıkları ortadan kaldırıp saldalye koycamm geniş olsun die bide evin giriş kapısını süslicem sandalyelerı süslicem öyle düşünüyrum şimdilikkkkk

salondakı fazlalıkları ortadan kaldırıp saldalye koycamm geniş olsun die bide evin giriş kapısını süslicem sandalyelerı süslicem öyle düşünüyrum şimdilikkkkk

Süper. Hadi hayırlısı. Ama bak yine söylüyorum sen fazla girme bu işlere. Çok yorulursun. Kuzenler, komşular, teyzeler sağolsun ben hiç elimi sürmedim birşeye. Herşey sırayla, sen de zamanı gelince onarınkine koşturursun. Dayanışma bu.

benımde halam kuzenler var ama isteme gunde herkes topalndı mutfaa dıkındıı kendılerınce masayı bn hazırladım servısı bn yaptımm bn yerlestırdımm bulasıkları makınaye cay servısı bn yaptımm herkess keyfındeydıı halam hele yemek masasında kocasıd vardı mısafırlerle bırlıktee önce kocası doyurmakla ugrasıoduu cok sınırlenmıstım oyuzden endişelenıyorum guvenemıyorum annem desenızz kıloluu kımıldayamıo fazla.halamlrın kuzenlerın mevlıdlerınde istemelerınde hep yardım etmısımdır hıc bıseyde eksık kalmamısımdırr cok guvenıodum oyuzden baktım kı herkes kendını düşünuoo

bende pazar güne evde yaptım güseldi tek kusenim her şeyi yaptı helal olsun ona iyiki o varmış opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

umarım cnm bişey yok rahat ol, diyene bak dicem ama napalım rahat olmamız lazım

tinkerbelle direk sevgilimin bekar evi var oraya incekler sabah otobüsten akşama da isteme olur heralde yani kalacakları yer var da bekar evi doğru düzgün hiç bişey yok. Biz ikici gün yemeğe alırız diye düşünmüştük açıkçası zaten 1 hafta kalcaklar ankarada nasılsa sık sık yemeğe gelirler istemeye geldikleri gün olmasa ayıp olmaz heralde dimi?
Dışarda yapmaya kesinlikle karşıydım ama slayersedef ikna olum açıkçası niye parayı salona harcayım ki oryı da süslerim güzel bi masa, onca sandalyeyi süsleyemem ama diğer yerleri süsleyebilirim . Benimde akrabalarım uzaktan gelcek bende herşeyimi kendim yapıcam annemle çok yorulcam ama napıyım ama güzel olsun da sonunda değer. Bide size şeyi sorucam siz atkılı nişan mı yapıyosunuz yani biz de atkılı nişan diye bişey var eğer atkılı olursa geline takı takılır yakınlar gelinin eksiklerini falan alır vs. sizinki nasıl?

Son düzenleme:

E tamam canım yoldan direk size gelmeyeceklerse yemek gerekmez.
Bence otoparkta da olur, neden olmasın? Açık havada mis gibi. Atkılı nişan diye birşey bilmiyorum ben, ilk kez duydum. O konuda birşey diyemeyeceğim. Bizim takı olmuştu ama sembolik. Düğünden takılacaklar takılmadı. Ama bizim memelekette bütün takı nişanda yapılır.

Yaa ne bilim otoparkda olur da millet camdan bakçak kına gecesi sancak ama ne nişan. Hatta ben ilk duyduğumd istemeyi de dışarda yapsınlar demiştim dalga geçmiştim ama şimdi siz de olur deyince olur gibime geliyo artık zaten oranın üstüne kapatmayı da düşünüyos brandayla falan..
Atkılı olayına gelince aslında bu atkılı olay biraz daha farklı yani şöyleki konu komşu falan nişana gelen herkes gelinin çeyizin eksiklerini tamamlar gibi biri ütü alır biri tencere biri tabak vs... Zaten takı takan yine takısını da takar da bu daha başka, annemlerin ki ölemiş ama şimdi ankaradayız öle bi adet kaldımı bilmem yada zaten herkesin ki ölemi olur?

kım ne sanarsa sansın bacımm mıllettee bakarsan senn oooooo.ailene göre hareket ett nişan bu fazla bişeye gerek yok hele solan hıc gerek yok 1000 kişi gelcek deıl ya.relaxxxxx olll

Bizimkilerde 4 saatlik mesafede bende evde yapmayı istiyorum
yemek verilmesi şart canım
bende ya pide hazır ayranlardan düşünüyorum yada yemek olucak pilav,çorba,tavuk,fasulye yemeği,salata vs. açık büfe tarzında olsun
sonrada pasta kestiricem inş.ya bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…