(¯`¸·´¯)Evde Kedi Var-Yardım(¯`·¸´¯)

Selenais

Kelepceliyim ben sana
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2006
1.284
6
Kizlar dun aksam kedimiz kadifeyi ilk kez eve getirdik, artik bizim, ama benim hic kedim olmadi, biraz kedi sitelerini dolandim bugun, onu anlayabilmek icin biraz olsun, ama kedisi olanlar lutfen yardim edin.

-Patisini yuzume gøgsume getiriyo, ve getirdigi an ben indiriyorum kucagimdan, korkuyorum cunku. Bunu neden yapiyo..sizinkide yapiyomu?

-Yemek yemiyo.

-gece uyumaya gittigimizde odamizin kapisini kapattim, ilk kez kedi var evde, odaya girmesini istemedim, oda miyavlayip durdu acikli acikli:1no2: daha yavru ondanmiki?

-Bunlar haric bide oyun oynamayi cokcok seviyor =) sureklide mirildiyo kucagimizda.
Cevaplar icin simdiden tesekkurler kizlar.

Merhaba öncelikle kadifeye mutlu uzun ömürler dilerim:asigim:

Geçen sizdiniz ozaman kadife diye kara bir kedi alacaz demiştiniz değil mi yanılmıyorsama.s

Gelelim sorularınıza. Bende hayatımda ilk kez kedi besliyorum(İyikide nasip olmuş) Eve geldiğimiz ilk akşam koltuktan inmedi su ve yemek yemedi çünkü oda ürküyordu sonra geceye doğru kucağıma gelip uyumaya başladı:asigim:Ve gece yatarken kendi yerinden kalkıp kalkıp yanıma geldi hiç bişi yapmadım koynumda yattı gecelerce anne sıcağıydım ben onun için:çok üzgünüm:Sizde kapıyı kapamayın ağlatmayın kadifeyi. Oyun oynama harcinde ısırmaz. Benim kedim kucağımdayken patisiyle yüzümü sever öper korkmanızı gerektirecek bir durum yok. Mamasınıda ıslatıp şişirip veriyorsunuz değil mi yavru ise kuruyu yiyemeza.s

Ve lütfen ondan korkmayın şuan o yabancı bir yerde ve size ihtiyacı var ona kapıyı kapatmayın senağlama

evet benim kara kedi kadife sahibi olan..

ya øzledim simdi kadifemi, cok uzuldum gece yaptigim icinde cok pismanim, bidaha kapamiyacagim kapiyi.. yavrunun kuru mama yiyemediginide bilmiyordumi:1no2:
ilk isim ona konserve mama almak eve giderken, bidahada patisiyle yuzume ellemesine izin vercem.

Cokcok tesekkurler nevbaharcim, gercekten cok yardimci oldun. a.s.

Canım ne demek ama bence ilk işin onu bir veterinere götürmek hem karnesi çıksın hemde ilk iç dış parazit tedavisi yapılsın ve sana bir aşı takvimi yazarlar aşılarına başlar. Konserve mamayı tek başına verme canım. Benim veterinerim kuru mamayı bir ölçek suyun içine koy 1 saat beklet o şişer yumuşar dedi. Öyle ver kabul etmezse çok az konserve mamayı arasına kat karıştır yer dedi.1 hafta öyle yaptım. Sonra sadece ıslak mama verdim çünkü konserve mamalar zararlıymış sonradan öğrendim. Şimdi bizim oğlumuz 3,5 ayluk kuru mamayı yiyor. Buarada veterinerim bana günde sadece 1 çay bardağı mama ver dedi sende veterine gidene kadar o ölçüde ver canım. Birde eve ilk geldiğinde kum kabına sen kendin koy onu patisi kumda biraz karıştır sonra bırak o hemen çıkar zaten ama tuvaleti geldiği gibi oraya gider. Ben öyle alıştırdım ilk defasında alıştı bizimki. Ama veterinere götürmeyi ve aşılarını ihmal etme canıma.s.

