Nişan evde nişan yyapan var mı?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

slayersedef

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
31
0
86
Zonguldak
merhba herkese...nisan ın 20sınde nişanım var imkanlar sebebıyle evde yapmayı planlıyoruz.cok stres lı bı döneme gırdım ne yapacagımı bılmıyorum nette bakayım nişan için fıkır edıneyım dedım sordum google dedeme bu forumu önerdı.muhtemelen bı 40 50 kişi olcaz aile arasında ama aileler kalabalık hiç kalabalık bı gruba hazırlık yapmadım evın tek cocuguyum herseyın gusel olmasını ıstıyorum iyi bı plan dahiline hersey gusel olabılır ama kafam o kadar yogun karma karışıkkı ne yapacagımı bılmıyorum lütfen önerilerde bulunun.çok teşekürler şimdidennn:Saruboceq:

Hiç korkma, telaşlanma. Biz de evde yaptık, 70 kişi filandık. Harika geçti, çok eğlendik.
ıkram olarak pasta ve börek yaptırdık dışarda. ıkramlarla birlikte soğuk içecek, yüzükler takılınca kahve, en son çay.
ıkramların içinde en çok pastama özendim. Nişanda en çok pasta akılda kalıyor çünkü. O iyi olsun dedim.
Süreç de şöyle oldu. Eşim gündüz geldi, kuaföre götürdü, aldı. O arada kendisi hazırlandı. Eve geldik, giyindik fotoğrafçıya gittik. O arada kendi tarafımızdan şehir dışından gelen akrabalarımıza eşimize dostumuza akşam yemeği faslı geçmiş. O konularla ben ilgilenmedim.
Sonra erkek tarafı geldi bohçaları ile. Kısa bir hoşbeşten sonra yüzük takıldı. Arkasından pasta kesildi, patsa ile birlikte ikramlar yapıldı, arkasından kahve çay. Bu arada bir dans ettik, isteyen teypten çalan müzikle iki döndü oynadı. Çok geç saate kalmadan erkek tarafı gitti. Ninaşlım hariç. Onlar gidince biz arkadaşlarımız, komşulaşırımız gibi çok yakınlarımızla biraz daha eğlendik. Esas o kısmı çok eğlenceliydi. Gençler mutfakta hafifen alkol de aldılar. Ama öyle sofra kurma filan gibi değil de hafif kaçamak gibi.
Nişanlım da gidince, çok çok yakın komşularımızla filan bohçaları açtık. Kadınlar arasında adettir bizde.
ışte oldu bitti.
Hiç dert etme, karşı tarafa sizin sizi karşı tarafın eksiğini aramadığınız sürece ufak tefek aksilik olsa bile sorun olmuyor.

erkek tarafı 6 saatlık yoldan gelcek erkek arkadasımında erken gelme ihtımalı yok kuaföru herseyı kendım halletcem de.bnı yoran kısmı yemek kısmıı.istanbuldan gelcekler onlara yemek mı hazırlasak yoksa alacarte menumu yapsak servıs seklınde abes olurmu dıe düşünüyorummm.

70 kişi eve nasıl sığdınız heralde kimileri başka yerde oturdu yada eviniz çok geniş bizim salona 20 kişi anca sığarr... benimde haziranda nişanım var isticekler 1 hafta içinde hemen nişan olucak benim akrabalarım şehir dışından gelecek, sevgilimin ailesi de şehir dışından gelecek sevgilimin burda bekar evi var orda kalcaklar yanii iyice kalabalık olcaz evde nasıl olur hiç bilmiyorum, bizim apartmanın arkasında otopark gibi bişi var üstü açık yer beton sizce orda olurmu dışarda nişan olurmu kına gecesi oluyor da nişan abestmi olur ne yapmalı? slayersedef senin gibi bende istemeye geldiklerinde yemekli mi olmalı bilmiyorum çok kararsızım ama belkide şöyle dolu dolu pasta tabakları hazırlayıp aç olsalar bile doyuracak hemde abest olmayacak şekilde halledebilirz.

