- 4 Aralık 2012
- 2.995
- 4.437
- 38
-
- Konu Sahibi KilicBaligi
- #8.161
Dediğim gibi fön öncesi kullanılan sular brezilya fönünü bozuyor. Davines Melu Spreyi araştırın derim. Başarılı... Ayrıca saç uçları için de serum formda bir ürün kullanabilirsiniz, artego veya nashi argan yağlı serumlar iyi iş görüyor. Fiyatlar bütçenizi aşarsa John Frieda'nın ısıya karşı koruyucu olan sarı renkli serumu da uygun.
Himmm anladım peki bana onerebilcegin bi fon oncesi su varmı? Isinin zarar vermemesi lazim ablamin saçına yaptik brezilya fonunu onarsin diye yandi da saclari..duzlestrmedi ama yatistrdi yine duzlestiriciye ihtyaci var ama zarar da vermemesi lazim senn engin bilgilerine ihtyacim var canımKilicBaligi
keratin bakımı saçlara zararı var mı bilgilendirir misiniz.
keratin bakımı saçlara zararı var mı bilgilendirir misiniz.
Davines nourishing Miracle Keratin yükleme serumunda "Formaldehit" bulunmaz.bi de için de Formandehit maddesinin bulundurmayan bir keratin maskesi önerebilir misiniz.
Değdirmemen lazım tatlım. Bence regl dönemine denk getir.Kizlar henuz urunu deneyemedim calistigim icin zaman bulamadim.emin olun dener denemz yazicam..KilicBaligi canim bu urunu uyguladiktan sonra 48 saat beklemek lazim yikamak icin peki hic su degmemesi mi gerekiyo.abdest alinca mecburen degiyo bi zarari olurmu
Tamam canim Sağol. .Değdirmemen lazım tatlım. Bence regl dönemine denk getir.
1- Davinesin şampuanı arındırıcı bir şampuan değil, muhakkak edin o şampuanı, günlük olarak kullanabilirsin ve çok seveceğinden emin ol.Saç kremi vs çok da gerekli değil zaten bu serinin saç kreminden nefret ediyorum yapış yapış yapıyor saçı.Selam kizlar. Gecen yil sacimi bi kauför aciciyla yakti. Denemedigim ürün kalmadi.
En verim aldigim maske Kerastase therapist serisinin maskesi oldu.
Fakat saclarimi sürekli düzlestirmek zorunda oldugum icin kücük kücük kirilmalar devam ediyor.
Keratin bakimini arastirdim fakat her kuaför ve internet siteleri farkli seyler söylüyor.
Net de arastirdiktan sonra Davines keratin yüklemesine karar verdim. Bikac ay önce de keratin yüklemesini yaptirdim kuaförde. Basarili buldum, fakat kuaföre gitmeyi pek sevmedigimden cok fazla yaptiramadim.
Bu sebep den bi kuaför malzemeleri satan siteden sadece keratin serumunu aldim 340 civariydi.
Biliyorum normalde 3 lü set halinde kullaniliyor Davines. O kadar para bi sampuan ve sackremine vermek istemedigmden dolayi sadece keratin serumunu aldim.
Bugün ilk olarak uyguladim (kendime güvenirim sac konusunda, boya olsun cila vs herseyimi kendim yapiyorum zaten..)
Önce sampuan olarak deep cleansing shampoo kullandim, saniyorum davinesin ki de bu tür bisey.
Iki kez sampuanladiktan sonra havluyla nemi alinmis sacima boya surer gibi keratin serumunu sürdüm.
Ben 45 dak civari bekledim, kimi sitede 1-2 saat bekletin bi zarari yok derken bi baska sitede ise 20 dak asmayin diyor.
Asil kafa karistirici birinin blogunda okudugum.
Kiz kuaförde yaptirmis ayni bu uygulamayi, fakat onda keratin durulanmadan beklemeden sonra fönlenip düzlestiriciyle gecilmis ayni ürün, brezilya fönü gibi yani.
Iki gün sonrada tekrardan gitmis bu kez durulamislar.
Kuaförü bu sekilde keratinin saca daha iyi nüfus edicegni söylemis.
Ne düsünüyorsunuz ?
Bukadar cabuk cevap icin cok tesekkürler.
Sampuani benzer olmadigini söylüyorsun fakat burdaki amac saci derinlemesine temizleyip aradaki pulcuklari aralamak degilmidir ?
Sac kremi yerine sevgili kerastase therapiste imi kullandim.
Hayır, dediğim gibi diğer keratin bakım ürünleri ile hiç bir benzerliği yok bu serinin, tamamen zıtlar. Şampunanın derin arındırıcı ve pul açıcı özelliği yok, tam tersi saçları narince temizleyip saç pulcuklarını kapatıyor ki sonradan uygulanan keratin bakımı saç tellerini çerçeveleyebilsin.Bu yüzden önerilen kullanım şekli, sorunlu aşırı kimyasal işlem görmüş saçlarda 10 gün içinde toplam 3 defa, sonrasında ayda veya iki ayda bir defa uygulama.Fazlası saçı ciddi anlamda ağırlaştırıyor ve sertleştiriyor.
Saç kremi yerine sevdiğin bir ürün ile devam etmen isabet olmuş.