Hayırlı olsun canım....kedi besleyenler kulübüne hoş geldin....
kendimi bildim bileli kedi vardır evde..kedisiz duramam.........
Patisini yüzünde üzerinde falan gezdiriyorsa lütfen onu itme sevgi gösterisinde bulunuyor kedicik...
yapmasını engellersen itersen kucagından inidirirsen istenmedigini düşünür ve alışamaz size...
güven belirtisidir sana yaklaşması patileriyle dokunması....

benimkilerde hep yüzümüzde dolaşır severler arada kazalar oluyor elimiz kolumuz yüzümüz çizik içinde ama sonuçta onlarda sevgilerini güvenlerini böyle gösteriyorlar...

yemek yemeye başlayacaktır bi süre sonra...alıştıgı yemegi bulamadıysa yadırgamıştır...yabancı bi yerde daha ortama alışmaya güven duymaya çalışıyor..mutlaka bi süre sonra yiyecektir...

odanın kapısını lütfen kapatmayan gelmek istiyorsa gelsin yanınızda yatmak istemesi size yine güvendigine işarettir...yabancı yerde oldugu için gece korkmuştur...yanınızdan uzaklaştırırsanız bi süre sonra evde size yaklaşmayan sadece yemegini yiyip bi köşede uyuyan kendine yaklaştırmayan sevdirmeyen bi kedi haline gelecektir...

kedilerde güven çok önemlidir...onun güvenini kaybettiginiz anda ne yaparsanız yapın asla bi daha geri kazanamazsınız...kediler böyle canlılardır.

amerikjada bazı banka müdürleri kredi talebinde bulunan müşterilerini kedi ile karşılıyorlarmış...kediler karşısındaki insanın bilimsel değişkenlerine aldırmadan, kişinin güvenilirliğini ölçebiliyor. Bunuda kuyruklarını, kırıtarak birden yana sallamaları ve değişik bir mırıltı çıkartmalarıyla dışa vuruyorlar.

sakın unutma kedi için güven çok önemlidir...lütfen şu an gösterdigi sizlere güven davranışlarını kırmayın ve onu iterek kendinizden uzaklaştırmayın...

konserve mamaya alıştırma sakın ileride kuru mama yediremezsin 3bi daha...kuru mamayı biraz sütle yada suyla ıslat ama sütü fazla verme süte yarı yarıya su karıştır içine bi çay kaşıgı tereyag mümkünse zeytinyag damlat...zeytinyagı hem hazmını kolaylaştıracaktır hemde tüylerinin daha saglıklı ve parlak olmasına yarayacaktır....

konserve mamayı mesela haftada 1-2 kere ödül yemegi olarak ver.....

Dita ne güzelde yazmışsın:asigim:

Bende konserve vermiyorum hatta kuru mama harici hiçbirşey vermiyorum birkez sevinsin diye sütü suyla karıştırıp verdim genede ishal oldu:çok üzgünüm:

Ditacım ya size sorabilir miyim? Şimdi biz mutfaktayken tabi sıpa hep peşimizde yalnız kalmaya yahammülü yok sürekli ağlıyor annemde dayanamıyor farklı gıda versek bişi olur mu diye ? Kuru mama harici az da olsa vereceğimiz farklı bir gıda var mı? Mesela haşlanmış tavuk filan versek birşey olur mu şuan tam 3,5 aylık oldu.

Buarada benimde elim çizikler içinde ama ben çok mutluyum halimdemsırnaşık şey

kediler hakkında bi kaç şey yazayım tanımana yardımcı olacaktır karakterlerini.......

çok akıllı olarak gördüğümüz bir köpekten bile zekidir kedi. Sadece zeka değil, hafızalarıda köpeklerdekinden daha uzundur. 16 saat.

Fakat buna rağmen, bir köpeği eğitebilirsiniz ama bir kediye en basit hareketi bile yaptıramazsınız. Çünkü bir köpeğin emir yerine getirmesindeki sebeb, kendisine sevgi gösterileceğini anlamasından kaynaklanır. Kedi ise bunu hiç önemsemez.