arkadaslarr sonucta havalarr ısınıyoo egerlı evınızın onunde musayıt bır yer varsa bı bosluk yada otopark falan gıbı bır yer varsa dısarda olur ıcerde nısan olmaz sıkar okadar ınsan evde almaz hem bız gırıs katta ouruyoruz bahcemız vardı ınsaları davet ettık muzık grubunu ayrladık guzel bır organızasyonla cok gzel bırsy cıkabılır ortayabu arada tebrk.lerr

mutluluklar dilerim canım. benim de 27 aralıkta evde oldu ve her şey çok güzeldi.
menümüzde börek, kek, yaprak sarması, mercimekli köfte, kurabiye ve elmalı pasta vardı. tabi bunların hepsi bizim evde pişmedi zaten yetişmezdi, yengemler, kuzenim, halam herkes kendi evinde bir şeyler yapıp getirdi, bize sadece sarma ve elmalı pasta yapmak kaldı.
yüzükler takıldıktan sonra ikram yapıldı çay içildi, tabi biraz oynama faslı oldukaydirigubbakcemile2 en son meyve ikram ettik. ev geniş olduğu için sorun yaşamadık balkonumuz da çok büyük hava güzeldi çocuklar hep balkondaydı yani sorunsuz atlattık darısı başına canım opuyorumnanaktan

Canım süpersin sağol valla kafamdakileri toparlamama yardımcı oldun a.s. a.s.
benimde kısmetse mayıs sonunda :asigim:

istemeye geldiklerinde fln ikram olur da nişanda o kadar zahmete girmeye gerek yok bence sonuçta kimse oraya yemek yemek amaçlı gelmiyor bi pasta yeter ya da biz öyle yaptığımız için bana öyle geliyor.biz de yaklaşık olarak tinkerbellenin dediği gibi yaptık.100kişiydik neredeyse. bikaç gün önceden sandalye kiraladık evin uygun yerlerine yerleştirdik. ayak altında olan herşey kalktı. bizim tarafa yemek hazırlığı yaptık tabi öyle kuru şeyler börek sarma fln. nişan günü ben kuaföre gittim nişanlım aldı beni evi getirdi. biz öyle stüdyoda fotoğraf falan da çektirmedik bence gereksiz masraf. evde zaten bi sürü çeken oldu. al onları fonu değiştir tmm işte. neyse damat tarafı gelirken beni bi odaya aldılar nişanlımda yanıma geldi.herkes hazır olana kadar bekledik. zaten illaki ne yapılacağını söyleyen biri çıkıyor. daah sonra çıktık misafirlerin yanına yüzük takıldı pasta kestik. sonra hanımlar alt kata geçti pasta ve meşrubat servisi yapıldı. daha sonra coştuk oynadık.nişanlım ve ailesi gidince daha bi coştuk. sonra bi kaç arkadaşıyla beni ve kuzenlerimi aldılar çay içtik. geçti bitti işte.
çok fazla kafanıza takmayın kızlar bunları sadece tadını çıkarmaya bakın ben çok rahattım siz de öyle olun. bırakın ayrıntıları bi başkası düşünsün o gün sizin gününüz...

bsrcnr bn istemeye geldıklerınde yemek hazırladım cunku 6 saatlık yoldan geldıler kuru kuru seylerle olmazdı.nişan gunude yemek olsunmuu ona karar vermıs deılımm bnde pastanın yanına börek çörek kanepeler peynır topları falan hazırlasam karşı tarafa ayıp olurmuu yaa sonucta ayıp olabılır ayyy cok zor bu işlerrr kafamı kemirmeyebasladım. ayrıca acık alanın varsa orda yap hazırandaymıs nasılsa hava gusel olurrr

