Evde kedisi ve yeni doğmuş bebeği olan var mııı??

minesin

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2023
642
280
Ben yakın zamanda doğum yapacağım Allah'ın izniyle. Evde bir tane kara kızım var dört ayaklı. Bebek doğduktan sonra anne yanı beşiğinde gece yanımızda yatarken kediyle nasıl olacak aklımı kurcalıyor bu aralar. Biz uyuduğumuz sırada Allah korusun bebeğin üstüne çıkar yatar, çocuk boğulur bi zarar görür endişesi içindeyim. Hani özellikle zarar verecek bir hayvan değil ama sonuçta hayvan aklı kesmez, güvenip ben uyurken bebekle onu yan yana bırakamam ilk aylarda. Kara kızımı da odadan dışarı atıp odanın kapısını kapatmaya gönlüm razı gelmiyor.
Sizlere sorum evinde böyle bir durum söz konusu olan anneler ve kedi anneleri acaba kediyi dışarda tutmak dışında bir çözüm bulabilmiş olan var mı? En azından uyudugumuz sırada bebekle kediyi nasıl ayrı tutabiliriz fikirleriniz varsa dinlemek isterim şimdiden teşekkürler 🙏🏻

Şurada yerimi alayım, yakında doğumu olan ve bi tane de kara kızı olan, kapıyı kapatma düşüncesinin bile ağlattığı evredeyim çünkü :))

Benim evim iki katlı üst katı bebek biraz büyüyene kadar kedime tahsis ettim mecbur. Biz alt katta takılıyoruz. Gün içinde onu yalnız bırakmamak adına sürekli çıkıp oyun oynuyoruz üzerime tüy vs gelmemesine çok dikkat ediyorum. Zaten eşim bütün gün onun yanında üst katta evden çalıştığı için yalnız kalmıyor En azından bebek büyüyünceye kadar tüy konusunda çok titiz davranıyorum benim bebeğim zaten erken doğduğu için ekstra özen gösteriyoruz. Aynı odada en azından bir süre bir arada tutmamanızı tavsiye ederim. Gece uykusundan falan bahsetmişsiniz ama zaten bebek doğduktan sonra bir süre gece uyumuyorsunuz 🥹🥲gözünüz böylece ikisinin de üzerinde olmuş olacak. Sonra zaten birbirlerine kolayca alışır birlikte oynarlar 💖

Benim evim iki katlı üst katı bebek biraz büyüyene kadar kedime tahsis ettim mecbur. Biz alt katta takılıyoruz. Gün içinde onu yalnız bırakmamak adına sürekli çıkıp oyun oynuyoruz üzerime tüy vs gelmemesine çok dikkat ediyorum. Zaten eşim bütün gün onun yanında üst katta evden çalıştığı için yalnız kalmıyor En azından bebek büyüyünceye kadar tüy konusunda çok titiz davranıyorum benim bebeğim zaten erken doğduğu için ekstra özen gösteriyoruz. Aynı odada en azından bir süre bir arada tutmamanızı tavsiye ederim. Gece uykusundan falan bahsetmişsiniz ama zaten bebek doğduktan sonra bir süre gece uyumuyorsunuz 🥹🥲gözünüz böylece ikisinin de üzerinde olmuş olacak. Sonra zaten birbirlerine kolayca alışır birlikte oynarlar 💖
Yaa tabi ki öyle uzun uzun uyuma hayallerim yok 😂 ama sonuçta yarım saat de uyusak ikisinin o sırada yalnız kalması risk olur. Uyanıkken zaten beşiğine çıkmamasına dikkat edicez ama işte geceleri yarım saat bile onun üzerine kapıyı kapatma düşüncesi beni çok üzüyor 🥺