Kediye ilk yakıştırılan değer, nankör olduğudur. Öyle ya ? Bir insan olarak merkezdesiniz. Bir kediye sadaka veriyorsunuz, nasıl yaltaklanmaz size ? Hayatı boyunca sizin istediğiniz gibi bir yalaka, köle olmak zorunda !

Bir kedi asla nankör değildir. Sadece şu evrensel yasayla uyumludur: Her şeyin bir sonucu, herşeyin de bu sebebten kaynaklanan bir de nedeni vardır (hayır ters yazmadım). Yani insana tamah göstermiyorsa, kendisine verilenin nereden geldiğini biliyor demektir. İnsan sadece aracıdır. Bir arkadaşım, diğer bir arkadaşımdan borç almıştı ve gökyüzüne bakarak "Sağol Tanrım." demişti. O bir kedi ruhu
taşıyordu :) ve zaten başka bir şey beklenmezdi ondan. Gizemciydi ve
kedisi vardı :)

Kedi o evrensel yasaları bilir. İnsanoğlunun beyninin bu yasaları almaması onun değerini düşürmez.

Kedi, yıldızlara bakarak yuvasının yerini bulur. Kilometrelerce uzaklıkta olsa bile. Ne bilgi ? Bir astronom yada astrolog bile yıldızlara bakarak evinin yolunu çok dikkatliyse zor bulur.

Bir köpek ; karşısındaki insanın kıyafetinden veya adrenalin- noradrenalin salgılamasından kişinin güvenilmez olduğunu çıkarabilir. İyi giyimli ve kontrollü bir suçluysam, bir köpeği kandırırım. Ama bir kediyi kandıramam.

Diğer bir yeni bilimsel veri ise kedinin kırınmasının (hani boğazdan gırlar ya) kemik erimesini engellediği. Gene gariplikler ülkesi Amerika'da yapılan araştırma, kedilerin bu seslerinin, rezonansın, titreşimle özellikle menapoz sonrası kemik erimelerini yavaşlattığını gösteriyor.

Kedi kürkü ise okşandığında tüm vücuttaki negatif elektriği ve stresi alan bir yapı gene bilime göre.

Binyıllardır kediler, ezoterik görüldü, bu bağlamda değer verildi.

Hatta Mısır'da, kedi Tanrı Bastet'le kediler, altın çağlarını yaşadılar. Mısır'da kedi öldürmek, ölüm cezası demekti. Eğer yangın çıkarsa kedi, mutlaka kurtarılmalıydı. "Kediyle beraber yaşayan" , alevlere bile atlamalıydı. Firavunlar eşlerini, çocuklarını, bu Felis Domesticus'lardan ayrı tutmaz, onları da mumyalatırlardı. Hatta bir kediyi ülke dışına çıkarmak bile yasaktı.

İslam peygamberi de kediyi severdi. Müezza adlı bir kediye baktığı söylenir. İslam folklöründe bu yüzden üst çenelerinde mühür bulunan kedilerin, onun soyundan geldiğine inanılırdı. Örneğin Hristiyan peygamberi izini bir Dülger balığında, İslam peygamberi ise izini bir kedide bırakmıştı. Ve bu nedenle dokuz canlıydı.

Konu kedi oldumu ben sazı bırakmam elimden şu an pc de yazıyorum bi tanesi omuzumda el hareketlerimi ve ekranı takip ediyor..biride kucagımda uyukluyor...

ben nereye onlar oraya gece uyku uyutmuyorlar....yüzümde boynumda uyuyorlar...arada uyanıp yüzümü gözümü yalıyorlar....sonra yine uyumaya devam....

