Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

Teşekkür ederim kılıcbalıgı uyarmasan yanlış ürünü alacaktım, dediğin gibi yaptım krem yerine maske aldım.
Altta aldığım ürünler;
Screenshots_2015-08-10-17-26-16.png
Yalnız çok tuttu 332 lira :eek:

Arkadaşlar lütfen konu ile alakalı özel mesaj atmayın.Madem ki brezilya fönü ile alakalı bir başlığımız var, merak ettiklerinizi buradan sorun rica ediyorum.

KilicBaligi KilicBaligi sacinin rengine ba yil dim harika ve cok iyi bir is cikarmissin brezilya fonunde masallah ☺
birde gebelikte uygulanmaz galiba degilmi o_O

@leylmira Yeni, ürünlerde koku duman yok, zaten kafa derisine de sürülmüyor bu yüzden bir sorun oluşabileceğini düşünmüyorum ama en ufacık bir sorun oluşma ihtimali bile olsa bu büyük risk doğurur bu yüzden ben doğumdan sonrasını bekle derim.

Kılıçbalığı sağolsun var olsun diyerek başlıyorum sözümeee :)
Ben yıllardıııırrr saçımı mavi yapıcam mavi yapıcam diye geziyordum sonunda bu sene yaptım sonu hüsran oldu ama neyse(fotoları atıyorum aşama aşama). 2013 senesi ve 2014 senesi benim için kötü oldu ve algım tamamen kapandı 2014 te saçımın yandığını anlayamadım hatta o derece hanımlar. İlk saç boyama serüvenim değil bu ilk boyayı üniversitede yaptırdım açtırma yapıldı 4 saate yakın kuaförde kaldım. Maviye boyarken ise 2 saat max. kalmışımdır. Yani saçlarım pat diye açıldı ama benim kafa basmadı hatta boyandı saç ama tutmadı ilk boyamada mavi ile ombre gibi oldu ertesi gün tekrar boya yapıldı mecburen. Saçım aktı aktı aktı yeşil tonlarında oldu ama alttan açılma ile oluşan sarılar ortaya çıkınca kuaföre 7.1 yaptırcam demiştim aktığında o da tabikide yaparız demişti. Bu arada anlamamın bir diğer sebebi gitmeden ben keratinli serum almıştım. Pantene'nin ahım şahım bir şey değil ama ben saçım sertleştikçe sürdüm. Ben sanıyordum ki saçım kurudu ondan oldu o yüzden gün boyu elimde idi serum. Mersinden Sivasa gittim akma süreci orada oldu. Saçım kuruduğunda sanki jöleli gibi semsert ıslakkende lastik gibi bir halde olduğu iki gün serumsuz kalınca ortaya çıktı; ben ancak 10 gün sonra anladım fön çekerken taranmayan saça ise anlam verememiştim. Döndüm Mersine hemen konuştuk kuaförle haklısın boya parasına yapıcam saçını dedi bakım da benden dedi. O arada bu saç kapanır mı peki dedim tekrar tabikide dedi ama açıcı filan dedi diye korktum 7.1 ile evde kendim boyadım colormax boya kullandım. Saçım zerre boya çekmedi içine şok oldum. İğrenç bir yeşil oldu o da oksidanın açması ile. Kuaföre gittim gösterdim saçı boya parası diyen 40 lira dedi düz boya fiyatı zaten bu benim saçımda kısa. Diğer dediği ise saçı ben yakmadım demesiydi ve sen siyaha boyarsan tutmaz benim boyamam gerekli demesi çıldırttı. Çıktım kuaför markete gittim. Synergy 4.0 ile boyadım. Sertleşti biraz şükür boya yiyince. Sonra kılıçbalığının tavsiyesi ile bio keratin gold aldım kuaför marketten 75 tl ye 700 ml. Bugün yaptım keratin bakımı. Kokusu elma gibi sürerken çok rahattı ve elma elma kokuyordu. 20 dk beklettim saçımda. Geniz yakan koku olmayacak diye düşündüm amaaa saçımı kurutma makinesi ile kuruturken genzim yandı gözlerim yaşardı. Klimanın önüne tünedim suratıma üfledi böylece ve koku ve geniz yakmasından kurtuldum. Kuruttuktan sonra düzleştirci ile üstünden geçtim buhar çıkmayana kadar diye düşündüm öyle devam ettim saçım kalıp gibi oldu o ara yemek yedim bir daha kurutma makinesi ile ısıttım ve duşa girdim. Sonuç yanıklar halen duruyor tek seans yeterli olmadı. sanırım 3-4 de kurtulurum ancak. Saçım kuruyor ama artık önceden saçım kurumuyordu yandığı için kuruma özelliği kalmamıştı saçımın cidden abartmıyorum kurutma makinesi ile 30*45 dk arası kurutma makinesi olmadan tam bir gün neredeyse. saçım uzaktan daha insan gibi duruyor en azından ben yanığım diye bağırmıyor. parmağımı tuttuğum yere kadar yanık saçlarım. :KK43:

Eklentiler

• received_1018169108202687.jpeg
    received_1018169108202687.jpeg
    58,5 KB · Görüntüleme: 83
  • received_1018169118202686.jpeg
    received_1018169118202686.jpeg
    69 KB · Görüntüleme: 99
  • IMG_20150809_231311.jpg
    IMG_20150809_231311.jpg
    135 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20150809_231319.jpg
    IMG_20150809_231319.jpg
    127,1 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG_20150809_231332.jpg
    IMG_20150809_231332.jpg
    121,8 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_20150811_104930[1].jpg
    IMG_20150811_104930[1].jpg
    142 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_20150812_192405[1].jpg
    IMG_20150812_192405[1].jpg
    84,1 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_20150812_192529[1].jpg
    IMG_20150812_192529[1].jpg
    103,9 KB · Görüntüleme: 80
  • IMG_20150812_192751[1].jpg
    IMG_20150812_192751[1].jpg
    119,8 KB · Görüntüleme: 84
  • IMG_20150812_192601[1].jpg
    IMG_20150812_192601[1].jpg
    82,7 KB · Görüntüleme: 87
  • IMG_20150812_192716[1].jpg
    IMG_20150812_192716[1].jpg
    124,4 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleme:
Fotoğraflar başlangıçtan sona doğru saçımın değişiminde ayrıca eklememişim çok az duman çıktı ama kokusu var hamileler yapamaz yazıyor kutusunda benim üründe :KK66:

Vallahi yanığını falan bilmem ama saç rengin güzel olmuş bence. Birde şunu sorayım işlemden sonra saçlarını tararken hala lastik gibi uzuyor muydu saçların yoksa sadece cansızlık mı vardı? FarkliHatun FarkliHatun

yer yer hala lastik gibi uzamalar var -ama önceki daha berbat değil tarayabiliyorum en azından- orta kısımlarda daha çok parmağımla işaretlediğim yerden 2 cm aşağıda filan kaçıncı seansta geçer dersin eksik ya da yanlış var mı bir dahakine saçımda daha uzun süre mi bekleteyim gene çok soru sordum :) boya çok iyi oldu ilk boyamada simsiyahtı aktı ve kendi rengine çok yakın şu anda.

Eğer lastiklenmelerde azalma varsa bu iyiye işaret.Bence ikinci uygulamada 20 dakika bekleme süresini sen 40 dakikaya çıkart. Duruma göre bekleme süresi de iki gün olabilir. Yani ertesi gün de yeniden düzleştireceksin ama bu ikinci günde kullanacağın ısı 160 derece falan olsun.

Senin saçlar ağır yanık ama sanırım 3. seansta falan toparlar gibi... Bu arada işlem öncesinde sülfatsız arındırıcı bir şampuan kullanman gerek bunu unutma.

