• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde çok sıkılıyorum iş bulamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zgendr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Mart 2024
168
21
13
25
Merhaba kızlar sağlık memuruyum tecrübemde var ama iş bulamıyorum evdeyim yaklaşık 4 aydır. Öncesinde full de olsa partta olsa çalıştığım yerler vardı ama şuan maalesef evdeyim. Maddi anlamda kaygım yok belki ama ben bi kere kendi paramı kazanmanın tadını aldım. İşim uğraşım olmayınca strese giriyor depresyonumu tetikliyorum bazen keşke okul okumasaydım da girip bi yerde çırak olsaydım diyorum. Kendi dükkanım olsun bi uğraşım olsun diye çok dua ediyorum. Bi ara internet üzerinden satış yapmak istediğimi eşime bildirdim fakat o birikimimi de bu işte kaybedeceğimi düşünüyor. Evden çalışma işlerine kendi mesleğime başvurdum ama geri dönüş yok. Kpss puanım kendi bölüm için yeterli değil maalesef ama ben evde çok sıkılıyorum ileride çocuğum olursa senin annen vasıfsız ev hanımı diye dalga geçerler diye bile düşündüm biliyor musunuz ne yapacağımı inanın bilmiyorum ama her günüm aynı her günüm düşünce çok bunaldım dua eder misiniz benim için her gün vakıa suresini okuyup kendimi rahatlatmaya çalışıyorum

Bende öğretmenim, şimdi çalismiyorum, çocuk olunca vasıfsız ev hanımı oldum bir süredir, yemek, bulaşık, çamaşır, temizlik, çocuğumun gelişimi falan çabalıyorum yine de vasıfsız sayiliyoruz, cidden pes. Ben mesleğim olduğu halde sana pes diyorum, haksızlık ettiğin insanlara da acıyorum senin gibi onları "vasıfsız" gören de çoktur. İnşallah bır iş bulursun bı an önce vasifsizliktan kurtulursun 😊

O karamsar iç sesinizi kisin bence kendinize çok yükleniyorsunuz.
Çalışmayan ev hanımı olmayan insanlar vasıfsız değildir ayrıca görünmeyen ev içi emek diye bir şey var.
Ayrıca 4 ay olmuş henüz başvurmaya devam edin ülke şartları malum elbet bir iş cikacaktir.
Tavsiyem iş bulma surecinde sevdiğiniz bir hobiye yonelmeniz evden bir şekilde çıkın halk eğitimdeki kurslara vs gidin .

Ev hanımına vasıfsız diyen insan grubuyla çocuğunuzu görüştürmeyin.
Biri bunu sürekli yüzünüze mi vuruyor?
Neden bu kadar baskı yapıyorsunuz kendinize?
Madem bu kadar çok kafaya takıyorsunuz,sağlam bi şekilde KPSS çalışın atanın.

Öncelikle aileniz ve kendiniz için yaptığınız işlere dönüp bi bakın ve kendinizle gurur duyun. Evdeyken insan ne kadar çalışırsa çalışsın işe yaramışlık duygusu hissetmiyor bazen. Yemek, çamaşır, bulaşık hayat monoton bir hal alıyor. İş konusunda elinizden geleni yapın tabi ama kendinize de haksızlık etmeyin bu süreçte. Kendinize daha fazla zaman ayırmanızı öneririm. Spor yapmak, düzenli uyku saatleri, kitap okumak, kişisel bakım gibi. Bazı hedefler koyun önünüze bu doğrultuda hareket edin, iyi gelecektir. İşsizlik de çalışmak da ülkemizde farklı sorunları beraberinde getiriyor. İnanın sizinle aynı şeyleri hisseden o kadar çok insan var ki. Yalnız değilsiniz. Bu konuda elimizden geleni yapın, gerisini zamana bırakın. Unutmayın sağlığımız her şeyden önemli.

Gerçekten okumasına izin verilmemiş, meslek sahibi olma fırsatı elinden alınmış ve erkenden evlendirilip birkaç çocuk birden büyütmüş kadınlar şu yazdığınızı okusa ne kadar üzülürdü. Ben de yukarıdaki hanımefendi gibi öğretmenim ama çalışmayıp çocuk bakmayı tercih ettiğim için ileride çocuğumla vasıfsız ev hanımı diye dalga geçeceklerini düşünüp kendimi üzmek hiç aklıma gelmedi. Çocuğuma bu gibi çocuklara cevabını vermesini öğretirim alt tarafı zor değil. Çalışmak istiyorsanız kendiniz için çalışın millet ne der diye düşünüp kendinizi strese sokmanıza gerek yok zaten işsizlik oranı ortada.

Son düzenleme:
Öncelikle yorumlarınız için,eleştirileriniz için çok teşekkür ederim. Kimsenin kalbini kırmak yada üzmek gibi bi niyetim olmadığı ve yazılanların yanlış tarafa çekilmemesi adına kaldırdım. Tabii ki fikirlerinize saygı duyuyorum hepinizin

Öncelikle yorumlarınız için,eleştirileriniz için çok teşekkür ederim. Kimsenin kalbini kırmak yada üzmek gibi bi niyetim olmadığı ve yazılanların yanlış tarafa çekilmemesi adına kaldırdım. Tabii ki fikirlerinize saygı duyuyorum hepinizin
Kaldıramazsın şekerim. Yeni üye de değilsin, silemeyeceğini bilmiyor olamazsın. Konu geri gelecek sana veda edeceğiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back