Canım benim sagol...aynı şekilde bende mutfaktayken peşimde mır mır yanlız kalmak istemiyorlar...hatta bacaklarımdan tırmanıp omuzuma yerleşiyolar ...ben yavruların annesine tavuk gögsünü haşlayarak veriyorum...içine biraz pirinç havuç patates le beraber haşlıyorum sonra blendirdan geçiriyorum ve günde 1 kere veriyorum az az...
aynı şekilde cigerde verebilirsin ama akciger falan degil..akcigerin besin degeri yok sadece karnını doyurur...
tavuk cigeri tavsiye ederim...hem hafif hem besleyici...onuda haşlayarak çatalla ezersin biraz...

sürekli bunlara alıştırma ama mamalarını begenmezler bi daha yemek istemezler...
yediginiz yemeklerden biraz tattırabilirsin köfte makarna falan ama çok yaglı yemekleri fazla vermeyinsadece tadımlık...soganlı tuzlu ve şekerli şeylerden uzak durun...

sütüde mesela yarım bardaktan az süte 1 bardak su karıştırarak ver...süt hemen ishal....aslında hiç vermemek daha iyi ama bende arada kendime kahve yaparken artan sütü suyla karıştırıp veriyorum..

benim yavrulardan 2 tanesi gitti 2 si kaldı 1 tane kendime bırakacaktım ama kızım digerininde kalmasını istedi şimdi 2 yavru evin demirbaşı oldu...benimkiler 55 günlük nerdeyse 2 aylık oldular...

Çok teşekkür ederim. Bende sürekli değilde ödül niyetine arada bir veririm dediklerinizden:asigim:Sütten korktum zaten birdaha vermem sanırım.

Bu akşam onaşöyle güzel bir ziyafet çekeyim tadımlıkta olsa şu tavuk ciğerinden sevinsin oğlum:asigim: ÖYle bir duygu ki işyerinden sürekli aklım evdekilerde sanki öz be öz çocuklarım gibi hepsi:asigim:

Sizin kediler zaten çok tatlı resimlerinden biliyorumAllah uzun ömürler versin:asigim:

Ayrıca yavru kedilerde sürekli mama degiştirmek iyi degildir ..hangi mamayla başlarsanız onunla devam edin ..ama lütfen market maması vermeyin...arada sırada peynir verin..haftada 1 de 1 yumurtayı haşlayarak ver....

arada balık verebilirsin ama balııgın iyi pişirmen lazım...
Çünkü balık kafası ve iç organları ciddi bozukluklara yol açan bir antivitamin içerirler. Bu toksik madde pişirme ile bozulur....

Et olarak günlere göre yağsız dana eti,tavuk eti, balık v.b verilir. .Günlük yiyeceklerinin yarısının protein ( yani et ) olması gerekir. Bu kıyma şeklinde verilmektense kuşbaşı şeklinde verilmelidir. Kediler obur hayvanlar değillerdir. Yiyeceklerini çiğneme ve bunları parçalama zamanı bulurlar. Küçük parça halindeki etleri parçalamak için gösterdiği gayret dişlerinin sağlıklı olmasını sağlar. ......

Kedi karaciğeri sever bununla birlikte haftada bir seferden fazla verilmemesi gerekir. Karaciğer önemli bir A vitamin kaynağıdır : Fazla vitamin A zararlıdır.

Eğer kedinizi sevindirmek istiyorsanız ona zaman zaman zeytin vermen iyi olur... Bütün bu gıdaları ilgi çekici kılmak için tabağına birkaç damla mısır yağı ve bir tutam bira mayası ilave ediniz. Gelişmesi boyunca yani bir yaşına kadar kediye günde bir kez süt verebilirsiniz. Kedi yavrularının süte çok ihtiyaçları vardır. Fakat ona inek sütü vermeyiniz. Çünkü inek sütü kedi için sindirimi güç ve dengesiz bir gıdadır. Kedilerde ayrıca ishal nedenidir. Kediye yağsız süt veya en iyisi süt tozundan ılık su ile süt hazırlayıp veriniz. Kediler yoğurt ve peynire de bayılırlar bunları da zaman zaman verebilirsiniz. Bu gıdalar aynı zamanda kemiksel gelişim içinde gereklidir. Kediye günlük öğün sayısı olarak 2 aylık kediye güde 4 kez,5 aylık bir kediye 3 kez, ve ergin yaşa gelinceye kadar ve sonraki yaşantısında 2 kez yemek vermek gerekir....

