Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

Ben bir hafta önce keratin bakımı yaptırdım davines ürünleri ile. Düşündüğüm gibi bir farklılık olmadı ama, bir kaç kere daha deneyeceğim...

Islak haldeyken harikaydı yumuşacık olmuştu ama sonradan normale döndü:) 2 haftada bir yaptırabilirsin dedi adam, kullandığı ürünler davinesti:rolleyes:

Tamamdır, 3. seansta saç tellerinin kalınlaştığını ve saçının dolgunlaştığını gözlemleyeceksin. Eğer uçlarda kırılma sorunun varsa bunlar da duracak.

Bu arada saçına solüsyonu sürdükten sonra sadece duruladı değil mi yani şampuan kullanmadı?

Tamamdır, 3. seansta saç tellerinin kalınlaştığını ve saçının dolgunlaştığını gözlemleyeceksin. Eğer uçlarda kırılma sorunun varsa bunlar da duracak.

Bu arada saçına solüsyonu sürdükten sonra sadece duruladı değil mi yani şampuan kullanmadı?
2. seansı yaptırdım saçımın ağırlaştığını hissettim.
En başta şampuanla yıkıyor sonrasında iki kere solüsyon sürüyor yahut bir kere solüsyon bi kere saç kremi... İkisinde de hafif ısı veriyor ve sonrasında duruluyor. Hatta son seferde çok fazla durulamadı ve 2-3 gün saçlarını yıkama dedi. Haziran başında tekrar gidip 3. bakımı yaptırmayı düşünüyorum, o zaman daha net görürüm etkisini:KK73:

2. seansı yaptırdım saçımın ağırlaştığını hissettim.
En başta şampuanla yıkıyor sonrasında iki kere solüsyon sürüyor yahut bir kere solüsyon bi kere saç kremi... İkisinde de hafif ısı veriyor ve sonrasında duruluyor. Hatta son seferde çok fazla durulamadı ve 2-3 gün saçlarını yıkama dedi. Haziran başında tekrar gidip 3. bakımı yaptırmayı düşünüyorum, o zaman daha net görürüm etkisini:KK73:
Evet kuzum normalde hemen arkasından zaten yıkanmaması gerekiyor, ben iki gün falan bekliyorum genelde... Tam dediğim gibi 3. seansta bir bakmışsın saçların aslan yelesi gibi olmuş. Benim öyle oluyor çünkü

Şampuan için çok pahalı kimsayasal şeylere para vermeyin komili zeytinyağlı bebek şampuanı ve dalin başka önermem diğerlerinde mutlaka kimyasal bulunmakta.

Şampuan için çok pahalı kimsayasal şeylere para vermeyin komili zeytinyağlı bebek şampuanı ve dalin başka önermem diğerlerinde mutlaka kimyasal bulunmakta.
Yanlış konuya yazmışsın.Burası brezilya fönü konusu, bahsettiğiniz şampuanları kimyasal içeriklerinden ötürü kullanamıyoruz biz.

kılıçbalığı merhaba :)
bu sefer alfapart'ı denemek istiyorum. kendi kullanım talimatı dışında kullanımı için senin ayrıca önerin var mı ?

Canım netten aldık ama ben marka önermeyi uygun bulmuyorum bu yüzden araştırıp içeriklerine ulaşıp buna göre karar vermen lazım, netice itibarı ile evde uygulayıp uygulamamak sizin insiyatifinize kalmış ve ben daha önce açtığım farklı konularda gördüğüm davranışlardan dolayı kesinlikle marka önermemeye karar verdim zira hiç alakam olmadığı ve insanlara yardımcı olmaya çalıştığım halde saçma sapan suçlamalarla karşılaşabiliyoruz...Sen markaları belirle içeriklerini öğrenip burada paylaş ben hangi seçenekler uygundur bunları belirteyim...

Merhaba KilicBaligi,

Ben çokça doa kozmetiğin ürünlerini kullanıyorum. 'Doa Kimya' da keratin satışı yapıyor. 10 ml kutularda %20 saflıkta hidrolize sıvı keratin. İçeriği bu.

"Keratin kanserojen bir madde değildir. Piyasada brezilya fönü vb. adlarla satılan ürünler formaldehit veya formaldehit içermez diye satılıp formaldehitin bir türevi olan "Methylene Glycol" içerdikleri için zaralıdır. Bu ürün saç bakımı yapma amaçlı profesyonellerce b5 vitamini ve e vitamini ile birlikte kullanılmaktadır." Doa Kimya'dan alıntıdır.

Bu ürün sizce uygun mudur?

Benim saçlarım boya vs. hiçbir işlem görmemiş. Düzleştirici, maşa bile kullanmıyorum :) Çok yıpranmış sayılmaz. Kendinden dalgalı, hatta biraz bukle bukle. Düz olmasını tercih ederim çünkü hacimsiz ve ince telli.

Bir de sodyumsuz ve sülfatsız şampuanla yıkanmalıdır demişsiniz. Ben no poo metoduyla yıkıyorum saçlarımı. Yani karbonat ve elma sirkesi ile. Kalıcı olur mu sizce keratin uygulaması?

