• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde güve kelebeği var çözümü olan var mı

Sena616

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
2.695
6.744
158
27
Kızlar geçenlerde perdede görmüştüm. Sonra dün kapının üzerinde gördüm. Bugün de mutfak dolabının üzerinde gördüm. Toplam 3 taneydi öldürdüm. 1+1 evde yaşıyorum diğer eski evimde yoktu. Ne yapacağımı bilemedim hangi ilaçtan almalıyım? Un açıktı 2 kg almıştım. İçine baktım görünmüyor komple atayım mı yine de? Yardımcı olur musunuz

Evi bol bol havalandırın

Lavanta kesesi - defne yaprağı koyabılırsınız evin belli bölgelerine

Rossmann benzeri marketlerde guve cozumleri var, lavanta iceren jeller oluyor giysi dolabina konuyor. Benim dolapta da lavanta kesecikleri var.

Tüm baklagillere bakın bence mutlaka kaynağı vardır onun. Ben güve çıkınca önce mercimek mısır un tarhana gibi tüm kuru gıdalara bakıyorum. Oradan kaynağı çıkmazsa da yün halı yada yün kazak yada yün yataklara bakıyorum.
Mutlaka birinden birinde de yakalıyorum. Kaynağını bulmadan çözülmüyor meret

1+1 evde bizde ayni sorunu yasamistik mutfaktan gidalardan birine kurtlanip kelebeklesmisti. Belki un degildir baska gidalardan posetin icine veya herhangi birine tek tek bakin ugrastirici oluyor maalesef ama kesin cözümü ortadan kalkiyor.

Geçen yaz ben de yaşadım, bütün ne var ne yok kontrol ettim yok bulamadım. Gördükçe öldürdüm. Bir süre sonra dolap içlerini temizlerken gerilerde küçük bir kapta badem şekeri buldum ama unlaşmış. Dolabın içinde fark etmemişim, birşeyleri alıp koyarken geri kaçmış muhtemelen

Pirince mutlaka bakın pirinç çok çabuk güve/kurt yapıyor

Ben artık pirinci marketten alır almaz buzdolabına atıyorum dışarıda böcekleniyor

Kızlar geçenlerde perdede görmüştüm. Sonra dün kapının üzerinde gördüm. Bugün de mutfak dolabının üzerinde gördüm. Toplam 3 taneydi öldürdüm. 1+1 evde yaşıyorum diğer eski evimde yoktu. Ne yapacağımı bilemedim hangi ilaçtan almalıyım? Un açıktı 2 kg almıştım. İçine baktım görünmüyor komple atayım mı yine de? Yardımcı olur musunuz
Büyük ihtimalle mutfakta bi şey güvelenmiştir. Benim evim çokk sıcak olduğu için bakliyat makarna gibi kuru gıdalar hemen güveleniyor, ben de artık tükettikçe alıyorum, fazla almıyorum. Siz de kaynağını bulana kadar görmeye devam edersiniz gibi.

Bir gıdanın içinde oluşmuştur muhtemelen gıdaları kontrol edin. Başka türlü güve olacağını sanmıyorum

Dadandığı yer vardır onun. Evi iyice arayın. Baklagilleri kontrol edin. Yorgan yastık hurç aralarına bakın, güzelce havalandırın evinizi.

Evi dip bucak temizleyin. Hergün en az iki kez havalandırın. Bakliyat un vs bakın kontrol edin ne durumda diye .

Malesef eski bakliyatlarınyeni tarihli paketlere koyup satıyorlar. Ünlü bir markada denk geldim. Eve bı geldim pirinçte kurt geziyor. Şikayetvara koydum. Bence düzgün ürün bulmak çok zor artık türkiyede.

Ona dikkat edin işe. Ama dip bucak bı temizleyin dediğim gibi

Mutfaktaki her hangi birşey güvelenmiş olabilir. Bakliyatlar, tarhanalr, makarna, un, bulgur, prinç vs.. Buzdolabı hariç dışarda tuttuğunuz ne varsa gözden geçirin derim

Gardıroplarıda kontrol edin.
Oğlumun giymediği bi montu vardı onun kol içinde bulmuştum 2 hafta aramadığım yer kalmamıştı :işsiz:o_O

Kuş varsa evde kafese bakın geçen sene mutfağı talan ettim evin herseyi kelebek olmuştu son anda farkettim kuşun yemi guveliymis:(

Back