dita, nevbahar cok tesekkur ederim ikinizede, zahmet edip yazmissiniz bukadar sey, cok bilgilendirdiniz beni, øzellikle ayagima tirmandiginda falan beni sevmedigini dusunuyordum ben dita, saldirmayami calisiyor diye dusundum hatta, ama sen omuzuma kadar cikiyor diyince anladimki normalmis yaptigi.
Nevbaharcim ilk isim veteriner olcak dedigin gibi, esim arayip randevu almis bile.. Kuru mamasini islatip icine zeytinyagi damlatcam, bakalim busefer yicekmi yaramaz..
Tesekkurederim kizlara.s

Market mamasi vermiyorum zaten ditacim, ona kafes, yemek kabi v.s aldigimiz petshoptan aldik yemeginide, peynir ve yumurta yedigini hic duymamistim:1shok: bunu deniyecem, zeytinide tabi:) gunluk øgun sayisini øgrenmemde cok iyi oldu a.s.

Başlamışken yazayım tüm beslenme çeşitlerini....belki başka arkadaşlarada yardımcı olur....

Sağlıklı ve uygun hazırlamaya dikkat ederseniz kedinizin yiyeceğini kendinizde hazırlayabilirsiniz.

Et
Kediler her tür eti sever. Çok yağlı olmamak kaydıyla her çeşit eti pişmiş ve küçük parçalar halinde verebilirsiniz. Etin suyu da kuru mamanın ıslatılmasında kullanılabilir.

Yumurta
Çok değerli bir besindir. Ama yumurta akı pişirilmelidir. Çiğ yumurta akının içinde B vitaminini nötralize eden kimyasal bir madde olduğu için çiğ halde verilmez. Yumurta sarısı ise çiğ ya da pişirilmiş olarak verilebilir.

Patates, makarna (nişastalı besinler)
Kedilere enerji sağlaması açısından önemlidir. Bunun yanında bu yiyecekler şişmanlatabilir .O nedenle kilolu kedilere verilmese de olur.

Peynir
Çok değerli yiyeceklerdir. Ama çok az tuz içermelidir.

Sebzeler
Hazım ve dengeli bir beslenme için gereklidir.Besin değeri çok azdır. Ancak kedinin sebzeyi yemesi için etle birlikte pişirilmesi ya da köfte içerisine katılması gerekir.

Balık
Çok önemlidir, ama balıkta B1 vitaminini etkisiz hale getiren bir enzim olduğu için pişirilmesi gerklidir. Haşlarsanız balıktaki besleyici maddeleri öldürürsünüz. Bu nedenle en iyisi ızgara yapmaktır. Fosfor açısından zengin ve hazmı kolay olan balık, kılçıkları ayıklanarak verilmelidir.

Ciğer
Kedilerin çok sevdiği yiyecekler arasındadır. Yüksek besin değeri olmamasına karşın diyet görevini de üstlenir. Çiğ ciğer ishale, pişirilmiş ciğer ise kabızlığa neden olabilir. Çok fazla çiğer tehlikeli olabilir . Bu nedenle sık vermemek yaralıdır.

Çimen
Besin değeri olmayan fakat bir kabın içine yerleştirildiğinde kediler tarafından hazmı ayarlamak için kullanılan ve yutulan yabancı (kıllar) maddelerin de atılmasını sağlayan hazım için faydalı bir malzemedir. Bir saksı içerisinde evde büyütülen çimenler tazelik ve sağlık açısından tercih edilmelidir.

Tatlı gıdalar
Şişmanlatır, dişlerine zarar verir, görme bozukluğu yaratır. Kısaca kediler için uygun değildir.

