Evde genelde yaptmz makarna soslarn paylaalm

snowdrop

sağlık,huzur ,mutluluk...
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
952
10
318
38
İstanbul
kızlar makarnayı çok seviyorum ve değişik soslarla denemek istiyorum ,sizler nasıl yapıyorsunuz soslarınızı paylaşalımcokacimcoook

ben makarnayı tereyağlı sade olarak ve domatesli,kekikli soslu çok yaparım birde sarımsaklı yoğurtlusunu,üzerine kıyma vede pul biberli yağ döküyorum çok güzel oluyor

*sarımsaklı yoğurt,üzerine domatesli ve ya salçalı sos
*kremalı tavuk çorbasını koyu olarak pişirip,baharatlarla mideye indiriyorum(her çeşit çorbayla olur hazır ama)
*salçalı sos üzerine ufalanmış beyaz peynir
*salça,sarımsak,sıvıyağ,doğranmış sosis nefis oluyor.

benim esimde altta yazacak oldugum soslu makarnaya bayiliyor (tarif avrupa usulu):

kiymayi yagda kavuruyorsun, icine dogranmis domatesleri ekliyorsun, daha sonra konserve bezelye tuz biraz karabiber, ardindan asagi yukari 1 bardak yada daha az (kivama gore) sut ekliyorsun...

afiyet olsun :)

En sevdiğim kıymalı makarna. Makarnayı haşlıyorum. Bir tavada kıyma, çok az salça, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi kavuruyorum. Makarnnayı üsütne boca edip harmanlıyorum, üzerine de sarımsaklı yoğurt. Baharatlar önemli. Tek kıyma aynı tadı vermiyor.
Sonra, booool domates, sarımsak ve fesleğenle sos yapıyorum, zeytinyağıyla yapılması şart bunun.
Sonra ton balıklı yapıyorum. Dereotu, ufak doğranmış kornişon turşu, maydanoz ve çiğ havuç ekliyorum.
Bir de bibim yöresel tarifimizi vereyim. Makarnayı haşlarız. Başka bir yerde tereyağı veya margarine (ama ben hiçbir yemekte margarin kullanmam) iki üç kişiye bir yumurta denk gelecek şekilde yumurta kırar, pişer gibi olunca tam pişmeden makarnayı boca eder, biraz da onun sıcaklığı ile çeviririz. Yumurtalar pişmiş olur zaten. Ben çok severim.
Erişteyi de tulum peyniri ve cevizle severim.
Çok yazdım biliyorum ama makarna hastasıyımdır birazcık. :)))

cam fıstık+taze fesleğen+maydonoz+zeytinayağı hepsini rondoda kıyın

haşlanmış makarnaya dökün artık isterseniz permasan peynir ekleyebilirisniz çok lezzetli oluyor tavsiye ederim

Back