Ehe canım bende kasımda nişanlandım.Nişanlım ve ailesi İstanbuldan geldiler.Evde oldu nişanımız.Yaklaşık 50 kişiydik evde.Açık büfe hazırlandı.Dolmalar,sarmalar,mercimek köftesi,börekler,içecek,vs..Herkes tabağına aldı.Pastayı 50 kişilik yaptırdık.Birde benim isteme faslıda beraber oldu.İstemede ayrı nişanda ayrı kıyafet giydim.İstemeden sonra elbisemi değiştirdim fotoğrafıçıya gittik.Geldik,yüzükler takıldı.Pasta kesildi.Oynandı..Çok güzeldi herşey..Nişanlım ve ailesi gitti sonradan..Getirdikleri kurcalandı..İçildi,biraz daha oynandı ve evli evineeee... aptal bir gülümsemeyle kalışşş:))

Hmm slayersedef benim annem diyoki pide yaptıralım çok da tutmaz zaten içini falan siz hazırlarsanız hemde yemek gibi sulu olmadığı için uğraşmak zorunda kalmazsınız servis falan kolay olur yanına da sarma baklava falan diye düşündük ama bilmiyorum tabi belki sen de oyle yapabilirsin.
Ya bizim evi arkası açık ama öle bahçe gibi değil araba park edilen bi alan 4-5 tane apartman görüyo sonuçta orayı , millet bakçak falan kına gecesi gibi tuhaf olmazmı biraz ? Annem ole yapalım diyo ama bana saçma geliyo dışarda nişan hiç duymadım olur mu derseniz konu komşunun önünde?

bende 31 ocakta nişanlandım...
nişanım evimizde oldu 45 kişi vardı
biz ikramları masanın üzerinde açık büfe şeklinde sunduk.
menüde genelde salata tarzı şeyler vardı
mercimek köftesi, zeytinyağlı yaprak sarması, makarna salatası, havuç salatası,amerikan salatası, bir kaç çeşit poğaça, ufak pideler, nişan pastası ve içecekler vardı
bizim hem isteme hem nişan bir arada oldu. yüzükler takıldıktan sonra pasta kesildi ikramlar yapıldı.
güzel ve sade bir şekilde atlattım bu günü....
umarım seninde herşey istediğin gibi olur şimdiden sonsuz mutluluklar canım.................

ayrıca yemek vermedınızmı ya ayıp olmaz mı 6 saatlık yol bnde acık büfe yapmak ıstıyorum ya karşı tarafa ayıp olur dıe evın tek kızıyım tamam kuzenler var ama kımseyı ugrastırmak ıstemıyorum.hala karar vermıs deılımm

canım hayırlısı olsun şimdiden ama bu benim nacizane fikrim 6 saatlik yoldan gelicekler ve ikram hiç hoş olmaz sonuçta artık siz bi aile sayılırsınız yemek verilmeli die düşünüyorum ama direk sizin eve geliceklerse yani sizin oturduğunuz ilde başka akraba eş dost yoksa sizin yemek vermeniz gerekiyor olmaz yani ayıp kaçar bencee.sonrasına nişan pastası bide yanına 3 kilo falan kuru pasta alın meşrubat yeterli bencee

bebemmm şimdi rahatladım işte :) sağolun arkadaslar.

bsrcnr valla uygun mekan varsa engüzeli dışarda ypmak insan baksın eglensın işte nişan görurler onu sorun etme.senın hazırandaydı dımı acık hava olacagı için yagmur olaslıgı var onu da bi dşün ogun yagmur olmazsa bnce dışarda olması daha saglıklıı