Hmm.. Yani sampuanin yapisi ne cleansing shampoo lar gibi nede sülfatsiz parabensiz vs sampuanlar gibi degil, benzersiz oldugunu söylüyorsun ? Ben özellikle türkiyede shampuanlarin fazla abartildigini gördügüm icin cleansing shampoo isimi görür diyordum. Neden tr de sampuanlar fazla abartiliyor dersen, saclarimi begenenler hangi sampuan kullandigmi sorarlar genelde. Oysa sampuanin sadece temizleme özelligi vardir asil bakim ürünlerinde basliyor olay. O yüzden ben yumusak bi sampuan kullanirim günlük hayatimda, sonrasinda maskemi vs kullanirim. Bikac haftada bir de sacima kullandigim sekillendiricilere göre, derinden arinmasi icin cleansing sampuani kullanirim.
Bi diger sorumu da sormadan cevaplamis oldun :) Hangi araliklarla nekadar siklikla kullanmaliyim diye soracaktim.
Benim saclarim yillardir kaynakli, saclarimin tepe kismi ciddi hasarli ve koptugu icin kisa, yani kaynaklari örten bölüm. Bakimlari cogunlukla tepe kismima uyguluyorum, keratini de öyle. Birde dedigim gibi düzlestirici kullanmak zorundayim malesef bu yüzden de kendine gelemiyorlar. Amacim uzamalari icin saclarimin kücük kücük kirilmalarini önlemek.
Tavsiye edebilecegin ürünler varmi bana. Cok fazla sey kullandim, dogal yaglar hindistan cevizi yagi ve zeytin yagi kullandim bi dönem pek verim alamayinca keratin bakimini duydum..
Şampuanın yapısının zaten derin temizleyici şampuanlarla aynı olmadığının altını çizdim, sülfat ve sodyum içermeyen şampuanlardan farkı ise ph aralığı olarak bir tık daha düşük olması. Ph ne kadar düşük ise saç o kadar daha güçlü olur. Malum sağlıklı saç ortalama ph6 civarı oluyor, orial ile açılıp hamur kıvamında olan saçın ph aralığı 11-13 arası. Saç phını düşürmenin ilk basamağı şampuan, sonrasında maske/krem ve durulanmayan spreyler geliyor. Saçı doğal phına ne kadar yakınlaştırırsan sağlığı da o kadar garanti olur, bu yüzden ben şampuan konusunun abartıldığını düşünmüyorum zira düşük ph li şampuan da saçı temizler, yüksek olan da ama buna rağmen yumuşak bir şampuan kullanıyorsun ve aslında bu yüzden kullandığını da biliyorsun.
Benim şu an daimi olarak kullandığım iki şampuandan biri Davines Nourushing, diğeri ise Pureology. İkisinden de memnunum ama buna rağmen dönüşümlü olarak kullanıyorum ve uzun yıllar kullanmaya devam edeceğim.
Bence her 3 banyoda bir kökten uca, her banyoda ise kulak hizasının altından itibaren yağ bakımı yapmaya devam et, özellikle yağları ılıtarak sürersen hem uzaması hızlanır hem saçları yıkamaya hazırlar. Bunun dışında kullandığın Kerastese maske zaten son zamanların en beğenilen ürünü, bir çok kişi yıpranmış saçlarda harikalar yarattığını söylüyor bu yüzden doğru seçim. Davines'in keratin kürünü de almışsın bu durumda ek olarak sadece bir sprey kullanman yeterli görünüyor.
Bonacure acil kurtarma serisinin beyaz şişeli bir durulanmayan kürü var. Ph olarak düşük bir ürün ve özellikle yanmış saçlarda oldukça başarılı. Eski haline getiriyor mu tabii ki hayır ama tarama, fön, düzleştirme gibi işlemlere karşı saçın bir miktar korunmasını sağlıyor tavsiyemdir. Bunun dışında ekleyebileceğim bir şey yok, biraz sabırla bence sen bu saçları bir hale yola getirirsin.
Tesekkürler bilgilendirdigin icin, benim ph dengesiyle ilgili bilgim yoktu. Sülfat vs gibi maddelerin olmamasini biliyordum, fakat ph dengeside önemliymis. Öyleyse davines in sampuanini da alirim yakin zamanda
KilicBaligi Birde yaptigim keratin yükleme düzlestirici icin bi koruma kalkani olusturuyor mu, yani bu kücük kirilmalara biraz olsun azaltir mi ?
Değil herhaldeKIZLARCIM TELAŞLI HATUNCUKLARIM :)))
Özelden yazmadan önce bence başlığın ilk 50 sayfasına bir göz gezdirin, aradığınız bütün soruların cevapları var zaten hemde fazlasıyla. Aynı sorular soruluyor gerek yok ki :)
Üşenmeyin zor değil okumak, vallahi billahi zor değil :) hem daha farklı bilgiler de öğrenip not edebilirsiniz bir kenara.
Yine mi cevap bulamadınız, yazıverin buraya bilen zaten cevap verir herkeste görür öğrenir
Değil mi
Vallahi ben bayaa bi okuduktan sonra yazdim zaten. Benim soruma cevap bulamadimKIZLARCIM TELAŞLI HATUNCUKLARIM :)))
Özelden yazmadan önce bence başlığın ilk 50 sayfasına bir göz gezdirin, aradığınız bütün soruların cevapları var zaten hemde fazlasıyla. Aynı sorular soruluyor gerek yok ki :)
Üşenmeyin zor değil okumak, vallahi billahi zor değil :) hem daha farklı bilgiler de öğrenip not edebilirsiniz bir kenara.
Yine mi cevap bulamadınız, yazıverin buraya bilen zaten cevap verir herkeste görür öğrenir
Değil mi
Değil herhalde