evde hayır mevlüdü nasıl verilir adetleri bilen var mı kızlar

eda35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
254
95
kızlar selam ben 1 ay içinde kendi evime gecicem ve evimde mevlüt vermek istiyorum evde bi mevlüt okunsun konu komşu gelsin istiyorum ama böyle bi mevlütte ne ikram edilir nasıl olur bilmiyorum bilen var mı aranızda şimdiden sagolun

hayırlı olsun canım
etrafında sesi güzel olan bir bayan hoca çağırabilirsin yada kendine güvenen bir ahbabında olur
hoca şart değil yani
genelde saat 2 ye kadar herkez toplanmış olur
hocanın önüne su ve tuz konur
önce okumalar yapılır
okuma bitince tavuklu pilav ikram edilir
(sade pilav üstüne haşlama tavuk yani)
yanında genelde asitli olmayan bir içecekle sunulur
gelenlerede bir havlu hediye edilir
şart değil ama bir ufak tefek bişiyler olsa olur
çünkü yeni ev mevlüdü diye sana hediye getireceklerdir.

çok sağol canım içecek olarak şerbet olur heralde onunda tarifif vardır nette
allah herkesin kalbine göre versin inşallah

bi de hani bu işi yapmak için özel günler varmıdırki

gül suyu falan diyolar bi de dua okunmaya başladıgında helva kavrulurmus o nasıl ki

şerbet olur ama herkez sevmez ondan yanına extra limonata koyabilirsin
kolonya dökmek yerine gül suyu dökende oluyor ama helvayı ne gördüm nede duydum:44:

her yörenin farklı heralde dua okunmaya başladıgında helva kavrulurmus o helva dagıtılrmış

canım helva rahmet mevlüdünde kavrulur
yada acele bacı diye bir dilek yöntemi var onun için dağıtılır diye biliyorum ben
ben zaman zaman evde mevlüt okuturum
tanıdık bir hoca var onu çağırıyorum
kmşulardan falanda bilenler takip ediyor duaları
ikramlık olarakta börek kek poğaça kurabiye sarma bir çeşitte salata tarzı bişi yapıyorum
patates salatası mercimekli köfte yada kısır gibi
tatlı olarakta ya hazır alıyorum yada bir şerbetli tatlı yapıyorum
içecek olarak genelde çay yapıyorum ama şu ara ramazan şerbetine taktım ramazanda onu kullanıcam
yolcularkende gül suyu ve gül lokumu ikram ediyorum hediyeyide sadece hocaya veriyorum hakkını helal etsin diye
ama sana hediye getirirler ev için sende ufak çaplı bişiler hazırlayabilirsin bence gül kokulu tesbih olabilir
benim kimsem olmadığı komşularımı çağırıp okutuyorum
senin uzaktan gelecek falan varsa lahmacun yada fırında pidede yaptırabilirsin
yanınada ona göre bişiler hazırlarsın
evinde hayırlı olsun bu arada

ben egeliyim tavuklu pilav yapılır, helvada irmik helvası yapılır bizde böyle sadece ölünün arkasından değil yani. ayran limonata olabilir yanında. ama şimdi oruçludur insanlar ne zaman yapıcan ki ?

canım arkadaşında dediği gibi gelecek kişi sayısına göre pilavını yapar tavuğunu haşlarsın

tavuklu pilav

bide hazır paketli ayranlar varya onlardan al yanlarında verirsin

yaz günü iyi gider

benim bildiğimde helva ölenin senesinde yapılır

sen en güzeli tavuklu pilav ayran ve baklava ver hazır pastaneden al baklavayı

tavuklu pilav

ayran

baklava

daha ne olsun :)

şimdiden Allah kabul etsin canım ama ramazan girdi ne zaman yapıcaksın iftardan sonramı?

kızlar hepinizin ceapları için ellerine sağlık iyi dilekleriniz için teşekkürler

ben ramazandan sonra yapıcam zaten anca tasnrıım lahmacun işi saki daha bi kolayıma geldi bi de baklava sipariş veririm izmirde olanlar varsa buyursun gelsin benimde o kadar akrabam yok toplasan 8 9 kişi gelcek zaten ama özendim işte ondan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…