FarkliHatun FarkliHatun

Nude şampuan var evde onu kullanıyorum. İkinci sefer yapmadan yeniden yazarım buradan işi öğrendim gibi artık. İnşallah bir an önce toparlanır görüntü olarak daha iyi olması beni mutlu etti saçım kuruyor hem bir daha da boyaya bulaşmam dellenmedikçe açtırma yapmayacağım kesin ama :KK20: KilicBaligi KilicBaligi

Bulaşma tabii, zaten yaşın henüz genç, beyazın yok bir şeyin yok ne diye bulaşırsın ki? İlle arada renk olsun diyorsan tekli çıtçıtlar var al onlardan boya maviye, tak saçına olsun bitsin :KK48:

Bu arada Nude, işlem öncesi kullanıma uygun değil canım bilgin olsun. Sen şu brezilya fönünü aldığın yere gidip en ucuz arındırıcı şampuanı al, herhalde 10 liraya falan bulursun. FarkliHatun FarkliHatun

watsons gratiste bulamam mı acaba ya başka marka ters yönde bana biraz olmadı gidecem artık. Beyaz anneme çektiysem 40 yaştan önce olmaz gibi :) Bir hafta sonra mı yapayım ikinci kürü? 2 gün bekletirim bu sefer daha çok etkisi olsun diye işlem sonrası için ya da etkisini artırmak için krem işlem sonrası şampuan ne tavsiye edersin

Maalesef oralarda bulamazsın ama en olmadı UniBaby bebek şampuanı alabilirsin. Başka marka olmaz sadece bu bebe şampuanı uygun.

Ben Nude'u ne kadar süredir kullandığını merak ettim. Brezilya Fönü severler olarak uzun bir dönem çok severek kullandığımız ama sonra kafa derimizde oluşan, kaşıntı kızarıklık saç dökülmesi ile sonlanan bir maceramız var kendisi ile. Hepimize alerji yapmıştı sonradan sebebini çözememiştik. Sen de dikkatli ol yani. Eğer bütçen uygun ise daha pro bir şampuan alırsan iyi olur. Ben şu sıra Pureology Strenght Cure kullanıyorum, çok çok iyi bir şampuan saçta oluşan mikro hasarları onarmak için birebir tam senlik yani ama 60 kusur lira fiyatı. İmkan bulabiliyorsan al şampuan bitene kadar kür yap saçlarına. Zaten bitmesi 3 ayı falan bulur. FarkliHatun FarkliHatun

şampuanı annem için almıştım bugün yorumları görünce sordum sorunum yok demişti öğlen konuştuk hatta 6 ay oldu. Hiç işlem yok saçında. Nude doğal diye almıştım anneme doğal ürünler kullanmaya çalışıyoruz rahatsızlığı dolasıyla. Bir hafta beklemeden yaparım o zaman ben :KK70: Dediğin şampuana kendim için bakarım ama

Şimdi şunu kabul etmek lazım hiç bir şampuan doğal değildir. Bunu forumda defalarca açıkladım inanmayın yani, içine 3-5 bitki özü ekleyen şampuanım doğal diyor o hesap :KK48:Önemli olan temiz içeriğe sahip olması, o açıdan Nude, klasik market şampuanlarından bir adım önde.

Açıkçası ben 1.5 yıla yakın kullandım ve memnundum da, sonra ne olduysa oldu... Memnunsa sorun yok.

Dediğim gibi işlem öncesi arındırma için UniBaby şampuan, sonrası için mümkünse Pureology. FarkliHatun FarkliHatun

Asla %100 doğal olamaz birleşemez yoksa içindekiler daha az kimyasal amacım kanser hastası annem elden geldiğince araştırıp en zararsızını bulmaya çalışıyorum. :KK66: Kimyacı olarak önerin varsa açığım 2 gün sonra yeniden yazarım buradan saçımdaki yanıktaki düzelmeleri saçı yananlara fikir olur hem

Kanser hastası ise iş değişir. Daha az kimyasal diyorsan organic firmasına bak, power build, aqua boost bunlar daha masum diğerlerine göre. Ben yine bir araştırma yaparım anneciğin için.Seni üzmek istemediğim için başka bir soru sormayacağım.Allah şifasını tez vakitte versin.

Paylaşımını büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz canım. FarkliHatun FarkliHatun

X