Dikkat edilmesi gerekenler !
- Kediler sanıldığı gibi küçük kemikleri çiğnemezler, yutarlar. Bu nedenle özellikle küçük tavuk kemikleri sindirim sisteminde ciddi problemlere sebep olabilir. Bu nedenle balık ta olduğu gibi tavugun da kemikleri ayıklanmalıdır.
- Tavuk özellikle ishal olan kediler için yararlıdır.
- Uzun süre sadece tek tip yiyecekle beslenmemelidir. Yukarıda belirttiğimiz besinler tek başlarına çok fazla anlam ifade etmezler.
- Küçük kedilere günde birkaç kez, yetişkinlere ise günde iki kez yemek verilmelidir.
- Hazırladığınız sağlıklı yiyecekler bazen kedi tarafından beğenilmeyebilir. Ve kediniz açlık grevine girerek günlerce yemek yemeyebilir. Lütfen taviz vermeyiniz.
- Yemeklerin belli saatlerde dakik olarak verilmesi faydalıdır.

Canım market mamaları petshoplardada var özellikle adı lacat miydi ne onlar filan hiç iyi değiller:1no2:Ben royal canin aldım bayada büyük bir paket zaten biraz pahalıda herşey onlar için sonuçtasırnaşık şey

Birde birkaç gün sonra oyunlara başlar koridorda pusuya yatar tam sen geçerken üstüne atlar kaçar sakın korkma bu da oyundur seni oyuna davet ederyerimsenibenBiz evde artık çok dükkatli yürüyoruz çünkü saklanıp bizi bekliyor ve birden atlıyor sonra saklanıyor bende onu arayıp buşuyorumsırnaşık şeyDaha aranızda türlü türlü oyunlar çıkartır ay anlattıkça eve gidesim geldi yasırnaşık şey

Oyun oynamaya cok duskun bizim yaramaz=) simdiden baslamis bu tur seylere aslinda
Petshopda calisan adam beni kendi uyardi aslinda, ben bilmiyordum market mamalarinin aslinda verilmemesi gerektigini,birkac cesit icerisinde en iyi olanini kendi ønerdi bende onu aldim, umarim dogru secimdir:sm_confused:
Aynen benimde eve gidesim geldi, benim birde kayinim var kedi hastasi, bizde kalmasi icin ikna ettim bugun geliyo, ilgilensin biraz bizde iyice alisana kadar:asigim:

dogru nevbahar söyledigin mama yada kaliteli bilinen wiskas beş para etmez sadece karbınhidrat yüklemesi yapar kedi çabuk acıkır ve çok tüketir mamayı..zaten market mamalarındaki amaçta budur..kedi çabuk acıksın çok yesin biz para kazanalım mantıgı...ama kedilerde aşırı karbonhidrat yüklenmesi ile böbrek hastalıkları,şeker,vs. oluyo...tabi hayvanları düşünen yok...amaç daha çok para kazanmak..

bende royal canın 34 kullanıyorum...premıum da kullanabilirsin..evet çok pahalı bu mamalar ama aylık hesaba vurursan aslında market mamalarına verdigin paradan daha ucuza geliyor...

Söylemeyi unuttum balkabagıda kediler için çok yararlıdır...makarnayla falan haşlarsanız lifli bi besin oldugu için yalanırken falan yuttugu kıl tüy vs. gibi yabancı maddeleri daha çabuk atmasını saglar hemde besler.....

Ay çok bilgili gördüm kendimi yaww..ne çok biliyom demi...tatlicadiarzutatlicadiarzu

Hehehehhe ben evdeyim çatlayınnnnnnn.....Kötü KazenKötü Kazen

Dita ne demek iyiki paylaştında bende eksik kaldığım kısımları tamamlamış oldum

Buarada evet şuanda çatlıyorum sayende çok sağoltatlicadiarzu

3 saat kaldı neyse ki:sm_cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…