Ben doğum yaptığımda 4 ayaklı oğlum 2 yaşındaydı.ilk başlarda bebeğimin yanına hiç yaklastirmadim o da her şeyine işedi bebeğimin . veterinere sorduğumda çok yanlış yaptığımı söyledi daha sonra kontrollü bırakmaya başladık .bebek olduğunu anlıyorlar ama ayrı tutmaya çalışınca çok hircinlasiyorlar.her ağladığında benden önce koşuyordu yanına.
Hatta bir kere ağlamış ben geç duydum gitmiş yatağına yalayarak bütün saçlarını dikmiş havaya. 1 yaşından sonra tırnaklarını çıkarmadan patisiyle pataklamaya başladı.
Çocuğum 3-4 yaşındayken artık kediyi korumaya başladık. Tuttuğu gibi fırlatıyordu kediyi neresi denk gelirse .
Daha sonraki yaşlarında kedi köpek gibi oluyorlar ama gece birlikte uyuyorlar.
Oğlum 10 yaşındayken kedimizi kaybettik.
Oğlum çok etkilendi 1 yıl terapiyle kendine gelebildi.
Bizim sürecimiz bu şekilde oldu.
Ben de onu çok özlüyorum bebeğimi onunla birlikte buyutmustuk

Ben oğlum olmadan 2 hafta evvel kedi aldım birlikte büyüsünler vs diye her şey muazzam yolunda idi kedimiz asla oğlumun yanına gitmedi ilk başlarda ona zarar vermedi sonra oğlum emekleme ayaklanma evresinde tüy sorunundan dolayı evde olmaması gerektiğini söyledi Dr sürekli oğlum kediyi kovalıyor onu yemeye çalışıyordu. Kv verdik orda görüşüp oynuyorlar artık :)
Çocuklara bir şey olmuyor vay kedilerin hallerine kısaca… korkmayın bizim kadar sevip sahip çıkıyorlar kafalarını yalayıp duruyorlar. Sadece bir kez elinde ki eldiveni almaya kafayı takmıştı. Başka eldiven verince kediye sorun ortadan kalktı… kediler bebekleri çok seviyorlar…

Benim bebeğim 20 günlük 1 tane de british erkek kedim var. Sırf bu yüzden bebek kamerası aldım. Kapıyı kapatacaktım normalde ama alıştırma sürecine giremeden bebem doğdu 😂. Bi yandan da istemiyordum, bu durum beni üzüyordu. İlk başlarda çok uzak durdu, sonra arada gidip biz odada yokken kafasını kokladı (kameradan takipteyim), bebek beşikte değilken beşiğine yattı, bebek beşikteyken orada uzakta yattı. Gün içinde takip ediyorum pek yanaşmıyor, gece de beşiğin tülünü örtüyorum (sineklik, cibinlik alacağım şimdi) hiç oralarda değil. Başta meraktan yanaştı bence. Pek sallamıyor bebeği yani allahtan. Zaten alışana kadar bebeğim büyür kendini kurtaracak duruma gelir diye düşünüyorum. Evde iki gündür sadece biz varız puanlık durum böyle, öncesinde yanımızda birileri vardı. Ağlayınca kaçıp gidiyor zaten :). Alışsın diye yanında ödül maması da verdim, öyle işeme vs olmadı, şuan biraz görmezden geliyor gibi hissediyorum.

IMG_0945.png

Önce böylelerdi sonrasında Zeus’a kıyamadım. Bebek oynamayı bilmiyor yani sürekli tüylerini çekiyordu yavrum, yavrumun… bizle oynarken bazen dişini geçiren kedi oğluşuma hiç bir şey yapmadı. Hatta annemlerin kedisi de öyle asla zarar vermedi ama çocuk tehlikeli oluyor kediler için bi dönem… yanlış çocuğu düşünüyorsun şu an 🤣

Benim de bir british kedim 45 günlük bebeğim var, biz bebeğim doğduğunda giydiği ilk kıyafeti bebek eve gelmeden kedimize koklatmıştık ilk kokusuna alışsın diye, bebiş doğduktan sonra 17 gün hastanedeydi bu sürede anne yanı beşiğinde, pusetinde, odasındaki yatakta vs. yattı kedim şimdi de bebek odasındaki yatakta yatmaya devam ediyor fakat geceleri veya gündüzleri yanına gelmiyor arada bi gelip koklayıp gidiyor. Biraz uzun oldu ama açıkcası kediyi bebişten hiç uzak tutmaya çalışmadık yaklaşıp tanımak istediğinde kontrollü davrandık mesela bebişin yüzünü korudum nolur nolmaz diye o sırada kedimle de konuştum. Biraz bence kedinin huyuyla da alakalı bi durum bizimki genel olarak ben ve babası dışında kimseye sırnaşmaz :) Daha önceden geceleri koynumda uyuyan kedim artık gelmiyor mesela bu da biraz içimi burkuyor :)

X