Her türlü tavsiyenize açığım. Sevgilerimle.

canlar lütfen bana yardım edin. brezilya fönünü evde yapabilir miyim yani becerebilir miyim (çünkü elim saç konusunda yatkın değil) nereden almamı tavsiye edersiniz.? burada 350 tl ye yapıyorlar çok pahalı yaptıramıyorum. yaptırsam 3 ay aç kalırım herhalde. cevap yazarsanız çok sevinirim. son olarak gerçekten ne kadar memnunsunuz saç ne kadar süre dümdüz kalıyor

canlar lütfen bana yardım edin. brezilya fönünü evde yapabilir miyim yani becerebilir miyim (çünkü elim saç konusunda yatkın değil) nereden almamı tavsiye edersiniz.? burada 350 tl ye yapıyorlar çok pahalı yaptıramıyorum. yaptırsam 3 ay aç kalırım herhalde. cevap yazarsanız çok sevinirim. son olarak gerçekten ne kadar memnunsunuz saç ne kadar süre dümdüz kalıyor

Eğer elin yatkın değilse eli yatkın olan bir arkadaşından yardım alman gerekir. Şu anda nereden hangi ürünü alman gerektiği konusunda ksin bir şey söyleyemeyiz.

En son kullandığımız ürün Alfa Parf Keratin therapy araştırmanı tavsiye ederim, içinde 4 farklı ürün içerin bir set olarak satılıyor.Anında sonuç verir, işlemi bitirdikten hemen sonra saçlarını yıkayıp sonucu görebilirsin diğerleri gibi 3-4 gün beklemeye luzum yok. Dumansız ve kokusuzdur. Alfa Parf klasik brezilya fönleri gibi olmadığından saçların eski haline geldiğine henüz şahit olmadık.
Klasik Brezilya fönü uygularsan kullandığın ürüne bağlı genellikle 2-6 ay arasında saçlar eski haline geliyor.Brezilya fönü doğru biçimde uygulandığında saçta muazzam bir sonuç yaratır ve bu durumda memnun kalmamak elde değil zaten 712 sayfalık paylaşımdan sonuç ortada.

Bu arada Alfaparf 140 lira civarı.

Eğer elin yatkın değilse eli yatkın olan bir arkadaşından yardım alman gerekir. Şu anda nereden hangi ürünü alman gerektiği konusunda ksin bir şey söyleyemeyiz.

En son kullandığımız ürün Alfa Parf Keratin therapy araştırmanı tavsiye ederim, içinde 4 farklı ürün içerin bir set olarak satılıyor.Anında sonuç verir, işlemi bitirdikten hemen sonra saçlarını yıkayıp sonucu görebilirsin diğerleri gibi 3-4 gün beklemeye luzum yok. Dumansız ve kokusuzdur. Alfa Parf klasik brezilya fönleri gibi olmadığından saçların eski haline geldiğine henüz şahit olmadık.
Klasik Brezilya fönü uygularsan kullandığın ürüne bağlı genellikle 2-6 ay arasında saçlar eski haline geliyor.Brezilya fönü doğru biçimde uygulandığında saçta muazzam bir sonuç yaratır ve bu durumda memnun kalmamak elde değil zaten 712 sayfalık paylaşımdan sonuç ortada.

canım çok teşekkür ederim açıklaman için. sizler kendiniz mi yaptınız bir de siz nereden aldınız aldığınız yeri söylerseniz benim için daha güvenli bir alışveriş olur

canım çok teşekkür ederim açıklaman için. sizler kendiniz mi yaptınız bir de siz nereden aldınız aldığınız yeri söylerseniz benim için daha güvenli bir alışveriş olur
Konu başlığını oku ne yazıyor? "Evde brezilya fönü keratin tedavisi yapmanın incelikleri" sence bu kadar eğitim verdikten sonra kuaförde yaptırma ihtimalimiz var mı :KK48:

Tabii ki kendimiz yaptık, sen de yapabilirsin. Ben Alfaparf 'ı Sachane sitesinden alıyorum.

canım bu ürün güvenli mi peki, anında etki etmesi çok güzelmiş ve kalıcı diyorsun formaldehit oranı fazla olmasın?

canım bu ürün güvenli mi peki, anında etki etmesi çok güzelmiş ve kalıcı diyorsun formaldehit oranı fazla olmasın?

Ürün formaldehid içermiyor, zaten google görsellerinden bakarsan ambalajda özellikle belirtildiğini görürsün. Formaldehid olmayan ama aynı amaca hizmet eden başka bir madde var mı içerikte diye inceledim, ürün gayet temiz. Alfaparf dünyaca bilinen bir İtalyan markasıdır bu arada, ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlandığı için tereddüt etmeniz normal Kiddyciğim.

Ürün formaldehid içermiyor, zaten google görsellerinden bakarsan ambalajda özellikle belirtildiğini görürsün. Formaldehid olmayan ama aynı amaca hizmet eden başka bir madde var mı içerikte diye inceledim, ürün gayet temiz. Alfaparf dünyaca bilinen bir İtalyan markasıdır bu arada, ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlandığı için tereddüt etmeniz normal Kiddyciğim.

süper o zaman gerçekten de..

süper o zaman gerçekten de..

Aynen öyle yalnız, tek kusur var onu da hatırlatayım. İçerikte yüksek oran keratin olmasına rağmen, orialle açılıp yakılmış, lastik gibi uzayan saçlara sahip olan arkadaşların kullanmaması gereken bir ürün.

Neden derseniz, klasik brezilya fönünde saç telleri sürülen ilaç ile kaplanır bu sebepten düzleşir fakat bu ürün saçtaki keratin-sülfür bağlarını gevşetip sonra kaplama yapıyor. Yani brezilya fönü ile- defrize işleminin arasında kalan hibrid bir ürün. Dolayısı ile hasarlı kısımlar muhtemelen kendini salacaktır.

Bunun dışında açık veya koyu renge boyanmış, orialle açılmış, balyaj röfle yapılmış ama sağlıklı olan saçların kullanmasında sakınca yok. Benim tecrübem bu yönde oldu.

X