Uzun yoldan geleceklerse yemek yapmak lazım. Bizimkiler de uzun yoldan geldi ama eşimin kuzenin ailemin yaşadığı şehirde. Oraya indiler sabah, gece de orda kaldılar. Yani direk bize gelip gitmediler. O yüzden yemek olmadı. Biz gerçi gene taklif ettik ama zahmet vermeyelim dediler. Siz de eğer yemek verecekseniz, eşe dosta nişanı 8 gibi başlayacak diye duyurusunuz, nişanlının ailesine de en geç 'te bizde olun dersin. Sen zaten kuaförde olursun muhtemelen. ılgilenecek eş dost akraba mutlaka olur yemek işiyle. Yemeği düğün yemeği, ziyafet havasına sokmayın da yoldan gelenlere sofra açmak gibi daha sade düşünün. Mesela pide demiş ya annen, olabilir. Sofra kurulursa pide, çorba salata, ayran; sofra derdi olamsın derseniz pide, ayran, kola. Tatlıya gerek yok zaten birkaç saat sonra pasta yenecek. Pideye karar verirseniz biraz kıymalı, biraz peynirli, biraz da ıspanaklı hazırlayın. Daha göz doyurucu olur. ıçini siz yaptınız mı masraf da olmaz fazla.
Nasıl sığdığımızı sormuşsunuz. Bizim evimiz aksine çok küçük. 2 oda 1 salon. Ama her odada oturuldu. Karşı komşumuzun da kapısı hiç kapanmadı. Hatta ikram servisleri onun mutfağında hazırlandı bizim evde yayıntı olmasın diye.
Fotoğrafçı gereksiz diyen olmuş, elbette şart değil. Ben heveslendim. Zaten 5 poz filan çekildi.
Nişanlının erken gelemeyecek olması çok önemli değil, nasılsa seni kuaförden alacak biri bulunur.
ıkramları çok abartma, herşey artıyor. Tabaklar çok dolu olursa geri gidiyor. Önemli olan pasta. ıki çeşit az olsun ama pastan güzel olsun, en çok o kalıyor akılda.
Mutluluklar herkese.

bencede yemek vermeniz en uygunu olur bu durumda.uzun yoldan geliyorlar cünkü
acaba ayip olur mu,laf ederler mi demek yerine hazirlarsiniz hafif birseyler ama en azindan iciniz rahat olur
sen herseyle kendin ilgilenmek istiyorsun ama o gün hicbirsey yapilmiyor canim
hem heycanli oluyorsun hem kuafördü hazirlanma derdiydi sen birseyle ilgilenemezsin
yakin cevrenden annene yardimci olacak 2 kisi bulsan en rahati olur bence

çok aklımı karıştı şimdi walla ben hiç yemekli düşünmemiştim bende düşünmek zorunda kaldım. Benimkiler malatyadana ankaraya gelcekler once isteme olcak isteme sırasında mı yemek verilir? nişan 3-4 gün sonra olur yani zaten biz kızı vercez yemeğe gelin demek babam ğek kabul etmez gibi aradki günler de olabilir ama ama ilk gün sizce yemek mi vermeliyim yani?

Ayrıca demek otoparkda olur diyosunuz? benimde kafama yattı konu komşu izlesin sokakta nişan bana abest geliyo ama gerçekten normal mı diyorsunuz, eğer öyleyse salon masrafından kurtulmuş olucam...

Hayırlı olsun canım slayer sedef, bsrcnr, kızlar, benim de nişanım bu ay olucaktı ama temmuza erteledim sınavım var. Ne tesadüf bizimkilerde 6 saatlik yoldan gelicek, tanışma,isteme,nişan bir arada olucak, öbür türlü iki stres olcak bana, biz aşkımla tanıştık ailelerle zaten. 3 ay var ben şimdiden başladım strese zaten. 20-25 kişi olucaz.Sokakta boş alan olsada yapmam bende, kına gecemin bile evde olmasını istiyorum.
Yemek veririz kızlarr çok zor birşey değil, doyacakları şeyler olmalı. benim şimdiden aklımdakiler hazır, açık büfe şeklinde.. Nişana 4-5 gün öncesi baya bi maratonlu geçicekzemuszemus Fikir olsun kızlar:
Biber dolması, Yaprak sarması, Köfte, patates kızartması (domates soslu) , Tavuk sarma (yanlarına pilavda verilebilir) ,Salata, börek, mercimek köftesi,kanepeler, renkli patates topları.
Nişan pastası , kurupasta (tuzlu-tatlı) , ev baklavası, çeşitli ekler, kurabiye. Budur yani kızlar. Kim olsa tıka basa doyar zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…